Spitale anul 5
- crisalia
- senior
- No More
- senior
deeamica wrote:cum e cu la parhon(endocrino), cu prezenta, examen..etc?
ce stiti de nefro la sf ioan?
ms anticipat
Nefro la Sf AM AUZIT ca e cam naspa...
Endocrine... prezenta depinde de asistent... e bine sa te duci la cursuri, ca retii mult. E bine sa-l ai pe Cucu asistent, ca inveti in fiecare zi (eu asa am facut, doar pentru ca uram sa faca misto de mine)

- dragamaia
- senior
cu prezenta la parhon e cam naspa. acum vreo 2 ani se facea intai la secretara lui coculecu, la ora fixa, cam nasol daca intarziai. despre nefro la Sf Ioan...fereasca...invata cartea lui Ciocalteu, vezi ce spune pe la curs, asteapta-te ca medicina sa fie putin diferita de ce ai invatat tu la multe stagii si mai ales da examen oral si nu grile. Mare grija,la noi in serie au picat cam jumatate, aiurea...
- bibu
Despre Parhon, la noi la serie teoretic era Cocu prof dar s-a ocupat dr.Poiana, destul de ok.Cat despre Cucu,e un tip extrem de grosolan si jigneste fara jena.Daca treci peste asta ramai cu ceva de la el, dar.....
Examenul este oral si depinde cu cine il dai si de toanele examinatorului. Du-te la cursuri,au memorie vizuala si pe la examen pare ca a contat. Prezenta destul de stricta ,dar daca reusesti sa intrii in gratiile lu madam constanta(asist sefa, un fel de cerber) mai scapi uneori....
Bafta
Examenul este oral si depinde cu cine il dai si de toanele examinatorului. Du-te la cursuri,au memorie vizuala si pe la examen pare ca a contat. Prezenta destul de stricta ,dar daca reusesti sa intrii in gratiile lu madam constanta(asist sefa, un fel de cerber) mai scapi uneori....
Bafta
- Scanteioara
- junior
-
- newbie
cum ajungi la parhon
respectiv cum fac eu.iau 41 pana la miciurin dupa care,iei 282 sau 300 o statie si trebuie sa mai mergi pe jos cam o jum de kilometru....sa ajungi la aviatorilor(la statuie)
- crisalia
- senior
- Scanteioara
- junior
- nicoletaghe
- senior
1 OCT.
e 1 OCTOMBRIE si vreau sa urez tuturor mult succes si bafta in noul an unuversitar!!! Si la note cat mai MARI
!!!

si la sfarsit, mamotaaa....
- nicoletaghe
- senior
- kyralina
- junior
- nicoletaghe
- senior
- crisalia
- senior
uro la panduri etj 1 am facut cu Radu Tudor....cam exigent cu prezenta.....ne facea mereu prezenta la stagiu...in rest un dr de treaba....explica multe care nu tineau neparat de uro ci de cultura generala medicala....pana la urma am intrat toti in exm ,chiar dc aveau unii si 3-4 absente.......la exm s-a putut vb dar nu s-a copia direct din cs.....cel putin asa a fost la noi ultima serie din iulie
- nicoletaghe
- senior
- nicoletaghe
- senior
fratilor mai mari(6) care ati imprumutat in anul 5 carti de la biblioteca, va rog din suflet daca nu le-ati predat, sa le duceti k ne mai trebuiesc si noi.
Am fost azi sa cer cartea de URO de la Panduri si mi-a zis k nu le-au adus cei mari
si sapt viitoare am examen, iar cursurile nu sunt prea explicite pt un examen cu 10 subiecte de sinteza.
Va rog...
ma poate ajuta cineva
Am fost azi sa cer cartea de URO de la Panduri si mi-a zis k nu le-au adus cei mari

si sapt viitoare am examen, iar cursurile nu sunt prea explicite pt un examen cu 10 subiecte de sinteza.
Va rog...

ma poate ajuta cineva

- nicoletaghe
- senior
- nicoletaghe
- senior
- crisalia
- senior
nu stiu dc mai e de folos rasp meu: la exm practic erau prezentari de caz,caz pe care ti-l alegeai tu si iti faceai seara prezentarea dupa schema data de el:)
ca sb:
mecanismul infectiei urinare
locul anatomic al formarii calculilor
ceva din tbc genito urinar...pe la sf cs....ne zisese dr la cs exact ce pica din cs ala
tur-p
in general erau chestii de bun simt.....dc citea de 2 ori cs era chiar lejer exm.....plus ca se putea vb cu colegul de langa:)
ca sb:
mecanismul infectiei urinare
locul anatomic al formarii calculilor
ceva din tbc genito urinar...pe la sf cs....ne zisese dr la cs exact ce pica din cs ala
tur-p
in general erau chestii de bun simt.....dc citea de 2 ori cs era chiar lejer exm.....plus ca se putea vb cu colegul de langa:)
- nicoletaghe
- senior
- Scanteioara
- junior
- Medex
- elder
Scanteioara wrote:Nefro la Sf. Ioan.. Dupa ce anume ati invatat? Am avut de-abia azi primul curs.. a venit o tanti f ciufuta.. ne-a expediat rapid si ne-a lasat cu ochii'n soare. In Harrison parca-i cam multicel.. Alternative, anyone?![]()
Mersi
Nu-i chiar asa de rau!Dar este un stagiu ciudat!Nu vei stii la ce nota sa te astepti pana cand se vor afisa rezulatatele de la examen.Vezi ca pe net este o carte
http://www.kidneyatlas.org/toc.htm
Mie mi s-a parut super.Cat despre examen, daca vrei grila si nu oral, atunci n-ai ce face:cartea albastra de la infomedica si nu cea pt rezi(nu are toata tematica pentru examen)!
- crisalia
- senior
-
- Lady-bug
- senior
crisalia wrote:sau dupa cursuri dc reusesti sa le descifrezi si sa te duci la exm oral ca sigur iei 10, mai ales dc te vede pe la cursuri
Nu chiar. Mai repede da 8 si 9. Si chiar intreaba. Plus ca la oral intreaba si din celelalte afectiuni asociate ale pacientului, nu doar strict pe nefro. Daca ai noroc sa mai aibe si ceva cardiac sau ciroza sau altele adunate mai multe si nu stapanesti materia invatata la alte stagii s-ar putea sa fii fericitul posesor al unui 6.
Oricum riscul sa pici e mai mic la oral. Femomen inexplicabil intradevar

Eu am invatat cartea de rezi pt marire si-am luat 10.
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- crisalia
- senior
- Scanteioara
- junior
Vad ca parerile sunt impartite.. Oral vs. scris.. Scris vs. oral.. Greu, tata, greu!! Poate mai aflu cateva pareri pana la examen
Cursurile lu' nenea Ciocalteu.. bizare rau
[e putin spus].
Revenind la problema "de unde invat si cum dau examenul".. Are cineva exemple de grile? Mersi.

Cursurile lu' nenea Ciocalteu.. bizare rau

Revenind la problema "de unde invat si cum dau examenul".. Are cineva exemple de grile? Mersi.
Oboseala si lenea au aceleasi simptome.
- nicoletaghe
- senior
Hematologie
Despre examenul de Hematologie-SUB stie cineva ceva? Cum se va desfasura.
Exemple de subiecte? Ne-au zis k o sa avem si cateva buletine de analiza si hemograme.
Multumesc anticipat.

Exemple de subiecte? Ne-au zis k o sa avem si cateva buletine de analiza si hemograme.

Multumesc anticipat.
- dragamaia
- senior
singura grila pe care mi-o amintesc la nenea ciocalteu...compozitia solutiei ringer..si parca mai era ceva cu cauze de cefalee....a si ceva cu examene "de baza" pentru el pe care le efectuezi unui pacient gen ecg, echo...long time ago; oricum grile de medicina interna, care sustin tratamente invechite, ..vezi cat are fiola de furosemid si comprimatul de captopril. 

- dragamaia
- senior