spitale anul VI

sardelutza
newbie
newbie

Postby sardelutza » Mon Mar 20, 2006 6:03 pm

Exam e destul de lejer. La practic - de obicei 2 studenti la o pacienta, faceti anamneza si dup-aia vine asistu si va mai zice ce sa-i spuneti profului despre caz. Apoi urmeaza oralul cu profu. Pune la fiecare o intrebare din caz si una din restul materiei

tripleX
senior
senior

Postby tripleX » Tue Mar 21, 2006 12:30 am

@sardelutza...
la fel a fost si la universitar gineco.... si tot usor.... cred ca astia s-au vorbit :wink:
"Infernul este pavat cu bune intentii" - Samuel Johnson

patry
junior
junior

Postby patry » Tue Mar 21, 2006 1:25 pm

detalii despre infectioase la colentina cu tipa aia conferentiar?????cursuri pe net ceva???

chris0500
senior
senior

Postby chris0500 » Wed Mar 29, 2006 1:48 pm

patry wrote:detalii despre infectioase la colentina cu tipa aia conferentiar?????cursuri pe net ceva???

examenu e destul de naspa. cativa din seria mea au picat. noteaza la sange. daca faci si practicu cu confa e mai lejer, mai ales practicu :wink: , daca nu...
o sa va dea,daca nu v-a dat, niste cursuri pe cd, cel putin asa facea la noi.
bafta!
“EVERYTHING THAT HAPPENS HAS A REASON BEHIND”

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Mar 29, 2006 6:21 pm

sigur pe tipa conferentiar o chema Arama? ca a noastra confa (arama) nu vrea nici in ruptul capului sa dea cursuri pe cd, ci numai printate...plz, ma rog sa nu fie cea despre care vb ca suna naspa rau ..Doamne ajuta!

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Tue Apr 04, 2006 7:21 pm

Stie careva cumva care serie incepe saptamana viitoare psihiatrie?

rowana
junior
junior

Postby rowana » Fri May 05, 2006 8:45 pm

Ce stiti de exam la gineco Cantacuzino?
Dar despre doamna dr.Rusu?Face probleme la exam?
Bafta tuturor!!!

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Wed May 24, 2006 2:35 pm

a dat cineva practicul la legala cu proful gheorghiu? cum e? avem maine :shock:

patry
junior
junior

Postby patry » Wed May 24, 2006 6:44 pm

super de treaba!
luati un suc !

lelia
junior
junior

Postby lelia » Wed May 24, 2006 8:36 pm

eu am dat cu conf. gheorghiu
e de treaba ; o sa va ceara programa sa vada ce sa va intrebe
pune cam 2 intrebari de fiecare
chiar daca se incrunta un pic daca nu stii , nu-i nimic , trece toata lumea
am luat si noi ceva distilat si a fost bine qswim.gif

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 25, 2006 12:21 am

lelia wrote:am luat si noi ceva distilat si a fost bine qswim.gif

terminati draq cu obiceiurile astea
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Thu May 25, 2006 8:30 pm

pana la urma nu i-am luat nimic, dar am trecut..chiar daca ne-a frecat cu mai mult de 2 intrebari de persoana si a durat cam mult..sa vedem ce-o fi la scris

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 25, 2006 10:52 pm

o sa fie fix la fel.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

viermemic
newbie
newbie

Postby viermemic » Sat May 27, 2006 9:54 am

Eu de luni incep legala cu Dr Gheorgiu la curs.Stie cineva ceva despre el?Va rog mult :oops: Multumesc de informatii.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat May 27, 2006 9:57 am

viermemic wrote:Stie cineva ceva despre el?

are barba si o satisfactie deosebita cand rosteste cuvantul "mortaciune"

chris0500
senior
senior

Postby chris0500 » Sat May 27, 2006 12:31 pm

viermemic wrote:Eu de luni incep legala cu Dr Gheorgiu la curs.Stie cineva ceva despre el?Va rog mult :oops: Multumesc de informatii.

e foarte de treaba tipu. nu am facut cu el decat vreo2 lucrari practice. si la practic a fost ok (2-3 intrebari si scapi).
“EVERYTHING THAT HAPPENS HAS A REASON BEHIND”

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun May 28, 2006 3:49 pm

este cineva la taxa?
stiti cumva daca cei de la taxa o sa plateasca si anii de rezidentiat sau ceva de genu.... :shock:
si la sfarsit, mamotaaa....

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun May 28, 2006 5:01 pm

nu e nici-o legatura
daca iti iei licenta, poti sa te inscrii la rezi. deocamdata nu sunt locri cu taxa la rezi (numai daca faci a 2-a specialitate fara examen)

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun May 28, 2006 8:13 pm

kooksee wrote:nu e nici-o legatura
daca iti iei licenta, poti sa te inscrii la rezi. deocamdata nu sunt locri cu taxa la rezi (numai daca faci a 2-a specialitate fara examen)

multumesc mult ca m-ai lamurit.
numai succese!
si la sfarsit, mamotaaa....

viermemic
newbie
newbie

ATI

Postby viermemic » Mon May 29, 2006 12:14 pm

Am si eu o mare rugaminte pt cei care au facut ATI in Municipal cu Penes"Curcanul": ce stiti despre examen? Trebuie sa stringem bani?Daca da ,cit? Se pica? Multumesc mult de tot.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 29, 2006 1:20 pm

mare om dr Penes....
la mine a fost ultimu stagiu din anul 6
la practic am trecut de manechinele alea si am picat cu succes la scris.
conform dorintei dr penes a trebuit sa mai dam o data si practicul. eram cativa in situatia asta si ne-am dus plangand la conf. ala zice, de fata cu Penes ca sa nu mai dam practicul si doar scrisul. Penes il aproba, conful pleaca si auzim: "Ok, hai treceti la manechine" iar se repeta faza cu scrisul (adica pic) si la a 3-a tura a zis ca dam numa practic. mentionez ca colegii mei erau la a 2-a betie de sfarsit de facultate si eu studiam protocolul de resuscitare.
strainii au platit toti (200 de euri). o romanca a incercat sa sara cu banul si ala a respins-o necivilizat
la ultimul practic ne-a trecut , eveident ca sfatul sa avem grija ce specialitate lom ca o sa omoram oameni, ura si la gara.
in concluzie: daca memorati protocolul ala pe care vi-l da si reusiti o intubare , treceti. la scris erau niste subiecte care circulau si din care au cam cazut.

p.s. mi s-a parut super tare cum lua banii de la straini: te duceai, tu ca strain sa te interesezi de examen. te plangeai ca nu prea ai inteles cursurile etc. Penes iti dadea o carte din care sa te lamuresti . a doua zi te infiintai inapoi cu cartea pe care nu o deskideai decat ca sa bagi in ea cei 200. belea, nu?
ma gandeam sa merg si eu anul asta la el, ma declar student albanez si ii cer cartea. si dupa aia a fug cu ea si o vand la anticari. Sper sa imi dea macar o Clinical Anesthesia 4 ed a lui Barash sa ma aleg cu ceva.

viermemic
newbie
newbie

Postby viermemic » Mon May 29, 2006 2:41 pm

Multumesc mult de tot!Sper sa fie bine. :oops:

tweety
newbie
newbie

Postby tweety » Mon May 29, 2006 2:44 pm

Si daca tot veni vorba de examene de speriat in anul 6....poate sa-mi imi spuna si mie cineva cum e examenul la urgente cu Andronescu?Se pica mult?De cate ori se da din nou pana te lasa in pace? Il stimuleaza vreun cadouash sau banutzi ceva? :?
Mersi mult!

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Mon May 29, 2006 2:55 pm

Are cineva grile de gineco de la Panait Sarbu? Am auzit ca circula. Dar nu stiu daca si in forma electronica sau nu :roll:
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Mon May 29, 2006 7:33 pm

kooksee wrote:mare om dr Penes....

si la examen e tot la fel de nepoliticos ca la Lp-uri ?
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 29, 2006 9:30 pm

pe alocuri da.
acuma nici eu nu am fost chiar calugaritza asa ca ne-am inteles.
cel mai tare mi-a placut la un lp cand a lesinat o colega si pe el il durea la basca. nu ma asteptam sa sara cu replica" domna, va simtiti bine" (asa cum incepe protocolul de resuscitare) dar macar un minim de interes medical sa fi avut. penis.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Mon May 29, 2006 11:30 pm

tweety wrote:Si daca tot veni vorba de examene de speriat in anul 6....poate sa-mi imi spuna si mie cineva cum e examenul la urgente cu Andronescu?Se pica mult?De cate ori se da din nou pana te lasa in pace? Il stimuleaza vreun cadouash sau banutzi ceva? :?
Mersi mult!
Nici un cadouas. Aproximativ un supraveghetor la 3 studenti, nu stiu unde a gasit atatia. Aproape ca nu s-a miscat (legende exista insa), a picat cam o treime de serie, din care o parte buna a picat iarasi. Intr-un final apoptotic, s-a milostivit, chipurile, si a trecut pe toata lumea. Sunt motive bine intemeiate de a suspecta ca a facut-o doar ca sa isi demonstreze vointa musculara. (Opinii personale nu scriu, ca nu mai pot edita :)). Subiecte despre care se poate spune ca s-a vorbit la curs, intr-adevar (inclusiv din cel ultim - la care nu fusese mai nimeni) : clasificari, chestii, chichitzenii. Se pare ca aveti sanse sa fie considerabil mai bine de atat daca ati fost pe la cursuri.

tweety
newbie
newbie

Postby tweety » Tue May 30, 2006 12:13 pm

Mersi mult de info dustweaver!
Sper sa fie bine...desi am senzatia ca o sa batem recordu si o sa depasim treimea de serie de picati :( pt ca cica e suparat pe noi ca....... n-am venit la cursuri :D .
Eh..pana la urma tre sa se milogeasca si de noi :P

viermemic
newbie
newbie

legala

Postby viermemic » Mon Jun 05, 2006 11:20 am

Salutare.O mica intrebare am si eu: a facut cineva cu Popescu la legala la lp?Cum este la ex practic?Dar cu Gheorgiu la curs?Mersi mult de tot :lol:

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue Jun 06, 2006 4:23 pm

Toti la ML sunt la fel. De treaba, prefera distilatele si nu va fac probleme. Sunt oameni prea ocupati ca sa umble verile dupa studenti.Eu am facut cu Gheorghiu la lp dar cred ca si la curs va fi ok.

Stiti cumva daca s-a intamplat sa nu intrii in licenta din cauza celor de la ATI. Mi-e cam teama de ei. Nu pentru ca nu as invata ci datorita reputatiei de oameni "cinstiti si corecti" la examen. Sa-mi spuna cineva ca nu :( va rooooog :shock:

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue Jun 06, 2006 6:27 pm

da, si eu as vrea sa stiu, pls, daca au fost probleme grave la licenta din cauza de Penes
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Jun 06, 2006 11:33 pm

nu au fost as far as i know. dar pe unii ia- plimabt mai mult asa pana prin iulie parca. dar toti au dat licenta,si au si luat-o. o s afie ok.
Red Apple

liana_ro2004
senior
senior

Postby liana_ro2004 » Wed Jun 07, 2006 4:49 pm

Si tot in legatura cu examenul de urgente cu vestitul Andronescu-cel-Groaznic, poate cineva sa imi spuna mai precis pe ce anume se pune accentul (in afara de clasificari, chichite etc)? Are cumva anumite cursuri preferate sau, si mai bine, isi aduce cineva aminte din subiectele care s-au dat (macar asa, orientativ)? Nu de alta, dar examenul se apropie si morcovul e tot mai adanc.... :help: :help: :help:
Dar totusi, de ce se pica asa de mult, verifica fiecare cuvintel sau virgulita?
Si ma gandesc ca vine vacanta, cand ne mai cheama la "n" reexaminari? Nu pleaca si el in concediu? Offfff

liana_ro2004
senior
senior

Postby liana_ro2004 » Sun Jun 18, 2006 10:34 pm

Bine, am inteles, la urgente n-a vrut nimeni sa-mi dea nici un indiciu, dar mai am o ultima speranta :D cum e examenul de ORL la Coltea, cu Beuran? Tot ce stiu e ca o sa se dea grile, dar as vrea sa ma lamuresc daca trebuie sa ma stresez vreun pic sau nu? Se pica?
De data asta, chiar as vrea sa-mi raspunda cineva! Va rog!

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Sun Jun 18, 2006 10:49 pm

dar cine esti tu? un VIP? de vrei neaparat sa-ti rasp cineva!!!

avand in vedere cum m-ai facut pe privat nu meriti, dar uite "crizescu ambulant" sa nu mori....

orl la coltea ----practicul usor.... scrisul grile+intrebari cu rasp de 2 randuri SERIOS.... eu tin minte ca m-am stresat si bine am facut....
vb cu seful seriei sa luati si voi ceva si sa mearga sa vb sa va lase mai lejer ....
cont inactivat de adminsitratie pentru comportament inadecvat la adresa utilizatorilor forumului

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Sun Jun 18, 2006 11:51 pm

Am dat noi anul asta cu Beuran. Examenul e grila "scrisa". Adica ea cdicteaza cate o grila si voi dati raspunsul in pauza dintre ele. Doar 10 grile au fost. Foarte greeeele :lol: Numa sa nu vorbiti intre voi ca daca e in toane proaste s-ar putea sa va dea afara. In rest citeste si tu odata cursurile alea. Asa sa nu fii chiar pe dinafara.
Bafta!

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Mon Jun 19, 2006 1:57 am

lady vrei sa-ti elimini o contracandidata? spune-i sa nu invete nimic si ca e lejer... acum dicteaza grile?... toane...hmm... interesant... s-a jmecherit madam Beurica....
cont inactivat de adminsitratie pentru comportament inadecvat la adresa utilizatorilor forumului

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Mon Jun 19, 2006 11:41 am

Eu chiar vorbesc serios. In februarie anul asta Doamna coferentiar Beuran a dictat 9 grile si un subiect care suna "tratamentul epistaxisului" dar care am inteles ca nu s-a luat in considerare ca nu prea l-a predat. Le-a dictat efectiv si noi incercuiam se zor in pauza de dupa grila. Poate la alte serii sa fi fost altfel, dar la noi asa a fost. Oricum la cat s-a omorat cu venitul la curs, nu prea avea ce sa ceara.

adamaria
senior
senior

Postby adamaria » Mon Jun 19, 2006 1:34 pm

cine imi poate spune si mie daca la psihiatrie (prof Prelipceanu) se da examen practic...ca sa stiu daca ne mai chinuim si sapt asta sa ne gasim asistenta sau o lasam balta :D

liana_ro2004
senior
senior

Postby liana_ro2004 » Mon Jun 19, 2006 3:57 pm

Multumesc amandurora pentru raspuns!
Draga VARAN/STUDY, nu stiu cine e mai crizat dintre noi doi...in primul rand nu te-am facut in nici un fel pe private, nu te-am jignit cu absolut nimic, asta spre deosebire de tine, care m-ai acuzat ca in loc sa invat, pierd timpul "lamentandu-ma aiurea" pe forum, deci nu stiu de ce te-ai simtit tu ofensat. In al doilea rand, fiecare dintre noi are dreptul sa intrebe ce vrea si sa spere ca va primi un raspuns.
Eu zic sa o lasi mai moale cu criticile si cu remarcile nefondate. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau! Iti doresc o saptamana buna si cu spor la invatat!

Return to “Anii 4-6”