Intrebari anul 2

stefan_georgescu
senior
senior

fizio

Postby stefan_georgescu » Fri Jul 15, 2005 4:25 pm

Vad ca nimeni nu mai are comentarii!Toata lumea e fericita! :hammer: :hammer:
Nu ne vindem tara!
O dam pe gratis!

andutza
newbie
newbie

Postby andutza » Fri Jul 22, 2005 11:38 am

hello people! am si eu o intrebare pt anul 2, desi acum sunt in anul 1... aproape terminat...
care matreii se fac pe sem. 1 si care pe 2? bine, in afara de anatomie, fiziologie si histologie (m-am prins ca alea sunt de an; by the way, exista partial la histo?)
mersi!

stefan_georgescu
senior
senior

:))

Postby stefan_georgescu » Fri Jul 22, 2005 12:51 pm

pai exista la noi, la voi Dumnezeu cu mila;
materiile de semestru depind de seria in care esti, nu e nimic fixat
daca imi spui seria iti spun ce a fost anul asta! :D
Nu ne vindem tara!

O dam pe gratis!

crisghise
newbie
newbie

transfer la UMF Bucuresti

Postby crisghise » Fri Jul 22, 2005 1:51 pm

Buna. Sunt Cristina , studenta in anul 2 terminat la Mures si ma intereseaza cum e pe la voi prin Bucuresti la MG ? Ca aici e toceala curata si daca nu stii cuvant cu cuvant pici , si de altfel la ex de fizio mai mult de jumate au picat, la histo -doar jumate au picat , etcc, lista poate continua. Si repeta anul pe rupte (ca doara la plata il repeti ) . La voi cati aveti din an care au repetat anul si care e procentul de promovare a examenlor ? Cu e totusi pe acolo , ca sincer aici m-am saturat de sistemul asta de invatat. Da-ti-mi si mie va rog un sfat , niste raspunsuri.

stefan_georgescu
senior
senior

Postby stefan_georgescu » Fri Jul 22, 2005 7:22 pm

Nu stiu cat de mult exagerezi tu, dar din cate spui e destul de rau pe acolo!Pe aici rar se repeta anul ca atare examenele se iau daca nu te apuci sa citesti cu o zi inainte de examen!
Nu ne vindem tara!

O dam pe gratis!

crisghise
newbie
newbie

Postby crisghise » Fri Jul 22, 2005 9:59 pm

sincer, o fosta colega care s-a mutat de aici din Mures mi-a zis acelasi lucru si imi venea greu sa o cred . Si crede-ma numai daca te afli aici iti dai seama ca chiar asa este.

crisghise
newbie
newbie

Postby crisghise » Fri Jul 22, 2005 10:03 pm

In legatura cu procentajul promovarii examenelor cum e ?

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jul 22, 2005 10:25 pm

cine crezi ca sta sa faca procente ? la unele examene se pica pe capete (fizio, dar si aici e aleator, unele serii au multi picati, altele mai deloc) la altele iau aproape toti (virusologie de ex). nu repeta nimeni anul, pana la urma inveti in toamna si le iei. daca inveti nu pici, decat daca ai foarte mare ghinion. daca nu inveti se mai intimpla sa iei, dar cu foarte multa bafta.

andutza: materii de an sunt fizio, anato, histo, micro, sport, engleza. materii de semestru sunt virusi, info, psiho (scu), paraziti. astea de semestru se fac cu schimbul, 3 serii unele, 3 serii altele si semesterul urmator se inverseaza. partial am avut la fizio, histo si micro, la voi nu stiu ce-o sa fie, cica veti da si fizio si histo oral :?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

YY
senior
senior

Postby YY » Sat Jul 23, 2005 1:26 pm

Am auzit si eu ca la Fac de Medicina din Tg Mures se toceste la greu, mai mult chiar decat la cea din Bucuresti.

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Sat Jul 23, 2005 1:41 pm

YY wrote:Am auzit si eu ca la Fac de Medicina din Tg Mures se toceste la greu, mai mult chiar decat la cea din Bucuresti.

la bucuresti se toceste??? looool, e prima data cind aud!

andutza
newbie
newbie

Postby andutza » Sat Jul 23, 2005 8:14 pm

b3: 10x
stefan_georgescu: sunt in seria 6

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Aug 31, 2005 9:13 pm

Are cineva idee cand e restanta de fiziologie de anul 2 si daca e oral/scris ? Daca s-a anuntat ceva, nu zvonurile din vara..

Si cand se fac inscrierile la mariri ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

red_sapphire_gal

Postby red_sapphire_gal » Fri Sep 02, 2005 10:36 pm

fizio se da intre 20-23 septembrie, nu stiu exact dar ori cum este pe acolo, nu am retinut data exact data, am aflat si eu de la niste colegi...dupa cate am inteles era singura materie afisata acu cateva zile...
multa bafta pt fizio ca e a naibi de necesara cu Zagrean!

angela_20
newbie
newbie

Postby angela_20 » Wed Sep 07, 2005 11:01 pm

Buna tuturor!As vrea sa intreb si eu daca forumul asta e doar pt studentii de la MG?Stie cineva?Eu sint la stoma si as vrea sa stiu ce materii se fac in anul 2 si care sint de an / de semestru! :roll:

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Sep 08, 2005 3:06 am

angela_20 wrote:Buna tuturor!As vrea sa intreb si eu daca forumul asta e doar pt studentii de la MG?Stie cineva?Eu sint la stoma si as vrea sa stiu ce materii se fac in anul 2 si care sint de an / de semestru! :roll:

Cei mai multi sunt de la MG pe forum dar vezi ca e un topic pentru Stoma http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=2728

excristi
senior
senior

Postby excristi » Sat Oct 08, 2005 7:45 pm

da.. ai dreptate////
www.AdmitereMedicina.ro

andutza
newbie
newbie

Postby andutza » Wed Oct 12, 2005 10:11 pm

hello, n-am stiut unde sa intreb, sper sa nu fie problema c-am venit pe anul 2. intrebare: stie cineva care e structura (exacta) a anului universitar 2005-2006 (adica, in principiu, cand sunt sesiunile si intre ce date este vacanta dintre semestre) la MG? la secretariat nu mi-au spus nimik. mersi!

pinky
senior
senior

Postby pinky » Thu Oct 13, 2005 9:03 pm

vacanta o sa ai de craciun, de pe 23.12-7.01, cam asa...apoi iar trei saptamani de scoala si la inceputul lunii februarie incepe sesiunea. Sesiunea tine cam 2-3 saptamani. La sfarsitul lunii iar e o saptamana vacanta, dar la inceputul lui martie incep partialele (biochimie pt anul I, fizio, histo si micro pentru anul II). Mai e o saptamana de vacanta de Paste si apoi iar scoala pana la sf. lunii iunie cand incepe sesiunea de vara. Anul trecut s-a terminat pe 24 iulie. Cam atat.

andutza
newbie
newbie

Postby andutza » Tue Oct 18, 2005 11:00 pm

pinky:mersi pt date
alta problema: ce se intampla cu fiziolozia de anul II? adica, din cursuri nu se intelege mare lucru, de unde se poate invata? nu acum, mai spre sesiune, dar e bine de stiut din vreme... :? am inteles ca se gasesc niste cursuri dragute de prin anii trecuti, stie cineva de ele?
10x everybody, e chiar misto forumul asta :)

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Wed Oct 19, 2005 8:56 am

De ce nu-ti cumperi Guyton? Sau de la anticariate o fiziologie mai veche , exp Haulica . Era su o carte mai subtirica care se gasea la libraria facultatii cu fiziologia glandelor endocrine.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Oct 19, 2005 3:41 pm

e cam nasol Haulica pe bune, toti care au invatat din el au zis asta, cel putin la anul 2

si Groza e cam stufos..

am mai zis pe forum : cursuri + Guyton in limba romana = sanse mari de nota 10.

stefan_georgescu
senior
senior

fizio

Postby stefan_georgescu » Fri Oct 21, 2005 1:00 am

Din Guyton nu se poate citi nervosul ca e un sfert de carte ce naiba!La sange o sa vina artino si daca nu ai tendinte masochiste4 nu te duci!La respirator,echilibru acido bazic, si EKG se intelege bine, iar ce tine de restul in afara de nervos din Guyton asa ca apuca-te de acum!
Anul trecut se zvonea ca vrea sa deaexamen oral si fara partial!Acum ramane de vazut daca o sa faca Dl.Zagrean asa ceva! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Iar cu lista cu studenti "buni" nu te stresa ca oricum nu o continua mai tarziu de cursul 3 de cardiac!!
Nu ne vindem tara!

O dam pe gratis!

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Oct 23, 2005 2:01 am

cursuri dragutze din anii trecuti eu n-am avut dar am avut "digestia si absorbtia - note de curs - dr. badarau" si "fiziologia glandelor endocrine - dr. niculescu", din cartile date de la biblioteca. intreaba-ti colegii daca tu nu le-ai primit. au fost excelente, desi nu stiu daca se poate lua 10 cu ce e acolo, mie mi-au placut ca n-aveau bla bla mult, era info la obiect si bine structurat. iti mai trebuie si cursurile de mediu intern sau cum se numeau, vreo 2 sau 3, cele predate de artino daca le mai preda ea.

sau cum a zis simona, Guyton, dar e cam scump. probabil o sa apara la xerox la eroilor iar, anul trecut era.

asta pentru anul 1 :) acum am vzt ca ziceai de anul 2 :) vezi la http://fiziologie.univermed-cdgm.ro ca sunt puse cursurile tinute de profi in fomat pdf sau pps nu mai stiu exact. sunt si bareme din anii trecuti.

emilia_med
junior
junior

Postby emilia_med » Sun Sep 03, 2006 8:45 pm

In anul II grupele raman aceleasi sau se schimba?Ma refer dak o sa am aceeasi colegi de grupa... am auzit diferite variante.

No More
senior
senior

Postby No More » Mon Sep 04, 2006 12:05 am

:lol: Depinde... n-ar trebuis a se schimbe... ai 90% sanse sa ai aceiasi colegi. Daca cumva te trezesti in alta serie/grupa, incearca (,) cu mici atentii la secretara, ca se rezolva in prima saptamana de scoala. Eu n-am incercat, pentru ca nu ma atasez prea tare de colegi, si chiar mi s-a rupt... am schimbat multe grupe si serii, fara sa cer asta.
Bafta, dar sa speram ca nu e nevoie... a, e posibil sa se schimbe numarul grupei.

emilia_med
junior
junior

Postby emilia_med » Mon Sep 04, 2006 10:05 am

Thanks...eu m-am atasat de colegi :) si as vrea sa raman in aceeasi grupa.Sa speram k nu va fi nevoie sa umblu pe la secretare :evil:

Abisia
junior
junior

Postby Abisia » Tue Sep 05, 2006 1:24 pm

Si eu am auzit cum ca se vor face inca 2 serii....ce inseamna asta?...si eu m-am atasat de colegii mei..si nu mi-ar placea sa ma trezesc in alta serie/grupa. Admitand ca se face chestia asta, ce se intampla cu acele serii, de cine vor fi luate?...Stie cineva mai multe?

No More
senior
senior

Postby No More » Tue Sep 05, 2006 1:35 pm

Cate serii aveti acuma? 6? Pana in anul 6 vor fi 12 serii, si in jur de 100 de grupe...

rox
elder
elder

Postby rox » Tue Sep 05, 2006 1:40 pm

numarul grupei e foarte probabil sa se schimbe, da' sa mai apara 2 serii nu vad de unde. ce atatia au ramas repetenti din anul 2? :lol:
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

No More
senior
senior

Postby No More » Tue Sep 05, 2006 3:00 pm

rox wrote:numarul grupei e foarte probabil sa se schimbe, da' sa mai apara 2 serii nu vad de unde. ce atatia au ramas repetenti din anul 2? :lol:

Fac seriile mai mici... simplu, nu?

emilia_med
junior
junior

Postby emilia_med » Wed Sep 06, 2006 8:50 pm

rox wrote:numarul grupei e foarte probabil sa se schimbe, da' sa mai apara 2 serii nu vad de unde. ce atatia au ramas repetenti din anul 2? :lol:

Se pare k se poate...am aflat de la seful de serie...e sigur.Si pt aceste serii vor pleca cate 3 persoane din fiecare grupa
:!:
Nu inteleg totusi un lucru...in unele grupe sunt si 15 studenti...nu ar fi mai normal sa stabileasca un nr de studenti(ex 10)pt fiecare gr si sa plece numai cati sunt in plus.
Poate e cineva pe aici care ma poate lamuri cam care ar fi criteriile dupa care vor pleca studentii in plus :?:

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Thu Sep 07, 2006 9:55 pm

ar fi tare nasol sa treci dintr-o serie in alta...la grupe mai treaca-mearga, ca tot cu aceiasi colegi mergi la cursuri da' sa sari dintr-o serie in alta...totusi nu conteaza nimic in facultatea asta? :?:
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't
matter and those who matter don't mind.

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Sep 07, 2006 10:31 pm

emilia_med wrote:

Se pare k se poate...am aflat de la seful de serie...e sigur.Si pt aceste serii vor pleca cate 3 persoane din fiecare grupa
:!:
Nu inteleg totusi un lucru...in unele grupe sunt si 15 studenti...nu ar fi mai normal sa stabileasca un nr de studenti(ex 10)pt fiecare gr si sa plece numai cati sunt in plus.
Poate e cineva pe aici care ma poate lamuri cam care ar fi criteriile dupa care vor pleca studentii in plus :?:

ba asta n-ar fi haz ca io-s la s, pana si arabii is in fata mea in ordinea alfabetica.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Sep 07, 2006 10:31 pm

poate ma trezesc dracu zburata cine stie unde sa vezi atunci ce rad
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Thu Sep 07, 2006 10:38 pm

stai linistita ca numa' dupa alfabet n-o sa se ia...cine tra' sa ramana unde e va ramane iar cine nu se umileste sau nu da din coate destul si cu tupeu zboara cat il tin aripile sau mai bine zis pana unde il plaseaza cei car tin sforile...

No More
senior
senior

Postby No More » Fri Sep 08, 2006 12:47 am

sau pur si simplu seful seriei face o lista cu cei pe care-i vrea in serie. Cine nu e pe lista, va fi nevoit sa-si faca noi colegi. Deci se va ajunge la grupe de maxim 5 pana la urma... cu serii mici de cca 30 de studenti... deci nu va temeti, o sa mai schimbati mediile si cercurile :lol:

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Sep 08, 2006 7:18 am

nu te muta nimeni din serie in principiu pt ca sunt oricum suficienti intotdeauna care vor sa se mute de buna voie, dupa spitale, dupa prieteni, si din diverse alte motive. eu n-am auzit de vreo vendeta de asta personala a sefului care sa zboare pe cineva din vreo serie.
de mutat te muti dupa ce vb cu secretara.

little scorpio
senior
senior

Postby little scorpio » Fri Sep 08, 2006 9:48 am

ii bine de stiut cu cine tra' sa vorbesti...eu sper doar ca secretarele sa joace cinstit... :roll: cer prea mult deja, nu? :roll:

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Sep 08, 2006 11:52 am

ah, seful de serie de la noi habar n-are care si cum e coleg cu el :D
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

little scorpio