Intrebari anul 3

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Sat Sep 22, 2007 9:36 pm

rox wrote: ca la noi in orar e semio curs de doua ori.

de unde stiti voi deja ce orar aveti?

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sat Sep 22, 2007 11:34 pm

Pai o sa aveti 2 cursuri de semio si un curs de chirurgie. Deci cele 2 cursuri de semio sunt bune, mai ales daca inainte aveati semiologie. Chirurgia o sa apara si ea, cum s-a mai spus intr-o zi cu lp la chirurgie. BTW, s-au afisat orarele?

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sun Sep 23, 2007 11:25 am

nope..cel putin vineri la ora 13:30 nu era nici un orar afisat!

rox
elder
elder

Postby rox » Sun Sep 23, 2007 12:11 pm

nu stiu daca s-au afisat orarele ca n-am fost la facultate sa ma uit, o sa ma uit luni cind duc cartile.
Noi avem un grup pe yahoo unde ne anunta seful de serie diverse chestii "administrative"si unde intrebam noi tot felul de "cind e marirea x" "are cineva cursul y"; si de acolo stim. Adica...dupa ce s-au tras spitalele ne-a anuntat ca trebuie sa raminem cite 8 in grupa si ca o serie va avea 12 grupe si orarul ( cel putin tentativa de orar, ca v-am zis ca lipseste cursul de chir).
Voi n-aveti asa ceva ( like...o forma de comunicare)? :shock:
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

laur22
newbie
newbie

Postby laur22 » Mon Sep 24, 2007 12:29 pm

Un asistent bun la Pantelimon imi spune si mie cineva?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Sep 24, 2007 12:40 pm

domnul marian de la 2 (are mana usoara si face injectiile fara sa simti)

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Sep 24, 2007 3:13 pm

care e treaba cu anatomia patologica? e materie de an, de semestru,e aceeasi cu ce?morfopat?
cica "mi-am luat" si eu azi "cartile" ( i-am zis sa-mi dea doar strictul necesar, am specificat, DOAR ce e necesar); nu mi-a dat semiologia de bruckner ca cica sunt f putine si n-au adus astia mai mari cartile, mi-a dat:
-semio una verde de un nene Tiberiu Moldovan,
-3 carti de anato pat,
-ceva cu grile si interpretare ekg de bara,
-farmaco stroescu,
-fiziopat in 2 volume gigantice cartonate rosii,
-caietele de chirurgie ( care stiam eu ca sunt 3 si de fapt sunt doar 2),
-o carte noua de patologie chirurgicala( Traian Patrascu),
-cursul de semio medicala ( ala vechi in 2 vol),
-o "ceva" roz Indreptar de morfopatologie Sajin,
-Morfopat curs de la 1900 toamna,
-cursul de chirurgie tot de la 1900 toamna,
-fiziopatologie speciala ( idem 1900)
si inca vreo doua caiete de lp de farmaco tot de cind era bunica fata.

E ceva util intre astea sau pot sa le arunc in dulap si sa le mai scot la vara? Mai am eu o carte de Fulga, aia banuiesc ca-i buna la ceva
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Mon Sep 24, 2007 3:49 pm

Pai nu cred. adica o sa cumperi la semo cartea, conteaza unde faci.Am vazut ca cartea lu georgica( Georgescu, e profu de la sf ioan) e mai universala pt ca semio se invata de pe ea si la Coltea si la Pantelinom, in rest in functie de catedra. la morfo la sajun are ea o cartea care umbla trasa la xerox, fizpat sunt subiectele alea rezolvate....

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Sep 24, 2007 3:59 pm

Morfopat=anatomie patologica, materie de an, dar ai 2 examene: unul in iarna din morfopatologie generala si unul in vara de speciala. La farmaco cartea lui Fulga de baza+ o carte indreptar de farmacologie sau ceva de genu in care ai retetele si povestile pe care le faci la lp (de la editura All cred, dar eu o aveam trasa la xerox, oricum unsor de ajuns la ea), plus o carte de grile a lui Stroescu (din care mai sunt grile la lucrare, dar nici una la examen..o ai mai mult ca sa te testezi si ca sa vezi cum ai asimilat materia. La semio med depinde de catedra, tu dc esti la Coltea presupun k din cartea profului si inca ceva, cursutri..aici nu te pot ajuta, eu in SUUB aveam nevoie doar de cursuri ptr examen si dc vroiam eu info in plus mergeam la vreo carte (cea a lui Georgescu). La semio chir eu am invatat dupa Angelescu si Schwartz, mai mult Angelescu, dar unii colegi au invatai si din Priscu si a fost ok...din nou depinde unde faci..eu am facut in SUUB la dr Oprescu si aste ni s-au sugerat. La lp la morfopat sunt lame pe care le faci cu asistentul, deci nu ai nevoie de indreptarul ala roz, in care sunt date mai mult decat suficiente......
la fiziopat ai cursurile si este o lista de subiecte care bantuie. la imuno cursurile profului si dc te pasioneaza poti cumpara cartea lui Bara.
Cartea buna din tot ce ai zis tu acolo e cea de EKG care mie chiar mi-a folosit si o sa o folosesc si in anu IV la cardio.in rest... in dulap
succes!

laur22
newbie
newbie

Postby laur22 » Mon Sep 24, 2007 11:34 pm

trident wrote:domnul marian de la 2 (are mana usoara si face injectiile fara sa simti)

Bravo domnule "Trei dinti", pentru ca la cum gandesti nu cred ca ai fi depasit varsta dentitiei primare (sau pentru tine "perioada dintilor de lapte"), raspunsul tau este mai mult decat penibil. Imi pare rau ca nu esti capabil sa intelegi despre ce se vorbeste pe acest forum, sau mai bine zis imi pare rau ca nu cunosti polisemia cuvantului "asistent"(probabil statutul tau in spital este cel de pacient dupa cum ai interpretat). Cat despre mana usoara a domnului respectiv...daca ai testat-o tu inseamna ca faci parte din categoria celor care nu simt nimic.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Mon Sep 24, 2007 11:52 pm

:D :D tie cine ti-a bagat un bat in fund?

Medex
elder
elder

Postby Medex » Tue Sep 25, 2007 12:02 am

laur22 wrote:
trident wrote:domnul marian de la 2 (are mana usoara si face injectiile fara sa simti)

Bravo domnule "Trei dinti", ...

tu eşti student? pă bune?
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Tue Sep 25, 2007 1:50 am

La stomatologie ca vad ca le are cu dintii! :D :D

Medex
elder
elder

Postby Medex » Tue Sep 25, 2007 5:30 pm

:allright:
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Mon Oct 01, 2007 12:20 pm

cine poate sa imi spuna si mie unde se tin LP-urile de morfopat?

anncush
senior
senior

Postby anncush » Mon Oct 01, 2007 12:25 pm

SuperflySister wrote:cine poate sa imi spuna si mie unde se tin LP-urile de morfopat?

depinde cu ce asistent faci.
de exemplu stiu ca dr. irina julea tine lp-urile la suub, mai sunt asistenti care tin lp-urile in institutul v. babes si dr. vrabioara (sper sa nu gresesc) tine lp-urile la sf. ioan
Slowly getting less stupid :)

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Mon Oct 01, 2007 12:30 pm

mersi pt raspuns.
inseamna ca nu o sa avem de umblat doar la doua spitale (semio si chirurgie)...se mai adauga si altele.
sa inteleg ca doar farmaco se tine in facultate?

anncush
senior
senior

Postby anncush » Mon Oct 01, 2007 12:41 pm

da, doar farmaco se tine in facultate.

va trebui sa mergeti in spitalele unde faceti semio medicala si chirurgie, plus spitalul/institutul unde faceti morfopat , plus 2 drumuri la bagdasar pt imuno si fiziopat. din anul 3 incepe alergatul prin bucuresti ca sa inlocuiasca sportul din anii preclinici :lol:

multa bafta!
Slowly getting less stupid :)

ckryssy
newbie
newbie

suub 1

Postby ckryssy » Wed Oct 03, 2007 10:34 pm

buna, sunt noua p-aici si cred k se vede (am postat intrebarea mea cin stie p unde, ca acum n-o mai gasesc :p) . vroiam sa intreb si eu, stie cineva cine e la catedra de chirurgie la suub 1, anul 3 - palade sau oprescu, fiindca pe net scrie una iar colegii mei sustin alta..merci

runik88
newbie
newbie

Postby runik88 » Sun Oct 07, 2007 10:40 pm

SUUB I e la Prof Palade din cate stiu da va lamuriti voi :)
Memento mori

groopy
elder
elder

Postby groopy » Mon Oct 08, 2007 4:05 pm

cine vrea sa se mute in seria 6 la pt a face semio medicala la Coltea inca mai poate ...au mai ramas locuri libere ...asa ca hop pe ele cat mai repede !

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Mon Oct 15, 2007 4:40 pm

Salut! Dupa ce carte se poate invata la semio?

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Mon Oct 15, 2007 7:32 pm

e o carte verde de Bruckner "Semiologia medicala" de a editura Medicala. Si e foarte buna.

Gabs
newbie
newbie

Postby Gabs » Tue Oct 16, 2007 10:09 am

cand am fost noi anul III pe langa cartea lui bruckner se mai invata dupa o carte antica, veche si de demult de la biblioteca, Semiologie Medicala, vol II, care continea partea de patologie. dar poate aveti noroc si a scos bruckner vol II din cartea lui, caci atunci zicea ca ar vrea sa scoata.

succes

ckryssy
newbie
newbie

Postby ckryssy » Tue Oct 23, 2007 4:07 pm

despre morfopat la cantacuzino, cu costache stiti ceva? la lp facem cu vrabie pe care nu am prins-o nicodata pana acum , mereu e plecata si noi nu facem lpul..examenul cum e?cum decurge?

Abisia
junior
junior

Postby Abisia » Thu Oct 25, 2007 8:31 pm

grasuX wrote:Salut! Dupa ce carte se poate invata la semio?

Mai e si cartea scoasa de prof. Dan Georgescu de la Sf. Ioan. O gasesti la suub si cred ca si in libraria din faculte ..la un pret destul de piperat ce-i drept..

groopy
elder
elder

Postby groopy » Fri Oct 26, 2007 11:34 am

Traiasca Xeroxul:))

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Mon Nov 12, 2007 8:04 am

Salut! Are cineva idee daca sunt bune cursurile de farmaco de aici http://www.cursurimedicina.ro/?

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Nov 12, 2007 8:52 pm

Nu m-am uitat pe site dar din propria experienta la farmaco sa inveti din cartea lui Fulga, de acolo sunt intrebarile grila de la examen...eu am fost la cursuri, le-am luat dar sincer in sesiune nu m-am uitat peste ele, am citit doar din carte si a fost ok plus k in carte sunt detalii care nu sunt in curs si care pot sa apara pe la grile!

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Tue Nov 20, 2007 6:57 pm

Salut! Am si eu o intrebare de "baraj" care ma tot roade si vreau sa vad daca stie cineva cu siguranta. Eu am de dat examenul de credit la fizio pe 28 noiembrie. Intrebarea mea este ce se intampla daca nu iau nici acum...raman repetent acuma la sfarsitul semestrului I? Pai daca e asa oricum o iau in gura ca daca ma duc in anul II nu mai intru in nici un examen din cauza absentelor. Ma poate lamuri cineva? Merci...

nitro
junior
junior

Postby nitro » Tue Nov 20, 2007 8:29 pm

nu cred ca se pun absentele

grasuX
senior
senior

Postby grasuX » Tue Nov 20, 2007 9:20 pm

Dar stie cineva cu exactitate ce se poate intampla?

nitro
junior
junior

Postby nitro » Wed Nov 21, 2007 9:09 am

intreaba secretarele

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Nov 23, 2007 5:59 pm

salut!
profit de faptul ca am prins imedu' functional sa va intreb o chestie pe cei care ati facut chirurgie la caritas. fratilor, la voi cum era? ce faceati? de unde invatati? ca l-am intrebat pe prof Bratucu la primul curs de o carte si a luat-o stil Leon cu gratie...adica bla-bla-bla bla-bla-bla, adica de la noi din cursuri e suficient, bla-bla, de fapt, din ce carte vreti voi blabla
In afara de asta, noi ar trebui sa facem si lp cu el.... zic "ar trebui" ca l-am vazut doar la cursul introductiv...
examenul ala cum naiba o sa fie? din ce?
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Fri Nov 23, 2007 7:24 pm

Din cate stiu eu e cel mai simplu examen de chirurgie(colegamiu de camera a dat acolo anul trecut). Adica e oral si spuneti si voi ce ati citit din cursul lor. Nu iti trebuie mai stiu eu ce curicula, iar notele sunt de 9 si 10.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat Nov 24, 2007 12:40 am

Ai nimerit cam naspa la caritas. Singurul sfat bun pe care ti-l pot da este sa stai pe langa doctorita Lucenco, pentru ca te baga in operatii, asta doar daca esti pasionata de chirurgie. In rest totul e lejer, note mari, rpoful de treaba, dar dupa cum am mai zis si prin alta parte daca vrei sa faci chirurgie, nu te culca pe-o ureche "ca mai faci si in anul 4 chirurgie", ca e foarte importanta materia.
Numai bine

rox
elder
elder

Postby rox » Sat Nov 24, 2007 1:30 pm

Am inteles...treaba cu " la caritas se iau note mari" mi-au spus-o cam toti, problema apare la cei care ar vrea sa si faca ceva, nu doar sa ia note mari...Adica, sincer, mie nu-mi convine sa fac 2 ore din ghencea unde stau pina la fundeni la IOB unde s-a mutat catedra de la caritas ca sa semnez la 8 si sa stau acolo pina la 1...
La sala daca gasesti pe cineva binevoitor poti sa te duci, dar...doar daca au ei ceva de operat, cu cei de la IOB nu. La pacienti sa te duci singur ce poti sa le faci mai mult decit o anamneza.... macar sa facem si noi ceva, orice, un tuseu, o palpare, o ceva...
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Sat Nov 24, 2007 5:34 pm

Pentru examen sunt suficiente cursurile, iar daca vrei sa aprofundezi, citeste din tratatul de chirurgie generala sub redactia prof. Angelescu. (Unele capitole ii au drept autori pe Bratucu, Straja si altii de pe acolo din Caritas, iar cursurile sunt luate cuvant cu cuvant de acolo).

La inceput ei predau micro-cursuri, din care pentru examen va sunt utile cateva (arsuri, degeraturi, traheostoma, traumatisme si inca vreo doua-trei). Din sem II incepe "greul", adica cursurile pr-zise.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sat Nov 24, 2007 7:26 pm

Din anul 3 o sa ai multe obiecte de genul. Adica eu am facut la floreasca si nu pot spune ca se facea mare lucru acolo. Adica in afara de faptul ca am rezemat peretii peste juma de an si ca o data pe luna intram in sala altceva nu am facut. De acum conteaza mult asistentul si daca are chef sa faca ceva. Exista mereu alternativa sa cauti un asistent care face si sa te plimbi dupa grupa lui. Problema e cand majoritatea nu face nimic.

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sun Nov 25, 2007 1:47 am

Of...chirurgia la Caritas... :wink: Eu am luat 8 la examen...n-am luat 9- sau 10...ba am avut si doua colege care au picat, dar cred ca din cauza absentelor. De unde sa inveti?!? Din CURSURI...iar daca d-lui profesor nu-i pari prea convingator, te mai intreaba ceva suplimentar , ceva gen... lojele herniei inghinale... :lol: . Nu-ti aduci aminte de unde draq qi auzit de asta?!? Pai ai auzit in anul I la anatomie, in semestrul I, cand invatzai membre si peretii trunchiului :wink:
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

Return to “Anii 1-3”