noua in anul 1 ne-a zis asistentul de la anatomie ca daca vrem sa ne luam Gray's Anatomy sa NU ne luam editia pentru studenti ca aia e "pentru studentii straini"...
Cinstit vorbind, am invatat dupa cartile lui Ranga, genitalul dintr-o carte de Lupu iar la nervos am mai folosit atlasul ala vechi de SNC de Ranga. In rest, Netteru' in engleza (nu era in romana pe-atunci) si Gray online....
Carti anatomie an 1
- rox
- elder
Re: Carti anatomie an 1
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- începătorul
- elder
Lupu a tradus şi Gray's Anatomy în limba română mai nou, dar nu o recomand pentru examene fiindcă e destul de puţină informaţie (sau aşa mi s-a părut mie). E mai mult o lectură plăcută - o perspectivă mai interesantă şi mai atrăgătoare, decât material de studiu serios pentru examenul de anatomie.
Cât despre atlase, pe lângă Gilroy, mai e şi McMinn. La Netter singurul lucru dezavantajos e că trebuie să stai să cauţi mult prin ilustraţii până găseşti ce vrei. Dar dacă descoperi planşa-cheie totul e ok.
Cât despre atlase, pe lângă Gilroy, mai e şi McMinn. La Netter singurul lucru dezavantajos e că trebuie să stai să cauţi mult prin ilustraţii până găseşti ce vrei. Dar dacă descoperi planşa-cheie totul e ok.
Contemplarea propriei tale inimi este un fapt profund emoţionant şi tulburător. Contemplarea propriului tău suflet este o perpetuă, dureroasă tulburare.
Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei
Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei
- Doddy
- elder
Filipoiu a tradus Gray's.
Apropos, va zice tata din experienta anului 4: aveti nevoie si de o carte gen Gray, care sa fie "o lectura placuta, o perspectiva mai interesanta si mai atragatoare", pentru ca la diferite materii (chirurgie, ortopedie) etc. este nevoie de anatomie, insa nu la nivelul (mult prea) ridicat care se cere in anii 1-2, asa ca o cartulie mai succinta din care sa va puteti aminti / recapitula / invata atunci elementele mari de anatomie ar fi recomandata.
Fiindca, vreti nu vreti, anatomia oricat de temeinic o invatati, se uita.
Apropos, va zice tata din experienta anului 4: aveti nevoie si de o carte gen Gray, care sa fie "o lectura placuta, o perspectiva mai interesanta si mai atragatoare", pentru ca la diferite materii (chirurgie, ortopedie) etc. este nevoie de anatomie, insa nu la nivelul (mult prea) ridicat care se cere in anii 1-2, asa ca o cartulie mai succinta din care sa va puteti aminti / recapitula / invata atunci elementele mari de anatomie ar fi recomandata.
Fiindca, vreti nu vreti, anatomia oricat de temeinic o invatati, se uita.
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
-
- junior
Eu nu stiu cum sa fac sa invat cat mai schematic ..si voi va chinuiti cu niculescu
pff..
da gray nu e foaaarte foaaarte detaliata .dar mie imi place ca mereu explica cat mai usor si nu te incurca asa incat sa nu mai intelegi nimic, iar pozele sunt foarte reusite si foarte utile.
Momentan combin ranga cu lupu si gray
din fiecare iau cate ceva

pff..
da gray nu e foaaarte foaaarte detaliata .dar mie imi place ca mereu explica cat mai usor si nu te incurca asa incat sa nu mai intelegi nimic, iar pozele sunt foarte reusite si foarte utile.
Momentan combin ranga cu lupu si gray
din fiecare iau cate ceva

- di7z
- newbie
Are cineva tomurile Paturet format pdf ?
- Festina
- elder
Papilian are un limbaj greoi !
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.
PS: Alergic la cadre didactice din UMF !
- Crisskat
- junior
Ce carti cere Filipoiu?
We were all young and beautiful once. It's transient, and then it's gone.
- Festina
- elder
Crisskat wrote:Ce carti cere Filipoiu?
Ranga: cap si gat , peretii trunchiului , viscerele .
Gray's anatomy (nu serialul ala care s-ar putea prescurta la un singur episod de gangbang )
gilroy-atlasul
eventual si cordul , cartea noua scrisa de el .
http://www.departamentmorfologie.ro/pag ... bliografie
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.
- Crisskat
- junior
mariangeo1991 wrote: Gray's anatomy (nu serialul ala care s-ar putea prescurta la un singur episod de gangbang )
Chiar nu cred ca exista persoane care sa faca astfel de confuzii, sa fim seriosi

Gray's for Students sau Expert Consult? Care e mai indicat? (sper ca primul)
Si multumesc pentru lamuriri

We were all young and beautiful once. It's transient, and then it's gone.
- Festina
- elder
Crisskat wrote:mariangeo1991 wrote: Gray's anatomy (nu serialul ala care s-ar putea prescurta la un singur episod de gangbang )
Chiar nu cred ca exista persoane care sa faca astfel de confuzii, sa fim seriosi![]()
Gray's for Students sau Expert Consult? Care e mai indicat? (sper ca primul)
Si multumesc pentru lamuriri
Ti-am dat site-ul catedrei de anato ! Scrie acolo care Gray!