Intrebari anul 3

No More
senior
senior

Postby No More » Sat Sep 16, 2006 6:51 pm

ca la L=Dopa e un preparat... cu inca ceva, care-i mareste absorbtia intestinala. si ca e antiparkinsonian de sinteza... parca :lol: :lol: :lol:

Si ca Rifampician e antituberculos de prima linie, care coloreaza urina in oranj :roll:

vreti sa va spun si cum am trecut la Radiologie? :lol: :lol: :lol:

Acuma pe bune... sunt examene la care chiar mi-a placut materia si-am invatat (endocrine, cardio, gastro, imuno...), si examene la care n-am invatat deloc.
Last edited by No More on Sat Sep 16, 2006 6:53 pm, edited 2 times in total.

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Sep 16, 2006 6:52 pm

bun.
m-am lamurit.

No More
senior
senior

Postby No More » Sat Sep 16, 2006 6:54 pm

eh.. lasa, ca le stii tu :lol:

si iarasi pe bune : zi-mi si mie traseul nervului brahial... in toate treimile... fara sa cauti prin carti sau google.

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Sep 16, 2006 7:46 pm

ti l'as fi zis ...
da' ink n'a inceput facultatea :P

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 16, 2006 7:54 pm

aveti PM sau shoutbox sa discutati filozofia utilitatii cursurilor de la medicina..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Mon Sep 18, 2006 5:41 pm

Ce stiti de chirurgie la CARITAS ? Se face ceva? Doctorii sunt ok? :?:

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Mon Sep 18, 2006 11:20 pm

chirurgia in caritas e f lejera. asistentii sunt toti ok, profu e calm si f indulgent, daca vrei intri in sala, vezi ceva, inveti chiar, daca nu, mall-ul e aproape :lol: / Mai nasol cu secretara, singura cu pretentii pe acolo, care vrea semnatura la ora fixa, studenti f disciplinati. Per total merita insa chirurgia in Caritas!

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue Sep 19, 2006 12:11 am

Merita pe deplin. chiar ai ce invata. Desi arata lamentabil, e unul din putinele locuri unde poti intra in sala, poti sta in garzi si poti si chiuli cand ai vreo problema ( ideal ar fi sa vii sa te semnezi de venire si plecare) Si pe secretara o convingi pana la urma :D Iar proful are o deosebita placere de a da 10. :wink:
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Sep 19, 2006 3:16 pm

Pana la urma, chiar asa de mare liniste despre SUUB semio si chirurgie?? :shock: :shock:

corcodusa
senior
senior

Postby corcodusa » Tue Sep 19, 2006 5:15 pm

Pauly wrote:Pana la urma, chiar asa de mare liniste despre SUUB semio si chirurgie?? :shock: :shock:

suub semio e foarte naspa
nu prea faci iar exam e super dificil
trebuie sa raspunzi cu ce cuvinte vrea el
iar chir depinde ce sectie
la cea de la 6 chiar vezi , de intrat mai greu
iar examenul e super
inca un macelar in spitale

MissMe
newbie
newbie

Postby MissMe » Tue Sep 19, 2006 6:32 pm

Nu e chiar asa la semio SUUB , cel putin nu asa a fost cand am facut eu acum vreo 2 ani. Chiar am invatat ceva si exam nu a fost chiar asa de greu , plus notele au fost chiar pe bune date. Sunt vreo 2 asistenti care stiu ca nu fac mai nimic dar sunt si mai multi cei care chiar te inv. Poate nu este chiar ca la Coltea, dar merita sa faci semio la SUUB. Cel putin daca ai norocul sa ii ai ca asistenti pe Bratanescu, Stanciu sau Gacichievici chiar inveti ceva daca vrei daca nu ..poti sa nu te duci.Eu semiologie stiu de acolo si chiar stiu.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Sep 19, 2006 9:36 pm

Multam mult de rasp, aveam nevoie de niste pareri k toata lumea Coltea si Sf Ioan dar de SUUB chiar nu stiam mai nimic.

girasol
junior
junior

Postby girasol » Tue Sep 26, 2006 12:17 am

stie cineva care este sincronizarea cheie pentru luat/dat carti?
adica nu mai imi amintesc exact daca si cei d anul 3 tot de acolo de unde le lasa pe astea d anul 2 iau carti..
un mic program macar?
ideea e ca nu vreau sa ma car cu toate cartile degeaba pana acolo si ar fi de preferat putin ajutor.
multumesc.

Zina
newbie
newbie

Postby Zina » Tue Sep 26, 2006 7:05 am

pentru carti tot acolo de unde le-ai luat si anul trecut. programul lor este de la 9 la 14 (dar de obicei pleaca in jur de 13). insa azi mai functioneaza pe motiv de francofonie. ori azi ori dupa 2 octombrie (sa vezi atunci cozi.....)

Lorelai
junior
junior

Postby Lorelai » Tue Sep 26, 2006 8:25 pm

Chiar va ajuta la ceva cartile alea?Mie in anul 3 mi-a dat vreo 20 de carti si nu am folosit decat 1 pe care o gaseam si la xerox cu 20.000

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue Sep 26, 2006 10:00 pm

Oricum dupa 1 noiembrie nu mai e nimeni la coada si gasesti si cartile. Nu vad de ce atata agitatie.

girasol
junior
junior

Postby girasol » Tue Sep 26, 2006 10:05 pm

Lorelai wrote:Chiar va ajuta la ceva cartile alea?Mie in anul 3 mi-a dat vreo 20 de carti si nu am folosit decat 1 pe care o gaseam si la xerox cu 20.000

pai atunci nu o sa le mai iau.
oricum trebuie sa le las pe astea ca daca nu nu imi vizeaza legitimatia.
multumesc oricum de raspuns.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Sep 27, 2006 2:27 am

de acord cu cei de mai sus, cartile de la biblioteca sunt pierdere de vreme si energie ca trebuie sa le cari in spate :D se pot xeroxa cele cu adevarat utile (se gasesc la xerox la eroilor in metrou, cel mai sigur inaintea sesiunii sau se pot lua de la colegi)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Wed Sep 27, 2006 12:36 pm

In anul 3 cel mai mult iti foloseste carticica de semiologie a lui Bruckner de cardiovascular. Una micutza subtzirica si albastrica. In rest maculatura. Daca iti trebuie ceva neaparat poti sa te duci in timpul anului cand ai nevoie de ea, si o gasesti cu siguranta. N-are rost sa le cari pe toate.Acum se inghesuie toti sa ia carti, dar nimeni nu se inghesuie sa le predea pe cele vechi. Aveti rabdare si veti gasi tot ce va trebuie fara stat la cozi interminabile.

P.S. nu v-ati intrebat niciodata de ce la la biblioteca pt anii mari nu e niciodata coada? Sa stiti ca si cei mari invata, deci cauza trebuie sa fie alta :D

girasol
junior
junior

Postby girasol » Wed Sep 27, 2006 4:34 pm

va trebui sa apelez iar la bunavointa voastra, sper sa ma puteti sfatui.
a luat azi o colega orarul si suna cam asa.
seria 7 anul 3
Luni
8-11 semio med lp
11.30-13.30 semio med curs coltea
Marti
8-10 Morfopat Lp
10-12 Morfopat curs Babes
12-14 farmacologie curs amf mare
16-18 farmaco lp
Miercuri 8-11 semio chir lp
11-13 semio chir caritas curs
Joi 8-11 lp semio med
11-13 semio med curs

As avea mai multe nelamuriri:
1. Fiziopat e materie de semestru? Sau e orarul nostru incomplet? Sau e o minune si suntem singura serie cu o zi libera si aia vinerea?:D
2. Unde mai exact este institutul Victor Babes? si cu ce anume se mananca morfopat?
3. E cazul sa mergem luni cand incepe scoala de la 8 la lp?sau la curs?sau cum sa facem sa aflam?
multumesc mult.

weeezer
newbie
newbie

Postby weeezer » Wed Sep 27, 2006 4:54 pm

girasol wrote:va trebui sa apelez iar la bunavointa voastra, sper sa ma puteti sfatui.
a luat azi o colega orarul si suna cam asa.
seria 7 anul 3
Luni
8-11 semio med lp
11.30-13.30 semio med curs coltea
Marti
8-10 Morfopat Lp
10-12 Morfopat curs Babes
12-14 farmacologie curs amf mare
16-18 farmaco lp
Miercuri 8-11 semio chir lp
11-13 semio chir caritas curs
Joi 8-11 lp semio med
11-13 semio med curs

As avea mai multe nelamuriri:
1. Fiziopat e materie de semestru? Sau e orarul nostru incomplet? Sau e o minune si suntem singura serie cu o zi libera si aia vinerea?:D
2. Unde mai exact este institutul Victor Babes? si cu ce anume se mananca morfopat?
3. E cazul sa mergem luni cand incepe scoala de la 8 la lp?sau la curs?sau cum sa facem sa aflam?
multumesc mult.

1. Fiziopatul e materie de an, fara partial (cel putin asa a fost anul asta). Nu se da partial. Materie de 1 semestru este imunologia, care se face tot la Balamuc, e aceeasi catedra.
2. Insistutul Victor Babes e pe cheiul Dambovitei, langa Cantacuzino (unde probabil ai facut Microbii). Langa Cantacuzino adik mai spre Izvor, cum vii dinspre Piata Operei, treci de Veterinara, treci de Cantacuzino si dai de Babes.
3. Ar fi bine sa mergi, probabil iti vei cunoaste primii profi de anul asta. Si dk nu se face nimic, asta e, pierzi 2 ore de somn :P

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Wed Sep 27, 2006 5:00 pm

La Coltea va veni proful inca de luni sa va repartizee la asistentii cu care veti face. E bine sa mergeti. Noi am fost acolo pe la 9 in prima zi. 9 fara ceva ca pe la si 5 a venit proful. Nu e indicat sa lipsiti, nu se vor pune absente dar faveti cunostiinta cu asistentii si aflati exact si la ce saloane, vi se repartizeaza paturile pe care le aveti in grija sa vorbiti cu pacientii, etc

Ar fi indicat sa mergeti, mai ales ca urmatoarea zi cand aveti semio la coltea e joi.

Vineri aveti liber :shock: ? Ce bine de voi!

Sau va incepe fiziopatul vinerea? Astia incep pe la 20 noiembrie, sau asa era acum 3 ani. Ca e materie de un semestru si jumatate.

girasol
junior
junior

Postby girasol » Wed Sep 27, 2006 5:06 pm

Lady-bug wrote:La Coltea va veni proful inca de luni sa va repartizee la asistentii cu care veti face. E bine sa mergeti. Noi am fost acolo pe la 9 in prima zi. 9 fara ceva ca pe la si 5 a venit proful. Nu e indicat sa lipsiti, nu se vor pune absente dar faveti cunostiinta cu asistentii si aflati exact si la ce saloane, vi se repartizeaza paturile pe care le aveti in grija sa vorbiti cu pacientii, etc

Ar fi indicat sa mergeti, mai ales ca urmatoarea zi cand aveti semio la coltea e joi.

Vineri aveti liber :shock: ? Ce bine de voi!

Sau va incepe fiziopatul vinerea? Astia incep pe la 20 noiembrie, sau asa era acum 3 ani. Ca e materie de un semestru si jumatate.

Pai asta era si incurcatura. Ca nu stim de ce tocmai la noi nu e nimic vineri, la ceilalti e afisat.
Mersi oricum de indicatii.

alabalaportocala
junior
junior

Postby alabalaportocala » Thu Sep 28, 2006 4:52 pm

Poate sa imi spuna cineva cum ajung la spitalul Sf. Ioan???

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Thu Sep 28, 2006 5:02 pm

cred ca ar trebui sa precizezi si unde locuiesti. :)

girasol
junior
junior

Postby girasol » Thu Sep 28, 2006 11:37 pm

In afara de semio unde am inteles ca trebuie sa mergem din prima zi, e cazul sa ne deplasam si la restul?
ca lpurile sunt mereu de la 8, inaintea cursului si nah..e greu:D
serios acum, e cazul sa mergem saptamana asta?
mersi inca o data.

weeezer
newbie
newbie

Postby weeezer » Fri Sep 29, 2006 1:04 am

girasol, nu cred ca vei citi aici raspunsul pe care il vrei si pe care il astepti... deci da, bine ar fi sa te duci, cu atat mai mult la primele lp-uri... dupa aia o sa te lamuresti tu care merita si care nu :twisted:

Am si eu o intrebare... in ce conditii poate un student care are semio si chirurgia, restante, la 1 oct, trece in anul 4? Trebuie sa le ia pe amandoua in prelungita, sau macar unul, sau cum e?

girasol
junior
junior

Postby girasol » Fri Sep 29, 2006 1:07 am

pai nu e problema ca nu vreau, dar ma gandeam cat e de logic sa merg daca nici macar primul curs nu l-am facut. plus habar nu prea avem unde sa mergem exact.
dar asa voi face, voi merge.
mersi.

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Sep 29, 2006 9:46 am

N-ar fi mai bine sa trimiteti seful/sefa de serie si sa vb la fiecare catedra? Poate au vreun congres, poate sunt plecati, poate n-au chef sa faca, poate vor sa veniti la 10 in prima zi. Cred ca asa ar fi cel mai bine si veti sti sigur daca se face, daca va tin curs sau doar veniti sa vedeti unde e si apoi plecati acasa. Siplu si elegant. In plus se deplaseaza doar unul nu toata seria.

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Sep 29, 2006 9:54 am

alabalaportocala wrote:Poate sa imi spuna cineva cum ajung la spitalul Sf. Ioan???

La Sf ioan se ajunge intr-un singur fel. Cu masina 102. O poti lua de la statia de metrou Aparatorii Patriei, se intersecteaza cu masina 123 la Bobocica si cu tramvaiul 34 la soseaua oltenitei. Pe linia lui 34 mai circula si 11, dar nu stiu daca mai merge acum cu reparatiile astea.

Deci in functie de unde stai vii cu metroul, tramvaiul sau 123 si apoi te urci in 102 care te lasa exact langa spital. De la tramvai se poate merge si pe jos ca e o singura statie de masina, de la metrou sunt 2 statii, iar de la 123 sunt 3 parca.(doar ca pe sensul celalalt ca e exact opus fata de metrou)

La spital se intra de pe Soseaua Vitan Barzesti, daca vii cu masina personala.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Sep 29, 2006 8:32 pm

[quote="girasol"]As avea mai multe nelamuriri:

cu totii in anul 3 am inceput fiziopat-ul peste 2 sau 3 sapt de la 1 oct si vad ca se repreta.
asa k din pacate pt voi n-o sa a veti o zi libera, probabil o sa intre fizpat-ul vinerea....asa ne-am bucurat si noi...dar degeaba :(
si la sfarsit, mamotaaa....

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 30, 2006 8:41 am

intrebati la secretara de la imuno&fiziopat (aceeasi persoana, o doamna mai in varsta si mai micuta de statura, tunsa scurt) numarul de telefon de acolo si folositi-l cu incredere mereu cand banuiti ca nu s-ar face cursul (daca e consiliu - prof. Bara e membru in consiliu, daca e greva..), e la capatul Bucurestiului spitalul, destul de enervant sa te duci pana acolo doar ca sa afli ca nu se face.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Sep 30, 2006 11:33 am

Lady-bug wrote:P.S. nu v-ati intrebat niciodata de ce la la biblioteca pt anii mari nu e niciodata coada? Sa stiti ca si cei mari invata, deci cauza trebuie sa fie alta :D

sunt in categoria "celor mari" :lol: si este adevarat...nu are nici un rost sa carati carti care o sa se umple de praf in biblioteca un an intreg pt k n-o sa le folositi...eu in anul IV n-am invatat minte si n-am mai imprumutat nici o carte la inceputul anului...si bine am facut pt k toti profesorii aveau cartile sau cursurile lor dupa care ne puneau sa invatam.....asa k acum nu mai trebuie sa stau la cozile infernale sa predau carti k nu am ce si nici nu mi-ar fi folosit la ceva...dc aveti nevoie de ceva puteti sa va duceti in timpul anului si sa cereti.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Sat Sep 30, 2006 7:19 pm

Girasol si eu-s tot in seria 7. Si, din cate tin minte, pe orar vinerea era imuno. Asta scria marti pe 26. Poate au mai schimbat :?

kipling

Postby kipling » Sat Sep 30, 2006 11:20 pm

Ce stiti despre chirurgie la Sf. Maria si semio la Sf. Pantelimon??

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Oct 01, 2006 12:11 pm

e 1 OCTOMBRIE si vreau sa urez tuturor mult succes si bafta in noul an unuversitar!!! si la note cat mai MARI :wink: !!!

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Mon Oct 02, 2006 12:26 pm

Puteti sa imi spuneti cate ceva de profesorul Dinu(cerd, sau ceva de genu) la Semio de la Sf. Ioan?

Free_mind110

Postby Free_mind110 » Mon Oct 02, 2006 7:31 pm

Salut. AM si eu o propunere pentru cei interesati din anul 3 seria IV sau VII: Care doreste sa faca un schimb si sa mearga la Sf. Ioan?

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Oct 02, 2006 9:31 pm

kipling wrote:Ce stiti despre chirurgie la Sf. Maria si semio la Sf. Pantelimon??

vezi in topicul asta despre chirurgie la sf maria, 1-2 pagini in urma

ioana.d

coltea pt sf ioan

Postby ioana.d » Tue Oct 03, 2006 7:52 pm

Free_mind110 wrote:Salut. AM si eu o propunere pentru cei interesati din anul 3 seria IV sau VII: Care doreste sa faca un schimb si sa mearga la Sf. Ioan?

La ce serie esti? la seria 1 sau la 3? d-mi un raspuns cat de repede poti
merci mult

Return to “Anii 1-3”