Admitere 2010
- >Ash<
- newbie
Re: Admitere 2010
Revin cu inca o intrebare. Puteti sa imi spuneti si mie la ce pret gasesc sa cumpar culegerile acelea cu grile la biologie si chimie?
Fizica este tot asa, in mare doar teorie? Spunea cineva mai sus ca in timpul facultatii se incepe cu materia aproape de la 0, e valabil si pt chimie?
Fizica este tot asa, in mare doar teorie? Spunea cineva mai sus ca in timpul facultatii se incepe cu materia aproape de la 0, e valabil si pt chimie?
In nothing do men more nearly approach the gods than in giving health to men. (Cicero)
- Dmndash
- senior
mishamuse wrote:Trebuie sa stii foarte bine manualul de Niculescu la bio ,la chimie cel de Vladescu +cartile cu teste de la facultate si daca ai putea sa faci rost si de niste carti mai vechi cu teste de Bucuresti ar fi foarte bine.Eu am si cartile cu teste de Zagrean si Samsonic(ambele 1998) care sunt destul de grele..dupa parerea mea.
parerea mea e sa nu te complici cu Zagrean (nu am lucrat niciodata pe Samsonic)
testele acelea contin foarte multa materie de care tu n-ai nevoie..lasa ai timp destul in facultate sa inveti in plus acuma concentreaza-te sa intrii cu nota cat mai mare

What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- ex_nunc
- junior
noidoipunctcom wrote:ex_nunc wrote:da' dar in acelasi timp ar cam trebui sa adapteze si ei pb alea cate or fi(2,3, sau mai multe) la conditiile astea de examen.adica in culegerea de admitere la chimie sunt pb la care trebuie sa lucrezi cu 3 sau 4 zecimale(gen pb alea cu % Cl dintr-un amestec de clorura de benzil,benziliden etc ) si la care daca lucrezi cu 2 zecimale iti da raspunsul A dar de fapt e D (un ex) fiindca sunt mult prea apropiate raspunsurile.oricum si la bac tot fara calculator trebuie sa lucram.si sunt multe variante( cel putin anu' trecut),adica mai toate, unde pierzi o gramada de timp doar la calcul .da' asta e...
eu propun sa-l adaptam "de tot" si sa lasam numa' biologia da' si din aia numa asa esentialu, sa-l dam tip-chestionar de completat acasa si expediat via mail, ceva usor digerabil, asa ca pt autisti ca doar ce mama-masii, e doar admitere la medicina, ce atata standarde-inalte, ce atatea pretentii!
sper ca glumesti si ca toata panica asta este tranzitorie ca altfel nu te vad bine! daca pe tine te streseaza faptul ca tre sa inmultesti cu 4 zecimale, in facultate ori o sa dai shapga ori ortu' popii, doua din una!
DA e greu, DA n-a zis nimeni ca la medicina se intra "pe usa" dar atata vreme cat prin "filtrul" admiterii inca se mai strecoara oligofreni [pardon my vocabulary] consider ca e minumun de indulgenta ce vi se ofera voua acum. daca pe viitor se va permite si calculatorul la examen, eventual si consultarea cartii sau vor transfoma admiterea in concurs de frumusete [a se vedea examenul tip-oral in general, un concept complet denaturat dar asta e alta poveste] promit solemn ca-mi inscriu si eu bishonul.
faza cu "pierzi o gramada de timp doar la calcul" are un shpil si anume: sa te faca sa-ti intre in reflex anumite manevre mai putin importante ca sa-ti poti dedica un procent cat mai mare de materie cenusie "esentialului". cand ai un pacient si tre sa-i prinzi vena, daca te uita dzeu cautandu-i eul-interior cu acul [fiindca nu esti obisnuit cu executarea procedeului aproape automat] 90% din creier e ocupat cu "unde introduc eu chestia asta?" si nicedecum nu gandeste in avans la datele cazului, ce-i mai dau, ce urmeaza mai departe etc. asta e asa un exemplu de 2-bani-bucata dar zic eu ca-si are o oareshcare relevanta. desi pare flu-flu in momentul asta, te asigur eu ca o sa-ti prinda bine, e un exercitiu care te ajuta sa-ti formezi niste trasee neuronale pe care sa le folosesti mai incolo in chestiuni mult mai "pe domeniu"![]()
succes si don't give up!
mda poate ca e cum zici tu,doar ai mai multa experienta nu ?oricum eu raman cu aceeasi opinie. mi se par unele calcule mult prea dificile de facut fara calculator,necesita mult mai mult timp.timp pe care poate ar fi mai bine sa-l folosesti pentru <<lucrurile esentiale>> care chiar conteza,ca doar nu dau la o facultate de aritmetica,numai de calcul. sa inmulteasca cu 4-5 zecimale,pot sa exerseze si aia mai <<oligofreni>>

inteleg cam ce vrei tu sa spui ..esenta sa spunem

- ex_nunc
- junior
noidoipunctcom wrote:durA?!nici vorba, no harm intended!
incercam sa-i distrag omului atentia de la lucrurile marunte si sa-l indemn [cu calm si fara nici o urma de superioritate ca vorba aia, "been there,done that" ] sa-si concentreze energia pe problema in ansamblul ei. cu alte cuvinte, il "preveneam" ca ce acum i se pare inutil/dificil/capat-de-tzara, e mizilic in comparatie cu ce urmeaza deci sa-si caleasca "aptitudinile" de pe acum, sa mearga inainte cu zecimalele alea cum or fi ele , ca se streseaza oricum inutil cu ce nu trebe. nu ASTA e baiu cu admiterea. de intrat se intra [mai ales daca esti dintre aia good ones
], important e ce faci dupa...
acum depinde ce intelegi prin<<calm si fara nicio urma de superioritate>>.

si oricum o fi important ce faci dupa admitere

si de aia ne stresam ca nebunii

- Alfa_omega
- senior
Re: inca una..
>Ash< wrote:Sa nu aruncati cu rosii!
Am vazut ca nu se mai poate posta la topicul celalalt cu intrebari despre admitere. Dar am si eu cateva chestii de lamurit, Sper ca ma puteti ajuta.
Sunt clasa a XI-a si m-am hotarat sa dau la Medicina. Biologia imi place, medicina ma atrage, ma fascineaza. Imi doresc sa fac asta.
Dar am niste probleme. Desi sunt la profil real, nu pot sa spun ca ma descurc prea bine la fizica si la chimie. M-am uitat pe site-ul facultatii si am vazut daca aleg fizica, sunt doar 4 capitole acolo, pe cand la chimie sunt mult mai multe.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: O sa imi trebuiasca mult chimia in facultate? Eu ma gandeam sa incep sa invat fizica, dar daca o sa mi trebuiasca sa stiu ceva chimie si in anii de facultate, parca m-as pune cu burta pe asta, ceea ce e mai greu:-S.
La facultate o sa faci biofizica un semestru si biochimie un an(deci se face mai multa chimie). In principiu o sa te ia de la 0, dar o sa-ti fie mai usor daca deja vei avea niste notiuni de chimie.
>Ash< wrote:Iar la admitere, la partea de chimie/ fizica se dau DOAR probleme nu?![]()
Din contra...la chimie vei avea 2-3 probleme si in rest numai teorie, iar la fizica mi se pare ca doar teorie.
>Ash< wrote:Eu vreau sa intru la stat, poate prind si bursa. Da, sunt genul ala de tocilarita asa:)) Aaa, mai am o intrebare. Sunt unele materii la scoala mai speciale... ))
Adica, daca merg la olimpiada si termin intre primii x la nationala, prind loc la facultatea de respectiva. Este asa si cu biologia?Desi imi vine greu sa cred:-?
Da...regula asta e valabila si aici la medicina(nu numai pentru biologie, dar si pentru fizica sau chimie). Ca sa nu mai dai admiterea, mi se pare ca trebuie sa iei premiul 1, 2 sau 3 la olimpiada nationala.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...
- Alfa_omega
- senior
>Ash< wrote:Revin cu inca o intrebare. Puteti sa imi spuneti si mie la ce pret gasesc sa cumpar culegerile acelea cu grile la biologie si chimie?
Anul trecut au fost fiecare 51 de RON.
-
culegerea de fizica 2010 a aparut deja la casuta portarului daca e civeva interesat sa dea fizica
- Ciprian_90
- senior
Alfa_omega wrote:>Ash< wrote:Revin cu inca o intrebare. Puteti sa imi spuneti si mie la ce pret gasesc sa cumpar culegerile acelea cu grile la biologie si chimie?
Anul trecut au fost fiecare 51 de RON.
Pretul a ramas neschimbat si anul acesta.
- Virgin.Black
- junior
>Ash< wrote:Revin cu inca o intrebare. Puteti sa imi spuneti si mie la ce pret gasesc sa cumpar culegerile acelea cu grile la biologie si chimie?
Eu am dat la fizica (imi placea in liceu, ma descurcam). Chimie n-am invatat decat de subzistenta in liceu, deci cand am ajuns la facultate nu stiam mai deloc chimie organica. M-am panicat in primele saptamani, dar sa stii ca s-au tinut sambata niste 'cursuri' de chimie organica ptr doritori si m-au ajutat cat de cat. Dar cel mai mult m-a ajutat 'frica' ca nu stiam chimie si de-asta am invatat serios la biochimie. Rezultatele: la biochimie am avut 10 si la biofizica am avut 8. Facultatea iti poate schimba 'afinitatile'. Daca dai la fizica o sa te descurci f bine si la biochimie.
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Ciprian_90
- senior
Da admiterea la ce consideri tu ca esti mai bine pregatit...oricum o sa vezi ca la biochimie sau biofizica o sa folosesti destul de putin notiunile din liceu. Eu am dat la chimie, iar la biochimie pana acum m-am intalnit cu vreo 6 formule de aminoacizi(din 20 cate ti se predau in primul curs) si cu cateva notiuni la glucide. Atat! In rest, tot ceea ce o sa faci este nou. Spor la invatat! Ai timp destul deocamdata nu te preseaza timpul, iar materia este destul de putina pt admitere, fata de cat o sa ai dupa. Asa ca mobilizeaza-te si o sa dai randament maxim, iar la anul sper sa ne vedem prin facultate. Succes!
-
- junior
ex_nunc wrote: dar intai trebuie sa intrii.
o sa iei admiterea fara probleme, pun pariu cu tine pe-o bere

-
- senior
ce-mi place asta cu "sigur iei admiterea".
cata incredere.
btw, voi cand spuneti "sigur iei" va referiti la faza aia cu iei 3 si esti instant la taxa?
cata incredere.
btw, voi cand spuneti "sigur iei" va referiti la faza aia cu iei 3 si esti instant la taxa?

- mishamuse
- newbie
Chiar ne strasam ca nebunii !
Mie mi se pare ca mai e asa putin timp ...dar e bine ca suntem in febra invatatului tot timpul.Bafta tuturor ! 

-
- junior
peyton wrote:ce-mi place asta cu "sigur iei admiterea".
cata incredere.
btw, noi care sunt eu si care am spus mai sus ca "sigur ia" ma refeream la faza aia cu daca te-ai pregatit serios [aka mult lucru individual, cu o evaluare periodica a nivelului personal al cunostiintelor facuta pe bune, cu toata sinceritatea ca sa stii bine cam la ce nivel te situezi in permanenta], daca iti mentii un level constant al pregatirii pana undeva cu 1 saptaman [sa zicem] inainte de examen [nu fleshcait materia pe ultima suta, fara nopti-albe inainte sau mai stiu io ce strategii din astea kamikaze care functioneaza conform legilor lui Murphy deci pe care nu te poti baza si e pacat deci sa risti] si last but not the least, daca lucrezi putin si la echilibrul psihic ca sa poti in ziua examenului sa fructifici lunile "pierdute" invatand, ca degeaba ai citit de ti-au crapat vinishoarele pe ochi daca cu o seara inainte te lovesc toate panicile si mai apoi, in drum spre examen te apuca intrebarile-intrebatoare [care-ti anuleaza instant jumatate din avantul pe care am incercat eu sa-l insuflu prin comentu de mai sus] "ca daca nu nimeresti corect zecimalele alea?"/"daca n-ai citit destul?" etc. ,cum ziceam, "o sa iei admiterea fara probleme" fiindca e un examen de nivel mediu pt un candidat care si-a dat interesul.
si mishamuse a facut o observatie f pertinenta, "febra invatatului" [daca stii cand sa incepi si mai cu seama cand sa te opresti] face bine la ten, va tine concentrati, in alerta si eu personal merg la sigur cand vb de reusita unuia "de cursa lunga" care si-a dedicat deopotriva timp si energie acestui examen,dar cu masura [desi am vazut si cazuri de intrat-la-medicina-dupa-doar-3-luni-de-pregatire-intensiva dar sunt rare si acum nu le merge prea bine].
bafta!

- Ciprian_90
- senior
E bine sa invatati cateva ore pe zi constant...o sa aveti timp din plin sa terminati materia pana in aprilie-mai si apoi sa o repetati si sa o re-re-re...petati...nu treb sa va speriati, este destul timp, trebuie sa va formati un obicei din a invata zilnic un anumit nr de pagini sau de a lucra un anumit nr de probleme la fizica/chimie. Trebuie insa sa va mai si relaxati pt a avea randament si eficienta maxima.
In rest, numai bine si spor la invatat!
In rest, numai bine si spor la invatat!
-
- senior
noidoipunctcom wrote:peyton wrote:ce-mi place asta cu "sigur iei admiterea".
cata incredere.
btw, noi care sunt eu si care am spus mai sus ca "sigur ia" ma refeream la faza aia cu daca te-ai pregatit serios [aka mult lucru individual, cu o evaluare periodica a nivelului personal al cunostiintelor facuta pe bune, cu toata sinceritatea ca sa stii bine cam la ce nivel te situezi in permanenta], daca iti mentii un level constant al pregatirii pana undeva cu 1 saptaman [sa zicem] inainte de examen [nu fleshcait materia pe ultima suta, fara nopti-albe inainte sau mai stiu io ce strategii din astea kamikaze care functioneaza conform legilor lui Murphy deci pe care nu te poti baza si e pacat deci sa risti] si last but not the least, daca lucrezi putin si la echilibrul psihic ca sa poti in ziua examenului sa fructifici lunile "pierdute" invatand, ca degeaba ai citit de ti-au crapat vinishoarele pe ochi daca cu o seara inainte te lovesc toate panicile si mai apoi, in drum spre examen te apuca intrebarile-intrebatoare [care-ti anuleaza instant jumatate din avantul pe care am incercat eu sa-l insuflu prin comentu de mai sus] "ca daca nu nimeresti corect zecimalele alea?"/"daca n-ai citit destul?" etc. ,cum ziceam, "o sa iei admiterea fara probleme" fiindca e un examen de nivel mediu pt un candidat care si-a dat interesul.
si mishamuse a facut o observatie f pertinenta, "febra invatatului" [daca stii cand sa incepi si mai cu seama cand sa te opresti] face bine la ten, va tine concentrati, in alerta si eu personal merg la sigur cand vb de reusita unuia "de cursa lunga" care si-a dedicat deopotriva timp si energie acestui examen,dar cu masura [desi am vazut si cazuri de intrat-la-medicina-dupa-doar-3-luni-de-pregatire-intensiva dar sunt rare si acum nu le merge prea bine].
bafta!
aici speram si eu ca vrei sa ajungi.
"voi" se referea la mai multe persoane care spun asa cu o tenta de sictir "ce te mai chinui ca oricum iei" si aveam o oarecare nedumerire.
nu stiu cum e la voi dar la mine merge invatatul seara/noaptea pana pe la 1-2 AM. nopti albe n-am avut din cauza cartii si nici nu prea imi doresc. dar de nevoie...
-
- junior
peyton wrote: "ce te mai chinui ca oricum iei" ?!

-
- senior
offf, nu suntem deloc pe aceeasi lungime de unda.
nu esti nici prima si probabil nici ultima persoana care a spus treaba aia cu intratul si voiam sa stiu la ce va ganditi cand o spuneti(if you mean it or not). acum m-am lamurit... nu e spusa la misto si chiar aveti o oarecare incredere cand faceti afirmatii dastea. cel putin tu ai...
nu esti nici prima si probabil nici ultima persoana care a spus treaba aia cu intratul si voiam sa stiu la ce va ganditi cand o spuneti(if you mean it or not). acum m-am lamurit... nu e spusa la misto si chiar aveti o oarecare incredere cand faceti afirmatii dastea. cel putin tu ai...
-
- junior
peyton wrote:offf, nu suntem deloc pe aceeasi lungime de unda.
hai ca finally s-a lamurit treaba, ce bine, chiar aveam remuscari ca mi s-a parut ca am fost explicita

pace?!

-
- senior
stie cineva daca a mai aparur un manual de biologie pentru admiterea la medicina generala , altul in afara de cel de Niculescu de la Ed. Corint?
- ex_nunc
- junior
noidoipunctcom wrote:ex_nunc wrote: dar intai trebuie sa intrii.
o sa iei admiterea fara probleme, pun pariu cu tine pe-o beresi sincer, chiar ma bucur sa vad ca ai tonus si ca "te zbati"
.
sper sa fie asa.ms

- Alfa_omega
- senior
roxitzu wrote:stie cineva daca a mai aparur un manual de biologie pentru admiterea la medicina generala , altul in afara de cel de Niculescu de la Ed. Corint?
Pana acum nu a aparut nici o rubrica pe site-ul facultatii cu Admitere 2010, asa ca momentan tot din manualele din care s-a dat anul trecut trebuie sa invatati.
- mishamuse
- newbie
De ce am facut o afirmatie pertinenta?Faptul ca suntem constienti ca trebuie sa invatam in fiecare zi pentru admitere este o impertinenta?:))
- renatandissa
- newbie
hello again...am trecut azi pe la facultate si a aparut noua tematica pentru admitere 2010 (inca nu e pe site)...si a ramas aceeasi de anul trecut.
..momentan a aparut cartea de grile pentru fizica....dar portarul mi-a zis ca pentru chimie nu apare deloc,iar pentru biologie nu este sigur!..sa ma asteptam!...intre timp va urez noroc la invatat (
) si sa ne vedem intrati la medicina!
va pup 

- >Ash<
- newbie
Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebari. Mai am unele, sa nu imi ziceti ca sunt cap sec!
Am vorbit cu profu meu de biologie si asta ma pune sa invat din manualul de clasa a XI-a a lu' Tiplic. Eu i-am explicat f frumos, ca pe site scrie altceva, el imi spune ca mai bine invat de pe aia, ca de acolo fac astia intrebarile de examen.
Eu le am pe amandoua, dar tot nu stiu de pe care sa invat. Oricum, cred ca o sa merg pe ala de Niculescu, ca sunt eu mai incapatanta, si le mai compar, le mai combin, ca sa fie amplu si pe placul meu. Si banuiesc ca nu e prea mare diferenta intre ele:D
O sa mi trebuiasca foarte mult desenele? Am o problema cu asta:))
Inca nu ma pot hotara ce sa aleg dintre fizica si chimie. Asa ca mai intreb odata, SIGUR se da doar teorie la fizica? E greu? As prefera sa lucrez la fizica, ca profa e de treaba si ma ajuta, fara sa fac meditatii, decat sa ma nenorocesc cu chimia, pe care o urasc pur si simplu.
Oricum acum astept sa vad si grilele alea la fizica si chimie, o sa ma ajute sa decid, dar pana fac rost de ele...
(.
Ma rog, sunt tanara, mai am destul timp. Dar tot vreau sfaturi si sugestii.
Multumesc anticipat si bafta tuturor!

Am vorbit cu profu meu de biologie si asta ma pune sa invat din manualul de clasa a XI-a a lu' Tiplic. Eu i-am explicat f frumos, ca pe site scrie altceva, el imi spune ca mai bine invat de pe aia, ca de acolo fac astia intrebarile de examen.

Eu le am pe amandoua, dar tot nu stiu de pe care sa invat. Oricum, cred ca o sa merg pe ala de Niculescu, ca sunt eu mai incapatanta, si le mai compar, le mai combin, ca sa fie amplu si pe placul meu. Si banuiesc ca nu e prea mare diferenta intre ele:D
Inca nu ma pot hotara ce sa aleg dintre fizica si chimie. Asa ca mai intreb odata, SIGUR se da doar teorie la fizica? E greu? As prefera sa lucrez la fizica, ca profa e de treaba si ma ajuta, fara sa fac meditatii, decat sa ma nenorocesc cu chimia, pe care o urasc pur si simplu.
Oricum acum astept sa vad si grilele alea la fizica si chimie, o sa ma ajute sa decid, dar pana fac rost de ele...

In nothing do men more nearly approach the gods than in giving health to men. (Cicero)
- renatandissa
- newbie
grilele la fizica au aparut,dar la chimie mi-a zis portarul ca 100% nu apar!daca te descurci mai bine cu fizica atunci da la ea!la fizica nu se dau probleme...iar la chimie cam 2-3!eu invat dupa manualul de la corint care este pe site!intrebarile se dau din el!ca am subiectele de anul trecut si de acolo sunt!sper ca te-am ajutat!
- renatandissa
- newbie
renatandissa wrote:grilele la fizica au aparut,dar la chimie mi-a zis portarul ca 100% nu apar!daca te descurci mai bine cu fizica atunci da la ea!la fizica nu se dau probleme...iar la chimie cam 2-3!eu invat dupa manualul de la corint care este pe site!intrebarile se dau din el!ca am subiectele de anul trecut si de acolo sunt!sper ca te-am ajutat!
am uitat sa spun ca toata lumea are aceleasi intrebari...doar k fiecare varianta le are in alta ordine!
- Alfa_omega
- senior
>Ash< wrote:Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebari. Mai am unele, sa nu imi ziceti ca sunt cap sec!![]()
![]()
Am vorbit cu profu meu de biologie si asta ma pune sa invat din manualul de clasa a XI-a a lu' Tiplic. Eu i-am explicat f frumos, ca pe site scrie altceva, el imi spune ca mai bine invat de pe aia, ca de acolo fac astia intrebarile de examen.![]()
Oricum acum astept sa vad si grilele alea la fizica si chimie, o sa ma ajute sa decid, dar pana fac rost de ele...(.
Trebuie sa inveti doar din manualul de la Corint, de vreme ce el apare la tematica admiterii. Manualul lui Tiplic de cativa ani nu mai face parte din tematica(mi se pare ca ultimul an in care s-au dat intrebari din el a fost 2007...din 2008 incoace intrebarile sunt din manualul lui Niculescu). Cat despre comparatia dintre ele, nu mai tin minte exact, dar mi se pare ca au destule diferente(cel putin la anumite capitole) + ca mai sunt si valorile numerice care probabil difera.
Da...e chiar indicat sa te uiti pe desene si sa le inveti.
Anul trecut la fizica a fost doar teorie, iar la chimie au fost vreo 2-3 probleme. Intr-adevar, cel mai bine ar fi sa-ti cumperi cartile de grile ca sa te poti decide, dar vezi ca cea de chimie se bazeaza pe o tematica veche(ea de vreo 5-6 ani e tot aceeasi, iar pe vremea aia se cereau alte manuale la admitere). Asa ca s-ar putea sa dai de anumite grile pe care sa nu le poti rezolva cu ajutorul manualelor de acum. De asemenea, multe din problemele pe care le vei vedea in culegerea de chimie vor fi mult mai grele fata de cele pe care le vei avea la admitere.
- renatandissa
- newbie
dar facand grilele mai grele...la admitere ti se vor parea usoare..cu un grad de dificultate mai usor...intrebarile atat la biologie cat si la fizica/chimie se dau din cartile din tematica!....grilele sunt facute si din tematica veche de aceea sunt mai grele!..nu trebuie sa te impacientezi...ci doar sa inveti din cartile care se cer.
-
- newbie
de ce nu apar anul asta? mai vinde cineva culegeri de anul trecut? 

- Ciprian_90
- senior
>Ash< wrote:Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebari. Mai am unele, sa nu imi ziceti ca sunt cap sec!![]()
![]()
Am vorbit cu profu meu de biologie si asta ma pune sa invat din manualul de clasa a XI-a a lu' Tiplic. Eu i-am explicat f frumos, ca pe site scrie altceva, el imi spune ca mai bine invat de pe aia, ca de acolo fac astia intrebarile de examen.![]()
Oricum acum astept sa vad si grilele alea la fizica si chimie, o sa ma ajute sa decid, dar pana fac rost de ele...(.
Nu te mai complica cu invatatul din cartea lui Tiplic! Nu este pentru admitere! O sa inveti absolut degeaba. Iar legat de faptul ca inveti si Tiplic si Niculescu...nu faci nicio afacere, sunt diferente majore intre cele 2 carti, in special acele valori numerice...deci invata Niculescu!
Sa pui accent pe text, insa invata si desenele foarte bine cu toate elementele care apar in legenda.
In rest, bafta multa la invatat!
- Alfa_omega
- senior
amm_alice wrote:de ce nu apar anul asta? mai vinde cineva culegeri de anul trecut?
Nu vor aparea editii noi. Dar editiile vechi(din 2009) inca se mai gasesc la poarta facultatii.
-
Admitere 2010
Salut! stie cineva cand apare programa pt admitere 2010 (ma refer cad se vor posta nr de locuri la fara si cu taxa)? multumesc 

-
- junior
La metabolism tre sa invatam si vitaminele cu rolul lor sau nu?....tabelu de la pagina 114
?

- Alfa_omega
- senior
pensionaru wrote:La metabolism tre sa invatam si vitaminele cu rolul lor sau nu?....tabelu de la pagina 114?
Atata timp cat apare in tematica...da. Dar o sa vezi ca nu e asa greu de invatat. Anul trecut oricum n-a fost nici o intrebare din vitamine, iar din metabolism mi se pare ca doar 1-2.
-
- junior
Mersi pentru raspuns..mai am putin si termin materia de admitere..la fizica mai am doar optica....in final.. yee
) 

-
salutare. avand in vedere ca se pare ca nu apar, daca vrea cineva sa scape de culegerile din 2009 la biologie si chimie sa mi le vanda mie. le voi trata cuviincios:)
-
- senior
culegere de chimie tot nu a aparut ? o am pe aia din 2009 dar nu stiu daca e suficient iar la biologie zicea o colega ca si-ar fi luat-o pe cea noua ( 2010 ) 

-
- newbie
a scanat cineva cartile cu grile biologie si chimie? sau e cineva dispus sa ma ajute si sa scaneze pe viitor?
multumesc anticipat.
multumesc anticipat.