Admitere 2010

Voi ce intrati lasati orice speranta
Guermantes
newbie
newbie

Re: Admitere 2010

Postby Guermantes » Wed Dec 02, 2009 10:38 pm

Sa reformulez: ce carti de Biochimie Pura sunt suficiente pt cineva interesat de acest domeniu, fara corelatii clinice sau alte lucruri de gen: "daca analiza spune asta, da-i bolnavului asta"? Ceva care sa cuprinda metode de cercetare si date tehnice etc.
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.

chibreta
junior
junior

Postby chibreta » Tue Dec 08, 2009 3:14 am

Nu 2010 e potrivit pt mine dar in mare parte am nevoie de informatii.
Am 10 clase terminate in Bucuresti, anul trecut m-am mutat in Grecia, clasa 11a acum. Bacul aici e pe post de admitere doar, cine nu vrea facultate, ia diploma si-a plecat.
Chestia e ca examenul se da in functie de directia aleasa, daca vrei colegiu tehnic, dai examen la 4 materii, daca vrei facultate, Armata, alt fel de examen, la 6-7 materii.
Dau aici examenul la 6 materii, apoi vreau sa vin la medicina in Bucuresti. Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac, daca urmez procedurile ca un elev roman, pentru ca sunt romanca, sau ca un elev strain?
Fiecare materie de examen aici se calculeaza cu niste puncte, daca mai dai si engleza, sau alta limba, se adauga puncte in plus.Ar trebui sa dau si eu? Ar influenta cu ceva nota finala care ar contribui la admiterea din Bucuresti? Grecii care vin in Romania la medicina dau examen de limba.
Sunt cam imbarligate lucrurile, dar am nevoie de informatii.
Δεν πειράζει

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Wed Dec 09, 2009 9:44 am

Cred ca cel mai bine ar fi sa dai un telefon la rectorat sa intrebi ce si cum....Sau sa adresezi o scrisoare (ca mail nu au) Dupa parerea mea (nu este ceva oficial) examen de limba nu cred ca trebuie sa dai din moment ce esti roman (banuiesc ca o sa faci facultatea in limba romana)...

Rectorat
Adresa:
Strada Dionisie Lupu nr. 37
Telefoane:
+40.21318.0718; +40.21318.0719

Medicină
Adresa:
B-dul Eroilor Sanitari 8;
Telefoane:
+40.21318.0762; +40.21318.0862

chibreta
junior
junior

Postby chibreta » Wed Dec 09, 2009 12:23 pm

Asta e intrebarea mea, cum o sa fiu considerata...
Daca aveti colegi veniti din strainatate, poate culegeti vreo informatie ceva.
Multumesc frumos.
Δεν πειράζει

justpinkpanther

cumpar carti admitere

Postby justpinkpanther » Sat Dec 12, 2009 10:27 pm

Salut....si eu sunt a 12a si vreau sa dau la Bucuresti :)
azi am dat peste acest forum;))
Am citit ce au scris altiii...dar daca cineva are carti de admitere mai vechi si vrea sa le vanda sa ma contacteze.

Electro

Postby Electro » Tue Dec 15, 2009 10:11 pm

hello!
Eu sunt anul 1 la Medicina Veterinara..nu mi se pare extraordinar de grea,pana acum am luat cam tot ce trebuia luat,insa ma cam bate gandul sa dau la umana.Are vreun rost?sau mai bine raman aici?
multumesc mult
o seara placuta in continuare! :)

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Dec 16, 2009 2:33 am

Hai ca ti-l fac topic nou ca e prea tare discutia :D Si aici ar divaga un pic de la subiectul admitere :D
edit: din pacate nu merge sa-l fac topic nou, forum error..

Opinia mea este sa ramai la veterinara. Poti practica medicina (veterinara) linisitit, fara sa-ti bati capul ca n-are spitalul medicamente sau consumabile, cred ca e si mai usor sa-ti deschizi cabinet sau sa te angajezi intr-unul, in orice oras vrei tu. Animalele pot fi mai simpatice decat oamenii :lol: . Cred ca si termini mai repede de 6 ani si nu-ti trebuie rezidentiat ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

jess
junior
junior

Postby jess » Wed Dec 16, 2009 2:51 am

chibreta wrote:Nu 2010 e potrivit pt mine dar in mare parte am nevoie de informatii.
Am 10 clase terminate in Bucuresti, anul trecut m-am mutat in Grecia, clasa 11a acum. Bacul aici e pe post de admitere doar, cine nu vrea facultate, ia diploma si-a plecat.
Chestia e ca examenul se da in functie de directia aleasa, daca vrei colegiu tehnic, dai examen la 4 materii, daca vrei facultate, Armata, alt fel de examen, la 6-7 materii.
Dau aici examenul la 6 materii, apoi vreau sa vin la medicina in Bucuresti. Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac, daca urmez procedurile ca un elev roman, pentru ca sunt romanca, sau ca un elev strain?
Fiecare materie de examen aici se calculeaza cu niste puncte, daca mai dai si engleza, sau alta limba, se adauga puncte in plus.Ar trebui sa dau si eu? Ar influenta cu ceva nota finala care ar contribui la admiterea din Bucuresti? Grecii care vin in Romania la medicina dau examen de limba.
Sunt cam imbarligate lucrurile, dar am nevoie de informatii.

hmm pai sunt 2 tipuri separate de admitere pt studentii romani si pt straini. cred ca bacul are valoare ff mica (adica face a3-a departajare, dupa nota de la examenul de admitere si cea de la proba de bio )pt ambele tipuri.
taxa pt studentii straini e mult mai mare decat pt studentii .ro, asa ca din punctul asta de vedere ar fi de preferat sa dai exam cu aia din .ro ca oricum, daca te pregatesti putin sigur nimeresti macar la taxa :P .
tu te-ai gandit si unde vrei sa practici med dupa ce termini?...ca aici parca e o pb daca termini ca student .ro si vrei in grecia. asa ca, poate daca ai bani ar fi mai bine sa vii ca student strain.

Electro

Postby Electro » Wed Dec 16, 2009 7:28 pm

Nu trebuie rezidentiat.Facultatea de 6 ani plus masterul ori pe clinic ori pe sanitar-veterinar(aici de obicei e omor mare ca sunt posturi bune,putine si bine platite).E dragut ca ne lasa sa stam si pe clinica din facultate cat vrem.Voluntariat..si desi eu sunt anul 1 m-au mai lasat sa tin pense,sa fac injectii..la operatii cate imi permite timpul pot asista desi nu inteleg prea multe din ele.Si din cate am inteles avem si o practica de 3 saptamani in vara care este centralizata si platita de facultate.Fiecare grupa cu un profesor trimisi undeva in tara..(subiectiv,gandul asta ma cam sperie pentru ca sunt singura fata dintr-o grupa de 27 de oameni :shock: )
Si totusi ,tot ma mai duce gandul la umf..desi imi este frica ca este doar o ambitie prosteasca si ca intr-un final exista sansa sa imi para rau de alegerea facuta.Oricum,facultatea mea probabil e apa de ploaie pe langa medicina umana.

Have a nice day!

edenRose
newbie
newbie

Postby edenRose » Thu Dec 17, 2009 2:38 pm

luizadream wrote:Gandeste-te bine, tu n-ai nevoie nici sa te admire cineva ca esti medic, nici sa asculti pe altii care iti spun ca e prea tarziu pentru tine. Daca asta iti doresti...imagineaza-ti viata in urmatorii 6 ani de facultate, vor fi grei, dar si frumosi, crezi ca esti in stare?.........daca da, pune mana pe invatat si fa tot ce poti ca sa intri. Si daca ne ajuta Dumnezeu, la anul vom fi colege. :allright: :) :)

Multumesc pentru incurajari. :)

Acum am si eu niste intrebari. M-am uitata pe site si la admitere scrie ca examenelw se dau la biologie, chimie si fizica. Eu stiam ca era la alegere intre fizica si chimie.
Poate sa ma lamureasca cineva?
Azi as vrea sa imi cumpar cartile si vreau sa stiu ce sa cumpar.

La bio zice ca e nevoie de cartea

Biologie - Manual pentru clasa a XI-a

Autori
Dan Cristescu
Carmen Salavastru
Bogdan Voiculescu
Cezar Th. Niculescu
Radu Carmaciu
Editura Corint, (avizat prin ordinul MEdC nr. 4742/2006)

Tot manualul, cu exceptia capitolelor: Lucrari practice; Notiuni elementare de igiena si patologie; Disfunctii endocrine (pag. 61); Rolul si valoarea energetica a nutrimentelor; Sanatatea reproducerii (pag. 123)

la fizica

Clasa a IX-a
Optica geometrica

1. Reflexia si refractia
2. Lentile subtiri. Sisteme de lentile
3. Ochiul
4. Instrumente optice (Microscopul optic)

Clasa a X-a
Termodinamica

1. Notiuni termodinamice de baza
2. Calorimetrie
3. Principiul I al termodinamicii
4. Aplicarea principiului I al termodinamicii la transformarile gazului ideal
5. Transformari de stare de agregare
6. Principiul al II-lea al termodinamicii

Electricitate

1. Curentul electric
2. Legea lui Ohm
3. Legile lui Kirchoff
4. Gruparea rezistoarelor si generatoarelor electrice
5. Energia si puterea electrica
6. Efectele curentului electric. Aplicatii

Clasa a XI-a
Optica ondulatorie

1. Dispersia luminii. Interpretare electromagnetica
2. Interferenta
1. Dispozitivul Young
2. Interferenta localizata. Aplicatii.
3. Difractia luminii. Aplicatii.
4. Polarizarea luminii. Aplicatii.

Manuale recomandate

Fizica - Manual pentru clasa a XI-a
Autori
Cleopatra Gherbanovschi
Nicolae Gherbanovschi
Editura Niculescu ABC.
Aprobat MedC M004/2004, 2005

Fizica - Manual pentru clasa a X-a
Autori
Cleopatra Gherbanovschi
Nicolae Gherbanovschi
Editura Niculescu ABC.
Aprobat MedC M006/2005, 2006

Fizica - F1 + F2 - Manual pentru clasa a XI-a
Autori
Octavian Rusu
Livia Dinica
Constantin Traistaru
Constantin Gavrila
Editura Corint 2006
Aprobat MedC M4446/19.06.2006, 2007

Observatie! Este valabil orice manual de Fizica aprobat de MEdC pentru clasele a IX-a, a X-a si a XI-a care contine programa afisata.

si la chimie

Chimie Organica - Manual pentru clasa a X-a
Autori
Luminta Vladescu
Corneliu Tarabasanu - Mihaila
Luminita Irinel Doicin
Editura Art 2005, 2006

Chimie Organica - Manual pentru clasa a XI-a
Autori
Elena Alexandrescu
Viorica Zaharia
Mariana Nedelcu
Editura Crepuscul 2006, 2007

Chimie organica - Teste pentru admiterea in invatamantul superior, 2009
Editura Universitara "Carol Davila", Editia a XI - a, revizuita si adaugita, 2009

Chimie clasa a X-a

Cap. 1 Introducere in studiul chimiei organice. Pg. 5 - 16
Legaturi chimice.
Tipuri de catene de atomi de carbon.
Structura compusilor organici.
Clasificarea compusilor organici.
Exercitii si probleme. Teste.

Cap. 2 Hidrocarburi Pg. 17 - 86

1. Alcani (definitie, serie omoloaga, denumire, izomerie, structura, proprietati fizice si chimice, actiunea alcanilor asupra mediului, aplicatii practice. Exercitii si probleme, teste.)
2. Alchene (definitie, serie omoloaga, denumire, izomerie, structura, proprietati fizice si chimice, importanta practica a alchenelor, mase plastice. Exercitii si probleme, teste.)
3. Alchine (definitie, serie omoloaga, denumire, izomerie, structura, proprietati fizice, etina (acetilena), metode de obtinere, proprietati chimice, importanta practica a acetilenei. Exercitii si probleme, teste.)
4. Alcadiene (definitie, serie omoloaga, denumire, proprietati chimice ale alcadienelor cu duble legaturi conjugate, cauciucul natural si sintetic, reactii de copolimerizare. Exercitii si probleme, teste.)
5. Arene (structura benzenului, clasificarea hidrocarburilor aromatice, proprietati chimice, reactii la nucleu, reactii la catena laterala, aplicatii practice ale unor hidrocarburi aromatice, Exercitii si probleme, teste.)

Cap. 3 Compusi organici monofunctionali. Pg. 91 - 115

1. Alcooli (denumire, structura, proprietati fizice, alcooli cu importanta practica si biologica, metanolul, etanolul, glicerina. Exercitii si probleme, teste.)
2. Acizi carboxilici (acidul acetic, fermentatia acetica, proprietati fizice, acizi grasi, sapunuri si detergenti, grasimi saturate si nesaturate. Exercitii si probleme, teste.)

Cap. 4 Compusi organici cu importanta practica. Pg. 117 - 124

1. Compusi organici cu importanta biologica.
Zaharide (glucoza, zaharoza, celuloza, amidonul)
Proteine (clasificarea proteinelor si denaturarea lor)

Chimie clasa a XI-a

Cap. 1 Compusi organici cu grupe functionale. Pg. 6 - 38

1. Clasificarea compusilor organici
2. Compusi halogenati
3. Alcooli
4. Fenoli
5. Amine
6. Compusi carbonilici
7. Compusi carboxilici
8. Derivati functionali ai acizilor carboxilici

Cap. 2 Reactii chimice ale compusilor organici.Pg. 40 - 110

1. Reactii ale compusilor organici
2. Conversie si randament
3. Reactii de halogenare
4. Reactii de alchilare
5. Reactii de nitrare si sulfonare
6. Reactii de hidrogenare si reducere
7. Reactii de polimerizare si copolimerizare
8. Reactii de esterificare
9. Reactii de hidroliza
10. Reactii de condensare si policondensare
11. Reactii de diazotare
12. Reactii de oxidare

Cap. 3 Caracterul acido-bazic al unor compusi organici.Pg. 112 - 128

1. Caracter acid, caracter bazic
2. Compusi organici cu caracater acid
3. Compusi organici cu caracater bazic

Cap. 4 Izomerie optica.Pg. 130 - 138

Cap. 5 Compusi organici cu importanta biologica.Pg. 140 - 148; Pg. 156 - 174

1. Aminoacizi
2. Monozaharide
3. Produsi de condensare ai monozaharidelor

Pana la urma tb sa iau cele 3 manuale si sa invat ce s-a scris mai sus?
Astept un raspuns.
va multumesc.
Azi stiu ca pt a ma descrie trebuie sa spun mai intai "sunt o femeie", dar feminitatea n-a constituit pentru mine nici un handicap, nici un alibi.
Orisicum e una din datele povestii mele, nu o explicatie.

yutthyra
junior
junior

Postby yutthyra » Thu Dec 17, 2009 4:37 pm

e la alegere intre chimie si fizica!biologia obligatoriu!asta la medicina generala si stoma!alea sunt manualele...le achizitionezi-inveti-rezolvi probleme din cartea de teste!cam atat de facut! :wink: succes

edenRose
newbie
newbie

Postby edenRose » Thu Dec 17, 2009 5:26 pm

Multumesc frumos. Cartea de teste o pot cumpara din librarii sau neaparat de la facultate?
Azi stiu ca pt a ma descrie trebuie sa spun mai intai "sunt o femeie", dar feminitatea n-a constituit pentru mine nici un handicap, nici un alibi.
Orisicum e una din datele povestii mele, nu o explicatie.

yutthyra
junior
junior

Postby yutthyra » Thu Dec 17, 2009 6:11 pm

de la facultate!le gasesti la poarta daca nu...astepti pana in ianuarie/februarie pana se reediteaza sau intrebi studentii care au dat deja admitere daca mai au de vanzare :wink:

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Dec 17, 2009 6:40 pm

Electro wrote:Oricum,facultatea mea probabil e apa de ploaie pe langa medicina umana.

Nu cred ca este apa de ploaie. Depinde de fiecare cat interes acorda. Si medicina umana poate fi apa de ploaie, mai citeste topicurile de aici si de pe Rezidentiat 2009 :D Poti sa mai citesti si in topicul asta ce raspunsuri li s-au dat celor care nu erau siguri daca vor sau nu medicina. Opinia mea este ca, in Romania, daca vrei sa faci serios medicina umana, sunt necesare prea multe sacrificii si ai parte de prea multe frustrari, nerecompensate suficient de multumirea de a fi medic, de a salva oameni etc., societatea romaneasca nu iti ofera multumirea asta (si nu ma refer la banii cu care ramai in buzunar, aia sunt o problema, dar nu cea mai mare). Depinde doar de tine daca vrei drumul asta sau nu :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

justpinkpanther

carte admitere ... si eu sunt interesata

Postby justpinkpanther » Sun Dec 20, 2009 10:47 am

hey...si eu sunt a 12a :) si vreau sa dau la Bucuresti ;;)
abia zilele astea am dat de forum-ul asta.am citit toate mesajele d mai jos:D

Daca careva vrea sa vanda cartile de admitere , il rog sa ma contacteze :D
PS.stiu k deja ii iarna si acusi s-ar putea sa ajunga l portar .eu stau in arad. is sooper nerabdatoare sa le primesc:D

Mutumesc anticipat

liviu.gero

Postby liviu.gero » Tue Dec 22, 2009 8:23 pm

@justpinkpanther

Daca stai in Arad de ce nu dai la Timisoara? crezi ca la Bucuresti umbla cainii cu covrigi in coada? :?:
Medic, cineva spre care ne indreptam sperantele cand suntem bolnavi si cainii cand suntem sanatosi. - Ambrose Bierce

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Thu Dec 24, 2009 12:01 am

Buna .. Sunt cam noua pe aici si pana sa intru eram foarte sigura pe mine si axata pe faptul ca vreau sa dau la medicina ...Dar am citit ce s-a scris pe aici si am ajuns la concluzia ca de aici ,nu cred ca ma voi putea descurca cu 12 milioane pe luna sau cat s-a scris ca ar fi salariul unui rezident .Problema este ca eu nu ma vad facand altceva ,am luat toate posibilitatile in calcul ,ASE-ul ,dreptul ,sunt banoase ,dar nu le-as face cu placere.. Nu stiu ce alegere sa fac ,dar ce pot sa stiu sigur e ca as prefera de mii de ori sa invat pentru admiterea la medicina ,sa invat materia de la biologie in special ,decat sa invat pentru admiterea de la celelalte ,de exemplu la economie ...Economia imi placea pana am fost obligata sa ma duc la olimpiada si acum sunt stresata ca nu am cand sa invat tot ce se cere si nici nu imi face placere sa invat ..Deci cam ce ar trebui sa fac ? Eu nu as vrea sa renunt la medicina ,dar privind spre viitorul care s-ar putea sa-l am ? :(

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Thu Dec 24, 2009 2:22 am

Pai asta e decizia ta, numai tu poti hotari. E bine ca te informezi inainte, oricum.
Daca faci medicina o sa fie greu, dar nu imposibil sa te descurci.
S-ar putea sa ai momente de regret cand iti vei vedea colegii de liceu cu apartament, masini si vacante la ski in Austria, dar in general n-am prea vazut doctori care sa regrete cu adevarat ca au facut facultatea asta. Daca-ti place, meseria o sa-ti dea destule satisfactii, fie ca o practici intr-un oras mare, fie ca esti nevoit sa te duci intr-un orasel mic, fie ca pleci din tara.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Thu Dec 24, 2009 4:12 am

Dar de facultatea de asistenti medicali ce părere aveţi?
Ce avantaje sunt si ce dezavantaje?

Eu as vrea sa dau la asistent de farmacie sau asistent generalist.

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Thu Dec 24, 2009 10:59 am

Deci eu as vrea foarte foarrte mult sa fac asta ,dar mi-e frica asa cand ma gandesc la viitor ,ce sa fac sa depinde de parintii mei si la varsta de 25 de ani ?mai ales ca ei nu au nicio situatie materiala foarte buna ...Sa fac facultatea de medicina ,sa invat 11 ani ,ma rog 6 ,ca apoi m-ar plati cu un salariu de mizerie ,dar as fi multumita de ce fac sau sa fac o facultate de 3 ani + un master si sa am un salariu mai mare,dar sa urasc ceea ce fac ? deci sunt foarte foarte indecisa .. chiar nu am idee ce sa fac... :(trebuie sa ma mai gandesc si la ai mei ,si poate la familia pe care as vrea sa o am .. :(

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Dec 24, 2009 11:50 am

de ce nu vrei sa dai la medicina?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Thu Dec 24, 2009 12:36 pm

Imi puteti spune si mie cum e in timpul facultatii ?Adica mai ales in primii ani .. Cum sunt profi ,cursurile ,examenele ..as vrea sa aflu mai multe in legatura cu Facultatea de Medicina si orice informatie noua e bine venita .Multumesc :)

dr.anna
junior
junior

Postby dr.anna » Thu Dec 24, 2009 2:01 pm

o doamne! am ramas in urma! facultatea de asistenti medicali???!!!!! si ce inveti in plus fata de postliceala de asistenti???

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Dec 24, 2009 5:24 pm

Este o cerinta UE, din cate am inteles. Asistentele medicale au nevoie de studii de lunga durata = facultate. Pana acum cativa ani era colegiu de asistente medicale si moase, acum este facultate.

aniohetova: citeste topicul "intrebari anul 1" si altele de pe forum. La facultate va trebui sa citesti foarte mult, poti incepe cu forumul.
Si de ce ai senzatia ca vei uri orice alta facultate/meserie, in afara de Medicina ? Ai putea sa faci ASE sau orice altceva "banos" si apoi sa iti deschizi o firma/fundatie prin care sa "ajuti oameni". Sunt foarte multe probleme in Romania, nu doar lipsa de medici, si oamenii au nevoie si de firme/fundatii care sa-i ajute, nu doar de "vindecatori". E cam aiurea ca multi liceeni vad lucrurile asa obtuz. Medicina-medic, ASE-bancher/contabil, Politehnica-programator, Litere-profesor.

Guermantes
newbie
newbie

Postby Guermantes » Thu Dec 24, 2009 5:39 pm

aniohetova wrote:Deci eu as vrea foarte foarrte mult sa fac asta ,dar mi-e frica asa cand ma gandesc la viitor ,ce sa fac sa depinde de parintii mei si la varsta de 25 de ani ?mai ales ca ei nu au nicio situatie materiala foarte buna ...Sa fac facultatea de medicina ,sa invat 11 ani ,ma rog 6 ,ca apoi m-ar plati cu un salariu de mizerie ,dar as fi multumita de ce fac sau sa fac o facultate de 3 ani + un master si sa am un salariu mai mare,dar sa urasc ceea ce fac ? deci sunt foarte foarte indecisa .. chiar nu am idee ce sa fac... :(trebuie sa ma mai gandesc si la ai mei ,si poate la familia pe care as vrea sa o am .. :(

Eu cred ca s-au dus vremurile in care lumea era formata din oameni mici, simpli si fericiti, parca acum e randul celor mari, puternici si relativ nefericiti (in parerea generala - fara familie, multi prieteni si alte lucruri emotional-elementare). Fa medicina; o sa fii mandra de asta in viitor. (Ce sfat tampit... in fine, e sincer) Eu asta o sa fac.
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Dec 24, 2009 6:00 pm

b3 wrote:Este o cerinta UE, din cate am inteles.

Ceva reglementare UE o fi undeva, însa cert e ca se aplica destul de diferit.
De exemplu în Franta nu sunt facultati, sunt ceva de genul colegii (IFSI - Institut de Formation en Soins Infirmiers). Profii acestor colegii nu sunt profii univi de la facultate ci asistenti sefi cu grad didactic.
Atâta timp cât înveti 3 ani aceeasi materie, si practici aceeasi meserie, supusa acelorasi reglementari (ordinul asistentilor etc.)ce mai conteaza cum se numeste ?

Am impresia ca în Ro atât au asteptat, sa aibe un motiv sa declare totul "facultate" ca sa-si traga casta cât mai multe posturi de profi si confi. Acum întâlnesti profi si confi pe toate gardurile.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Thu Dec 24, 2009 7:32 pm

As vrea sa stiu si eu care e viata dupa facultate ?Adica ce faci ? Te duci la rezidentiat si ?

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Thu Dec 24, 2009 8:25 pm

aniohetova wrote:Sa fac facultatea de medicina ,sa invat 11 ani ,ma rog 6 ,ca apoi m-ar plati cu un salariu de mizerie ,dar as fi multumita de ce fac sau sa fac o facultate de 3 ani + un master si sa am un salariu mai mare,dar sa urasc ceea ce fac ?

Eu n-as alege o varianta in care stiu ca voi ajunge sa urasc ceea ce fac, e trist.
Dar vorba lui b3, de unde esti asa sigura ca vei uri orice altceva in afara de medicina?

Dupa facultate te duci la rezidentiat, lucrezi ca medic rezident vreo 5 ani. Dupa 5 ani iti dai examenul de specialitate si ai devenit medic specialist. Apoi iti cauti un post.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Fri Dec 25, 2009 4:27 am

In primul rand va urez sarbatori fericite iar in al doilea rand voi alege facultatea de asistenti deoarece se fac doar 4 ani si dupa aceea pot cauta un loc de munca, pot pleca mai usor sa muncesc in afara tarii (din cate am auzit) si in plus am 25 de ani, daca aleg medicina voi iesi din facultate pe la 31 de ani si e destul de greu sa ma intretin pana atunci.
Dar as vrea sa stiu ce avantaje si dezavantaje sunt in meseria de asistent medical?, ce avantaje si dezavantaje am ca sunt barbat? (din cate stiu e mai mult un job practicat de femei).

Am o verisoara care este medic stomatolog si un var care este medic pe cardiologie la Floreasca, sper sa am si sutinerea lor.

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Fri Dec 25, 2009 12:18 pm

Craciun Fericit :) Tot ce va doriti ,sanatate,iubire .. fie ca bucuriile si gandurile frumoase ale prezentului sa devina amintirile frumoase ale viitorului.Si sa va raspund si la intrebare ..De ce as "ura " altceva in afara de medicina ,pentru ca as prefera de mii de ori sa invat sa salvez viata unui om decat sa stau la birou sa completez niste hartii sau mai stiu eu ce.. E drept ca pana ajungi "la birou sa completezi niste hartii " trebuie sa depui un efort ca si la medicina ,dar .. De mica ,de pe la 5-6 anisori mi-am dorit sa devin medic ..Si pana la urma mai bine fac ceva ce imi place decat altceva care m-as satura dupa un an .Nu am dreptate ?

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sat Dec 26, 2009 1:52 am

Atunci alegerea e simpla.

Miss McPanicked
senior
senior

Postby Miss McPanicked » Sun Dec 27, 2009 5:21 am

aniohetova wrote: as prefera de mii de ori sa invat sa salvez viata unui om decat sa stau la birou sa completez niste hartii

de cand e asa vehiculata ideea ca medicii salveaza vieti toata ziua?
gandeste`te ca la un moment dat ai omori pe careva. ai trai cu gandu sau ai completa hartii?

daca chiar vrei sa contezi ca si medic ai de tras tare si te cam insori cu medicina, depinde cat esti de capabil si multilateral dezvoltat :D
If I got smart with you how would you know?

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Sun Dec 27, 2009 10:42 am

Da sunt foarte constienta ca nu as salva pe toata lumea si nici macar nu am spus ca medicii "salveaza vieti toata ziua ",am spus doar ca as prefera sa invat sa fac asta decat sa fac altceva ,sa completez hartii,spre exemplu, si macar as trai cu gandul si cu satisfactia ca am incercat .Si cand m-as duce sa le spun rudelor ca respectiva persoana a murit ,i-as spune ca am facut tot ce am putut ca sa-l salvez.Nu?Mi se pare de mii de ori mai omenesc decat sa stau si sa completez hartii.Si de asemenea sunt constienta ca am mult de tras,dar daca asta imi place si asta vreau sa fac nu cred ca imi va fi atat de greu ,din moment ce fac asta cu placere .Mai degraba m-as plictisi mai mult sa fac ceva ce nu-mi place .Asa macar as avea satisfactia ca am incercat.Si cat de bine te simti atunci cand cineva iti multumeste .Cel putin vorbesc din punctul meu de vedere.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Sun Dec 27, 2009 12:58 pm

@aniohetova: Dacă eşti atât de hotărâtă pe medicină eu zic să încerci, daca nu încerci o sa rămâni cu regretul toată viaţa. Ai putea sa te gandesti si la facultatea de asistenti, unde se fac mai putini ani si poti ajunge mai repede pe un post si vei fi sub coordanarea medicilor. Si eu regret acum ca nu am dat la medicina de prima data si am facut in schimb o facultate economica, anul viitor voi da la facultatea de asistenti pentru ca altfel voi rămâne cu regretul ca nu am facut ce imi place.

Miss McPanicked
senior
senior

Postby Miss McPanicked » Sun Dec 27, 2009 2:42 pm

aniohetova wrote:Da sunt foarte constienta ca nu as salva pe toata lumea si nici macar nu am spus ca medicii "salveaza vieti toata ziua ",am spus doar ca as prefera sa invat sa fac asta decat sa fac altceva ,sa completez hartii,spre exemplu, si macar as trai cu gandul si cu satisfactia ca am incercat .Si cand m-as duce sa le spun rudelor ca respectiva persoana a murit ,i-as spune ca am facut tot ce am putut ca sa-l salvez.Nu?.

ai facut tot ce ai putut ca sa-l salvezi?:)) pentru asta cliseele sunt cliseu . functioneaza....
totusi, din spusele tale observ ca ti-ai ales deja o specialitate, care e aia mai exact? "salvatorul de vieti" chirurg...dumnezeu?

aniohetova wrote:Mi se pare de mii de ori mai omenesc decat sa stau si sa completez hartii

omenesc? ce saracie? nu tot oameni is aia care completeaza hartii?

alxk

Postby alxk » Sun Dec 27, 2009 4:13 pm

hei, urmaresc forumul asta de ceva timp.Eu sunt a 12-a vreau sa dau la medicina si vad ca sunt destui care inca nu sunt hotarati daca sa dea sau nu.Nu vi se pare ca este cam tarziu? adica.. eu sunt la snv cu invatatul si totusi mi se pare ca sunt in urma, ca ete timp foarte putin si materie multa.Numai bine, spor la invatat si succes la admitere.

alxk

Postby alxk » Sun Dec 27, 2009 4:22 pm

Hei, sunt si eu clasa a 12-a si urmaresc de ceva timp forumul asta.Am vazut ca sunt destui care inca nu s-au hotarat daca sa dea la medicina sau nu.Acum vine si intrebare: nu este cam tarziu pentru cei nehotarati?Eu am ajuns cu invatatul la snv si totusi mi se pare ca sunt mult in urma ca mai este timp putin si materie foarte multa.Numai bine, spor la invatat si bafta multa la admitere.

Miss McPanicked
senior
senior

Postby Miss McPanicked » Sun Dec 27, 2009 4:36 pm

acum vine si intrebarea :lol:

zici ca`ti place sa-ti repeti materia?

DentStudent
senior
senior

Postby DentStudent » Sun Dec 27, 2009 5:21 pm

alxk wrote:Eu am ajuns cu invatatul la snv si totusi mi se pare ca sunt mult in urma ca mai este timp putin si materie foarte multa.Numai bine, spor la invatat si bafta multa la admitere.

SNV pe timpul meu era pe la inceput... :help:

MissMcPanicked...esti la medicina? iti doresti? daca vei ajunge intr-o buna zi,nu vei folosi clisee? le vei spune rudelor ce?"oricum moare,nu-i mai facem nimic?"...sau transant:"Il luati de la morga?"

aniohetova
newbie
newbie

Postby aniohetova » Sun Dec 27, 2009 8:39 pm

MissMcPanicked,eu una nu cred ca ti-am spus nimic aiurea si nu inteleg de ce ai mai raspuns daca raspunzi intr-un misto total .In primul rand intrebarea nu era pentru tine special ,era pentru persoanele care sunt intr-adevar aici pentru a da niste sfaturi din experientele pe care le-au avut.Poti sa-ti dau si eu un sfat :Mai intai invata sa vorbesti si apoi vino aici si mai documenteaza-te .Iti recomand o carte : Puterea cuvintelor de Hal Urban.Si nu o spun doar asa .Chiar e o carte frumoasa si cred ca daca ai citi-o ti-ai mai schimba limbajul fata de persoanele pe care nu le cunosti cel putin.Succes in viitor !

Return to “Pre-med”