In primul rand FELICITARI TUTUROR!
Sunt de parere ca notele nu sunt intotdeauna atat de relevante precum par. Este adevarat ca cei care au obtinut note sub 5 nu au invatat sau au invatat mai mult sau mai putin insa n-au avut acel dram de noroc. Insa cand vine vorba de cei cu note de peste 5 trebuiesc luate in calcul si alte variabile:
a) unii au calatorit cu trenul, trezindu-se la 3-4 dimineata (chiar am vorbit cu mai multe persoane alfate in situatia aceata) pentru ca apoi sa dea examen. Vreau sa stiu daca acel om va avea un randament la fel de bun ca cineva care s-a trezit la 7 dimineata, a luat linistit acasica micul dejun dupa care, molcom, s-a indreptat spre facultate;
b) altii, mai emotivi, cu gandul la ziua ce urmeaza, poate nu au dormit o mare parte a noptii premergatoare zilei de examinare. Cred ca si acestia au avut ceva de pierdut la randament;
c) manualele nu se bucura de o prezentare extraordinara, fiind necesara uzitarea si a altor surse pentru lamurirea diferitelor aspecte. Si, pana la urma, niste meditatii ajuta mult mai bine. Ore cati si-i le permit? Raspunsul: o mare parte insa nu toti;
d) altii poate au avut ca tina nu o nota foarte mare ci una de trecere, constienti fiind ca au destule sanse cu un efort mai putin sustinut; cu alte cuvinte nu si-au folosit resursele intelectuale la cote maxime, dar asta nu inseamna ca nu le poseda;
e) alte detalii care depasesc limitele acestui forum (cu alte cuvinte, pe care este mai bine sa nu le mentionezi) dar care au dus la obtinerea unor note frumusele pentru unii (un element oarecum conex cu faptul ca 49 de cnadidati sunt dispusi sa plateasca 5000 E/an)
Astfel, se invalideaza orice idee conforma careia un student cu nota 6 este mai putin valoros decat unul cu 8. Poate situatia sta chiar invers.
In altaorine de idei, cred ca multi sunt in tema cu faptul ca in anul I si II multi studenti se "cern" insa de ce sa nu fie impacat studentul cu gandul ca a incercat si ca nu a putut tine pasul? E mai bine asa: facultatea isi face profit si studentul incearca si uite asa toata lumea e multumita. Pana la urma strategia "intra cine vrea si scapa cine poate" este binevenita.
Facand un excurs din ideea anterior enuntata, de ce un individ sa piarda un an din viata, nefiind admis, pe motiv ca locu-i i-a fost ocupat de cineva care poate in anul I sau II, poate chiar III se lasa de medicina?
Dupa parearea mea, fiecare se judeca prin propriile-i fapte si nimeni altcineva nu are dreptul sa il judece mai ales pe criterii de note. Oricum, poti sa ajungi la sfarsitul anilor de studiu cu note foarte bune insa sa nu fi un practician bun (caracteristica ce poate stapani insa chiar intrega cariera). Deci, iarasi notele nu sunt atat de relevante iar acceste cuvinte aruncate (gen buruieni) nu sunt la locul lor. Dar, ca sa ne copilarim putin, "cine zice ala este", cum suna o zicala romaneasca

Este nevoie de argumente solide ca cineva sa fie o buruiana si nu vad cum o singura nota poate caracteriza atat de bine o persoana.
Dupa anul I intr-adevar o sa apra si buruieni, deocamdata suntem BOOBOCI!
Inca o data, FELICITARI TUTUROR si MULT SUCCES!