rezidentiat 2010 - s-a publicat metodologia - pag 16
- tantarica
- junior
Re: rezidentiat 2010
O fosta sefa de a mea spunea: ''Ce folos ca e bogat daca nu e sanatos?'' ... dar nimeni nu spusese nimic ca nu e sanatos...
La fel si tu ... esti foarte ''subtil'' si ma faci prost intr un mod ''fin'' aruncand cu niste idei fara legatura directa cu subiectul discutiei.
Iar apropos de sportiv prost, oricum un antrenor e mai bun decat lipsa lui fie el sportiv bun, prost, talentat, lipsit de talent etc
Si in nici un caz nu am simplificat lucrurile, nu am zis ca rezi e un lucru simplu, din contra, sunt constient de complexitatea si miza lui si incerc sa l evaluez cat mai corect si obiectiv posibil.[/quote]
Ce misto !? am visat ca plang...........
La fel si tu ... esti foarte ''subtil'' si ma faci prost intr un mod ''fin'' aruncand cu niste idei fara legatura directa cu subiectul discutiei.
Iar apropos de sportiv prost, oricum un antrenor e mai bun decat lipsa lui fie el sportiv bun, prost, talentat, lipsit de talent etc
Si in nici un caz nu am simplificat lucrurile, nu am zis ca rezi e un lucru simplu, din contra, sunt constient de complexitatea si miza lui si incerc sa l evaluez cat mai corect si obiectiv posibil.[/quote]
Ce misto !? am visat ca plang...........
-
- elder
rzvrox wrote:md_gr wrote:Simplifici lucrurile si pui totul in mana unui antrenor. Daca sportivul e prost, antrenorul degeaba e bun sau exista.
Si sunt unii sportivi dotati nativ.
Deci bafta.
O fosta sefa de a mea spunea: ''Ce folos ca e bogat daca nu e sanatos?'' ... dar nimeni nu spusese nimic ca nu e sanatos...
Si in nici un caz nu am simplificat lucrurile, nu am zis ca rezi e un lucru simplu, din contra, sunt constient de complexitatea si miza lui si incerc sa l evaluez cat mai corect si obiectiv posibil.
Nu te am facut proasta, doamne fereste, am zis ca nu e totul.
Chiar nu, mi-am spus punctul de vedere ca nu e tot si e mai bine sa faci tu toate demersurile.
Eu nu stiu cine esti si ce fel de om deci nu pot sa te fac nici prost, nici destept.
Imi cer scuze daca te am ofensat.
- rzvrox
- junior
''pai bani sunt mai putini, frustrari mai mari..
de ce nu ai ramas rep?
ori te-au dat afara?''
Din nou praf in oki... ''ori te au dat afara?'' ... era discutia despre asta? ... are vreo legatura cu subiectul sau cu posturile anterioare?....
Raspunsul e, totusi, nu, nu m au dat afara. Si vad ca tot ii trageti cu banii putini. NU SUNT MAI PUTINI DELOC. Sunt cel putin la fel de multi. Singura dif e masinutza care ... nu mai e asa faina...adik in loc de compakta e una mica sau mini.
Revenind, pana si ca mefist, daca mai lucrezi in paralel la privat, ca medic de medicina generala, unde faci EKG uri, consulturi generale, trimiteri, retete, kestii usurele ... tot ajungi la un 3000 -3500 ron venit total. Si o zic in absoluta cunostinta de cauza din experienta proprie de rezi de an 1.
Iar ca sa revin si mai la subiectul meu preferat, anume cel de a lua o spec buna(acele 10-20%), de cabinet, aici am exemplul colegului meu care castiga o mie de euro pe luna din a doua luna a anului 1 de rezi lucrand si la cabinet 4 ore. DECI SE POATE.
Aceste lucruri in comparatie cu ''Haideti doamna doctor, mai scrieti mi si mie un sfert de pastila de omnic sau de enap sau de mai stiu eu ce... sau haideti doamna doctor, va rog veniti la mine la masa rotunda ca o sa discutam lucruri interesante despre X medicament, veniti sigur da? (bineinteles ca nu vine)...asta ca sa mi zic si frustrarile de rep ca tot am facut observatii la altii despre indepartari de la subiect...
de ce nu ai ramas rep?
ori te-au dat afara?''
Din nou praf in oki... ''ori te au dat afara?'' ... era discutia despre asta? ... are vreo legatura cu subiectul sau cu posturile anterioare?....
Raspunsul e, totusi, nu, nu m au dat afara. Si vad ca tot ii trageti cu banii putini. NU SUNT MAI PUTINI DELOC. Sunt cel putin la fel de multi. Singura dif e masinutza care ... nu mai e asa faina...adik in loc de compakta e una mica sau mini.
Revenind, pana si ca mefist, daca mai lucrezi in paralel la privat, ca medic de medicina generala, unde faci EKG uri, consulturi generale, trimiteri, retete, kestii usurele ... tot ajungi la un 3000 -3500 ron venit total. Si o zic in absoluta cunostinta de cauza din experienta proprie de rezi de an 1.
Iar ca sa revin si mai la subiectul meu preferat, anume cel de a lua o spec buna(acele 10-20%), de cabinet, aici am exemplul colegului meu care castiga o mie de euro pe luna din a doua luna a anului 1 de rezi lucrand si la cabinet 4 ore. DECI SE POATE.
Aceste lucruri in comparatie cu ''Haideti doamna doctor, mai scrieti mi si mie un sfert de pastila de omnic sau de enap sau de mai stiu eu ce... sau haideti doamna doctor, va rog veniti la mine la masa rotunda ca o sa discutam lucruri interesante despre X medicament, veniti sigur da? (bineinteles ca nu vine)...asta ca sa mi zic si frustrarile de rep ca tot am facut observatii la altii despre indepartari de la subiect...

- rzvrox
- junior
tantarica wrote:O fosta sefa de a mea spunea: ''Ce folos ca e bogat daca nu e sanatos?'' ... dar nimeni nu spusese nimic ca nu e sanatos...
Si in nici un caz nu am simplificat lucrurile, nu am zis ca rezi e un lucru simplu, din contra, sunt constient de complexitatea si miza lui si incerc sa l evaluez cat mai corect si obiectiv posibil.
Ce misto !? am visat ca plang...........[/quote]
dc? ce s a intmplat? vrei sa impartasesti cu noi?...

- tantarica
- junior
Ce misto !? am visat ca plang...........[/quote]
[/quote]
Nu merci,am ce impartasi cu AVC urile,arsurile,septicemia si socul.Anul asta treb sa sar de 800p!..Pooopici

Nu merci,am ce impartasi cu AVC urile,arsurile,septicemia si socul.Anul asta treb sa sar de 800p!..Pooopici
- rzvrox
- junior
Septicemia si socul...hai...
Dar AVC uri si Arsuri ???
F tare.
Eu n am curaj sa ma apuk de ele.
Oricum, ma bucur ca s a revenit la ce ne doare cu adevarat adik materia si grilele...
Spor la peste 800! sa ti iasa!
F tare.

Oricum, ma bucur ca s a revenit la ce ne doare cu adevarat adik materia si grilele...

-
- elder
Din cate am vazut in materia de rezi, Arsurile sunt cel mai usor de citit, sunt mai grele BPOC si Pneumoniile pt ca sunt multe date condensate.
Nu stiu daca iau rezi, in ritmul in care invat acum, cateva pagini pe zi, nu l-as lua. Desi nivelul pe care il am din facultate, as lua in jur de 600 fara sa citesc materia.
Materia de rezidentiat esti o materie pe care un om normal in 2 luni ar trebui sa o invete bine.
Nu stiu daca iau rezi, in ritmul in care invat acum, cateva pagini pe zi, nu l-as lua. Desi nivelul pe care il am din facultate, as lua in jur de 600 fara sa citesc materia.
Materia de rezidentiat esti o materie pe care un om normal in 2 luni ar trebui sa o invete bine.
- Riley
- elder
Eu zic ca in 2 luni abia destelenesti materia, iar subtilitatile abia dupa cateva repetitii, pentru asta trebuie un pic mai mult. Plus ca nu poti miza pe faptul ca poti invata 10-12 ore pe zi in fiecare zi (7/7) si sa retii la fel de bine in fiecare zi. Inevitabil sunt zile cu spor si chef de munca mai mare si invers. Asa ca bafta si spor la citit 

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- 187.92a
- addicted
imi place ca raportati totul la "om normal". este la fel de arbitrar ca si cand ati spune "lui Ionescu ii sunt necesare atatea luni sa invete bine materia".
-
- elder
md_gr wrote:Din cate am vazut in materia de rezi, Arsurile sunt cel mai usor de citit, sunt mai grele BPOC si Pneumoniile pt ca sunt multe date condensate.
invatat 2 luni iti asigura punctaj in jur de 700 maxim.
restul sunt basme
-
- elder
Nu cred asta, in 2 luni poti invata materia asta bine, acum depinde capacitatea fiecaruia.
-
- elder
Acum pe bune, o persoana ca Trident, cred ca in 2 luni ar invata materia si ar lua un punctaj peste 800. Asa ar trebui sa fie studentii la medicina, sa poata invata in jur de 800 de pagini in 2 luni. Da-ma naibii, invata sora mea la drept, o carte de 300 de pagini in max o sapt, si totusi e o terminologie comparativa cu a noastra si nu suntem noi in stare dupa 6 ani petrecuti in facultate.
-
- elder
Sa nu se creada ca sunt fana Trident. 

- rzvrox
- junior
Enemy wrote:md_gr wrote:Din cate am vazut in materia de rezi, Arsurile sunt cel mai usor de citit, sunt mai grele BPOC si Pneumoniile pt ca sunt multe date condensate.
invatat 2 luni iti asigura punctaj in jur de 700 maxim.
restul sunt basme
DE ACORD!
- Allay
- senior
rzvrox wrote:''pai bani sunt mai putini, frustrari mai mari..
de ce nu ai ramas rep?
ori te-au dat afara?''
La ce specialitati faci referire: cardiologie, deramtologie, endocrine?
- rzvrox
- junior
La endocrine nu prea, desi...nush, n am exemple pt endocrine, adik nu cunosc concret. La cardio, ofta, derma, diabet, kiar si orl... gastro...cam astea...Uite te pe ejobs si pe bestjobs; unde e crrea cea mai mare, alea sunt si cele mai ok si dpdv ec si social (relatii and all...) etc. Adik de la aceste spec pot sa ti dau exemple concrete de mie de euro pe luna legala in combinatie cu executarea propriu zisa a unor servicii medikle cerute de piata libera, kiar imediat dupa ce iei rezi.
- tantarica
- junior
rzvrox wrote:Septicemia si socul...hai...
F tare.Eu n am curaj sa ma apuk de ele.
Merci, eu acum repet nu invat,am nevoie de 100 de p fata de anul trecut si trec de 800 de p!
- rzvrox
- junior
just, insa stii cum e ....
fara invatat nimic faci 5-600. Cu invatat 2 luni 6-700 Iar pt peste 800.....restul pana la 8 luni un an....este PUR parerea mea 

- rzvrox
- junior
da...incerkm sa mai scriu kte ceva dar nu mi s a submis nush d c....
despre arsuri...uite ...cred ca ar fi util sa postezi ceva de genul din care subtitluri pik cele mai multe grile de pe rezitests ...sau cum ai abordat subiectul....kestii din astea.. ma gandesc ca ar fi utile pt noi cei de pe forum makr...nush ...zic si eu....amendati ma daca ma aberez...e de la citit...
despre arsuri...uite ...cred ca ar fi util sa postezi ceva de genul din care subtitluri pik cele mai multe grile de pe rezitests ...sau cum ai abordat subiectul....kestii din astea.. ma gandesc ca ar fi utile pt noi cei de pe forum makr...nush ...zic si eu....amendati ma daca ma aberez...e de la citit...

- Chingachgook
- addicted
rzvrox wrote:da...incerkm sa mai scriu kte ceva dar nu mi s a submis nush d c....
vai de capu nostru
de'alde rozvrox astia or sa fie doctorii de maine
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- elder
rezidentiat 2010 -2
Sunt oameni ce au invatat din iulie pana in novembrie si au luat peste 850. Sunt oameni si oameni, de ce unii ce invata un an, iau in jur de 750 si altii ce invata 4 luni si iau peste 850. Cred ca factorul uman e cel mai important, nu toti suntem la fel.
Dupa parerea mea ca orice specializare e buna, daca te pricepi, iti poti face un laborator, ori un cabinet de psihiatrie si daca esti, faci mai multi bani decat un cardiolog. Si medicina sportiva e foarte buna daca esti bun.
Demitizarea celorlalte specializari in afara de cele mentionate de colega mea e o prostie.
Oricum daca iau rezi e bine, ma bucur cu orice specializare, daca nu il iau, il dau la anu daca raman in tara. Nu mi se pare un sport, nu e ceva ce te stimuleaza, e un examen logic.
Dar astea sunt parerile mele.
Dupa parerea mea ca orice specializare e buna, daca te pricepi, iti poti face un laborator, ori un cabinet de psihiatrie si daca esti, faci mai multi bani decat un cardiolog. Si medicina sportiva e foarte buna daca esti bun.
Demitizarea celorlalte specializari in afara de cele mentionate de colega mea e o prostie.
Oricum daca iau rezi e bine, ma bucur cu orice specializare, daca nu il iau, il dau la anu daca raman in tara. Nu mi se pare un sport, nu e ceva ce te stimuleaza, e un examen logic.
- rzvrox
- junior
md_gr wrote:Sunt oameni ce au invatat din iulie pana in novembrie si au luat peste 850. Sunt oameni si oameni, de ce unii ce invata un an, iau in jur de 750 si altii ce invata 4 luni si iau peste 850. Cred ca factorul uman e cel mai important, nu toti suntem la fel.
ok...

- rzvrox
- junior
mare frustrarea nu cucsi?

... ''de'alde rozvrox astia or sa fie doctorii de maine'' ...

- Allay
- senior
rzvrox wrote:La endocrine nu prea, desi...nush, n am exemple pt endocrine, adik nu cunosc concret. La cardio, ofta, derma, diabet, kiar si orl... gastro...cam astea...Uite te pe ejobs si pe bestjobs; unde e crrea cea mai mare, alea sunt si cele mai ok si dpdv ec si social (relatii and all...) etc. Adik de la aceste spec pot sa ti dau exemple concrete de mie de euro pe luna legala in combinatie cu executarea propriu zisa a unor servicii medikle cerute de piata libera, kiar imediat dupa ce iei rezi.
Multumesc frumos pentru raspuns. Cand vorbeai de imediat dupa ce iau rezi faceai referire la terminarea lui? Medicii rezidenti pot sa profeseze intr-un cabinet privat?
- 187.92a
- addicted
md_gr wrote:Cred ca factorul uman e cel mai important, nu toti suntem la fel.

creezi?

daca te pricepi, iti poti face un laborator, ori un cabinet de psihiatrie si daca esti, faci mai multi bani decat un cardiolog.
...pai cum: cardiologul este etalonul de castig, vreun high-end ceva?

cica o coafeza castiga mai mult. nu e o gluma. e mai scump la coafor decat la medic.
medicina se face DIN PASIUNE, nu pt bani!!
- rzvrox
- junior
''Cand vorbeai de imediat dupa ce iau rezi faceai referire la terminarea lui? Medicii rezidenti pot sa profeseze intr-un cabinet privat?''
Nope...Imediat dupa ce iei nu dupa ce l termini.

- rzvrox
- junior
''medicina se face DIN PASIUNE, nu pt bani!!''
SMOOTH........
SMOOTH........

- b3
- elite
rzvrox wrote:''Cand vorbeai de imediat dupa ce iau rezi faceai referire la terminarea lui? Medicii rezidenti pot sa profeseze intr-un cabinet privat?''
Total ilegal in momentul asta, neavand libera practica si neavand medic supraveghetor in privat, dar ce conteaaaaaaaaaaaazaaaaaaaaaaaaa, suntem in Romania si se poate orice...
In ordonanta 18/2009 (parca asta era nr), aia noua cu rezidentiatul, au bagat ca rezidentii se pot pregati in unitati publice sau private. Sunt curioasa daca se pregateste prin ea mana de lucru ieftina pentru alde MedLife, CMU care tot anunta ca deschid jdemii de spitale (si care oricum au angajati rezidenti la greu), sau a fost bagata doar pt ca s-au prins si ei ca rezidentii pe mf erau in cabinete private de mf, nu de stat... Oricum, se pot folosi si centrele private de asta.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- elder
trident wrote:
...pai cum: cardiologul este etalonul de castig, vreun high-end ceva?![]()
cica o coafeza castiga mai mult. nu e o gluma. e mai scump la coafor decat la medic.
medicina se face DIN PASIUNE, nu pt bani!!
Atunci ma fac coafeza, medicina o fac din pasiune si coafatul pt bani.
- rzvrox
- junior
b3 wrote:rzvrox wrote:''Cand vorbeai de imediat dupa ce iau rezi faceai referire la terminarea lui? Medicii rezidenti pot sa profeseze intr-un cabinet privat?''
Total ilegal in momentul asta, .
Bun, pai si cu ce scrie la col med anume ca statutul de membru iti confera dr de lib practica si cu parafa and all ce mai faci?... si kiar tu ai zis ca sunt multe kb si clinici unde sunt ang rezi....ceea ce mi se pare o kestie f ok...
...Si stii f bine ca nu e fb pusa la punct kestia cu ilegalitatea dreptului de a practica al rezidentilor...
- Chingachgook
- addicted
rzvrox wrote:mare frustrarea nu cucsi?
da ma sunt frustrat ca esti tu incapabil sa scrii
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- rzvrox
- junior
''da ma sunt frustrat ca esti tu incapabil sa scrii''
aha...ma scuzi atunci....n am vrut sa te simti frustrat...o sa invat sa scriu pana data viitoare...si intre timp poate te duci la ceva consiliere pt anger management...ce zici?
k poate ne ntelegem cumva...
aha...ma scuzi atunci....n am vrut sa te simti frustrat...o sa invat sa scriu pana data viitoare...si intre timp poate te duci la ceva consiliere pt anger management...ce zici?

- 187.92a
- addicted
...sau niste meditatii pt rezi 
nu este ilegal, este legal, sunteti confuji

nu este ilegal, este legal, sunteti confuji
- Riley
- elder
de pe grupul FASMR referitor la rezi 2010.
Salutare!
Asa cum va anuntam cu ceva timp in urma, am revenit cu informatii proaspete legate de rezidentiatul 2010, informatii obtinute in urma intalnirii de saptamana trecuta de la Ministerul Sanatatii la care FASMR-ul a a participat alaturi de rectori si reprezentanti ai Universitatilor si Facultatilor de Medicina din tara.
Pe scurt, principalele puncte care s-au discutat au fost:
- reducerea numarului de ani la pregatirea in rezidentiat pentru anumite specialitati (exista o lista intreaga de specialitati care vor avea durata scazuta cu 1 sau 2 ani (aici in special e cazul chirurgiei cardio-vasculare si neurochirurgiei) pentru a fi conform cu normele europene si pentru a putea integra specialistii mai devreme in campul muncii.
-modul de organizare a rezidentiatului pentru 2010 - Aici ne-am sustinut punctul de vedere pe care il cunoasteti deja (examen unic cu subiecte tip grila si repartitie nationala organizat intr-un singur centru pentru toata lumea cu bibliografia care a fost si anul trecut) si rectorii sau prorectorii prezenti ne-au sustinut punctul de vedere in ceea ce priveste organizarea centralizata a examenului deoarece nici macar din punct de vedere logistic nu exista infrastructura necesara organizarii examenului in cele 6 centre asa cum isi doreste ministerul. Desi la inceputul discutiei ministrul era destul de ferm in legatura cu descentralizarea, pana la sfarsit a admis ca anul acesta se va proceda in modul in care vor hotara rectorii Universitatilor de Medicina si Farmacie, avand in vedere si pozitia studentilor care a fost cat se poate de hotarata in acest sens. Asadar, o decizie finala despre cum va avea loc practic rezidentiatul in 2010 va fi data pana la 1 iunie dupa ce rectorii trimit propunerea lor oficiala. Oricum, in urma discutiilor avute, probabilitatea ca examenul sa fie descentralizat anul acesta este destul de mica deci totul e ok in acest sens.
In plus, oricum ar fi organizarea examenului (centralizat sau descentralizat), repartitia pe locuri se va face national deci nu va conta unde vei sustine examenul daca te-ai inscris pentru rezidentiatul pe loc. Acum insa intervine cealalta idee sustinuta de minister si care se aplica de anul acesta - inscrierea separata a candidatilor pe post sau pe loc. Cu alte cuvinte, de anul acesta, candidatii care doresc un post vor trebui sa se inscrie dinainte pe acel post si vor concura doar cu cei care s-au inscris pe acel post sustinand acelasi examen in acelasi timp cu restul, dar luandu-si angajamentul ca dupa pregatirea in rezidentiat in centrul universitar la care este arondat postul sa lucreze cel putin un numar egal de ani pe postul pe care au concurat. Aceasta masura, destul de logica din punct de vedere al necesitatii acoperii cu cadre medicale in teritoriu, are insa cateva dezavantaje pe care le-am semnalat catre minister. In primul rand, este problema transparentei in momentul inscrierii. Adica eu ca si candidat trebuie sa fiu informat in momentul in care vreau sa ma inscriu despre numarul de candidati care si-au mai depus dosarul pentru un anumit post pentru a putea sa-mi masor sansele. De asemenea, o alta problema pe care am ridicat-o este legata de cei care concureaza pe post, dar nu obtin prima pozitie in clasamentul pentru acel post si au totusi un punctaj suficient de mare pentru a putea alege in clasamentul general pe locuri. Aici am propus ca acesti candidati, impreuna cu toate posturile ramase vacante, sa fie repartizate in clasamentul national si sa poata alege functie de ordinea punctajelor stabilite in urma concursului din moment ce atat cei care sustin pe post cat si cei inscrisi pe loc dau acelasi examen cu aceleasi subiecte in acelasi timp. In legatura cu numarul de locuri scoase la concurs, ni s-a sugerat ca vor exista mai multe locuri ca anul trecut cu accentul pe acele specializari deficitare (deci nu se vor mai scoate atat de multe locuri pentru medicina de familie ci se va analiza deficitul de personal din teritoriu si din diversele specializari).
Acestea ar fi punctele principale ale discutiei si asa cum v-am zis si mai sus pana pe 1 iunie ministerul s-a angajat sa publice o decizie oficiala in privinta rezidentiatului. Personal, sunt multumit ca aproape toate propunerile pe care le-am facut au fost luate in considerare si asa cum spuneam cel putin anul acesta vom avea un rezidentiat corect si obiectiv. Ramane sa continuam sa fim la fel de perseverenti si anul viitor.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Allay
- senior
Eu nu stiu daca o sa se inghesuie studentii pentru rezidentiatul pe post.
- Riley
- elder
Nici eu nu cred asta, dar oricum din propunerea FASMR vad ca dupa ce se epuizeaza posturile trec toti participantii la repartitia nationala (zic din mai multi care au candidat pe acleasi post). Ma gandesc ca daca pe un post nu a candidat nimeni va ajunge tot la repartitie si pana la urma cineva il va lua (sau nu). Ramane de vazut exact odata cu afisarea metodologiei rezidentiatului pe post/loc.
- b3
- elite
rzvrox wrote:b3 wrote:rzvrox wrote:''Cand vorbeai de imediat dupa ce iau rezi faceai referire la terminarea lui? Medicii rezidenti pot sa profeseze intr-un cabinet privat?''
Total ilegal in momentul asta, .
Bun, pai si cu ce scrie la col med anume ca statutul de membru iti confera dr de lib practica si cu parafa and all ce mai faci?... si kiar tu ai zis ca sunt multe kb si clinici unde sunt ang rezi....ceea ce mi se pare o kestie f ok...
...Si stii f bine ca nu e fb pusa la punct kestia cu ilegalitatea dreptului de a practica al rezidentilor...
http://cmr.ro/content/view/165/48/
http://www.legestart.ro/Decizia-1-2009-eliberarea-certificatului-membru-Colegiului-Medicilor-Romania-(MzI0NTI2).htm
Decizia asta este scrisa cu c...'. Anexa 2, practica supravegheata, ar trebui sa se aplice si in cazul rezidentilor, nu doar a stagiarilor (care nici nu mai exista, erau cei care nu luau rezi si puteau sa faca stagiatura 3 ani). De aici toata confuzia. Legea, pe care acum mi-e lene s-o caut, zice cat se poate de clar ca dreptul de libera practica se capata dupa ce devii specialist, nu exista nici o alta interpretare. Cu codul de parafa e alta discutie, vezi ca e un topic si pe viata in spital. Ca sunt multe clinici care au angajati medici rezidenti, si ii prezinta clientilor ca "medic neurolog", "medic pediatru" etc. este o buba care probabil se va sparge cand va face unul o tampenie mare mare si va investiga presa. La ce generatii tot ies din facultatie si la cum tot scade pragul la rezi, astept cu interes momentul.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- 187.92a
- addicted
b3 wrote:Ca sunt multe clinici care au angajati medici rezidenti, si ii prezinta clientilor ca "medic neurolog", "medic pediatru"

medic pediatru este in primul rand un pleonasm, e amuzant sa il gasim intr-o analiza care se vrea serioasa (intrucat "iatros" inseamna medic etc etc, deci "medic pediatru" este pleonasm)-cu scuzele de rigoare

numeste tu o clinica unde sunt prezentati medicii rezidenti ca specialisti- eu nu am vazut pana acum nici macar UNA, nu mai spun de MULTE.
si chiar daca (desi ce spui tu sunt pure supozitii). ca generalist poti face un examen clinic pe aparate si sisteme si poti prescrie tratamente, nu exista nicio limita neta, deci nu ar fi nicio problema.
si chiar daca chiar daca, aia nu e practica, practica e aia de la spital, sunt convins ca nu ala e paragraful pe care l-ar utiliza o clinica privata.
si inca: tinerii specialisti sunt la fel de ieftini ca rezidentii, nu vad de ce ar insista o clinca privata sa se faca de ras aiurea.
asadar
rzvrox wrote:nu e fb pusa la punct kestia cu ilegalitatea dreptului de a practica al rezidentilor..
este o afirmatie corecta!
- 187.92a
- addicted
reamintesc distinsilor participanti la discutie ca medicul rezident se poate prezenta cum doreste si exact cum pofteste:"medic rezident radiologie", "medic radiolog", "medic radiologie". pe parafa, la parintii prietenului/prietenei, la magazin, pe peretii liftului, oriunde. nu te obliga nimeni sa iti spui rezident, dupa cum nimeni nu te poate obliga sa spui ca esti primar.
si pe cale de consecinta, oricine te poate prezenta cum doreste.
dreptul de libera practica nu reprezinta insa obiectul acestui topic.
si pe cale de consecinta, oricine te poate prezenta cum doreste.
dreptul de libera practica nu reprezinta insa obiectul acestui topic.
- rzvrox
- junior
Multumim mlt de info Riley !