rezidentiat 2010 - s-a publicat metodologia - pag 16

odiseea spatiala
Bogdan_DD
senior
senior

Re: rezidentiat 2010

Postby Bogdan_DD » Mon May 10, 2010 12:29 pm

tantarica wrote:Adevarat.......,daca nu ai invatat din timpul facultatii,degeaba te mai faci medic chiar daca ei un punctaj bun la ex de rezidentiat pt ca:
1.In timpul rezidentiatului nu prea ai de la cine invata.
4.O pondere de 80% din cei care se afla azi in pregatire medicala,studenti,rezidenti, nu aveau nici o sansa sa ajunga in sistem cu 20 de ani in urma!
5.Elevii cu adevarat capabili din zilele noastre,nu mai sunt intreresati de medicina.
6.Viitorul e luminos in medicina.

1.Pai si in facultate tb sa citesti pe langa, doar nu te rezumi doar la ce ti se preda sau la cartile din 1850 toamna de la biblioteca. Teoria o inveti singur, iar cu practica te orientezi, te interesezi ce si cum si la cine.

4. Era greu de intrat la medicina, dupa nu erau probleme.

5. Asa este, data fiind concurenta acerba de la Academia de politie banuiesc ca mintile luminate de pe bancile liceului vor sa acorde paza si protectia noastra, a alora mai pampalai.

6. Rad rautacios. Ai dreptate intr-un fel, dar expunerea e haioasa.

Allay
senior
senior

Postby Allay » Tue May 11, 2010 4:06 pm

Ultimele stiri anunta faptul ca f multe spitale se vor inchide. Probabil ca si numarul de locuri la rezidentiat va fi mai redus. Pe mine asta ma ingrijoreaza cel mai mult. Si ar mai fi ceva: norocosii care vor prinde un loc de rezident vor avea cam 700 ron pe luna. Ce ma bucur ca m-am nascut in Romania!

calcaneu
junior
junior

Postby calcaneu » Tue May 11, 2010 6:40 pm

@ Riley :
Salutare ! Am vazut ca ai postat un link cu grilele de anul trecut, dar a expirat :(
Daca ai timp si chef, da-mi si mie te rog un link pe PM sau in topicul asta, ca eu am dat in 2006, dar acum e randul prietenei. Daca ai cumva si grile din 2008/2007, sunt binevenite !

Mersi !!
PM-ul nu merge, cica nu e implementat :))

anncush
senior
senior

Postby anncush » Tue May 11, 2010 8:26 pm

calcaneu wrote:@ Riley :
Salutare ! Am vazut ca ai postat un link cu grilele de anul trecut, dar a expirat :(
Daca ai timp si chef, da-mi si mie te rog un link pe PM sau in topicul asta, ca eu am dat in 2006, dar acum e randul prietenei. Daca ai cumva si grile din 2008/2007, sunt binevenite !

Mersi !!

Am urcat eu din nou pe transfer.ro arhiva cu grilele de la rezi din anii anteriori (2004-2009): click aici pt download. Nu contine raspunsurile de la rezi 2009, dar acestea se gasesc pe site-ul Rezidentiat.info (scroll down pana vezi "Grile master ramase definitive" si de acolo downloadezi de la Medicina > varianta B). Link-ul e valabil 10 zile.

Bafta multa prietenei :allright:
Slowly getting less stupid :)

sandman
senior
senior

Postby sandman » Tue May 11, 2010 9:56 pm

calcaneu wrote:@ Riley :

Mersi !!

Le gasesti si aici: http://med.xhost.ro/forum/viewforum.php?f=55
Life is good

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue May 11, 2010 10:54 pm

Pana sa vad mesajul s-a raspuns deja de mai multe ori! :)
Spor si bafta prietenei ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue May 11, 2010 10:55 pm

Allay wrote:Ultimele stiri anunta faptul ca f multe spitale se vor inchide. Probabil ca si numarul de locuri la rezidentiat va fi mai redus. Pe mine asta ma ingrijoreaza cel mai mult. Si ar mai fi ceva: norocosii care vor prinde un loc de rezident vor avea cam 700 ron pe luna. Ce ma bucur ca m-am nascut in Romania!

750 de roni. Te rog sa nu subestimezi, stii cum e, fiecare banut conteaza....!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Wed May 12, 2010 2:49 pm

Am auzit ca o sa fie numai pe post anul asta (concurs) , fara optiune de loc. Spitale care nu sunt "productivi" o sa fie inchisi, DRGul o sa fie calculat pe medic si nu pe sectie si toti care nu sunt "productivi" o sa fie someri (pana decembrie anul asta ne asteapta un dezastru). "sistemul medical" din romania este pe cale de disparitie.

august_rush
newbie
newbie

Postby august_rush » Wed May 12, 2010 3:23 pm

gaurav_singh_md wrote:Am auzit ca o sa fie numai pe post anul asta (concurs) , fara optiune de loc. Spitale care nu sunt "productivi" o sa fie inchisi, DRGul o sa fie calculat pe medic si nu pe sectie si toti care nu sunt "productivi" o sa fie someri (pana decembrie anul asta ne asteapta un dezastru). "sistemul medical" din romania este pe cale de disparitie.

Unde ai auzit asta? Posturi cred ca vor fi cu sutele in centrele universitare atunci :lol: ...joking

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed May 12, 2010 4:38 pm

gaurav_singh_md wrote:Am auzit ca o sa fie numai pe post anul asta (concurs) , fara optiune de loc. Spitale care nu sunt "productivi" o sa fie inchisi, DRGul o sa fie calculat pe medic si nu pe sectie si toti care nu sunt "productivi" o sa fie someri (pana decembrie anul asta ne asteapta un dezastru). "sistemul medical" din romania este pe cale de disparitie.

Din contra, normal ar fi ca anul asta sa fie numai locuri si nu posturi, daca ar fi posturi inseamna automat ca ai dupa 5 ani un loc de munca, deci e un loc de bugetar asigurat. Asa la loc, dupa 5 ani fiecare isi gaseste de lucru unde poate.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Wed May 12, 2010 6:10 pm

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed May 12, 2010 6:32 pm

Nu stiu cum naiba apare cate-o prostie si o preia toata lumea, pe facebook, pe toate blogurile, vad ca si pe forum.

Allay
senior
senior

Postby Allay » Wed May 12, 2010 7:08 pm

MumaPadurii wrote:Nu stiu cum naiba apare cate-o prostie si o preia toata lumea, pe facebook, pe toate blogurile, vad ca si pe forum.

Ce anume consideri tu prostie? Faptul ca se va reduce numarul spitalelor? Ieri Universitarul avea 12 lei in cont. Ti se pare o prostie?

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Wed May 12, 2010 7:14 pm

Eu zic sa asteptam pana pe 21 nov 2010. Atunci mai discutam, sa invatam si sa se ne facem un rost in viata.
Ce o fi, o fi. Noi doar putem invata si daca suntem descurcareti, plecam.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed May 12, 2010 7:21 pm

Allay wrote:Ce anume consideri tu prostie? Faptul ca se va reduce numarul spitalelor? Ieri Universitarul avea 12 lei in cont. Ti se pare o prostie?

LOL. Ma refeream la gluma cu bacnota.

fiulia
junior
junior

Postby fiulia » Tue May 18, 2010 1:37 pm

md_gr wrote:Eu zic sa asteptam pana pe 21 nov 2010. Atunci mai discutam, sa invatam si sa se ne facem un rost in viata.
Ce o fi, o fi. Noi doar putem invata si daca suntem descurcareti, plecam.

Apropo de 21 noiembrie... asa-i ca noi inca nu stim nimic OFICIAL despre rezi din 2010? Adica site-ul rezidentiat.info inca da situatia locurilor ramase neocupate dupa prima zi de teleconferinta!!! Si noi suntem imediat in iunie! S-a mai pomenit vreodata ca asa tarziu in an sa nu existe oficial nici macar bibliografia?!?! Chiar daca stim cu totii ca in mare parte se pastreaza cea din 2009. Dar totusi... Mi se pare stupid ce se intampla!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue May 18, 2010 2:01 pm

fiulia wrote:
md_gr wrote: S-a mai pomenit vreodata ca asa tarziu in an sa nu existe oficial nici macar bibliografia?!?!

poate te shochez dar s-a pomenit in fiecare an
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Tue May 18, 2010 10:25 pm

Am si eu o intrebare (oarecum stupida, dar mai bine intreb decat sa raman cu ea), chiar se dau grile din toate temele?

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue May 18, 2010 10:35 pm

evident....... :|

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Wed May 19, 2010 11:52 am

Buna ziua.
Caut o persoana foarte bine pregatita in materia de rezi pentru discutii, sinteze si corelatii ale subiectelor cu grilele. Ofer 20 euro per sedinta (aprox 2 ore ) de 3 ori pe saptamana pana la data rezidentiatului 2010. Daca este cineva dispus sa ma ajute sau daca stie o persoana interesata astept pm. Multumesc.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed May 19, 2010 12:39 pm

dai banii aiurea.
fa grile de pe rezitests, cand nu stii una te uiti in text.

cam ala e modelul de grile, nu fi lenes. banii nu pot substitui asta.

optimus
senior
senior

Postby optimus » Wed May 19, 2010 12:45 pm

Daca tu vrei meditatii pentru asa un examen...ce vei face cand intri in spital?? :allright:
REST IN PEACE!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 19, 2010 1:07 pm

rzvrox wrote:Buna ziua.
Caut o persoana foarte bine pregatita in materia de rezi pentru discutii, sinteze si corelatii ale subiectelor cu grilele. Ofer 20 euro per sedinta (aprox 2 ore ) de 3 ori pe saptamana pana la data rezidentiatului 2010. Daca este cineva dispus sa ma ajute sau daca stie o persoana interesata astept pm. Multumesc.

240 € pe luna cred ca merita, parerea mea.
nu conteaza cum iei rezidentiatul, important este sa iesi inaintea celorlalti concurenti. mai bine asa decat sa faci MF.

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Wed May 19, 2010 1:30 pm

enemy si optimus, ''asa un examen'' ???
Fratilor, sunt 10 % locuri si posturi din totalul candidatilor care sa ti poata oferi o viata decenta (din toate pdv) ...
''asa un examen''???
Poate sunteti voi niste super destepti dar nu mai subestimati asa rezi, luati in calcul ce concurenta e si din prisma unui om normal care isi doreste o spec din astea 10%...
Si care e problema voastra daca eu vreau sa fac meditatii? E interzis acest lucru sau cum?

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Wed May 19, 2010 3:55 pm

un om NORMAL poate sa ia ORICE specialitate vrea atata timp cat invata. pot sa dau lejer 10-15 exemple din anul si seria mea. nu va mai simtiti toti persecutati!
aceeasi parere am si eu: bani aruncati degeaba. mai bine iei vitamine si prajituri de banii aia.
si apropo, nu exista doar 10% specialitati bune. daca gandesti numai din prisma banilor faci o greseala.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 19, 2010 5:30 pm

alexxxandru wrote:un om NORMAL poate sa ia ORICE specialitate vrea atata timp cat invata.

daca gandesti numai din prisma banilor faci o greseala.

se spune "prin prinsma", nu din prisma. daca tot e sa dam lectii altora.

gresesti, prin reducere la absurd:
presupunand ca toti sunt NORMALI si ca toti INVATA,
fiind CONCURS rezulta ca locurile bune sunt in numar LIMITAT, si conform principiului cutiei enuntat de Dirichlet rezulta ca unii nu iau locuri bune,
asadar NU ai dreptate.

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Wed May 19, 2010 6:00 pm

alexxxandru wrote:un om NORMAL poate sa ia ORICE specialitate vrea atata timp cat invata. pot sa dau lejer 10-15 exemple din anul si seria mea. nu va mai simtiti toti persecutati!
aceeasi parere am si eu: bani aruncati degeaba. mai bine iei vitamine si prajituri de banii aia.
si apropo, nu exista doar 10% specialitati bune. daca gandesti numai din prisma banilor faci o greseala.

In orice domeniu daca te incadrezi in aia 20% care stiu foarte bine o meserie, nu ai cum sa nu faci bani.
Dar e tipic romanesc si ii zici celuilat ca numai meseria X este rege si numai aia fac bani, e fals.

@ Trident, daca erai atent, el nu a zis toti, oricum e bine sa avem si mari logicieni, despre care nu stim exact daca au avut punctajul sa isi ia ce vrea.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 19, 2010 6:05 pm

nu ai dreptate, iar logica mea este infailibila.
te rog sa citesti atent. ca la grile.
aici nu se vorbeste despre facutul banilor, ci despre luat rezi. se presupune ca sa iei MF e ca si cand ai pica reziul, etc.
am avut punctaj dolofan, nu m-a constrans punctajul, multumesc pt grija :)

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Wed May 19, 2010 6:08 pm

Dar ai luat ce ai vrut cu punctajul tau? Vreau sa zic ca multi putem avea punctaje dolofane daca ne straduim putin.
Oricum oamenii sunt prea disperati in ziua de azi, nu iei rezi, nu e sf lumii. Inveti o limba pleci. Faci altceva.

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Wed May 19, 2010 6:39 pm

trident wrote: se spune "prin prinsma", nu din prisma. daca tot e sa dam lectii altora.

nu dau lectii, imi exprim parerea. si, in nici un caz, nu iau lectii de la tine.

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Wed May 19, 2010 8:31 pm

pt alexx.... am scris in paranteza ca din toate pct de ved ....asta te face sa zici ca ma gandesc doar la bani???

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Wed May 19, 2010 8:40 pm

''nu ai dreptate, iar logica mea este infailibila.
te rog sa citesti atent. ca la grile.
aici nu se vorbeste despre facutul banilor, ci despre luat rezi. se presupune ca sa iei MF e ca si cand ai pica reziul, etc.''

100% de acord cu trident
aaaa....si inca ceva....nu e nimic ''tipic romanesc''. terminati cu clisee de genul acesta.
si mai scutiti ma si cu ''nu e nici o tragedie daca nu iei rezi'' si poti sa faci altceva. eu ma gandeam ca toti de pe topicul asta VOR SA IA REZI si PROBABIL VOR SA IA CEVA BUN. (adik alea 10-20% despre care vorbeam)
Si DA, ''se presupune ca sa iei MF e ca si cand ai pica reziul''

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 19, 2010 9:10 pm

1. de multe ori este foarte folositor sa ai un antrenor bun. el nu este cel care munceste pentru tine, ci acela care iti da sfaturile cele mai potrivite. ca la patinaj, daca vreti.

2. este foarte util sa vorbesti cu cineva despre si pe materia de rezi. nu cu un coleg caci apare concurenta si te duci cu capul; nu cu unu care a dat si se abereaza dezinteresat despre ce-si aduce el aminte; de aia mi se pare foarte potrivita ideea cu meditatiile pentru rezidentiat.

3. un antrenor bun iti scurteaza timpul de pregatire si te scuteste de a o arde aiurea prin portiuni de materie care nu sunt prin grile si mai mult incurca. ganditi-va ca nu mai sunt secole pana la rezi, ci doaar cateva luni, si un antrenor could make the best out of these months.

4. parazitati discutia enuntand principii aiurite, intrucat rzvrox a intrebat cine ii poate oferi ajutor nu cred ca este interesat de parerea voastra.

5. eu vad ca userul stie foarte bine ce doreste, si a facut o oferta ancorata in realitate.

cred ca ar fi bine sa o posteze si ca topic la "Okazii"; ganditi-va ca este o sursa de venit si pentru un rezident care poate fi foarte bine pregatit si ar putea fi o win-win situation.

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Wed May 19, 2010 9:28 pm

Exact asta cautam, un antrenor care sa faca exact ce a zis trident.
De asemenea, consider rezi ul un examen sportiv si nimic mai mult. Nu consider ca are legatura nici cu a fi un medic bun sau nu, nici cu norocul, nici cu o cultura medicala generala, nici cu nimic. ESTE SPORT. Te antrenezi o jumatate de an sau un an si executi la paralele. Si vezi ce nota iei.

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Wed May 19, 2010 9:30 pm

Simplifici lucrurile si pui totul in mana unui antrenor. Daca sportivul e prost, antrenorul degeaba e bun sau exista.
Si sunt unii sportivi dotati nativ.
Deci bafta.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 19, 2010 9:38 pm

nu a pus totul la mana unui antrenor (? nu ai citit atent), mai mult, eu cred ca are o viziune corecta asupra problemei.
este ceea ce se numeste o capacitate buna de modelare.
rezi este sport si trebuie luat ca atare.
nu are nicio treaba cu cunostintele generale de med, si v-o spune unul ale carui note de 10 in facultate nu le-ati putea nici macar numara

rezi este strategie in mare parte, si pregatirea poate fi optimizata. si mai bine dai niste bani acum decat sa o freci inca un an, inca un an, etc.

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Thu May 20, 2010 7:42 am

md_gr wrote:Simplifici lucrurile si pui totul in mana unui antrenor. Daca sportivul e prost, antrenorul degeaba e bun sau exista.
Si sunt unii sportivi dotati nativ.
Deci bafta.

O fosta sefa de a mea spunea: ''Ce folos ca e bogat daca nu e sanatos?'' ... dar nimeni nu spusese nimic ca nu e sanatos...
La fel si tu ... esti foarte ''subtil'' si ma faci prost intr un mod ''fin'' aruncand cu niste idei fara legatura directa cu subiectul discutiei.
Iar apropos de sportiv prost, oricum un antrenor e mai bun decat lipsa lui fie el sportiv bun, prost, talentat, lipsit de talent etc
Si in nici un caz nu am simplificat lucrurile, nu am zis ca rezi e un lucru simplu, din contra, sunt constient de complexitatea si miza lui si incerc sa l evaluez cat mai corect si obiectiv posibil.

rzvrox
junior
junior

Postby rzvrox » Thu May 20, 2010 8:03 am

Ca o ironie, am discutat cu o fosta colega care a fost de acord sa repetam ideile din grile subliniate in text cate o ora doua seara asa ca imi suspend oferta pe o perioada, sa vad cum merge.

Mentiune: Cand lucram ca reprezentant medical, credeam ca in companie este multa rautate si lupta intre colegi. Un fost coleg de facultate si de companie care a invatat un an si a luat o super spec mi a povestit cum e in sectie spunandu mi ca ''nici nu se compara lupta din companie cu circul din sectie'' :) Vazand o buna parte din posturile de pe forum, constat ca avea dreptate. Sunt intr adevar niste probleme in tagma aceasta a medicilor...consider ca frustrarile si furia sunt la un nivel foarte inalt, cred ca mai inalt decat in alte medii socio-profesionale.

Im
elite
elite

Postby Im » Thu May 20, 2010 11:15 am

Nivelul e mai înalt, dar asa e normal sa fie.
Tine de natura umana si conditiile externe.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 20, 2010 11:52 am

rzvrox wrote:Ca o ironie, am discutat cu o fosta colega care a fost de acord sa repetam ideile din grile subliniate in text cate o ora doua seara asa ca imi suspend oferta pe o perioada, sa vad cum merge.

Mentiune: Cand lucram ca reprezentant medical, credeam ca in companie este multa rautate si lupta intre colegi. Un fost coleg de facultate si de companie care a invatat un an si a luat o super spec mi a povestit cum e in sectie spunandu mi ca ''nici nu se compara lupta din companie cu circul din sectie'' :) Vazand o buna parte din posturile de pe forum, constat ca avea dreptate. Sunt intr adevar niste probleme in tagma aceasta a medicilor...consider ca frustrarile si furia sunt la un nivel foarte inalt, cred ca mai inalt decat in alte medii socio-profesionale.

pai bani sunt mai putini, frustrari mai mari..
de ce nu ai ramas rep?
ori te-au dat afara?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Return to “Rezidentiat 2010”