Cum merge cititul? Mai puteti? Eu as vrea sa ma apuc de recapitulat dar nu stiu pe ce sa mai pun accent, am impresia ca acum ma pierd in detalii...

md_gr wrote:Iar punctajele vor fi mai mici, asta a aratat-o simularea, nu mi s-a parut simularea grea, ci nivelul nostru e scazut.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
md_gr wrote:Personal nu mi s-a parut grea, ci medie, eu nu am trecut prin toata materia, de fapt atunci trecusem prin 20 de teme din care nu erau bine facute, recunosc am facut acasa, nu am fost acolo, dar cifrele trebuie sa le retii, sunt importante.
Mi s-a medie, nu era grea, ci medie, noi ne plangem ca ne dau cateva cifre, aia de la matematica ma intreb ce fac.
md_gr wrote:Ca sa inveti formule, prima oara trebuie sa stii cifre, dar daca nu esti in stare, probabil de asta ai dat la medicina.
md_gr wrote:Ca sa inveti formule, prima oara trebuie sa stii cifre, dar daca nu esti in stare, probabil de asta ai dat la medicina.
egret@ wrote:…nu e deloc normal sa dai “copy – paste” la toate exprimarile “mai putin fericite” din tematica si mai ales sa le cotezi drept raspunsuri bune ; … putin probabil ca uterul gravid sa depaseasca simfiza la inceputul lunii a 2-a ! … (o exceptam pe mama lu’ praslea cel voinic ) ... nu stiu cum au “ratat” si niste intrebari gen : “parametrul cel mai precis in aprecierea varstei gestationale in trim. II de sarcina” sau “care e grosimea simfizei ?”…
in alta ordine de idei nu cred ca a formula intrebari din “semne de punctuatie” reprezinta varianta optima pt. a departaja candidatii ... materia e destul de vasta si nu scrie nicaieri ca intrebarea si raspunsul trebuie sa fie pe aceeasi pagina !
md_gr wrote:Nu stiu ce inseamna RIM, trebuie sa stiu, nu cred ca asta te face medic.
Eu totusi nu inteleg de ce va plangeti atat, inainte era mai greu examenul, si ca erau mai bine pregatiti studentii la medicina, si ca erau mai grele grilele. 35%, asta cu nodulul solitar nu mi s-a parut prea grea, asa cum trebuie sa retii ca 12% din teratoame sunt bilaterale.
Oricum Trident a zis o chestie buna, sa punem accentul pe temele mici, nu l-am ascultat, dar se pare ca are dreptate.
Generatia noastra doar se plange ca e napastuita, sa fim seriosi, max 10 puncte te scadeau cifrele alea. Rezultatele arata ca suntem prosti, nu ca simularea a fost grea.
Parerea mea e ca avem pretentii de destepti inainte sa fim.
md_gr wrote:Medic bun:
1. IQ peste medie, dar la medicina acest lucru nu prea se gaseste;
2. Unul ce nu se plange ca o data e numerica sau de alt tip;
3. Cel care intelege ca statistica e facuta sa il orienteze in diagnostic, nu e de dragul de a fi pusa;
4. Cand citeste ceva, retine per ansamblu, de la date numerice la date calitative, a citi ceva nu inseamna a omite.
dr_h wrote:Degeaba intrati in polemici, conteaza doar punctajul pe care il scoate fiecare la examen. Nu cum a invatat, ca a invatat logic sau a tocit ca pe o poezie. Normal ar fi ca cei care elaboreaza subiectele sa nu tranteasca notiuni din capete de tabel si procentaje aiurea. Vezi diferenta dintre subiectele din 2008 si cele din 2009. Variants din 2008 mi se pare horror.
La final nu intereseaza pe nimeni cat de talentat esti, pentru ce ai vocatie sau ce-ai facut prin facultate, ci doar punctajul care iti va permite sau nu sa-ti alegi specialitatea dorita.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests