Moda in medicina
-
schnauzer
- elder

Re: Moda in medicina
De san se ocupa radiologul, chirurgul, endocrinologul, chirurgul de plastica oncologul si senologul in Franta. Nu ginecologul.
Ginecologul nu ajunge la technica unui urolog never ever, decat daca este intr-un alt spital decat de nasteri.Sa fim seriosi unii ginecologi nici cezariana nu fac des.(se si vede la copii paretici pe care le scot)
Tiroida intra la chirurgia vasculara,eu acolo am vazut multe tiroide operate.
Din sexologie nu prea ies bani decat daca iti bati gura la diferite emisiuni TV.
in rest....e o patologie care are multe in comun cu neuro si psihiatria si acolo rezolvi ceva??? Nu prea. NA ,asa si la sexologie.
Ginecologul nu ajunge la technica unui urolog never ever, decat daca este intr-un alt spital decat de nasteri.Sa fim seriosi unii ginecologi nici cezariana nu fac des.(se si vede la copii paretici pe care le scot)
Din sexologie nu prea ies bani decat daca iti bati gura la diferite emisiuni TV.
in rest....e o patologie care are multe in comun cu neuro si psihiatria si acolo rezolvi ceva??? Nu prea. NA ,asa si la sexologie.
-
schnauzer
- elder

Oricine poate sa faca orice competenta.
De exemplu exista masterat in sexologie. 3 semestre, nu este legat de specialitate.
Sau alte competente , sunt o gramada pt toata lumea.
De neoplazii in sfera ginecologica se ocupa chirurgul oncolog,daca treaba ii grava,daca nu, intradevar ginecologul mai face amputatie de col, ovarectomie.
Deca crezi ca majoritatea sun in stare sa faca o histeroplastie gen Strassman,te inseli. Foarte rar vezi ginecolog care e si chirurg indemanatic.
De exemplu exista masterat in sexologie. 3 semestre, nu este legat de specialitate.
Sau alte competente , sunt o gramada pt toata lumea.
De neoplazii in sfera ginecologica se ocupa chirurgul oncolog,daca treaba ii grava,daca nu, intradevar ginecologul mai face amputatie de col, ovarectomie.
Deca crezi ca majoritatea sun in stare sa faca o histeroplastie gen Strassman,te inseli. Foarte rar vezi ginecolog care e si chirurg indemanatic.
-
md_gr
- elder

Ioio wrote:schnauzer wrote:
De san ar trebui sa se ocupe ginecologii, asta e unul din motivele pt. care am ales gineco.
Scz, n-am cum sa nu rad.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Ahem, cred că nu am fost suficient de clar. Corelaţia specialitate-bani nu are legătură cu ce se face în specialitatea aia pentru pacient (că specialitatea e tehnică, etc.). În viitorul apropiat, banii se vor corela cel mai bine cu valoarea de piaţă a medicului. Pentru cei care consideră că nu se fac bani din stetoscop, într-o anume policlinică privată, o consultaţie de pneumologie costă 800 RON. De ce? Pentru că pneumologul care o face e foarte bine cotat. Niciun urolog, ginecolog, etc, nu câştigă mai bine ca el.
Banii încă se corelează cu specialitatea pe care o iei la rezi din alte puncte de vedere. De ce şi cum fac ginecologii şi cardiologii bani?
Banii încă se corelează cu specialitatea pe care o iei la rezi din alte puncte de vedere. De ce şi cum fac ginecologii şi cardiologii bani?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- pc7
- elite

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
- canci
- elder

800 de ron,wow...desi,n-ar trebui sa ma mire,zilele trecute intr-o discutie imi povestea cineva cum a lasat la cabinetul ginecologului 700 de ron,consultatie si echo,tipa nu-i gravida si nici nu-si doreste,mi s-a parut enorm de mult dar probabil nu sunt eu in tema cu sporurile de cabinet privat.
Zilele trecute mi-am dat seama ca sunt prea multi ginecologi si foarte multe locuri scoase la rezi pe gineco,trebuie sa fii a naibi de bun sa'ti faci un loc,pt cei care nu-l au deja...cred.
Zilele trecute mi-am dat seama ca sunt prea multi ginecologi si foarte multe locuri scoase la rezi pe gineco,trebuie sa fii a naibi de bun sa'ti faci un loc,pt cei care nu-l au deja...cred.
- Iepurita
- elite

schnauzer wrote:De san se ocupa radiologul, chirurgul, endocrinologul, chirurgul de plastica oncologul si senologul in Franta. Nu ginecologul.
Interesant ce spui tu. In Tm spitalul este de obstetrica-ginecologie. Adica se face partea de obstetrica (nasteri vaginale, cezariene) si partea de ginecologie (neoplasme, ovarectomii, fibroame, prolapsuri, etc etc). ba chiar unii se specializeaza pe partea de gineco-uro, cu bandelete si alte povesti. Nu stiu unde anume abia se fac cezariene, ca sunt multi nemultumiti ca se fac majoritatea nasterilor prin cezariana si nu pe cale vaginala.
De sani se ocupa ginecologul, asa e normal, nu chirurgul. Patologia sanului este variata dar, dupa cum ni s-a spus si noua la gineco, din pacate la noi ginecologii nu se axeaza pe partea asta. In Germania am intrebat un chirurg cine face partea de san si mi-a spus ca ginecologul. Chirurgia oncologica o face atat chirurgul generalist cat si chirurgul oncolog cat si ginecologul. Toti opereaza vulve, neo de col, ovar, san.
Probabil depinde de la spital la spital, sincer pe mine ma mira rau de tot ce spui tu. Ah, tocmai mi-a zis un prieten ca la Arad si urgentele ginecologice se fac laparoscopic la unii medici, nu doar la rece.
md_gr, de ce ? ca m-ai vazut?
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
La ce serveşte sexologia asta, în afară de faptul că "sună bine"? N-am priceput niciodată. Mie îmi miroase a şarlatanie.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Melania
- addicted

bne ai revenit vlad. cum a fost in venezuela?
-
schnauzer
- elder

La Cluj avem Institutul Oncologic.
Acolo se opereaza cazuri complicate de cc ginecologic.
Senologia e specialitate de sine statoare in Franta.oricum nu intra in atributia ginecologului nici in Romania.Ca se baga alta treaba.Sigur unii foarte putini fac operatii complicate.
majoritatea NU.
Sexologia.... sunt succese palplabile sa in med inerne sau chirurgie?
n-as crede.
Acolo se opereaza cazuri complicate de cc ginecologic.
Senologia e specialitate de sine statoare in Franta.oricum nu intra in atributia ginecologului nici in Romania.Ca se baga alta treaba.Sigur unii foarte putini fac operatii complicate.
majoritatea NU.
Sexologia.... sunt succese palplabile sa in med inerne sau chirurgie?
n-as crede.
- Iepurita
- elite

http://www.eva.ro/sanatate/ginecologie/ ... 24908.html
Ia uita-te mai sus. Stii ca sectie de chir oncologica avem la Tm, dar neoplasme se opereaza si la chirurgie generala si la gineco.
La noi ginecologul se ocupa si de patologia sanului, de-aia cand mergi la consult gineco se face si consultul sanului.
O fi in Franta, dar in Ro si Germania e apanajului ginecologului. Btw, in Germania poti face doar obstetrica sau doar ginecologie, adica chirurgie.
Si pls nu mai spune ca putini ginecologi opereaza
Inteleg ca tu nu cunosti multi care sa opereze, dar asta e una. De aici si pana la a generaliza ca asista doar nasteri si din cand in cand o cezariana e cale lunga.
Ia uita-te mai sus. Stii ca sectie de chir oncologica avem la Tm, dar neoplasme se opereaza si la chirurgie generala si la gineco.
La noi ginecologul se ocupa si de patologia sanului, de-aia cand mergi la consult gineco se face si consultul sanului.
O fi in Franta, dar in Ro si Germania e apanajului ginecologului. Btw, in Germania poti face doar obstetrica sau doar ginecologie, adica chirurgie.
Si pls nu mai spune ca putini ginecologi opereaza
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
- Bogdan_DD
- senior

Ce ai semnalat tu vlad este vorba de oameni cu renume, deci undeva >40 de ani si in privat. Ca asa si la o clinica privata de la noi o operatie de mielomeningocel realizata de un nume este undeva in jur de 20 de milioane lei vechi. Oarecum proportiile se mentin. Sau neurinomul de acustic la 7000 eur
Eu zic de marea majoritate. In america un tanar chirurg de 30 de ani la stat castiga anual mult mai mult decat colegul internist de 50.
*later edit 20 mil
Eu zic de marea majoritate. In america un tanar chirurg de 30 de ani la stat castiga anual mult mai mult decat colegul internist de 50.
*later edit 20 mil
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Păi nene, în România la stat nu câştigă toată lumea cam la fel?

SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Melania
- addicted

Legala si anatomia patologica castiga mai mult.
Nu cred ca sunt diferente majore intre cat castiga un chirurg de matze versus un epidemiolog.
Nu cred ca sunt diferente majore intre cat castiga un chirurg de matze versus un epidemiolog.
-
md_gr
- elder

Ioio wrote:md_gr, de ce ? ca m-ai vazut?
Da, oricum nu prea am unde sa stiu ce iti place si ce nu. Vorbeam cu o prietena ce nu a luat gineco, ea chiar isi dorea, eu credeam ca pentru bani, dar se pare ca ei chiar ii placea.
- Bogdan_DD
- senior

vlad s. wrote:Păi nene, în România la stat nu câştigă toată lumea cam la fel?![]()
![]()
Teoretic da, practic nu prea cred. In cursul facultatii am simtit frustrarea celor de la epidemio/unii mf/recuperare medicala vs relaxarea totala de la gineco, plastica si ce se mai ia sus. Deci sunt niste diferente, altfel s-ar lua epidemio destul de sus.
-
md_gr
- elder

Nie ni-ar fi placut epidemio, a fost dintre putinele materii ce mi-au placut, dar nu am luat pt ca am un orgoliu.
- VladG
- junior

Bogdan_DD wrote:Teoretic da, practic nu prea cred. In cursul facultatii am simtit frustrarea celor de la epidemio/unii mf/recuperare medicala vs relaxarea totala de la gineco, plastica si ce se mai ia sus. Deci sunt niste diferente, altfel s-ar lua epidemio destul de sus.
Subscriu. Noi am patit-o mai ales cu Sanatatea Publica in sem 2 anul 6. Tot semestrul ne-a batut la cap individul cu materia lui, ca nu o sa facem nimic fara SP, fara sa stim statistica, etc. Iar la examen ne-a tras-o cu 10 subiecte clasice chiar daca ne "promisese" ca examenul va fi tip grila. Mai spun ca am avut si colegi cu restanta la aceasta materie foarte importanta ?
Si la balenologie la fel am patit cu cadavrul didactic. Bine ca nu era in ultimul an.
- Bogdan_DD
- senior

Ce sa-i faci? Daca n-au spor de 15%? 
- Iepurita
- elite

md_gr wrote:Ioio wrote:md_gr, de ce ? ca m-ai vazut?
Da, oricum nu prea am unde sa stiu ce iti place si ce nu. Vorbeam cu o prietena ce nu a luat gineco, ea chiar isi dorea, eu credeam ca pentru bani, dar se pare ca ei chiar ii placea.
E faina de tot
-
schnauzer
- elder

Pai depinde.
intrun spital de chirurgie unde sunt 20 chirurgi,nimeni nu opereaza zilnic.
Poate de 2-3 ori pe sapt.nu vb despre profesor.
In acest fel ia banul de 2-3 ori pe sapt.Cine ia zilnic???.
Cel de la ATI care mai ia si in terapie intesniva,si in sala
-
md_gr
- elder

Eu nu cred ca trebuie sa fii in sala ca sa iei bani.
Oricum ideea e ca mai bine pleci decat sa iei spaga.
Eu am aleg o specialitate care daca e chirurgicala, o dai usor in medicala.
Oricum ideea e ca mai bine pleci decat sa iei spaga.
Eu am aleg o specialitate care daca e chirurgicala, o dai usor in medicala.
-
schnauzer
- elder

Iar daca o dai in medicala chiar nu-ti pica absoluti niciun ban din ORL nechirurgical.
Asta e.
Asta e.
-
md_gr
- elder

Ideea e sa alegi ceva unde poti sa te schimbi in functie de situatie.
-
schnauzer
- elder

Nu inteleg.
Sa lasi specialitatea de tot?
Sau sa ramai fara a face operatii?
Sa lasi specialitatea de tot?
Sau sa ramai fara a face operatii?
- 187.92a
- addicted

zice ca asa, cand are chef sa se relaxeze, s erealxeaza.
auzi, masterat in sexologie. 3 semenstre:)) nu sunt indeajuns de competent sa stiu ce face sexologia aia. si nici eu nu cred ca aduce bani. oriunde marketingul destept/promovara aduce bani, ca e sexologie sau naturisme sau gineco.
nu oricine poate face orice competenta, snauzer, au asa stiu, ca nu. eu nu pot face ca orl-ist competenta de ecografii transvaginale.
siguur ca da
palpabile
nu stiu, dar ce legatura are, ce, in med interna sunt succese in BPOC?
daca si MF e o disciplina cu continut propriu sau ceva, de ce nu ar fi si sexologia?
in afar de antibiotice (inectioase) si patologie chirurgicala NIMIC nu se vindeca in lumea asta, de ce sa ne punem pb de succese mirifice?
auzi, masterat in sexologie. 3 semenstre:)) nu sunt indeajuns de competent sa stiu ce face sexologia aia. si nici eu nu cred ca aduce bani. oriunde marketingul destept/promovara aduce bani, ca e sexologie sau naturisme sau gineco.
nu oricine poate face orice competenta, snauzer, au asa stiu, ca nu. eu nu pot face ca orl-ist competenta de ecografii transvaginale.
md_gr wrote:Eu nu cred ca trebuie sa fii in sala ca sa iei bani.
siguur ca da
siguur ca numd_gr wrote:Oricum ideea e ca mai bine pleci decat sa iei spaga.
schnauzer wrote:Sexologia.... sunt succese palplabile sa in med inerne sau chirurgie?
n-as crede.
palpabile
nu stiu, dar ce legatura are, ce, in med interna sunt succese in BPOC?
daca si MF e o disciplina cu continut propriu sau ceva, de ce nu ar fi si sexologia?
in afar de antibiotice (inectioase) si patologie chirurgicala NIMIC nu se vindeca in lumea asta, de ce sa ne punem pb de succese mirifice?
- canci
- elder

VladG wrote:Bogdan_DD wrote:Teoretic da, practic nu prea cred. In cursul facultatii am simtit frustrarea celor de la epidemio/unii mf/recuperare medicala vs relaxarea totala de la gineco, plastica si ce se mai ia sus. Deci sunt niste diferente, altfel s-ar lua epidemio destul de sus.
Subscriu. Noi am patit-o mai ales cu Sanatatea Publica in sem 2 anul 6. Tot semestrul ne-a batut la cap individul cu materia lui, ca nu o sa facem nimic fara SP, fara sa stim statistica, etc. Iar la examen ne-a tras-o cu 10 subiecte clasice chiar daca ne "promisese" ca examenul va fi tip grila. Mai spun ca am avut si colegi cu restanta la aceasta materie foarte importanta ?
Si la balenologie la fel am patit cu cadavrul didactic. Bine ca nu era in ultimul an.
Prima data am crezut ca e vb de acelasi prof,apoi am citit sem 2,noi facem spm in sem 1 dar replicile sunt identice "nu o sa faceti nimic fara sanatate publica,e musai sa stiti statistica,nu e de joaca cu examenul,cu testul"
-
md_gr
- elder

Fara sa faci operatii. Cum e oftalmo, pui ochelari, la fel si cu ORL-ul, te ocupi cu aparate auditive, lumea incepe sa isi piarda auzul sau sa tratezi sinuzite si otite.
Orice e bun.
Orice e bun.
- 187.92a
- addicted

faci un parteneriat cu firmele de aparate, super ban ce esse la fataaa!!!
-
schnauzer
- elder

In Romania viitorului cum se prezinta situatia de azi,lumea surda va umbla cu palnii la urechi,ca de altceva nu va avea bani.
-
md_gr
- elder

trident wrote:faci un parteneriat cu firmele de aparate, super ban ce esse la fataaa!!!
Sau asta. Toata lumea m-a felicitat ca am luat o specialitate atat de buna si de cautata,
Saraci sunt peste tot, dar sunt si oameni ce isi permit. Asa nicio specialitate nu e buna in Romania.
Cu cat devii mai bun, cu cat esti mai placut, cu atat ai sanse sa iti cresti valoarea pe piata de munca.
- 187.92a
- addicted

man nu putem sa ne facem toti antreprenori de pompe, cum ar tbui pt romania viitorului.
m-am spart de ras. si daca ai viziune si initiativa si capital reusesti in afaceeri. si daca vrei cu adevarat poti.
si cum iti propui tu sa faci sa fii mai placuta?
cei acre isi permit in RO multe se trateaza mai degraba in afara, stim asta
Cu cat devii mai bun, cu cat esti mai placut, cu atat ai sanse sa iti cresti valoarea pe piata de munca.
m-am spart de ras. si daca ai viziune si initiativa si capital reusesti in afaceeri. si daca vrei cu adevarat poti.
si cum iti propui tu sa faci sa fii mai placuta?
cei acre isi permit in RO multe se trateaza mai degraba in afara, stim asta
-
md_gr
- elder

Oamenii au tendinta sa respinga artificialul, oamenii care nu par de incredere, e foarte simplu sa fii placut. Daca vezi un om ce nu sta drept, ce nu vorbeste frumos, ce are dinti urati, ce e urat, ce e neingrijit, eu cred ca te gandesti de mai multe ori inainte de a-l intreba.
- 187.92a
- addicted

-
schnauzer
- elder

Flori artificiale din living +bibelouri
D
- VladG
- junior

schnauzer wrote:In Romania viitorului cum se prezinta situatia de azi,lumea surda va umbla cu palnii la urechi,ca de altceva nu va avea bani.
Atunci faci parteneriat cu firmele de palnii si ai rezolvat problema
- Iepurita
- elite

schnauzer wrote:Pai depinde.
Stai, noi vorbim acum de bani sau de cine ce opereaza? Daca e vorba de bani, ATI-istul castiga 100 ron la operatie iar chirurgul castiga 200 de euro. Spun preturile de la cineva care e umblat pe la medici si intotdeauna da bani. La ATI-ist nu-i mai dai nimic dupa aia, restul banilor se duc la asistente si infirmiere.
Cand spui 20 de chirurgi te referi si la rezidenti, nu?
- 187.92a
- addicted

cica daca ai in cabinet pe ala cu balerina iti merge bine la pacienti
mdgr sunt bune caltiatile pe care le enumeri tu, dar nu sunt suficiente.
si eu cred ca orl e o specialitate ok. pana iti tusesc aia sngele pe facies.
Ati-stii asista la mai multe operatii decat chirurgii. ati-stii iau si pe terapie.
mdgr sunt bune caltiatile pe care le enumeri tu, dar nu sunt suficiente.
si eu cred ca orl e o specialitate ok. pana iti tusesc aia sngele pe facies.
Ati-stii asista la mai multe operatii decat chirurgii. ati-stii iau si pe terapie.
Last edited by 187.92a on Thu Dec 02, 2010 3:36 pm, edited 1 time in total.
-
md_gr
- elder

Ce specialitate e curata, chiar ma intreb?