Specialitati cautate in Bucuresti dupa terminarea rezi
-
- newbie
Specialitati cautate in Bucuresti dupa terminarea rezi
Buna tuturor,
Imi poate spune cineva pentru Bucuresti:
1. Care sunt specialitatile (exclus MF si lab) cu care gasesti mai usor un post dupa rezid, in spitale publice sau private din Buc? (ma refer fara pile si bani).
2. Care sunt specialitatile/spitalele care au reputatie buna de a fi mai deschisi cu rezidentii si mai interesati sa te invete, sau macar care ar cam trebui evitate?
3. In ce specialitati este mai "usor" (daca e in vreuna) sa iei un post academic, ie de preparator?
4. Este posibil sa lucrezi in privat in timpul rezid?
Orice raspuns la una din intrebarile de mai sus ar fi f util - am o lista de specialitati pe care le consider si vreau sa le prioritizez pt o alegere informata la rezi.
Daca intrebarile mele pare naive, asta e pt ca nu am facut facultatea in Buc:)
Mersi mult!!!!
1. Care sunt specialitatile (exclus MF si lab) cu care gasesti mai usor un post dupa rezid, in spitale publice sau private din Buc? (ma refer fara pile si bani).
2. Care sunt specialitatile/spitalele care au reputatie buna de a fi mai deschisi cu rezidentii si mai interesati sa te invete, sau macar care ar cam trebui evitate?
3. In ce specialitati este mai "usor" (daca e in vreuna) sa iei un post academic, ie de preparator?
Orice raspuns la una din intrebarile de mai sus ar fi f util - am o lista de specialitati pe care le consider si vreau sa le prioritizez pt o alegere informata la rezi.
Mersi mult!!!!
-
- senior
Re: Specialitati cautate in Bucuresti dupa terminarea rezi
bune intrebari.
chiar ma intrebam lucruri asemanatoare.
sa vedem daca se indura cineva.
chiar ma intrebam lucruri asemanatoare.
sa vedem daca se indura cineva.
- d'Arc
- elder
la intrebarea 4 pot sa-ti spun ca raspunsul e DA, cu exceptia dictaturii din urgenta, unde singura posibilitate e sa lucrezi pe ascuns la un cabinet privat, altminteri esti liber sa te duci unde vrei.
- marmotul
- elite
iar la 3, cred ca mai degraba tre sa te orientezi dupa profi, nu dupa specialitate

-
- newbie
Multumesc pt raspunsuri.
Ref la no.3, stiu ca depinde de profi, dar in general se stiu chestii de genul 'la gineco nu e nici o sansa fara relatii/bani seriosi' (exemplu fictiv!) sau 'proful X e mai deschis'.
Genul asta de informatii m-ar interesa. Si ma refer la disciplinele clinice.
Ref la no.3, stiu ca depinde de profi, dar in general se stiu chestii de genul 'la gineco nu e nici o sansa fara relatii/bani seriosi' (exemplu fictiv!) sau 'proful X e mai deschis'.
Genul asta de informatii m-ar interesa. Si ma refer la disciplinele clinice.
-
- junior
Din cate stiu,singura specialitate cu care poti ramane in Bucuresti la ora actuala FARA PILE sunt Urgentele!
Am o prietena pe urgente care a lucrat tot timpul rezi si la privat.Pe urgente sunt inca posturi la alegere in Bucuresti.
Am o prietena pe urgente care a lucrat tot timpul rezi si la privat.Pe urgente sunt inca posturi la alegere in Bucuresti.
-
- newbie
Draga Im, nu stiu de ce e cazul sa facem remarci sarcastice, era doar o intrebare si cred ca schimbul de informatii de acest gen poate fi benefic pentru toata lumea.
Eu de ex sunt din Iasi si despre specialitatile de aici (despre care stiu) pot da informatii cu toata placerea, daca cineva e interesat. Ca sa dau cateva ex:
- la Chir Plastica la Dr Pieptu rezid sunt invatati, lasati sa faca, ajutati sa participe la stagii in strainatate, si pot face si cercetare in lab de microchir
- la Nefro la prof Covic se invata si se poate face cercetare, clinica e f activa in publicatii internationale (vezi pe Pubmed)
- la Pneumol la prof Mihaescu iarasi e o clinica f activa in cercetare, participari la congrese, stagii pt rezidenti in strainatate etc
- la Dermato mai bine nu
- la Chir Ped se pare ca fac destul de mult pentru ca multi rezid sunt plecati sau pt ca nu au fost scoase destule locuri in anii anteriori
Genul acesta de informatii ma interesa pe mine.
Multumesc mult celor care au raspuns pana acum.
Eu de ex sunt din Iasi si despre specialitatile de aici (despre care stiu) pot da informatii cu toata placerea, daca cineva e interesat. Ca sa dau cateva ex:
- la Chir Plastica la Dr Pieptu rezid sunt invatati, lasati sa faca, ajutati sa participe la stagii in strainatate, si pot face si cercetare in lab de microchir
- la Nefro la prof Covic se invata si se poate face cercetare, clinica e f activa in publicatii internationale (vezi pe Pubmed)
- la Pneumol la prof Mihaescu iarasi e o clinica f activa in cercetare, participari la congrese, stagii pt rezidenti in strainatate etc
- la Dermato mai bine nu
- la Chir Ped se pare ca fac destul de mult pentru ca multi rezid sunt plecati sau pt ca nu au fost scoase destule locuri in anii anteriori
Genul acesta de informatii ma interesa pe mine.
Multumesc mult celor care au raspuns pana acum.
- dr_me
- senior
daca esti din iasi, ai terminat si facultatea acolo, de ce nu vrei sa faci rezi acolo?
crezi ca in buc umbla cainii cu covrigi in coada?
crezi ca in buc umbla cainii cu covrigi in coada?
-
- elite
anyry5 wrote:Imi poate spune cineva pentru Bucuresti:
......fara pile si bani.

In cati ani termini facultatea?
-
- newbie
Constat ca a fost o idee gresita sa incerc pun astfel de intrebari pe acest forum. Voi afla raspunsurile pana la urma si altfel, insa imi pare rau ca totul ajunge sa fie vazut ca "un truc" sau mai stiu eu ce, si se recurge la rautati gratuite.
As ramane cu toata placerea in Iasi, si as recomanda specialitatile numite oricui in Iasi. Buc e pt mine exclusiv din motive personale.
As ramane cu toata placerea in Iasi, si as recomanda specialitatile numite oricui in Iasi. Buc e pt mine exclusiv din motive personale.
-
- elite
anyry5 wrote:Constat ca a fost o idee gresita sa incerc pun astfel de intrebari pe acest forum.
Buc e pt mine exclusiv din motive personale.
Eeeei, nu stiai cum sa ne zici ca te mariti... Casa de piatra atunci

ps: lasa, aici e mai mult off topic, informatiile pretioase se dau pe sub mana, in PM.
Ignora si tu cat poti, pe langa mediul din spitalele din Bucuresti, Imedul e cat de cat mai civilizat.
- Im
- elite
- dr_me
- senior
Re:
Im wrote:Oh vai, ce sfiosenie, vrea la Buc doar din motive personale deci nu se pune.![]()
Voi ceilalti care vreti la Buc din alte motive, va rog faceti-i loc sau razgânditi-va, altfel nu mai ajunge fata acolo la cele mai vânate posturi.
de iau pe buc pe bune de nu schimb cu ea locul, sa ma duc la ieshi..

- b3
- elite
Im, atitudinea ta nu aduce nimic constructiv forumului...
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- 187.92a
- addicted
medicina de urgenta nu va mai fi asa ok ca s-au scos deja multe locuri si nu au cum sa nu ocupe aia toate loacele, ca doar nu se lasa toti de mserie pana in anul 5 (desi stiu ca pe med urg multi o fac..).
- Chingachgook
- addicted
anyry5 wrote: era doar o intrebare si cred ca schimbul de informatii de acest gen poate fi benefic pentru toata lumea.
era o intrebare proasta.
daca ar fi pe undeva niste spitale asa cum le vezi tu nu crezi ca s-ar ingramadi toata lumea? si pe cale de consecinta ar fi aglomerate si neatractive? si o luam de la inceput?
ce insiri tu pe acolo sunt niste pareri absolut subiective, si in contextul comportamentului nervos/superior pe care il manifesti pe acilea nu cred ca trebuie bagate in seama.
daca eu iti spun ca pe sananate publica e extrem de usor sa te si angajezi, sa faci si doctorat te pasioneaza in vreun fel? sau vine altul si zice despre cardio?
cred ca trebuie sa iesi putin din deriva si sa iti stabilesti niste criterii mai serioase despre viitoarea ta specializare (un exemplu ar fi sa iti placa, apoi mai conteaza si punctajul) sau atat timp cat te poti face preparator iti place orice?
Eu de ex sunt din Iasi si
imi cer scuze pentru polologhia de mai sus, acum am inteles.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
anyry5 wrote:Buna tuturor,
Mersi mult!!!!
mi se pare ciudat sa iti faci planul de viatza in fct de cererea de locuri de munca din buc, in acest moment la spitale (de stat). peste 3-5 ani sunt sigur ca va fi alta cerere: acum sa zicem ca este - 3/-4 peste 5 ani va fi cerere zero?
pq pas?
- Laurentziu
- senior
se vede ca nu esti obisnuita cu imedul. aici sunt cativa oameni care posteaza. lumea nici nu prea spune daca stie ceva. oricum parerea mea e ca in primul rand conteaza sa-ti placa specialitatea si sa ti se potriveasca(eu cred ca pe ideea asta merg cam toti). vezi si tu pe un site de joburi ce specialitati se cauta ca sa-ti faci o parare, ca pana la urma tot acolo ajungi. din pacate nu exista un ghid al proaspatului absolvent care sa-ti spuna cam ce ai vrea tu sa afli aici si trebuie sa te multumesti cu ce mai sti si tu de pe la stagii si amici. bafta(dar nu mai mult ca mine).
the punisher
- b3
- elite
Raspunsul lui Laurentziu si prima parte a raspunsului lui kooksee contribuie cu ceva la forum, Im, asta ziceam.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Ciociolina
- senior
anyry5 wrote:Buna tuturor,
Mersi mult!!!!
1. dupa ce vei termina rezi vei constata 2 lucuri: in bucuresti NU exista posturi fara bani sau pile, indif de specializare, sau de spital fie ca e particular sau de stat.
2. NU exista spitale bune in Bucuresti.
nu inteleg cum ar trebui sa fie "reputatia unei specializari", ceva de genul: dc fac gineco sunt starleta de lux si dc fac ati sunt c.vape centura? sau cum?
3. intebarea asta ma fac ca nu am citit-o...ca e hilara.
4. da
Liberate tutemet ex inferis!
-
- elite
Ciociolina wrote:1. dupa ce vei termina rezi vei constata 2 lucuri: in bucuresti NU exista posturi fara bani sau pile, indif de specializare, sau de spital fie ca e particular sau de stat.
2. NU exista spitale bune in Bucuresti.
nu inteleg cum ar trebui sa fie "reputatia unei specializari", ceva de genul: dc fac gineco sunt starleta de lux si dc fac ati sunt c.vape centura? sau cum?
3. intebarea asta ma fac ca nu am citit-o...ca e hilara.
4. da
Mai ciociolina, nu e frumos sa vb asa despre Bucuresti. Pe bune, chiar daca nu esti de prin zona...totusi e capitala Romaniei. Mi se pare normal sa fie totul cu spaga, nu se ajunge chiar asa usor la civilizatie

La punctul 2 trebuie sa te contrazic, spitalele nu au nicio vina saracele..chiar sunt unele suficient de dotate...insa medicii lasa de dorit (bineinteles ca nu toti

- Ciociolina
- senior
spitale bune cu rezidentii, dispuse sa te invete etc...ti se pare tie ca exista?
Liberate tutemet ex inferis!
-
- elite
Ciociolina wrote:spitale bune cu rezidentii, dispuse sa te invete etc...ti se pare tie ca exista?
Hmm, se pare ca nu ma intelegi.
- Chingachgook
- addicted
nimeni nu te intelege.
dar nu dispera
dar nu dispera
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...