posturi, rezidentiat pe post 2008
-
romaniajon
Re: posturi, rezidentiat pe post 2008
Are cineva tematica/bibliografia pentru examenul la rezidentiatul pe post? Poate o scanati din Viata Medicala, pentru ca nu se poate citi pe net. Mersi.
- agorima
- senior

Exupery wrote:agorima wrote:Frate ce poate sa faca stres-ul din oameni! Chiar era o gluma si chiar nu conteaza nationalitatea(bunicul meu a fost ungur si nu vorbea romana la perfectie, poftim!)
Nu e vorba de stres...las-o balta stresul, ca ajunge sa ne stresam mai incolo putin...!
Lipsea semnul de zambire dupa gluma ta (deci!!!!!!)...dar acuma observ ....... semnul......si inteleg totul!
Pa pa!
Cred ca puteam sa pun si o mie de smilies cu gura pana la urechi ca tot iti ieseai din firel-am pus pentru very mad! Interpretabil asa este, dar in sfarsit...fiecare este liber sa interpreteza cum doreste.
....si stii ...da ....fara stres...take it easy!![]()
-
Exupery
- newbie

[quote="agorima"][quote="Exupery"][quote="agorima"]Frate ce poate sa faca stres-ul din oameni! Chiar era o gluma si chiar nu conteaza nationalitatea
(bunicul meu a fost ungur si nu vorbea romana la perfectie, poftim!)
Cred ca puteam sa pun si o mie de smilies cu gura pana la urechi ca tot iti ieseai din fire
l-am pus pentru very mad! Interpretabil asa este, dar in sfarsit...fiecare este liber sa interpreteza cum doreste.
....putea-i sa faci macar o incercarae cu
....dar ma rog, e mai usor sa judeci fara a te convinge de ceva!
...Si in fine,....da, adevarat e, toti avem libertatea de a avea parere in ...chestii....si asa este perfect bine, mai ales daca stim sa comunicam, stim cum sa ne exprimam parerea (in ce context, cat de cat civilizat)!
...dar ai perfecta dreptate...!
Cred ca puteam sa pun si o mie de smilies cu gura pana la urechi ca tot iti ieseai din fire
....putea-i sa faci macar o incercarae cu
...Si in fine,....da, adevarat e, toti avem libertatea de a avea parere in ...chestii....si asa este perfect bine, mai ales daca stim sa comunicam, stim cum sa ne exprimam parerea (in ce context, cat de cat civilizat)!
...dar ai perfecta dreptate...!
- ciushka
- elder

si deci despre ce era topicu?nu cred ca era vb de o cearta intre cuscre.discutii de genu de mai sus puteti avea linistiti pe mess fara sa avem "placerea" sa vedem care e mai tare in gramatica.
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
- agorima
- senior

... corect! Sa revenim la amaratul de rezidentiat, dar s-a facut atata liniste pe acest topic incat o mica "cearta" total fara cap si fara coada mergea
ciushka wrote:si deci despre ce era topicu?nu cred ca era vb de o cearta intre cuscre.discutii de genu de mai sus puteti avea linistiti pe mess fara sa avem "placerea" sa vedem care e mai tare in gramatica.
-
markus33
- junior

deci, daca am inteles eu bine.....
te inscrii la un asp, sa zicem pe....ati. daca pe judetul respectiv mai vrea unul ati si a luat un punct in plus pa pa. se considera ca ai picat rezi. nu mai ai alta solutie. Concluzionand, vor fi vreo 60-70 de locuri bunicele pe care va fi bataie si restul vor ramane neocupate niciodata. Strategia fantastica a ministerului. Nu poti sa alegi alt judet sau alta specialitate chiar daca teoretic ai un punctaj bun.
te inscrii la un asp, sa zicem pe....ati. daca pe judetul respectiv mai vrea unul ati si a luat un punct in plus pa pa. se considera ca ai picat rezi. nu mai ai alta solutie. Concluzionand, vor fi vreo 60-70 de locuri bunicele pe care va fi bataie si restul vor ramane neocupate niciodata. Strategia fantastica a ministerului. Nu poti sa alegi alt judet sau alta specialitate chiar daca teoretic ai un punctaj bun.
-
Exupery
- newbie

markus33 wrote:deci, daca am inteles eu bine.....
cam asta am inteles si eu, din toata metodologia de mai sus!...deci restul ramane pe noiembrie!
-
Exupery
- newbie

-
markus33
- junior

deci, cum spuneam mai sus, o sa se ocupe doar 60-70 locuri mai bune, pe care o sa fie concurenta, iar restul.... Ministerul se pare ca nu are interes sa ocupe toate locurile deficitare. Daca era posibilitatea macar sa shimbi judetul sau specializarea s-ar fi ocupat mai multe locuri.
- mcatcata
- junior

metodologia zice asa: "Alegerea posturilor se face la nivelul autoritatii de sănătate publica pentru care s-a concurat. Odată cu alegerea postului candidaţii depun maximum 3 opţiuni privind centrul universitar publicat, în care urmează sa efectueze pregătire. "
eu de aici inteleg ca iti poti alege oricare din posturile scoase de respectivul asp, dc punctajul iti permite, si nu te inscrii pe un post sau o specialitate anume de la inceput
eu de aici inteleg ca iti poti alege oricare din posturile scoase de respectivul asp, dc punctajul iti permite, si nu te inscrii pe un post sau o specialitate anume de la inceput
-
markus33
- junior

Art. 4. (1) Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de întrebari, pe o durata de 4 ore.
(2) Punctajul minim de promovare reprezinta 65% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu.
(3) Ocuparea posturilor se face în ordinea punctajului de promovare obtinut, [b]în limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în cadrul judetului pentru care s-a concurat.
In limita posturilor pentru fiecare domeniu----- poti alege post doar in aceeasi specialitate pe care ai concurat
In cadrul judetului pentru care s-a concurat----- poti alege post doar in judet
(2) Punctajul minim de promovare reprezinta 65% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu.
(3) Ocuparea posturilor se face în ordinea punctajului de promovare obtinut, [b]în limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în cadrul judetului pentru care s-a concurat.
In limita posturilor pentru fiecare domeniu----- poti alege post doar in aceeasi specialitate pe care ai concurat
In cadrul judetului pentru care s-a concurat----- poti alege post doar in judet
- mcatcata
- junior

"In limita posturilor pentru fiecare domeniu" ;
domenii de specialitate: medicină, medicină dentară şi farmacie
deci, poti alege, in ordinea punctajului, orice post, din orice specialitate, din domeniul medicina, in limita posturilor scoase in jud respectiv
domenii de specialitate: medicină, medicină dentară şi farmacie
deci, poti alege, in ordinea punctajului, orice post, din orice specialitate, din domeniul medicina, in limita posturilor scoase in jud respectiv
- marmotul
- elite

si totusi nu am putea sa facem o petitie ceva? ca doar sunt atitea posturi!! eu daca ma inscriu pe un judet ma intereseaza doar 1-2 posturi de acolo, si alea dintr-un oras mai mare. in nici un caz nu o sa imi aleg medicina de laborator sau epidemio in fundul tarii cind astea le pot lua destul de usor la rezidentiatul din toamna.
chiar consider ca nu e corect inscrierea la dsp din judetul respectiv( inseamna ca pica din start inscrierea la dsp din partea opusa tarii, si trebuie sa aleg un judet vecin cu al meu, ca mai trebuie sa mai ajung si pe la munca si nu imi mai permite nici timpul si nici buzunarul sa mai bat drumurile) si mai consider ca e o timpenie uriasa faptul ca nu poti concura pe orice post din tara asta. in definitiv asta ar trebui sa fie un examen de rezidentiat, in care fiecare are sanse egale. din ce in ce rezi asta din iunie incepe sa semene cu o tombola - trage lozul cu judetul norocos.
PS- in judetul meu sunt doar citeva posturi, si alea la cucuietii din deal, de aia caut un judet vecin cu mai multe posturi scoase sa am si eu sanse cit de cit la o concurenta normala , nu 10 oameni pe post
chiar consider ca nu e corect inscrierea la dsp din judetul respectiv( inseamna ca pica din start inscrierea la dsp din partea opusa tarii, si trebuie sa aleg un judet vecin cu al meu, ca mai trebuie sa mai ajung si pe la munca si nu imi mai permite nici timpul si nici buzunarul sa mai bat drumurile) si mai consider ca e o timpenie uriasa faptul ca nu poti concura pe orice post din tara asta. in definitiv asta ar trebui sa fie un examen de rezidentiat, in care fiecare are sanse egale. din ce in ce rezi asta din iunie incepe sa semene cu o tombola - trage lozul cu judetul norocos.
PS- in judetul meu sunt doar citeva posturi, si alea la cucuietii din deal, de aia caut un judet vecin cu mai multe posturi scoase sa am si eu sanse cit de cit la o concurenta normala , nu 10 oameni pe post

- mcatcata
- junior

razwin2 wrote: si mai consider ca e o timpenie uriasa faptul ca nu poti concura pe orice post din tara asta.
o tampenie si mai mare mi se pare faptul ca nu toate centrele au locuri pt toate specialitatile. de ex in iasi nu sunt locuri pt pediatrie, psihiatrie, ortopedie, neurologie, ATI, cardio s.a. adica dc esti din pascani si iti iei pediatrie, tre sa te duci la mama naibii in buc, cluj , timisoara sau craiova sa faci 5 ani rezi si abia dupa aia sa te intorci acasa la familie si la postul care te astepta

- 187.92a
- addicted

asta este necesarulde posturi
- ciushka
- elder

casa de copii nu e acasa
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
-
markus33
- junior

grilele de examen difera de la o specialitate la alta. de aceea nu cred ca daca dai examen pe post de ATI, deci promovat cu grilele de ati sa te poti muta apoi pe alta specialitate, chiar si in acelasi judet.
alte pareri?
alte pareri?
-
dianiss06
- newbie

Grilele difera de la un domeniu la altul ,nu de la o specialitate la alta.Adica cei ca au absolvit MG au toti aceleasi grile,nu fiecare specialitate are grilele ei.
-
markus33
- junior

corect. ai dreptate. deci teoretic poti sa alegi alta specialitate din acelasi domeniu MG dar in acelasi judet.
-
romaniajon
Si totusi are cineva bibliografia pentru rezidentiatul pe post aparuta in Viata Medicala nr. 8? Este aceeasi cu cea de la rezi din toamna ca nu inteleg? Parca se dadea pe specializari. Astept si eu un link, ceva pls!
Pentru cine e interesat de cum se va proceda iata explicatia din gura creatorului:
http://www.mediafax.ro/social/nicolaesc ... 688;950184
Pentru cine e interesat de cum se va proceda iata explicatia din gura creatorului:
http://www.mediafax.ro/social/nicolaesc ... 688;950184
- sandman
- senior

sandman wrote:medcelena wrote:Pls, ce bibliografie este pentru rezi pe post din iunie? E aceeasi cu aceea din noiembrie?
Nope. E aceeasi cu cea din februarie 2008 care a aparut in Viata Medicala nr.8. Daca citeai atent metodologia descopereai acest lucru:
CAPITOLUL II
Tematică, bibliografie, întrebări
Art. 7. - Tematicile concursului de rezidenţiat şi bibliografia aferentă sunt diferite pe domenii. Ele sunt avizate de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, respectiv Colegiul Farmaciştilor din România, sunt aprobate de ministrul sănătăţii publice şi sunt publicate în ziarul "Viaţa Medicală" nr. 8/22 februarie 2008.
Link spre tematica:
http://med.xhost.ro/forum/viewtopic.php?p=1050#1050
Citat din sandman.
Life is good
- marius.b73
- senior

Cine alearga dupa 2 iepuri nu prinde ...
-
doctoratu
- senior

stie cineva unde pot afla adresele sediilor autorităţilor de sănătate publică pt fiecare judet unde ar trebui sa te prezinti cu dosarul la inscriere ?? (normal ca ma voi inscrie intr-un singur loc... dar e bine de stiut pt toate judetele!)
- 187.92a
- addicted

da, se pot gasi pe google
- sandman
- senior

doctoratu wrote:stie cineva unde pot afla adresele sediilor autorităţilor de sănătate publică pt fiecare judet unde ar trebui sa te prezinti cu dosarul la inscriere ?? (normal ca ma voi inscrie intr-un singur loc... dar e bine de stiut pt toate judetele!)
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=aut ... %7Clang_ro
Life is good
-
doctoratu
- senior

multumesc
pe rezidentiat.info la publicatia de examen pt dosarul de inscriere, punctele b) si e) coincid... sper ca macar contul trezoreriei sa-l fi scris corect...
pe rezidentiat.info la publicatia de examen pt dosarul de inscriere, punctele b) si e) coincid... sper ca macar contul trezoreriei sa-l fi scris corect...
-
doctoratu
- senior

si inca ceva: la punctul f) se precizeaza: "certificatul medical privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de autoritatea de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti"
... eu sper ca daca te inscrii in Harghita nu trebuie sa iti faci certificatul la policlinica de judet care au desemnat-o cei de acolo, ci te poti controla si la tine in oras nu.. ??
... eu sper ca daca te inscrii in Harghita nu trebuie sa iti faci certificatul la policlinica de judet care au desemnat-o cei de acolo, ci te poti controla si la tine in oras nu.. ??
- marmotul
- elite

doctoratu wrote:si inca ceva: la punctul f) se precizeaza: "certificatul medical privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de autoritatea de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti"
da, am sunat la dsp si certificatul medical il poti obtine si la tine in judet, nu neaparat din judetul in care te inscrii, caci este un singur fel de format am inteles si nu conteaza de unde il ai, atita timp cit il ai

-
anke
buna merge la rezi pe post cineva din oradea promotia 2007 ? 
- marius.b73
- senior

anke wrote:buna merge la rezi pe post cineva din oradea promotia 2007 ?
Salut. Unde sa mearga? Ce Judet?
-
dianiss06
- newbie

Referitor la certificatul medical mai bine v-ati interesa la dsp-ul judetului unde vreti sa va inscrieti pentru ca in Suceava si Hunedoara se cere sa fie eliberat in judetul lor.
- marmotul
- elite

dianiss06 wrote:Referitor la certificatul medical mai bine v-ati interesa la dsp-ul judetului unde vreti sa va inscrieti pentru ca in Suceava si Hunedoara se cere sa fie eliberat in judetul lor.
eu am sunat la tulcea si mi-au spus ca se poate elibera si din constanta ca ar fi acelasi format. mersi de pont oricum, o sa ma duc mai devreme pina acolo, in caz de...

-
anke
Salut. Eu sunt din Oradea si as dori sa stiu daca mai sunt si alte persoane din Oradea care vor sa dea rezi pt posturile din jud Bihor. 
-
bondy
- newbie

pe Mh, Gj, Dj, sau Tm candideaza cineva????
-
doctoratu
- senior

e o problema cu certificatele medicale! cei din teritoriu nu stiu daca sa accepte si alte certificate decat cele eliberate la ei in judet! am verificat personal in mai multe judete! maine sper sa vorbesc cu cineva de la buc care se ocupa de organizare...
- marius.b73
- senior

bondy wrote:pe Mh, Gj, Dj, sau Tm candideaza cineva????
TR-2
GR-0 dar mi-au spus ca au sunat mai multe persoane
PH-1
HD-14!!!
VS-nu raspunde nimeni la tel.
Cam atat am putut sa aflu.
-
Alexul
- junior

Poti sa pui numerele de telefon pe care le stii....mai sunam si noi si actualizam putin lista
- marmotul
- elite

- marius.b73
- senior

Alexul wrote:Poti sa pui numerele de telefon pe care le stii....mai sunam si noi si actualizam putin lista
0256/494680 TM
0368-001019 BV
0264-433645 cj
0248/220425 AG
0237.225979 VN
0246214176 GR
- balonica
- junior

In Prahova la ce nr. ai sunat?