despre cele 887 pagini pentru rez...

schimbarea schimbarii...
Flaviviridae
junior
junior

despre cele 887 pagini pentru rez...

Postby Flaviviridae » Sun Jul 13, 2008 2:18 am

Salutare!

Sunt nou venita pe aici, tocmai m-am trezit ca vreau sa merg la rez in noiembrie :lol: si am cateva intrebari :
1.de cat timp e nevoie pentru a citi o data materia de rez?
2.de cate ori trebuie sa citesti pentru un pctaj peste 700?(eu vreau ceva din triada cardio-endocrine-dermato :lol: )
3.de cate ori trebuie facute grilele din 2004?

Lamuriti-ma daca merita sa ma apuc de invatat si in caz ca da, care-i planul de bataie :idea:

marmotul
elite
elite

Re: despre cele 887 pagini pentru rez...

Postby marmotul » Sun Jul 13, 2008 7:37 am

1.sa treci prima data prin materie iti ia (mie cel putin asa mi-a luat) 1,5 luni prima data, apoi 1 luna a doua oara si apoi iti ia cam 3 sapt. dupa ce ai trecut cam de 2-3 ori prin materie ajungi sa citesti un subiect pe ora, nu mai citesti tot ci doar ce nu stiai.
2.pentru a lua peste 700 de pct eu am trecut de 3 ori prin materie si de mai multe ori prin materia cu subiectele mici. avc, nutritia si infectiile resp la copii le-am citit doar o data ca nu mi-au placut
3.grilele din 2004 nu te pune nimeni sa le faci.te uti prin ele sa vezi cam ce se intreaba, nu are nici un sens sa le inveti pe de rost caci apoi nu te mai poti baza pe rezultate. eu la inceput cind am citit toata materia prima data faceam si toate grilele de la subiectul pe care il citisem in ziua respectiva. apoi, cind mai treceam prin materie mai faceam cam 60-100 grile la subiect, caci erau destul de stesante si ma demoralizau complet. by the way, cind faceam grile din toata materia scoteam cam 65% din tot, asa ca nu te demoraliza de rezultate.
sa iti faci si un caiet cu rezumate la fiecare subiect-poti decupa si pune in el tabelele de la fiecare subiect ce trebuie invatate si chestiile mai importante-maxim 2-3 pagini la fiecare subiect ce se retin mai greu.asta e bun pentru ultimile zile inainte de rez- atunci te apuci si citesti doar caietul respectiv- folosesti memoria de scurta durata.
in rest , trebuie doar consecventa. trebuie sa iti pui un nr de subiecte citite zilnic si sa il respecti.si cel mai important- nu face abuzuri, adica nu te apuca sa citesti 5 sub intr-o zi ca iti omori creierul apoi si toata saptamina nu mai esti buna de nimic. succes :allright:
qpepsi.gif

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Sun Jul 13, 2008 10:19 am

Flaviviridae wrote:Salutare!

Sunt nou venita pe aici, tocmai m-am trezit ca vreau sa merg la rez in noiembrie :lol: si am cateva intrebari :
2.de cate ori trebuie sa citesti pentru un pctaj peste 700?(eu vreau ceva din triada cardio-endocrine-dermato :lol: )

Lamuriti-ma daca merita sa ma apuc de invatat si in caz ca da, care-i planul de bataie :idea:

la acest post cineva care nu mai e printre noi (nu e mort) ci doar banat ar fi raspuns cu mult simt de raspundere :D :D :D. Dar fara sa-mi fie cu suparare si fara a fi considerat troling sau alte din astea:
1. Daca te apuci acuma..in momentul acesta de invatat inseamna ca poate prin minune apuci sa treci de limita de 65% sau poate mm, mf sau alte din astea ce se iau la capat (nu neaparat ca sunt specialitati rele ci doar sunt la capatul listei de asteptare). Mai mult, daca ai asteptat pana acuma ca sa pui aceasta intrebare si ai si vise din astea snoabe in legatura cu specialitatea eu iti recomand sa mai astepti pana la anul. Nu d-alta dar banii aia si timpul il poti folosi lucrand in alt domeniu pana cand te hotarasti serios de invatat.
2. Materia o poti citi si in 2 zile. Nu inseamna ca vei ramane cu ceva in cap. Sau in 3 luni dar la fel, nu cu multe cunostinte ramase in urma, Decat daca esti descendent din Iorga ceea ce ma indoiesc puternic.
3. Grilele alea sunt de antrenament nu sunt grilele de examen per se. Au fost candva dar s-au prins ca romanul nu invata textu si invatat grila asa ca le-au scos.
P.S. deci daca inca mai vrei cardio/derma/whatever ce se ia de la 750in sus iti recomand un dus cu apa rece si sa iti scoti CV-u de la praf ca pana in martie/aprilie ai sa te plictisesti. Dar daca tii neaparat du-te Dica, du-te. E o tara democratica. Ministretul Sanatatii acceptaa banii oricui de inscriere.
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

hector
senior
senior

Postby hector » Sun Jul 13, 2008 11:39 am

cu 700 de pct nu ai acces la triada (mie imi place duetul gastro-chir generala). cred ca ai nevoie de 3 luni ca sa citesti materia o data. dar o specialitate tot iei daca inveti bine de acum pana la rezidentiat.

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Sun Jul 13, 2008 11:46 am

eu nu ma consider chiar in masura sa dau sfaturi..
vreau sa zic doar ca t fericesc,draga flaviviridae,ca ai putut sa stai fara nici un stres pana acum...si ca mai ai si curajul sa speri la specialitati d top.
nu ca eu as fi retinut mare branza cand am trecut prima data prin materie...dar macar am reusit s-o deslusesc.acum sunt la a2a mana si pot sa zic ca ma cam fortez sa fac tema (invatat)p zi+grilele+cate un test din toate temele din zilele anterioare+grilele d la licentza.
nush cat e d bna metoda,dar...eu tot mai sper.si...nu pt ca as vrea vreo specialitate d top...ca psihiatria mea nu se ia toata nic in prima mie.
oricum...multa bafta tuturor!

Atom
junior
junior

Postby Atom » Sun Jul 13, 2008 12:23 pm

Nu exista un o metoda universal-ideala de invatat,fiecare invata altfel...Trebuie sa alegi metoda care ti se potriveste cel mai bine.
Cunosc oameni care s-au apucat in iulie si au luat printre primii 200 ( dar bineinteles depinde de capacitatile fiecaruia)
Ca sa reusesti, trebuie sa fii optimista si sa crezi in tine ca poti sa reusesti...Nu e imposibil sa iei una din specializarile visate!
Apuca-te serios de invatat!

Mult spor la invatat! :allright:

albina

Postby albina » Sun Jul 13, 2008 1:44 pm

[

Eu am dat rezidentiatul anul trecut.am luat ce mi-am dorit cu un punctaj de peste 800.eu am inceput sa citesc din aprilie.pana in iulie am citit odata materia.apoi am reusit sa o mai citesc de 2 ori pana la rezi.am insistat pe chestiile ce mi s-au parut importante.si nu m-am cramponat de toate tabele , chichitele si AVC :).am facut scheme si rezumate.....si cel mai important am invatat LOGIC.(fara sa tocesc pt ca oricum uitam ce memorasem pe de rost:)).grile am facut foarte putin...strict de control.atat.Mi-am sacrificat vara ,dar a meritat :D (acum imi iau primul concediu).oricum spor la invatat si nu te descuraja......am avut colegi care au trecut de 10 ori materia si nu au facut mare branza.si cei care au citit logic de 2 ori au luat punctaje bune

hector
senior
senior

Postby hector » Sun Jul 13, 2008 3:12 pm

in sfarsit o albina.

tudordudas
senior
senior

Postby tudordudas » Sun Jul 13, 2008 3:45 pm

razwin2 wrote:1.sa treci prima data prin materie iti ia (mie cel putin asa mi-a luat) 1,5 luni prima data, apoi 1 luna a doua oara si apoi iti ia cam 3 sapt. dupa ce ai trecut cam de 2-3 ori prin materie ajungi sa citesti un subiect pe ora, nu mai citesti tot ci doar ce nu stiai.
2.pentru a lua peste 700 de pct eu am trecut de 3 ori prin materie si de mai multe ori prin materia cu subiectele mici. avc, nutritia si infectiile resp la copii le-am citit doar o data ca nu mi-au placut
3.grilele din 2004 nu te pune nimeni sa le faci.te uti prin ele sa vezi cam ce se intreaba, nu are nici un sens sa le inveti pe de rost caci apoi nu te mai poti baza pe rezultate. eu la inceput cind am citit toata materia prima data faceam si toate grilele de la subiectul pe care il citisem in ziua respectiva. apoi, cind mai treceam prin materie mai faceam cam 60-100 grile la subiect, caci erau destul de stesante si ma demoralizau complet. by the way, cind faceam grile din toata materia scoteam cam 65% din tot, asa ca nu te demoraliza de rezultate.
sa iti faci si un caiet cu rezumate la fiecare subiect-poti decupa si pune in el tabelele de la fiecare subiect ce trebuie invatate si chestiile mai importante-maxim 2-3 pagini la fiecare subiect ce se retin mai greu.asta e bun pentru ultimile zile inainte de rez- atunci te apuci si citesti doar caietul respectiv- folosesti memoria de scurta durata.
in rest , trebuie doar consecventa. trebuie sa iti pui un nr de subiecte citite zilnic si sa il respecti.si cel mai important- nu face abuzuri, adica nu te apuca sa citesti 5 sub intr-o zi ca iti omori creierul apoi si toata saptamina nu mai esti buna de nimic. succes :allright:

subscriu intru totul la cele scrise de razwin.asa am facut si eu anul trecut.m-am apucat cam pe vremea asta de invatat.am luat 774 de pct si am ales chir.nu am prea facut grile, am pus accent pe citit dar niciodata mai mult de 8-9 ore pe zi.
Festina lente....

Flaviviridae
junior
junior

Postby Flaviviridae » Sun Jul 13, 2008 5:06 pm

Preafericiti colegi de suferinta,

in urma raspunsurilor voastre, am decis (astazi) sa ma apuc totusi de invatat. :D
Dupa calculele mele, daca citesc 30 de pagini pe zi termin materia intr-o luna :lol: S-a supus careva unui ritm mai nebun de invatat sa-mi spuna daca e posibil pentru un muritor de rand neantrenat?? !!:lol:

metalu
senior
senior

Postby metalu » Sun Jul 13, 2008 7:07 pm

.. si eu mi-am pus la fel problema.. cum sa citesc cat .. teste etc..

Daca te apuci de acuma e destul de bine .. dar asta inseamna sa renunti unele chestii care te-ar face sa pierzi timpu de pomana.. gen televizor .. calculator sau iesiri dese.. E bine sa mai iesi din cand in cand dar sa iti faci un program si sa il pastrezi cat mai bine si iti intri in ritm. Citeste odata materia sa stii cu ce ai de -a face si pe urma cisteste subiectu si fa testu de la sub respectiv. Pe urma numa citit .. citit .. citit pana in ultima zi.. cand simti ca , chiar nu mere fa o pauza de o juma de zi dar sa citesti totusi ceva .. cat de putin si 4 5 pagini macar. La mine a functionat. Ajungi si cu 4 5 subiecte pe zi sa citesti pe masura ce avansezi. Ar fi bine sa tragi tare .. si restu care invata ca de la anu s-ar putea schimba materia .. si nu o sa fie prea placut sa reiei alta de la 0.

Spor :allright:

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Mon Jul 14, 2008 8:40 pm

nu ca ar fi asta vreo consolare,dar materia se va schimba din nou in 2010,cand vor aparea manualele.in 2009 materia va fi aceeasi cu 2007-2008.

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Mon Jul 14, 2008 8:43 pm

Flaviviridae wrote:Preafericiti colegi de suferinta,

in urma raspunsurilor voastre, am decis (astazi) sa ma apuc totusi de invatat. :D
Dupa calculele mele, daca citesc 30 de pagini pe zi termin materia intr-o luna :lol: S-a supus careva unui ritm mai nebun de invatat sa-mi spuna daca e posibil pentru un muritor de rand neantrenat?? !!:lol:

multa bafta iti doresc,drag coleg...
ai dreptate intr-un fel...30 d pagini poti sa citesti intr-o zi...dar sa le si inveti...e un pic mai greutz....parerea mea...dar...cred ca depinde mult d capacitatile fiecaruia.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Mon Jul 14, 2008 10:38 pm

Flaviviridae wrote:1.de cat timp e nevoie pentru a citi o data materia de rez?
:

Ca sa citesti toata materia probabil ca dureaza 3 zile. :oops: Dar nu vei retine nimic.
La mine prima trecere a durat 6-8 luni... dar cu facultate la care am lipsit mai greu... si cu multa lipsa de chef.

Spunea cineva ca se poate repeta toata materia in ultimile 3-5 zile inainte de rez. Eu cred.

Flaviviridae
junior
junior

Postby Flaviviridae » Tue Jul 15, 2008 11:11 pm

Lizz22 wrote:

multa bafta iti doresc,drag coleg...
ai dreptate intr-un fel...30 d pagini poti sa citesti intr-o zi...dar sa le si inveti...e un pic mai greutz....parerea mea...dar...cred ca depinde mult d capacitatile fiecaruia.[/quote

Drag coleg,

daca citesc materia intr-o luna, si pana la rez mai am vreo 3 luni....asta vine 3 citiri....care trebuie sa fie egal cu cel putin o invatare...right ?! :?: :?: :D :D :!: :!:

Flaviviridae
junior
junior

Postby Flaviviridae » Tue Jul 15, 2008 11:15 pm

...cred ca am omis un amanunt in calculele si rationamentele mele.. :lol: :lol: , si anume problema "trimiterilor" .Sa-mi refac planurile tinand cont de acestea sau nu merita?? :?:

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Wed Jul 16, 2008 12:19 am

In 3 zile nu prea cred ca poti repeta toata materia, dar ci siguranta in 7 zile se pot re/re/reciti 48 sub.(am exclus AVC si Infectii resp la copil)

Atom
junior
junior

Postby Atom » Wed Jul 16, 2008 9:38 am

@Flaviviridae: Parerea mea e ca la trimiteri sa te uiti doar cand ai nelamuriri sau sunt lucruri mai complicate pe care trebuie sa le intelegi foarte bine ca sa le retii....in rest nu cred ca merita sa pierzi vremea cu trimiterile (la rezi nu vin grile din trimiteri)...
Spor la invatat!

consi
senior
senior

Postby consi » Wed Jul 16, 2008 11:39 am

eu iti sugerez sa iei toate discutiile de pe forum ca si informatie. materia de rez poate fi citita si in doua zile, vorba lui Cyph3r, dar in functie de capacitatile tale poti retine ceva sau nu
daca te zpuci acum sa citesti pentru prima oara, iti trebuie timp sa te acomodezi cu materia, sa treci prin teste dupa fiecare tema ciita cu sarg si poate mai timp pana la rez sa mai treci o data prin materie si daca ai o memorie buna poti sa treci de 700 pct.
grilele sunt bune pt ca iti genereaza teste tip rez, adica dupa mai multe teme citite poti face niste teste sa vezi cam care e nivelul la care ai ajuns.
bafta multa!

black&white
newbie
newbie

Postby black&white » Wed Jul 16, 2008 4:10 pm

Personal anul trecut pana s-a intrat in vacanta de vara daca citisem vreo 4 subiecte din lista si mai aveam treaba si cu lucrarea de diploma dar pt ca stiam ca daca imi pun capul pot sa reusesc ce mi-am propus nu m-am lasat descurajata de discutiile de pe forum;asa ca m-am pus la treaba, nu am fost nicaieri toata vara nici macar o zi si am stat chiar si zile intregi pt subiecte mai mari si tot nu am citit pana la urma AVC si aritmii.Daca fac bilantul nu am trecut decat o data si jumatate prin materie;am luat peste 800 pct si am prins ce am vrut asa ca multa bafta tuturor si spor la invatat. Despre grile - faceam de obicei dupa fiecare subiect grilele si reciteam din subiect tot ceea ce greseam.

CLAU74
newbie
newbie

Postby CLAU74 » Wed Jul 16, 2008 7:48 pm

Draga Lizz22 unde anume ai citit ca materia de rezi. in 2009 ramine aceeasi cu 2007-2008 ? Esti 100% sigura sau vb din zvonuri ?

coffee&tv
junior
junior

Postby coffee&tv » Wed Jul 16, 2008 7:50 pm

Nu dau rezidentiatul anul acesta, dar am si eu cateva intrebari:
1. s-a schimbat cu ceva bibliografia pt. rezidentiatul de anul acesta fata de cea din 2007?
2. grilele din 2007 care sunt publicate pe http://www.rezidentiat2007.ro sunt facute si de catre utilizatorii site-ului?
3. are cineva in format pdf sau doc grilele din anii precedenti (2007-2004)?...si daca da mi le puteti trimite si mie (fie-va mila :help: )
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.

smiley_29
junior
junior

Postby smiley_29 » Wed Jul 16, 2008 9:21 pm

coffee&tv wrote:Nu dau rezidentiatul anul acesta, dar am si eu cateva intrebari:
1. s-a schimbat cu ceva bibliografia pt. rezidentiatul de anul acesta fata de cea din 2007?
2. grilele din 2007 care sunt publicate pe http://www.rezidentiat2007.ro sunt facute si de catre utilizatorii site-ului?
3. are cineva in format pdf sau doc grilele din anii precedenti (2007-2004)?...si daca da mi le puteti trimite si mie (fie-va mila :help: )

1.bibliografia din 2008 s-a modificat chiar foarte putin comparabil cu cea din 2007( s-au mai scos cateva pagini la diabet, in rest bibliografia a ramas cam la fel)
2. grilele publicate pe www. rezidentiat2007.ro sunt propuse in cea mai mare parte de utilizatorii site-ului( parca la diverse, puteai gasi ceva gen'' top contribuitori'...ideea e ca in genere oricine poate contribui cu o intrebare, poate modifica un raspuns pe care il considera gresit etc.)
3. grilele le poti gasi arhivate pe acest forum( forumul medicinistilor de pretutindeni).aici ai si linkul cu grilele date in anii anteriori http://med.xhost.ro/forum/viewtopic.php?t=383

vacanta placuta! :) ( o sa ai timp mai tarziu sa te stresezi destul cu rezi) :wink:

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Wed Jul 16, 2008 9:28 pm

am ramas f surprinsa sa gasesc in grilele care au picat la rezi2007 o grila de pe resitest2008: cea cu "grupa a VI a gravidelor de risc crescut" si e cuv cu cuv ca cea de pe site!
e posibil sa pice la rezi si cateva din grilele de pe site-ul rezitest? sau a pus cineva grila pe site din sub rezi2007? anul trecut era grila asta pe site?
poate or mai fi si altele si n-am gasit io! voua vi s-a intamplat sa va pice grile la rezi din cele de pe rezitest sau cel putin f asemnatoare?
si la sfarsit, mamotaaa....

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Wed Jul 16, 2008 9:46 pm

da, mie mi-au picat in nov 2007 grile la fel sau asemanatoare cu cele de pe rezitests. daca lucrezi f multe grile, va fi inevitabil sa nu ti se para unele cunoscute la rez, pentru ca acopera toata materia. de aia cu gravidele de risc VI nu-mi amintesc de pe rezitets.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Wed Jul 16, 2008 9:48 pm

nicoletaghe wrote:am ramas f surprinsa sa gasesc in grilele care au picat la rezi2007 o grila de pe resitest2008: cea cu "grupa a VI a gravidelor de risc crescut" si e cuv cu cuv ca cea de pe site!
e posibil sa pice la rezi si cateva din grilele de pe site-ul rezitest? sau a pus cineva grila pe site din sub rezi2007? anul trecut era grila asta pe site?
poate or mai fi si altele si n-am gasit io! voua vi s-a intamplat sa va pice grile la rezi din cele de pe rezitest sau cel putin f asemnatoare?

da..a picat pacatoasa aia de grila si spre surprinderea mea am nimerit-o 8) . Pot spune ca au fost cam 10 intrebari pe care le-am recunoscut din grilele facute dar nu identice ci in acelasi context
Oricum ideea e sa citesti si sa retii cat mai mult. Speculatii despre ce grile pica si care si de unde au ponderea mai mare raman doar speculatii. Avc'u masii are 30 si ceva de pagini si au picat parca 2 intrebari si alea de cultura generala. ideea ca sub mici invatate cap coada ramane regula de aur. Din restul retineti cat puteti. fiecare cu cat ram/hdd dispune.
N'joy.
P.S. o data pe saptamana sa mai iesiti si voi cu capul la lumina si sa mai cititi din arhiva rezi 2007. mai sunt niste tips/hints ce va pot ajuta sa treceti prin materie.
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Wed Jul 16, 2008 9:51 pm

merci merci :allright:
si la sfarsit, mamotaaa....

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Wed Jul 16, 2008 11:01 pm

CLAU74 wrote:Draga Lizz22 unde anume ai citit ca materia de rezi. in 2009 ramine aceeasi cu 2007-2008 ? Esti 100% sigura sau vb din zvonuri ?

am deschis un topic in care era vb si despre asta...cred ca l-am numit "INFO"-informatia am primit-o d la un coleg d la SSM ,iar el o avea d la o anume oana nush'cum,presedinta a nush'c organizatie d studenti.
au dat-o ei d buna....am luat-o si eu la fel...si la fel am dat-o mai departe!

coffee&tv
junior
junior

Postby coffee&tv » Wed Jul 16, 2008 11:06 pm

Smiley_29 mersi frumos.
Intre timp mi-am amintit ca am dc++ si am gasit grilele acolo, la fel si bibliografia.
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Wed Jul 16, 2008 11:08 pm

nicoletaghe wrote:am ramas f surprinsa sa gasesc in grilele care au picat la rezi2007 o grila de pe resitest2008: cea cu "grupa a VI a gravidelor de risc crescut" si e cuv cu cuv ca cea de pe site!

eu fac dupa fiecare capitol invatat grilele d p rezitests...si pot sa zic ca nu numai o sg intrebare mi s-a parut "dubioasa".vazut si sub din iunie si p cele din toamna....si mi s-au parut destul d asemanatoare cu cele d p rezitests.
nu sunt indentice...dar...diferente f f mari..n-au d unde sa fie (parerea mea),mai ales ca sunt facute cam la litera cartii...
ceea c as vrea sa aflu este...cam cat d concordante au fost rezultatele voastre (ale celor care atzi dat) cu punctajele/procentajele p care le realizati p site?

metalu
senior
senior

Postby metalu » Thu Jul 17, 2008 8:56 am

dragilor .. rezi se poate lua daca aveti un pic de vointa .. nu va mai bateti capu cu ... cati ati citit .. cum si altele.. fiecare are prorpiu stil de citit si retine altfel.. sunt presoane care iti citesc odata o lectie si tio zice ca pe o poezie .. altii trebuie sa insite mai mult..
asa ca fiecare va stiti de ce sunteti capabili si faceti-va planul in functie de asta ..

P.S. nu va bateti capu` cu doze .. nu se dau.

P.S. nu sariti peste prima sau a2a pagina.. o sa il picati .. ( asa am patit io in toamna :green: )

SPOR !!!!! :guitar:

Atom
junior
junior

Postby Atom » Thu Jul 17, 2008 11:02 am

Lizz22 wrote:
CLAU74 wrote:Draga Lizz22 unde anume ai citit ca materia de rezi. in 2009 ramine aceeasi cu 2007-2008 ? Esti 100% sigura sau vb din zvonuri ?

am deschis un topic in care era vb si despre asta...cred ca l-am numit "INFO"-informatia am primit-o d la un coleg d la SSM ,iar el o avea d la o anume oana nush'cum,presedinta a nush'c organizatie d studenti.
au dat-o ei d buna....am luat-o si eu la fel...si la fel am dat-o mai departe!

Si eu stiu la fel...Cica a fost ceva intalnire a decanilor de la toate Facultatile de Medicina din tara si s-a convenit ca anul viitor (2009) sa ramana inca neschimbata tematica si bibliografia pentru rezidentiat, iar pentru cei care vor da in 2010 sa scoata material pentru rezidentiat autohton (carti romanesti...)
Sursa din care stiu e destul de sigura, dar cum traim in Romania...NIMIC nu e sigur...
Spor la invatat!!!

tufish
junior
junior

Postby tufish » Thu Jul 17, 2008 12:02 pm

Lizz22 wrote:

eu fac dupa fiecare capitol invatat grilele d p rezitests...si pot sa zic ca nu numai o sg intrebare mi s-a parut "dubioasa".vazut si sub din iunie si p cele din toamna....si mi s-au parut destul d asemanatoare cu cele d p rezitests.
nu sunt indentice...dar...diferente f f mari..n-au d unde sa fie (parerea mea),mai ales ca sunt facute cam la litera cartii...
ceea c as vrea sa aflu este...cam cat d concordante au fost rezultatele voastre (ale celor care atzi dat) cu punctajele/procentajele p care le realizati p site?

din experienta mea as zice ca un concurent poate face nota de la rezitest - 5-10% la examen in functie de cat de mult se pierde, deci e binisor.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Fri Jul 18, 2008 5:25 am

Neoplasmele pulmonare benigne (ultima pagina din capitol) trebuiesc invatate, da? :roll:

thebeing
newbie
newbie

Postby thebeing » Fri Jul 18, 2008 10:32 am

albina wrote:[

....si cel mai important am invatat LOGIC.(fara sa tocesc pt ca oricum uitam ce memorasem pe de rost:))

...credeam ca se vorbeshte despre materia de la rezidentziat....sau, ce anume ai invatzat "LOGIC". 80% din r*h*t*r*l* alea sunt mai degraba ilogice, mai ales prin felul in care au fost traduse.

Din punctul meu de vedere, nu e numai de invatzat...si asta nu o spun eu, ci o spun majoritatea celor care au dat rezi. Conteaza mai mult norocul si, pe langa el, atentia la (im)bulinat. Invatzatul e in urma astora.

Cheers!

Atom
junior
junior

Postby Atom » Fri Jul 18, 2008 12:52 pm

dr_ wrote:Neoplasmele pulmonare benigne (ultima pagina din capitol) trebuiesc invatate, da? :roll:

Da...cel putin pe rezitest si in grilele din 2004 apar intrebari de acolo....
Spor la invatat!

Flaviviridae
junior
junior

Postby Flaviviridae » Sun Jul 20, 2008 3:51 pm

In evolutia mea de aspirant la specialitatile rezului, constat cu placere ca la chirurgie merge relativ usor chiar peste 30 pagini citite pe zi...Sa fie temporar si iluzoriu ...:lol: :lol: ?

corymp
junior
junior

Postby corymp » Sun Jul 20, 2008 4:35 pm

unii doar citesc...altii invata...

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Sun Jul 20, 2008 4:41 pm

Flaviviridae doar rasfoieste paginile.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Sun Jul 20, 2008 6:01 pm

Merge si varianta cu cititul (si invatat ca papagalul pe alocuri), numai ca tre sa recitesti de muuulte ori.

Return to “Rezidentiat 2008”