2007 18.11.2007 - www.rezidentiat2007.info

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
Tempest
newbie
newbie

Postby Tempest » Sat Mar 03, 2007 7:22 am

a fost ceva "experiment" la mijloc?
si cam cati au luat teapa? :lol: :lol: :lol: din aia de au vb cu "domnul decan" :lol:

observ ca a cam inceput sa expire lista cta!!?
eu am auzit pe la mine prin an(n.r.promotia1957) ca Buc are alta lista. 80 % e de chirurgie, 19%pedagogie si 1% medicala. asta mi-a spus intre 4 ochi nu "domnul decan", ci sefu' de serie care a auzit de la domnisoara sef de an care i-a spus astuia intre 2 "numere" si sa nu mai spuna la nimeni. si el baiat bun(evident contra cost) mi-a spus si mie. sefa de an, fata cu traditie medicala in familie(si mama ei la fel ca si ea :lol: ) stie de la decan, ba nu de la badiu, nuuuu... de la ministru. nu actualul, fostul. si eu, uite ca v-am spus si voua. buc vrea 80% chirurgie nu pt ca s-a facut mai multa ch in faculta, pt ca astia de la medicala anul trecut au luat mf in buc cu 650pct, iar astia de la ch care tot tufe sunt evident, n-au avut noroc in viata pana acum. oricum sursa e f sigura, chiar extrem de sigura. ceva intre beton armat si palavrageala goala. hai ca m-am plictisit sa va povestesc! :lol:

Tempest
newbie
newbie

Postby Tempest » Sat Mar 03, 2007 8:33 am

ACDC - Burnin' Alive :peace:

:lam:

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sat Mar 03, 2007 9:58 am

Exact asta este. L-am intrebat pe decan (la Constanta) chiar eu, ca sa ma lamuresc, daca trunchiul comun presupune atat tematica comuna cat si posibilitatea de a opta, in functie de punctajul obtinut, pe orice specialitate, indiferent ca e chirurgicala, medicala sau de laborator si mi-a raspuns ca asa e.

Mai intrebase cineva daca ramane Bucurestiul pana la urma amplasarea de ex pt toti. Noua ni s-a spus ca probabil ca nu, pentru ca nu ar fi suficient loc pentru toti candidatii. Probabil ca se va da in centrul universitar de care apartinem si va veni comisie de supraveghere de la alt centru universitar.

Acelasi decan a revenit pe 1.03 de pe unde era plecat si a spus ca nu are si nici nu a dat cuiva o lista cu tematica pt rezidentiat. Asta am aflat dupa ce am rugat o cunostinta care e la dansul in disciplina sa-l intrebe de acea lista minunata. :lol:
Asa ca mai bine ne calmam si invatam subiecte care nu prea au cum sa dispara, cele comune medi-chir de anul trecut (insuf cardiaca, moartea subita etc.)... Zvonurile sunt doar mancatoare de timp si nervi :wink:
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Sat Mar 03, 2007 10:17 am

mooaaica, deci nu se exista lista respectiva data de decan... :( deci ne-am amagit degeaba...totusi, de unde a aparut? o fi de la necuratu :shock: nu-i a buna! :twisted:

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sat Mar 03, 2007 10:30 am

adellyne_85 wrote:mooaaica, deci nu se exista lista respectiva data de decan... :( deci ne-am amagit degeaba...totusi, de unde a aparut? o fi de la necuratu :shock: nu-i a buna! :twisted:

S-o fi plictisit omul sa tot fie intrebat si l-a luat pe "NU" in brate...singura concluzie pe care am tras-o este ca mai bine imi vad in continuare de invatat (eu oricum dadeam pe medicale) pana apare ceva oficial (anul trecut la examenul de licenta niste colegi au facut misto si au lansat zvonul cum ca au cumparat grilele si ca le vand mai departe dupa care au inchis telefoanele. Zvonul s-a propagat cu viteza luminii incat "stia" tot anul ca ei au grilele, ca si prietenii si colegii lor de grupa au grilele dar nu le dau etc. Astia se distrau foarte copios, bineinteles ca nu aveau nici o grila si toti ceilalti dadeau telefoane de nebuni).
Desi nu vad de ce colegii din alte centre nu si-ar putea ruga studentul care ii reprezinta in BS sau seful organizatiei studentesti sa-l intrebe pe rector chiar sefii de an pot intreba in consiliul profesoral. Nu cred ca nu exista cineva care sa se cunoasca mai bine cu acesti studenti sau chiar cu decanul/rectorul si astfel sa afle informatiile in mod direct.
Last edited by rellyc on Sat Mar 03, 2007 10:43 am, edited 1 time in total.
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Sat Mar 03, 2007 10:39 am

rellyc wrote:singura concluzie pe care am tras-o este ca mai bine imi vad in continuare de invatat pana apare ceva oficial .

da ma, unii sunt calmi, altii sunt olteni :lol:

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Sat Mar 03, 2007 10:44 am

rellyc wrote:Desi nu vad de ce colegii din alte centre nu si-ar putea ruga studentul care ii reprezinta in BS sa-l intrebe pe rector sau sefii de an sa intrebe in consiliul profesoral. Nu cred ca nu exista cineva care sa se cunoasca mai bine cu acesti studenti sau chiar cu decanul/rectorul incat sa nu poata intreba.

ba exista ma...vezi tempest, mesigiu de mai sus...ete ce a aflat el...
mai asteptam si de la altii care au cunostinte asa sus-puse :lol:

oya
senior
senior

Postby oya » Sat Mar 03, 2007 10:55 am

ba da ce-mi palce e ca toti sta la discutii cu domnul decan (il respectam dar nu folosim litere mari though-varza), cu seful de an care discuta cu sefii de serie care insa nu zice la lume de apar astia debusolati pe forum lolz

Nu sta toti la discutii cu domnul Decan. Dupa ce s-au discutat propunerile ne-a cerut sa il intrebam daca avem nelamuriri.
Nu stiu de ce pare asa de stiintifico-fantastic faptul ca ne-am intalnit sa discutam despre rezidentiat si ne-a dat acea lista cu subiecte propuse. In fond, acelasi lucru s-a intamplat si in alte centre universitare mai devreme sau mai tarziu.
Cine crede in continuare ca vrea cineva de la Constanta sa induca in eroare studentii medicinisti din tara cu zvonuri, nu are decat. Pana la urma, aceea e doar o lista de propuneri, nu e nimic batut in cuie. Cand se vor anunta oficial tematica si bibliografia atunci vor inceta si discutiile pe tema asta.

miknik
senior
senior

Postby miknik » Sat Mar 03, 2007 12:39 pm

de-ar veni mai rpd ziua aia cand se afiseaza tematica...

Bysko
senior
senior

Postby Bysko » Sat Mar 03, 2007 5:17 pm

Oya nu-ti mai raci gura de pomana! Cine vrea sa creada-ok, cine nu- sa-i fie de bine. Oricum m-am saturat de atacurile la adresa C-tei!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Mar 03, 2007 9:08 pm

le aratati voi la rezi.....
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sat Mar 03, 2007 9:11 pm

poze cu malu' marii. ...... coonstanta sau ne-constanta tactica sa ai ....
Red Apple

petra

Postby petra » Sat Mar 03, 2007 11:05 pm

timisoara nu stie absolut nimic.destul de multi de aici cred chiar ca nu se baga trunchi comun.de exemplu, dam pe 31 martie simulare de rezi si din cate am inteles ala se da pe chiru si medicale separat.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Mar 03, 2007 11:10 pm

petra wrote:, dam pe 31 martie simulare de rezi.

ce dracu de simulare dati?
parca sunteti clasa 12 ca sa va obisnuiti cu duritatea examenului.
lasand la o parte ca 90 % din lume e in pom cu materia. indiferent ce abereaza pe forum.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

micryss
newbie
newbie

simulare

Postby micryss » Sat Mar 03, 2007 11:27 pm

LOL, simulare de rezi, asta kiar n-am mai auzit-o :)))
Propun si simulare de licenta si lucrare de diploma.

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Sun Mar 04, 2007 1:14 am

intrebare: tematica inainte sa apara in viata medicala trebuie sa apara in monitorul oficial? dc da, ala apare zilnic? si de unde se poate cumpara?
all good things come to an end

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Sun Mar 04, 2007 6:50 am

propun simulare la dormit la cursuri,avioane x si o(ics si zero pt necunoscatori).la cta e frumos,macar orasu,la olteni nici macar comuna aia cu neon pe strada de ii zice oras nu pot sa zicasha ca e fain.

apropos bysko medicina este o stiinta si de vreo suta de ani nu prea se mai agreeeaza chestia aia cu"crede si nu cerceta".asha ca iti recomand horticultura.
mie imi place :twisted:
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Mar 04, 2007 7:43 am

Timisoara vin sa va dau simulare de rezi pe 31.
Sa aveti pregatite cate o coala de hartie de ciorna, (de curat va dam noi), pix albastru sau negru multa energie si bafta!

Ultimul moment: nu va dau din cifre.
Materia va fi trunchi comun preponderent medicala pe principiul: 90-60-90.% (la suta pentru necunoscatori si horticultori)

Bysko
senior
senior

Postby Bysko » Sun Mar 04, 2007 11:09 am

Draga Ciushkutza, poti cerceta pana nu mai poti, iar cu rezultatele obtinute neapatat sa te prezinti pe la congrese :lol:

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Mar 04, 2007 11:45 am

propun inc adrulf ac de medicina un stagiu mic .optional de simulare a rezientiatului ca metoda de invatamant postuniv. adica sa se obisnuiasca studnetul cu ideea de rezident si cu tot ce implica aceasta conditie. eventual sa fie facut prin anul 3, ca sa aiba timp sa se razgandeasca si sa se reorienteze.inc az ca nu -i place desigur. :)
Red Apple

roa_med
elder
elder

Postby roa_med » Sun Mar 04, 2007 8:14 pm

ce aveti mai toti cu CT...nu va place orasul sau ce?
puneti mana si invatati si lasati draq zvonurile!

cat despre simulare de rezi la Tm... :lol: :lol: :lol:

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Sun Mar 04, 2007 9:07 pm

de unde ati mai scos-o si pe asta? simulare rezi? timisoara? petra si eu sunt tot in timisoara si nu am auzit de asa ceva. haideti sa nu mai facem atata tam-tam degeaba. ideea e ca aici nu se stie nimic nici despre rezi si nici despre vreo simulare. ce ne tot agitam atata? oricum nu depinde de noi. rabdare oameni buni!!

rontzy
senior
senior

Postby rontzy » Sun Mar 04, 2007 9:15 pm

De obicei, la Timisoara se da o simulare. Se face asta de vreo trei ani. Parerea mea este ca este un pic prematur sa dai simulare in martie. Anul trecut am impresia ca a fost prin aprilie.
Nu e mare lucru. Dc ai invatat ceva pana acum, iti prinde bine pentru exercitiu. Dc nu, nu e nicio (ma scoate din minti ortografia asta noua) pierdere. Dar mai vezi si tu cum e sa imbulinezi... :D
Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore; nu poate sa bea opt ore; nu poate sa faca dragoste opt ore.

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Sun Mar 04, 2007 9:20 pm

stiu ca anul trecut s-a dat simulare. a fost prin aprilie sau mai. dar a fost anuntata din timp si toata lumea a stiut. cat despre anul asta....sunt doar speculatii...nu am spus ca este o idee rea simularea dar daca aceasta va exista intr-adevar se va anunta din timp... ce spunea petra cu 31 martie nu are nici o baza.

d33a
junior
junior

Postby d33a » Mon Mar 05, 2007 7:46 pm

De curiozitate: dupa ce tematica si bibliografie dati voi simularea asta?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Mar 05, 2007 9:26 pm

dupa o simulare de tematica

Medex
elder
elder

Postby Medex » Mon Mar 05, 2007 10:32 pm

:wink:

carmy
junior
junior

Postby carmy » Mon Mar 05, 2007 11:03 pm

vreti sa stiti ultimele zvonuri despre rezi de la tm? nu de alta dar sunt chiar simpatice :lol:

vor fi 80 de teme!!!!!!
50% chir-50% int!!!!!
se spune ca unii colegi sunt disperati si invata in fiecare zi la sala de lectura!!!!!

Eu cand aud chestii din astea nu stiu ce sa fac: sa rad sau sa plang!
Mi-e si groaza sa merg maine la scoala, cine stie ce mai inventeaza.

Cat despre simulare...mai bine ma abtin ca ati cam spus voi tot :lol:

Medex
elder
elder

Postby Medex » Mon Mar 05, 2007 11:57 pm

carmy wrote:vor fi 80 de teme!!!!!!

Azi 80 de teme...maiine 80 de tomuri... :arrow:

woody
senior
senior

Postby woody » Tue Mar 06, 2007 12:14 am

carmy wrote:vreti sa stiti ultimele zvonuri despre rezi de la tm? nu de alta dar sunt chiar simpatice :lol:

vor fi 80 de teme!!!!!!
50% chir-50% int!!!!!
se spune ca unii colegi sunt disperati si invata in fiecare zi la sala de lectura!!!!!

Eu cand aud chestii din astea nu stiu ce sa fac: sa rad sau sa plang!
Mi-e si groaza sa merg maine la scoala, cine stie ce mai inventeaza.

Cat despre simulare...mai bine ma abtin ca ati cam spus voi tot :lol:

imi place simulacrul asta al vostru de rezi , cand dati dati din vreun autor ungur?

steluzza
junior
junior

Postby steluzza » Tue Mar 06, 2007 11:36 am

Imi spune si mie somebody..anybody---de ce sunteti asa de siguri ca pe data de 15 martie se anunta programa?In VM?In Monitorul?Sau? :help:
oo strujica die slana+un botz die braanza+un ardaau+oo porodica+uun coltug die pita..tulai:)

dr_anca
senior
senior

deci

Postby dr_anca » Tue Mar 06, 2007 12:16 pm

am aflat de la la un sef de serie din bucuresti ca bibliografia ar fi cam asa ceva:seamana cu cea de la cluj in sensul ca subiectele de pe medicala care sunt,raman alea din harri 14,cancerele care erau din harri si restul subiectelor de pe chirurgie sunt din angelescu...in ceea ce priveste ancar sau ciofu nu stiu

mai multe date sigure cica dupa 15 martie,nu e nimic oficial

woody
senior
senior

Re: deci

Postby woody » Tue Mar 06, 2007 12:42 pm

dr_anca wrote:am aflat de la la un sef de serie din bucuresti ca bibliografia ar fi cam asa ceva:seamana cu cea de la cluj in sensul ca subiectele de pe medicala care sunt,raman alea din harri 14,cancerele care erau din harri si restul subiectelor de pe chirurgie sunt din angelescu...in ceea ce priveste ancar sau ciofu nu stiu

mai multe date sigure cica dupa 15 martie,nu e nimic oficial

a aprut un sef de serie din bucuresti? :shock:

dr_anca
senior
senior

hmmm

Postby dr_anca » Tue Mar 06, 2007 1:18 pm

nu e forum de replici draga woody...e un forum de pareri...vrei sa-ti dau date personale...vrei sa afli si cat poarta la papuci?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 06, 2007 2:26 pm

probabil o fi unul din aia care au participat la intalnirea cu decanul de acum 2 saptamani. am auzit ca au fost doar cativa.

woody
senior
senior

Postby woody » Tue Mar 06, 2007 3:25 pm

kooksee wrote:probabil o fi unul din aia care au participat la intalnirea cu decanul de acum 2 saptamani. am auzit ca au fost doar cativa.

bai da stiu ca va aparati sefii nene , sefii care nu va zic mai nimic :roll:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 06, 2007 4:36 pm

nu te-ai prins.
toata treaba e sa pastrezi informatia in cerc restrans.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Mar 06, 2007 5:05 pm

oricum la sedinta s-au discutat doar propuneri, asa ca nu e inca nimic stabilit si batut in cuie.
Red Apple

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 06, 2007 5:09 pm

ai fost?
ca eu am aflat tarziu si nu reusesc sa dau de niciunul din aia care au participat direct

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Mar 06, 2007 5:09 pm

eu n-am fost , dar s-a dus fostul meu prieten ca pe el il intereseaza.
Red Apple

Return to “Rezidentiat 2007”