Nu e treaba mea sa vin cu solutii.
Pacatele mele, dar nu a zis nimeni ca ar fi treaba ta, la fel cum nu e treaba ta sa evidentiezi problemele. Imedul e o activitate recreativa si poate fi folosit in multe moduri.
Bine, era si o zicala cu unii care vad doar probleme si unii care vad solutii.
Melania wrote:Ce estimari gresite? Doar nu crezi ca se poate sa ghicesti viitorul, nu mi-am propus asta. Eu am emis o serie de ipoteze si majoritatea s-au verificat mai apoi.
Nu ti s-au adeverit majoritatea ipotezelor, esti doar biased pentru ca nu le retii pe cele care nu s-au adeverit. Au mai fost si altele in afara de timpul necesar dezvoltarii vaccinului. Aia cu COVID si HIV, de exemplu. Sau ca solutia e herd immunity, ca oricum o sa ne imbolnavim cu totii. Sau ca purtatul mastilor e inutil, da ca OMS recomanda ca are China de castigat. Cred ca ai revenit iar la aia cu imunitatea de turma, ca saptamana trecuta aveai o teorie ca nu s-ar intampla nimic daca populatia activa s-ar plimba liber, ca problema e doar cu cei peste 65 de ani si ca e doar problema lor.
Si asta e doar ce-mi aduc aminte rapid acum, nu stau sa iau la puricat to ce ai spus.
Practic ai sustinut si ai criticat in mod alternativ atat severitatea, cat si laxitatea restrictiilor, ba ca lockdownul e inutil, ba ca e bun dar guvernele ezita sa-l ia pentru ca e nepopular, ba apoi ca e rau.
Inteleg ca acum esti in faza in care masurile restrictive sunt bune in principiu, dar numai pentru catei?
In plus, spui ca firmele de medicamente n-ar fi trebuit sa scoata pe piata vaccinul pana nu demonstrau ca e eficient si impotriva transmiterii, nu doar a severitatii epidemiei (draq stie ce am fi facut pana atunci, dar nu e treaba ta sa dai solutii, oricum orice ce ar fi facut e rau).
Melania wrote:Btw excluderea de la cursuri pt cei nevaccinati nu e o masura de constrangere, e o chestie de sanatate publica. Din cate stiu se practica pentru unele boli infectioase.
De ce se exclud cele doua? Asta se poate zice si despre lockdown sau inchiderea granitelor, ca sunt chestii de sanatate publica.
Rujeola omoara copiii, covidul are cam acelasi risc pentru colegii de clasa pe care il are o enterocolita sau o gripa. Ceea ce propuneai tu era sa transformi vaccinarea covid intr-una obligatorie pentru copii, cum e ROR-ul, cu restrangerea accesului la educatie pentru copiii nevaccinati, dar consideri ca statul e abuziv ca tine un *** de registru, desi a spus clar ca nu vor exista consecinte ale refuzului si ca nici nu e public?
Melania wrote:Inca odata: care e scopul unui astfel de registru? Cu ce ajuta in combaterea pandemiei?
Am explicat deja pe larg intr-un post mai sus, citeste-l si vino cu contraargumente, daca ai, nu ma pune sa ma repet.