Boss wrote:Mai tre sa lucreze la organizare la voi.
avem nevoie de cineva sa ne organizez ca de aer.
nu aplici?
Boss wrote:Mai tre sa lucreze la organizare la voi.
Melania wrote:Bre, io nu ma refeream la AI aici.
Concret, am un caz in care pacientul are 'T4aNxM0', cu CT facut. Nu pot accepta Nx pentru ca pacientul e ori stadiul II daca e N0 ori stadiul III daca e N1, 2 sau 3.
Deci CT (si endoscopie, eco endo etc) facute cu rezultat Nx deci stadializare incompleta. Pt mine pacientul e neeligibil pt studiu iar oncologul da vina pe radiolog iar mie mi se rupe cine are dreptate, dar ma acuza ca sunt prea stricta. Gresesc?
Chingachgook wrote:Boss wrote:Mai tre sa lucreze la organizare la voi.
avem nevoie de cineva sa ne organizez ca de aer.
nu aplici?
Boss wrote:fals. trainingul AI ului e facut de persoane.
AI-ul imita persoana/persoanele care au facut trainingul
hal9000 wrote:Boss wrote:fals. trainingul AI ului e facut de persoane.
AI-ul imita persoana/persoanele care au facut trainingul
Antrenarea programului nu se face de persoane. Clasificarea (lableing) setului de antrenament [rx <---> diagnostic] se face de oameni, insa trainingul se face "automat", iterativ.
Aiul nu imita nimic, e un program definit ca o functie F - cunoscuta, care incearca sa aproximeze o functie H - neconoscuta. In cazul de fata H e algoritmum tau intern de pus diagnostic pe o rx, si F ce au facut aia acolo.
hal9000 wrote:eu zic ca nu imita ca mi se pare restrictiv ca termen, nu imita modul de gandire.
tocmai ce am dat rezi acum, dar am facut la lucrarea de licenta un ml simplu (random forest) pentru diagnosticarea unei patologii pe cateva analize + varsta&sex.
Boss wrote:hal9000 wrote:eu zic ca nu imita ca mi se pare restrictiv ca termen, nu imita modul de gandire.
tocmai ce am dat rezi acum, dar am facut la lucrarea de licenta un ml simplu (random forest) pentru diagnosticarea unei patologii pe cateva analize + varsta&sex.
poti da mai multe detalii legat de modelul creat?
Melania wrote:ceea ce spune penrose e corect. E improbabil ca AI va fi in stare sa inteleaga matematica. Poate aplica algoritmi, poate calcula, dar nu poate intelege de ce a*b=b*a.
Melania wrote:Pun pariu ca n-ai vazut clipul cu Penrose.
hal9000 wrote:Melania wrote:Pun pariu ca n-ai vazut clipul cu Penrose.
L-am vazut. E irelevanta abordarea de atunci cu actualitatea.
M_Dan wrote:Va fi nasol !!!
Dezvoltarea inteligentei artificiale si inlocuirea salariatilor cu roboti va distruge societatea. Nu vor mai fi locuri de munca pentru oameni pentru ca toti patronii vor vrea sa lucreze cu roboti, sa obtina randament maxim (costuri minime/produs). Vor pica in lant multe sectoare (productia, comertul, etc) pertru ca oamenii nu vor avea bani. Ganditi-va ca in primul an dupa inventarea masinii de recoltat bumbacul (la inceputul secolului XX) au aparut un milion de someri. Atunci tocmai incepuse productia de automobile, in nordul SUA, si somerii si-au gasit de lucru in noua industrie. Dar robotizarea ii va elimina pe oameni din tot ce presuoune munca. Un fel de "robotizare" s-a produs deja cand cativa smecheri din conducerea SUA au hotarat (in anii '80) sa mute capitalul si productia in China, ca sa-si multiplice averea. A fost un fenomen in avalansa, majoritatea firmelor americane au fost nevoite sa procedeze la fel, pentru ca erau taiate cu septarul pe la spate de firmele care lucrau deja cu chinezii si produceau mai ieftin. America a intrat in picaj, n-a mai pus baza pe productie si nici carte serioasa nu s-a mai facut (educatia de baza - gimnaziul si liceul), generatiile de dupa perioada respectiva fiind slab pregatite. Vorba lui Lenin, "capital;istii sunt in stare sa vanda si funia cu care vor fi spanzurati mai tarziu", adica pentru castig de moment sacrifica viitorul. Ce sa mai lungesc vorba, consider ca forma actuala de capitalism este cancer social. Probabil ca in viitor societatea va si un soi de feudalism postindustrial. Se va termina cu democratia, care oricum este doar la nivel de gargara.
M_Dan wrote:Capitalistii, din lacomie si ca sa produca cat mai ieftin, sa faca fata concurentei, vor concedia angajatii si vor lucra cu roboti (mai eficienti si nu fac nazuri), Dar vor ramane fara consumatori, vor produce pe stoc. Incercati sa intelegeti ce va fi, sub toate aspectele.
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests