primarita wrote:Da, generatiile tinere sunt pro-europene.
Doar 70% dintre cei care au votat la categoria 18-24 de ani, restul de 30% au fost pentru Brexit. Se poate spune ca sunt proeuropeni intr-o proportie importanta daca ii compari cu alte grupe de varsta, insa exista un procent destul de neglijabil de tineri care au votat pentru Leave.
La varsta aia lucrurile nu sunt clar conturate si exista loc de schimbare, mai ales printre tinerii care au stat acasa, probabil neinteresati de politica inca. Iar in anii urmatori oare ce proportie credeti o sa creasca in caz ca lucrurile vor merge mai rau, avand in vedere ca doar 50% dintre tinerii englezi au acces la educatie superioara?
Proeuropenii care vor cantari situatia rational in pofida lucrurilor care vor merge rau in UE sau cei impresionabili de politica garbage izolationista?
Eu sper ca primii, dar nu sunt asa de sigura. Asta cu "englezii isi vor da seama ca au gresit" e mai mult whisful thinking decat realism. Realitatea e ca oamenii recunosc extrem de rar cand gresesc, e un instinct de protectie psihologica, iar politicienii si mai rar.

Si cu cat te afunzi mai mult, cu atat cealalta parte e mai vinovata; probabil asa o sa considere si politicienii din UK.
Sa nu se intample ca in Romania, unde toata lumea era convinsa ca generatiile tinere vor salva tara si clasa politica se va schimba neaparat cu ceva mai bun.
Dar, ce sa vezi, tinerii nu sunt un grup omogen si nu au de ce sa fie obligatoriu o raza de speranta in momentul in care restul tarii balteste in rhat. Unii sunt, insa o mare parte sunt si copiii aia de care radeam ca pica Bac-ul pe capete sau ca ajung la facultati dar nu stiu sa scrie corect si care acum au crescut in adulti care sa puna botul la propaganda izolationista cu accente fasciste.
Norocul Romaniei e ca nu prea am avut momente de glorie in afara de perioada dacica si romania dodoloata, dar chiar n-avem de ce sa ne radem de britanici ca sunt nationalisti, cu minunile pe care le-am crescut la noi in ograda.