Melania wrote:Heloo? Am spus eu legalizare? Citeste mai bine ce spun.
Am citit cu mare atentie ce spui si nu are legatura cu articolul pe care il citezi.
Tu ai folosit articolul pentru a da mai multa valabilitate punctului tau de vedere, apeland la autoritatea oficialilor UN si sugerand ca ti-ar impartasi teoriile:
"De asemena, nu cred ca oficialii UN care propun decriminalizarea consumului de droguri sunt neohipsteri corporatisti." Doar ca articolul nu are legatura cu discutia sau cu punctul tau de vedere. Ceea ce propun oficialii UN nu e folosirea halucinogenelor ca tratament, ci dezincriminarea drogurilor de risc, se refera inclusiv la cele injectabile, dupa cum ne dam seama din text. Scopul ar fi ca dependentilor sa nu le fie frica sa intre in programele de substitutie. Nu e vorba de psihedelice, nu e vorba de tratamente, ci pur si simplu de a schimba incadrarea unei fapte: detinerea si consumul de droguri. Dar ea ramane contraventie, drogurile raman interzise, nu se folosesc ca tratament, nu are nici cea mai mica legatura cu ce ziceai tu.
Iar daca nu iti amintesti unde ai spus tu de legalizare, sunt mai mult decat bucuroasa sa te ajut:
Melania wrote:De ce sa fie interzise? DL50 pentru psilocybin e mai mica decat a cafeinei si e practic imposibil sa devii dependent fizic. Nu exista cazuri de deces in urma undei supradoze de psilocybin. Nu exista justificare stiintifica/medicala pentru a interzice aceasta substanta si multe altele.
Daca ar exista ar trebui sa fie interzisa cofeina, sa nu mai vorbim de tutun si alcool-vezi graficul de mai jos.
Mie mi se pare o pledoarie pentru legalizare, este evident ca tu contesti justificabilitatea interzicerii acestor substante.
Melania wrote:Da, pot fi de acord cu decriminalizarea dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu progresistii in general. Eu cred ca am o abordare mult mai deschisa si coerenta decat tine, thank you very much.
Dar cine-a pretins sa fii de acord cu progresistii in general? Aici era vorba ca strambai din nas in fata impartirii de seringi gratis, gasind-o prea progresista pentru gusturile tale (ca si impartirea de prezervative), insa dezincriminarea drogurilor injectabile esti ok, chiar o oferi drept exemplu.
Dar ma bucur ca tu consideri aceasta atitudine drept coerenta.