Vaccinarea obligatorie

coltzul cu dileme

Vaccinare cu de-a sila?

Da
15
88%
Nu
1
6%
Eu votez cu Olivia Steer
1
6%
 
Total votes: 17

User avatar
marmotul
elite
elite
Posts: 8640
Joined: Wed Apr 23, 2008 12:22 pm

Vaccinarea obligatorie

Postby marmotul » Fri Apr 17, 2015 6:54 pm

Ministerul Sănătăţii lucrează la o lege a vaccinării, după modelul legislaţiei din mai multe ţări europene, întrucât există o campanie foarte agresivă împotriva imunizării, crescând opoziţia părinţilor la vaccinare, a declarat miercuri, ministrul Nicolae Bănicioiu: “Avem un draft al legii vaccinării, lucrăm la acest document, care va reglementa situaţia imunizărilor în România” Astfel, ministrul anunţă că părinţii care ar refuza să facă anumite vaccine obligatorii copiilor lor, ar urma să fie amendaţi, iar in situaţii extreme ar risca chiar închisoarea
qpepsi.gif

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Fri Apr 17, 2015 7:40 pm

edit
Muma the Puma

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Fri Apr 17, 2015 8:09 pm

OK, am epurat eu dicutia despre vaccinare si am mutat-o pe topicul asta.

Deci, in caz ca n-ati putut-o urmari inainte:

mumapadurii wrote:http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/benefits-to-be-cut-for-australian-parents-who-reject-childrens-vaccines-in-no-jab-no-pay-plan-10170916.html

eu sunt de acord
desi mi se pare ca le forteaza mana un pic, cred ca in cazul asta e justificat

dar ca sa joc rolul de avocatul diavolului,

1. Cat de legal este? Credeti ca parintii care refuza vaccinarea ar putea avea un temei legal pe baza caruia sa conteste decizia?

2. Cat de etica vi se pare masura?

Janos wrote:Din articol: "Around 39,000 children under seven have not been immunized due to their parents rejecting the use of vaccines"
Ca facts, am gasit ca populatia under 7 (males+females) din Australia conform "Australian Demographic Statistics" (Sep 2014) este de 2.133.145, ceea ce ar insemna ca aproximativ 1.8% din copiii sub 7 ani nu au fost vaccinati.
http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf ... enDocument

Intrebare initiala: cat de relevanta este cifra asta?
Cat de mult se pune in pericol sanatatea publica existenta a sub 2% copii neimunizati?
Studii stiintifice, numere, statistici?

Suprinzator, conform Australian Dep. of Health avem studii din 2014 facute pe diferite pe cohorte de varsta care arata ca rata de vaccinare/imunizare este in general de peste 90%, dar este totusi departe de cei doar 2% prezentati in articol, desi pentru a trage niste concluzii reale asupra cadrului actual din Australia mai lipsesc ceva date...
http://www.immunise.health.gov.au/inter ... r-data.htm

Separat de asta, cred ca guvernul are o reactie moral adecvata, desi poate controversata juridic.
Datoria oricarui Guvern pana la urma e sa-si pazeasca proprii cetateni de orice fel de abuzuri, abuzul prin lipsa tratamentului medical in cazul asta.
Nu este vina niciunui copil ca a avut pana la urma ghinionul de a avea niste parinti ori prosti analfabeti stiintific ori prea fuduli in a accepta un sfat venit de la altii ceva mai rasariti ca ei.
Ambele calitati vectoare ale iresponsabilului.

Legea curenta din Sanatate si Sistemul de Ajutoare Sociale de stat ar fi, in cazul imunizarii, rezumata aici :
"To meet the immunisation requirements for the Family Tax Benefit Part A supplement you need to have your children immunised during the financial years that each child turns 1, 2 and 5 years old."
"To receive Child Care Benefit, all your children under 7 must meet immunisation requirements."
http://www.humanservices.gov.au/custome ... r-children

Cum poti ocoli acum imunizarea:
"If there is an approved reason why your child is not fully immunised and you want an immunisation exemption, you need to provide us with 1 of the following from your immunisation provider or doctor:

an Immunisation exemption for medical reasons (contraindication) form; or
an Immunisation exemption by conscientious objection form; or
a letter explaining why the exemption is necessary"
http://www.humanservices.gov.au/custome ... r-children

Si noua propunere a guvernului:
"Social Services Minister Scott Morrison claims that it is not fair for those who do not receive benefits to pay towards Family Tax Benefit A – worth up to $4,600 per child aged under 12 a year – for parents who shun immunisation."

Muma wrote:Bine, ce spune Scott Morrison nu e in niciun caz o justificare.
Asa nu e fair pt platitorii de taxe sa contribuie la ajutorul de somaj al fumatorilor sau al oamenilor care nu recicleaza.
Ideea subventiilor sociale e de a ajuta anumite categorii sociale care au mai multa nevoie, in cazul asta familiile cu copii. Criteriile de acordare ar trebui sa evalueze daca au nevoie de ajutor sau nu.
Daca tu conditionezi acordarea acestui ajutor in functie de modul in care alegerile pe care ei le fac dauneaza societatii, nu intri pe o panta periculoasa?

Nu zic ca un comportament care pune in pericol societatea sau ar putea dauna sanatatii copilului, n-ar trebui descurajat, sau pedepsit, dar in alt mod. Amenzi de exemplu? Ceea ce din punct de vedere financiar ar fi la fel, si pentru stat, si pentru parinte, dar din punct de vedere etic ar trimite alt mesaj.

Janos wrote:Datoria oricarui Guvern pana la urma e sa-si pazeasca proprii cetateni de orice fel de abuzuri, abuzul prin lipsa tratamentului medical in cazul asta.
Nu este vina niciunui copil ca a avut pana la urma ghinionul de a avea niste parinti ori prosti analfabeti stiintific ori prea fuduli in a accepta un sfat venit de la altii ceva mai rasariti ca ei.

Cum definesti abuz?
Nu orice decizie care nu e optima pentru sanatatea copilului e automat un abuz. Statul are dreptul sa intervina si sa overrule the parent, dar doar in cazul in care decizia parintelui i-ar pune in mod direct viata/sanatatea copilului in pericol, nu si in cazurile de preventie, cum e vaccinarea.

Faptul ca nu e vaccinat, nu reprezinta un pericol direct pentru copil, doar o crestere a riscului. In cazul bolilor grave, ca poliomielita, riscul de-a o contracta e oricum foarte mic, atata timp cat rata vaccinarii in societate e suficient de mare. Iar in cazul bolilor mai putin grave, ca varicela, riscul de complicatii grave e oricum mic.

Dauna e mai mult la nivelul comunitatii, deci nu poti sa aduci principiul abuzului in discutie. Parintii isi abuzeaza copiii in multe moduri, crezand ca le fac bine, dar crescandu-le pe termen lung riscul de boala. De exemplu parintii copiilor obezi.


Ramane argumentul ca riscul la care decizia acestor parinti expune societatea, justifica punerea unei presiuni pentru a le influenta libera alegere.
Eu cred ca justifica. Implementarea mi se pare insa un pic vulnerabila controverselor.

Janos wrote:
Muma wrote:Daca tu conditionezi acordarea acestui ajutor in functie de modul in care alegerile pe care ei le fac dauneaza societatii, nu intri pe o panta periculoasa? [...]
Ramane argumentul ca riscul la care decizia acestor parinti expune societatea, justifica punerea unei presiuni pentru a le influenta libera alegere.
Eu cred ca justifica. Implementarea mi se pare insa un pic vulnerabila controverselor.


Controversa e urmatoarea: este juridic corect sa se incerce influentarea liberei alegeri a cetateanului de catre stat prin metode financiar coercitive in sensul aplicarii discriminatorii a unui ajutor social?
Pentru binele societatii se poate justifica o astfel de actiune, dar juridic e principial corecta?
Mai are cetateanul de fapt o adevarata libera alegere?

Dar ca sa extind discutia, crezi ca se pot erija stiinta (vaccinarii) si binele societatii ca argumente valabile pentru a introduce cu adevarat restrictii in libera alegere?
Adica zic in sensul introducerii obligativitatii vaccinarii.

Personal, desi poate fi intr-adevar o cale periculoasa daca nu e reglementata bine modul in care "autoritatea" stiintifica va stabili XYZ, nu vad de ce ce nu s-ar introduce.
Pana la urma exista precedentul stagiului militar obligatoriu despre care nimeni nu a mai protestat dupa introducere. Lumea l-a acceptat pentru ca stia consecintele incalcarii lui.
Asa si aici poate...

Muma wrote:
janos wrote:crezi ca se pot erija stiinta(vaccinarii) si binele societatii ca argumente valabile pentru a introduce cu adevarat restrictii in libera alegere?

sigur ca da, stiinta si binele social se folosesc tot timpul ca argumente valabile pentru a introduce restrictii in libera alegere
de exemplu restrictii in libertatea de a fuma in spatii publice
restrictia de a conduce sub influenta alcoolului

dar discutia e ce fel de restrictii
in cazul cu fumatul, restrictia consta intr-o masura de protectie directa a restului cetatenilor
sunt justificabile alte masuri pentru a descuraja gestul, masuri care nu protejeaza in mod direct restul cetatenilor, dar le produce o neplacere (financiara sau nu) fumatorilor? taxa pe viciu e un exemplu
Dar aici trebuie sa mergi pe varfuri, ca sa nu existe abuzuri.
Si e intotdeauna mai usor sa justifici etic incurajarea/presionarea/obligara unei persoane de a nu mai face ceva daunator, decat de a face ceva folositor.

janos wrote:mda, ce fel de restrictii, corect

Insa exemplele cu fumatul, alcoolul se refera la situatia in care statul te pedepseste in cazul in care optezi sa faci chestii interzise, dar nu-ti rapeste principial libertatea de alegere: oricand poti sa incalci regulile suportand consecintele.

Dar daca statul te-ar obliga sa-ti vaccinezi copii, odata ce ai facut-o chestia devine ireversibila, chiar iti anuleaza total optiunea de alegere, prezenta sau viitoare.
In plus, sensibilitatea e ca fiind vorba de copii, intuiesc ca exista un soi de "sentiment de posesiune" pe care il au multi parinti, de tipul "eu l-am facut, eu il omor", "il educ asa cum vreau eu", "il ingrijesc asa cum consider eu", si de aia vor exista proteste majore.

melania wrote:Ar putea sa opteze sa nu faca vaccinul dar corect ar trebui sa isi plateasca integral spitalizarea in caz ca progenitura se imbolnaveste.
De asemenea, prin modelari epidemiologice si de health economics se poate estima riscul de epidemie intr-o populatie cu n nevaccinati si costul asociat tratamentului. Utilizand datele, nu e nerezonabil sa ceri ca mamele care opteaza pentru nevaccinare sa plateasca o suma pentru a asigura fondurile in caz de epidemie.

muma wrote:
melania wrote:Ar putea sa opteze sa nu faca vaccinul dar corect ar trebui sa isi plateasca integral spitalizarea in caz ca progenitura se imbolnaveste.
In sistemul public pe ce baza o faci? Ca doar nu pui pe nimeni sa-si plateasca spitalizarea pentru ca a avut un comportament de risc. Nici macar daca si-au cauzat afectiunea in mod direct. De exemplu daca ii trece unuia prin cap sa-si taie o mana sau sa manance cuie.

janos wrote:
melania wrote:Ar putea sa opteze sa nu faca vaccinul dar corect ar trebui sa isi plateasca integral spitalizarea in caz ca progenitura se imbolnaveste.

Si cum ar veni asta in interesul copilului?
Ca tot s-ar imbolnavi..

melania wrote:Banii economisiti s-ar putem folosi pentru programe educationale. In felul asta s-ar explica necesitatea vaccinarii vaccinarea si pe termen lung numarul de copii in situatia asta s-ar reduce.
Sa nu fim ipocriti, nu femeile sarace opteaza pentru a nu isi vaccina copiii ci fenomenul e un fel de feminazism sinistru.
muma wrote:In sistemul public pe ce baza o faci? Ca doar nu pui pe nimeni sa-si plateasca spitalizarea pentru ca a avut un comportament de risc. Nici macar daca si-au cauzat afectiunea in mod direct. De exemplu daca ii trece unuia prin cap sa-si taie o mana sau sa manance cuie.


Sistemul socialist de sanatate e o prostie. Nu e comportament de risc daca faci vaccinarea obligatorie, e o optiune.
Voi ce solutii propuneti?

muma wrote:hipstereala sinistra, dar de ce feminista?
poate feminina
Melania wrote:Sistemul socialist de sanatate e o prostie. Nu e comportament de risc daca faci vaccinarea obligatorie, e o optiune.

Daca e o prostie sau nu, e alta discutie.
Deocamdata realitatea e ca exista sistem public in destule tari. Credeam ca vorbim de realitate.

Huh? Comportament de risc e sa nu te vaccinezi. In urma lui ai un risc mai mare de a contracta acea boala infectioasa.
Daca refuzul vaccinari ar implica ca trebuie sa-ti platesti internarea in cazul in care te imbolnavesti, insesamna ca principial, orice comportament de risc ar trebui sa te oblige sa-ti platesti internarile.
Ceea ce in sistemul public, reiau argumentul, nu se face. Nu te oblliga sa-ti platesti cateterismul cardiac daca esti fumator, nici operatia de by-pass gastric daca esti obez.
Nici macar daca-ti bati un cui in mana ca asa vrei tu nu te obliga sa-ti platesti ingrijirile medicale.

melania wrote:Pentru ca feminazi stiu ce e mai bine pentru puii lor. Fie nascuti fie nenascuti.
Si tu ce ai face in situatia asta? Vaccinare obligatorie? Amenzi?

muma wrote:solutii ar putea fi
- educative (programe de educatie)
- descurajarea activistilor contra-vaccinare - nu stiu unde lucreaza Olivia Steer de exemplu, dar o persoana publica ce face comentarii rasiste sau homofobe zboara imediat de la locul de munca
in cazul ei ar trebui sa fie penalizata asemanator

In primul rand trebuie schimbata opinia publica si opiniile astea anti-vaccinare, anti-chimioterapie sa fie privite la fel de rau ca niste comentarii xenofobe
daca nu se schimba opinia publica, penalizarile nu fac decat sa adanceasca teoriile conspiratiei contra firmelor de medicamente + le transforma pè mame in martire.

cand propui o solutie cred ca e important sa stii cont de principii atunci cand pedepsesti
platirea spitalizarii poate fi luata in considerare, insa doar in cazul asigurarilor private, nu intr-un sistem public
ar mai fi amenzile, pentru ca expun societatea unui risc
dubiile pe care le am sunt pentru ca nu stiu cat de ok e sa impingi un om sa faca un tratament (prin care se supune unui risc, vaccinurile au si reactii adverse) doar pentru binele celorlalti oameni
de-aia mi se pare o problema etica

janos wrote:pe termen scurt: amenda (proportionala cu averea/veniturile declarate) ar fi o masura de coercitie destul de buna
desi problematica legala indusa de o astfel de masura (drepturile omului, ale parintilor, etc) pare complicata

pe termen lung: educatie
muma wrote:- descurajarea activistilor contra-vaccinare - nu stiu unde lucreaza Olivia Steer de exemplu, dar o persoana publica ce face comentarii rasiste sau homofobe zboara imediat de la locul de munca ...in cazul ei ar trebui sa fie penalizata asemanator

daca am incepe sa penalizam si pentru prostie, apoi...

Melania wrote:E in primul rand o problema de sanatate publica.
Teoretic e bine sa nu fie rau adica sa se schimbe opinia publica. Problema e ca in era facebookului mamicile au tendinta sa asculte de alte mamici si campaniile tale de informare nu percuteaza la fel ca facebookul. Nu e nerezonabil sa te gandesti ca mamicile convinse ca vaccinurile sunt rele nu vor fi induplecate de argumente rationale si o a alta metoda (coercitiva) trebuie aplicata.
Problema de baza e educatia sau mai exact lipsa educatiei.

Muma wrote:
janos wrote:daca am incepe sa penalizam si pentru prostie, apoi...


ok, nu o penalizam
dar o amendam?

daca ar fi ok sa le aplici penalizari financiare mamelor care aleg sa nu-si vaccineze copilul
de ce ar fi gresit sa penalizezi figurile publice care militeaza anti-vaccinare?

Ar trebui facute amandoua.
In lipsa educatiei, metodele coercitive ar fi intelese ca abuz al firmelor de medicamente.
In lipsa unei pozitii ferme (penalizari financiare, descurajarea militantilor macar pe canalele oficiale), metodele educative sunt inutile.
Pisicii mei, daca Adelin Petrisor ar milita pentru fumat si consum de alcool, nu cred ca lucrurile ar fi lasate asa.

Melania wrote:Ce treaba au firmele de medicamente? Politicile le face guvernul.
Nu cred ca e ok sa pedepsesti pe cineva pt o opinie. Daca ii pedepseau pe parazitii ca au incurajat consumul de alcool nu era in regula.

Muma wrote:pai cum ce treaba au? nu ele produc vaccinurile?
se vede ca nu prea cunosti teoriile acestor persoane
este o conspiratie a big pharma, sunt mana in mana cu guvernul

Melania wrote:Nu cred ca e ok sa pedepsesti pe cineva pt o opinie.

dreptul la libera exprimare ar trebui sa fie aproape sfant
dar desigur ca exista consecinte pentru lucrurile pe care le spui
sunt pedepsite calomnia, indemnul la ura rasiala etc

si eu nici macar nu vorbeam de pedepse legale, ci de altfel de consecinte
daca o persoana publica militeaza pentru un lucru considerat daunator social, ca violenta in familie, fumat, ar fi penalizat de opinia publica, poate sefii ar marai (bine, daca nu esti Mircea Badea si poti sa militezi pentru orice)
de ce nu sa nu fie la fel de grav si cand se militeaza anti-vaccinare?

janos wrote:
muma wrote:dar o amendam?

ar creste exponential bugetul daca ar incepe statul sa amendeze pentru prostie
muma wrote:de ce ar fi gresit sa penalizezi figurile publice care militeaza anti-vaccinare?

figura publica este in principiu amendata de catre opinia publica, dar o amenda reala din partea statului vine destul de mult in contradictie cu principiul libertatii de exprimare

muma wrote:In lipsa educatiei, metodele coercitive ar fi intelese ca abuz al firmelor de medicamente.


pai da, dar pe termen scurt nu ai alta optiune efectiva decat coercitia
doar nu te astepti sa educi cu vorba buna si intr-un timp rezonabil un fanatic, ca despre astia vorbim aici
dar chiar si fanaticul intelege si respecta bata (financiara in cazul asta)

muma wrote:
melania wrote:Daca ii pedepseau pe parazitii ca au incurajat consumul de alcool nu era in regula.

Una e sa spui intr-un cantec cum iti dai nevasta cu capul de pereti si te droghezi si ca asa e bine. Aia joaca rolul de baieti rai, asta e meseria lor. Nu sunt primii muzicieni care o fac. Toti avem o parte morbida si violenta, tuturor ne place sa ne simtim duri la un moment dat, chiar daca o facem doar ascultand un cantec despre moarte, crime sau bataie, nu inseamna ca suntem criminali mai departe decat propria sufragerie. Toti avem fantezii pe care nu vrem sa le punem in aplicare in viata reala.

Cantecul e cantec, filmul e film, bancul e banc.
Cu totul altceva e sa vina o persoana publica si sa vorbeasca serios despre asta.

Melania wrote:Ei nah. Sunt sigura ca un adolescent gandeste la fel ca tine. :) parazitii au mai multa notorietate decat Olivia steer.
Parazitii au promovat niste idei nocive, cati adolescenti nu si-or fi batut prietena sau nu si-au plimbat catelul in suturi? Plus ca targetul lor era o populatie vulnerabila care aiba invata regulile din societate si nu mamicilor responsabile.

muma wrote:Eu sunt sigura ca bunica-mea gandea la fel ca tine despre Metallica.
Si maica-sa despre Elvis Presley.
Ma rog, daca in comunism ar fi avut acces la informatiile astea.

melania wrote:In cazul unei epidemii ar fi indicat sa se interzica accesul copiilor nevaccinati in comunitate?

melania wrote:
muma wrote:Eu sunt sigura ca bunica-mea gandea la fel ca tine despre Metallica.
Si maica-sa despre Elvis Presley.
Ma rog, daca in comunism ar fi avut acces la informatiile astea.


Nu inteleg care e relevanta in discutie. Nu s-a sinucis unul pentru ca a ascultat suicide solution?
Crezi ca libertinajul sexual promovat de unele trupe din anii 70 nu a produs si chestii pozitive (copii din flori de ex), pe langa sifilis si gonoree?
Evident ca orice idee vehiculata are un oarece impact asupra societatii, mai ales cand cei care o promoveaza au notorietate. Si vedetele pop-Rock au notorietate.

janos wrote:
muma wrote:In lipsa educatiei, metodele coercitive ar fi intelese ca abuz al firmelor de medicamente.

Pentru ca nu inteleg de ce conteaza in aceasta discutie cum ar fi intelese metodele. Adica de ce ar trebui sa imi pese prea mult cum intelege prosfanaticul o masura coercitiva? Important pe termen scurt e sa faca ce trebuie, pe termen lung mai vedem...

muma wrote:Ei hai, cazuri de sinucideri pentru ca a ascultat fade to black sau papa don´t preach nu sunt chiar argumente relevante
In plus, in seara asta nu sunt nici argumente foarte sensibile

De ce un adolescent n-ar gandi exact ca mine? Eu cand crezi ca ascultam Parazitii, doar nu acum in floarea varstei, ci in adolescenta. Nu tin minte sa ma fi drogat recent sau sa-mi fi batut nevasta, nici macar alcool n-am mai baut de ceva vreme. Niciunul din cei pe care ii cunosc si ascultau Parazitii n-a ajuns s-o faca, nici aia care ascultau muzica ragita si alte mizerii ca astea.
Eu cred ca adolescentii pot sa diferente foarte bine un cantec de realitate.


Dar da, in principiu ai dreptate, am inteles ideea.
Olivia Steer n-ar trebui pedepsita, doar facuta misto de.

janos wrote:Dar facand misto, discutand in spatiul public, accesand siteuri, cautand pe google, etc nu contribui oare implicit la o si mai mare recunoastere a ei in spatiul public?

muma wrote:
janos wrote:Pentru ca nu inteleg de ce conteaza in aceasta discutie cum ar fi intelese metodele? Adica de ce ar trebui sa imi pese prea mult cum intelege prosfanaticul o masura coercitiva? Important pe termen scurt e sa faca ce trebuie, pe termen lung mai vedem..
.
Pentru ca ce trebuie sa faca e sa-l convinga pe-ala sa-si vaccineze copiii.
De-aia te intereseaza si sa-l presezi s-o faca, dar si sa-i explici de ce e bine in acelasi timp.
Ca la copii. Il pedepsesti, dar ii si explici de ce o faci.
Fara a-i explica, pedeapsa ar fi inutila si privita ca un abuz.
Fara pedeapsa, explicatia nu ar fi eficienta.

janos wrote:Dar facand misto, discutand in spatiul public, accesand siteuri, cautand pe google, etc nu contribui oare implicit la o si mai mare recunoastere a ei in spatiul public?

Pai faci misto cand apare in discutie.
Important e sa ai o actitudine calma, dar ferma (kwaie), nu sa ingaimi impaciuitor "aham", doar pt a fi de acord cu interlocutorul.

janos wrote:Pai explicatia oricum exista in spatiul public, dar ideea era ca persoana s-a dovedit impenetrabila la explicatii si argumente.
Este probabil ca persoana care refuza vaccinarea sa fi citit macar ceva despre argumentele provaccin oricum.
Si odata ce o obligi sa ii faca copilului vacinul, ce conteaza daca o mai educi post-factum in spiritul asta?
Nu trebuie sa inteleaga pana la urma, caci vaccinarea e un proces ireversibil, nu isi mai poate devaccina copilul.

Educatia pe termen lung era pentru copil mai mult.

janos wrote:
muma wrote:nu sa ingaimi impaciuitor "aham", doar pt a fi de acord cu interlocutorul.


dar depinde de cat de inteligent evaluezi ca e interlocutorul/publicul target

muma wrote:Nu-ti cere nimeni sa te certi cu un prost sau un fanatic. Sau sa incerci sa-l convingi.
Dar macar sa-ti exprimi dezacordul in mod calm, tot poti.


Educatia e pentru intreaga societate.
Si pentru mamicile potentiale viitoare victime ale curentelor alternative, si pentru cele indecise.. si, da, chiar si cele convinse se pot razgandi (exceptand fanaticele).

Daca nu exista campanii oficiale care sa dezminta minciunile celor anti-vaccin, femeile ce vrei sa creada? Unde li se explica, in cabinetul medicului care isi da ochii peste cap si nu stie cum sa o scoata mai repede afara (toti o facem)? Unde pot accesa ele informatii cu privire la vaccinari si riscul de autism? Crezi ca pot cauta pe pubmed? Crezi ca pot evalua ele metodologia unui studiu (putini o facem)?

janos wrote:Dar raspunzand argumentat in spatiul public unor mizerii de argumente, nu faci oare ca ele sa para infinit mai importante decat ceea ce sunt?
adica exact efectul contrar? de ce sa faci si mai multa reclama prostiei?

muma wrote:Confunzi pertinenta argumentelor cu importanta problemei.
Argumentele or fi mizere, dar conving, iar problema e importanta.

Anul trecut, în Capitală, doar 78,3% din părinţi şi-au imunizat copiii contra rubeolei/rujeolei/oreionului (ROR). Mai grav, doar 75% au acceptat vaccinul DTP (diftero-tetano-pertussis). Cifrele nu arată mult mai bine nici în teritoriu. Asta, faţă de o proporţie de peste 90% în anii anteriori.
(date preluate dintr-un articol recent de-al lui gabi diaconu, pentru ca n-am timp sa caut alte date, dar presupun ca el s-a documentat pentru scrierea lui http://www.viata-medicala.ro/De-unde-vi ... -dArt.html)

Eu cred nu ca merita, ci ca e obligatoriu sa iesi in public si sa demontezi aceste mituri care cauzeaza o scadere importanta a ratei vaccinarii.
Mi se pare gresita ideea asta ca ai face reclama prostiei printr-o pozitie de lupta impotriva ei. Consideri ca Richard Dawkins face acelasi lucru prin documentarele sale? Nu ca face un bine prin popularizarea stiintei? De ce nu si popularizarea medicinii si demontarea miturilor medicale?

janos wrote:desi uneori iti poti exprima acordul numai ca sa scapi naibii de nebunul din fata ta

in rest sunt de acord ca nu exista surse de informatie oficiale, credibile si puse intr-un limbaj simplu
nu exista ceva sistematizat

realitatea e ca pentru tata floarea internauta "formula as"=pubmed

Melania wrote:Cred ca in lipsa unei educatii, singurii care pot face ceva cu impact imediat sunt medicii de familie. La modul in care sunt priviti medicii de familie in Romania nu cred ca for avea nu succes semnificativ, dar de acolo trebuie facuta educatia. Cateva pliante care sa demonteze delirul anti vaccinuri si da explicit riscurile nevaccinati even nu e o investitie foarte mare.
Increderea intre medicul de familie si pacient poate fi folosita ca baza de convingere.

janos wrote:Articolul ala nu prezinta vreo referinta cu privire la statistica oferita.
Este o inadecvare importanta relativ la pretentiile si targetul revistei.
Claimul e ca in Bucuresti rata vaccinarii a scazut de la 90% (in anii anteriori) la 78% anul acesta, pentru un anumit tip de vaccin.
Nu se specifica daca pe plan national se pastreaza insa aceeasi tendinta.

Adica nu contest neaparat trendul, o fi asta, dar fara sa vad numere, o statistica oficiala, nu pot evalua corespunzator situatia.
Sau daca exista macar o problema reala. Si cum definim "problema reala"...
Pana la urma nu stiu daca asta era scopul articolului, dar nu putem sa ne spargem stiintific in argumente daca nu aducem in sprijinul afirmatiilor date concrete.

melania wrote:
mumapadurii wrote:De ce un adolescent n-ar gandi exact ca mine?


Din exact acelasi motiv pentru care Olivia steer nu gandeste la fel ca tine. Nu toata lumea poate gandi ca muma.
Vad ca e o moda sa decizi ca argumentele care ti se aduc nu sunt argumente petinente sau sensibile atunci cand nu sunt convenabile. E o abordare interesanta.

mumapadurii wrote:Bine, ti-am zis, aveai dreptate la comparatia cu Parazitii sau alti cantareti, ca in general figurile publice influenteaza masele in bine sau rau. Sunt de acord cu tine acum, la fel cum ei au dreptul s-o faca, si Olivia are dreptul s-o faca, fara sa fie pedepsita legal sau data afara de la serviciu.
(tot nu consider ca argumentul cu unu´care s-a sinucis dupa ce a ascultat o melodie ar fi pertinent, pentru ca la sinucidere au contribuit probabil alti factori, nu e vina melodiei in sine, dar asta nu inseamna ca nu-ti dau dreptate in privinta ideii pe are o sustineai)

mumapdurii wrote:Ok, ca sa nu uitam de la ce a pornit discutia, de proiectul de lege al Australiei de a nu mai acorda beneficii parintilor care nu-si vaccineaza copiii.

Noi vorbim, dar Banicioiu actioneaza. :)

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19 ... cinare.htm

Intre timp, desi ministrul nu a oferit amanunte, mediul online reactioneaza cu dezinformatii si exagerari.
Prevad proteste ample.

Viol - Vaccin
Romanii care nu-si vaccineaza copiii, amenda sau inchisoare
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&fref=nf

Printre soluțiile analizate de specialiștii în sănătate se numără sancționarea cu amendă și pedeapsa cu închisoarea în cazul refuzului.
http://viata-sanatate.info/2015/04/roma ... -de-acord/

desi s-a declarat clar ca nu e vorba de inchisoare:
"Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor.Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii", se mai arata in comunicatul MS.
http://www.solidaritatea-sanitara.ro/in ... -vaccinare
Muma the Puma

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Fri Apr 17, 2015 8:17 pm

Daca imi citeaza cineva postul de mai sus, face cea mai proasta si previzibila gluma ever.
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Sat Apr 18, 2015 9:56 am

Guvernul actual nu are verticalitatea/vointa implementarii unor legi posibil controversate.
Dar alegatorii? Dar publicitatea negativa?
Dar totusi nu ar fi mai bine sa n-o activeze pe O. Steer?
Si pana la urma, daca n-o va implementa, ce, ii va afecta electoral in vreun fel lipsa masurii?

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 25446
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby andy gavrilescu » Sat Apr 18, 2015 10:15 am

ce ma, treb guvernul sa stie de frica oliviei??
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Sat Apr 18, 2015 4:52 pm

Isteria anti- e intretinuta si de media, mai pe fata sau mai mascat:
http://www.evz.ro/inventatorii-de-boli- ... mente.html

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Sat Apr 18, 2015 6:32 pm

crearea unor disfuncții din nimic; preferatele lui Parry sunt disfuncţia erectilă, deficitul de atenţie la adulţi şi sindromul disforic premenstrual.
[...]
Ei trebuie „convinși” că „probleme acceptate până acum ca ușoare disconforturi” necesită „intervenția medicului”.


Disfunctia erectila e un usor disconfort? :)

Prof. Even, împreună cu prof. Bernard Debré, publica în 2012 „Ghidul celor 4000 de medicamente utile, inutile sau periculoase”. Pe fondul scandalului-monstru al medicamentului de slăbit Mediator și care se estimează că a ucis circa 2000 de persoane în Franța, lucrarea celor doi s-a vândut ca pâinea caldă. Însă breasla medicală nu le-a putut ierta încălcarea Omertei: lui Even și Debré li s-a interzis să profeseze timp de un an.
Doar ca erau pensionari si n-a mai contat.
Ce interpretare tendentioasa cu privire la Omerta.

Baietii aia au scos o carte in care luau la penis recomadarile medicale si pe confratii lor, facandu-i sarlatani si vanzatori de iluzii. Iar confratii s-au autosesizat. :)
Les deux décisions de la chambre disciplinaire, nominatives et similaires, que Le Monde a consultées, considèrent que les deux professeurs ont « gravement mis en cause la compétence et l'honnêteté de médecins » — notamment les allergologues, qualifiés de « gourous, de charlatans ou de marchands d'illusions ». En décriant les traitements prescrits, « les auteurs suscitent chez les patients un sentiment de défiance à l'égard du médecin traitant », est-il écrit. Et la chambre de conclure qu'en agissant de la sorte, les deux professeurs ont « manifestement méconnu leur obligation de confraternité ».
http://www.lemonde.fr/sante/article/201 ... 51302.html

Jean- Claude St-Onge în Reversul pilulei
naturala regurgitare la bebeluși devine „reflux esofagian patologic”
omeneasca senescență se transformă în „insufi ciență circulatorie cerebrală”
Huh? :)
Muma the Puma

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Mon Apr 20, 2015 9:42 pm

iata vine si raspunsul
https://andreanum.wordpress.com/2015/04 ... entatorii/

Am retinut asta:
Din controversă se naște progres, că altfel ne-am închina toți la Zeul Rostopască și-am trata bubele cu prișnițe și-acum.
:D
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Mon Apr 20, 2015 10:32 pm

eu nu inteleg o chestie

daca esti cititorul tipic de evz, atunci nu cred ca e probabil sa ai capacitatea mentala de a citi vreodata un ditamai contra-raspuns argumentat aparut intr-un cu totul insignifiant colt de internet
daca nu esti evezist de fel, atunci nu prea pare justificat sa dedici timp pentru citirea unui articol lung si inutil si care sa iti demonstreze in final evidenta: evz e un ziar mediocru si plin de articole de o calitate mai mult decat dubioasa

si atunci, la ce bun sa-l scrii?

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Mon Apr 20, 2015 11:02 pm

pai cred ca autorul raspunsului nu ar fi de acord cu ultima ta evidenta :)
in plus, de cand cu facebook-ul, nu mai exista colturi insignifiante de internet
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Mon Apr 20, 2015 11:53 pm

MumaPadurii wrote:in plus, de cand cu facebook-ul, nu mai exista colturi insignifiante de internet

prin asta vrei sa zici ca:
1) toate tampeniile au devenit relativ la fel de semnificative intre ele
2) tampeniile au devenit la fel de semnificative ca si chestiile inteligente?

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Tue Apr 21, 2015 12:04 am

rationamentul tau e absurd
pentru ca presupune ca inainte nu erau semnificative decat chestiile inteligente
desi tu insuti ai adus exemplul cu evz prezentat ca ceva era semnificativ (in comparatie cu un blog obscur)
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Tue Apr 21, 2015 12:21 am

ala nu era rationament, era o intrebare cu variante
dar pentru impacarea tuturor demonilor, hai ca ii mai pun si optiunea:
3) none of the above

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Wed Jun 03, 2015 1:17 am

In Spania s-a diagnosticat primul caz de difterie in ultimii 28 de ani.
Undeva prin Catalunya, un copil de 6 ani, nevaccinat.
Acum e la terapie intensiva, a trebuit sa-i aduca toxina antidifterica din Franta.

Am pus linkul mai jos, dar e in spaniola. Am rezumat mai sus pentru cei care nu s-au uitat la telenovele, imi place mai ales ultimul paragraf:

Conform Societatii Spaniole de Vaccinologie: "e ingrijoratoare posibila reaparitie a difteriei in Spania de cand s-au detectat cazuri in Europa, provenite din tari ale fostei Uniuni Sovietice, unde din cauza circumstantelor sociale si economice ale ultimilor ani, a scazut acoperirea vaccinala pentru aceasta si pentru alte boli prevenibile prin vaccinare si au aparut focare de difterie.

Cute, nu?
http://www.lavanguardia.com/vida/201506 ... teria.html
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Fri Jul 03, 2015 3:21 am

"The USA has suffered its first measles death in 12 years, according to Washington state health officials[...]

The woman's death was a preventable, but predictable, consequence of falling vaccination rates, said Peter Hotez, president of the Sabin Vaccine Institute and Texas Children's Hospital Center for Vaccine Development in Houston.
Measles has surged back in recent years as groups of like-minded parents have opted against fully vaccinating their children. Last year, 644 people contracted the virus.
A measles outbreak that began at Disneyland over the Christmas holidays in December spread across the country, including to Washington state.
So far this year, 178 people have been diagnosed with measles, according to the Centers for Disease Control and Prevention."


http://www.usatoday.com/story/news/2015/07/02/measles-death-washington-state/29624385/

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Fri Jul 03, 2015 1:32 pm

MumaPadurii wrote:In Spania s-a diagnosticat primul caz de difterie in ultimii 28 de ani.
Undeva prin Catalunya, un copil de 6 ani, nevaccinat.
Acum e la terapie intensiva, a trebuit sa-i aduca toxina antidifterica din Franta.

Am pus linkul mai jos, dar e in spaniola. Am rezumat mai sus pentru cei care nu s-au uitat la telenovele, imi place mai ales ultimul paragraf:

Conform Societatii Spaniole de Vaccinologie: "e ingrijoratoare posibila reaparitie a difteriei in Spania de cand s-au detectat cazuri in Europa, provenite din tari ale fostei Uniuni Sovietice, unde din cauza circumstantelor sociale si economice ale ultimilor ani, a scazut acoperirea vaccinala pentru aceasta si pentru alte boli prevenibile prin vaccinare si au aparut focare de difterie.

Cute, nu?
http://www.lavanguardia.com/vida/201506 ... teria.html

Pai s-au scos si ei pasand vina imigrantilor. Asta e xenofobie promovata institutional.
Am mai citit zilele trecute intr-in document oficial al WHO ca in Europa de est educatia sexuala e dificila din cauza 'fundamentalismului religios'.

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Fri Jul 03, 2015 1:59 pm

Pai in Spania rata de vaccinare e de peste 95% si nu a scazut in ultimii ani, dupa cum se poate vedea aici (sunt niste tabele la final):

http://www.msssi.gob.es/profesionales/s ... rturas.htm

Nu exista teoretic iminenta unei epidemii din cauza numarului mare de copii nevaccinati, ca in Romania, ce ar trebui sa acuze?

Pericolul nefiind neaparat la nivel epidemiologic, ci mai mult personal, cred ca vor sa transmita ideea ca respectivii copii nu mai beneficiaza de protectia colectiva in lumea globalizata in care traim. Ca e riscant sa se bazeze pe faptul ca ceilalti sunt vaccinati, asa ca ei nu e nevoie s-o faca.

Sigur, exista pericolul de a fi intelesi gresit de catre xenofobi si a fost nedelicata mentionarea unui anumit grup de emigranti intr-un comunicat oficial. Dar articolele scrise pe subiect incrimineaza clar asociatiile antivaccinale care au convins parintii sa faca alegerea respectiva...
Muma the Puma

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Fri Jul 03, 2015 2:27 pm

Da, destul de nedelicat ca unul sa iti faca pipi in cap. Interesant e sa ii multumesti ca ti-a atras atentia ca ai nevoie de un dus.
De ce nu mentioneaza imigrantii din Africa ci cei din fosta URSS? Parca se plangeau de imigrantii din Africa. URSS e pervers folosita ca sa nu vizeze exact o tara si sa provoace in raspuns diplomatic dar in perceptia publica tara respectiva e evidnet Romania (comunitate numeroasa si vizibila, omul de rand nu stie ca tehnic Romania nu a fost in URSS). Care sunt bazele epidemiologice pentru afirmatia respectiva?

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Chingachgook » Fri Jul 03, 2015 3:48 pm

Melania wrote:Pai s-au scos si ei pasand vina imigrantilor. Asta e xenofobie promovata institutional.
Am mai citit zilele trecute intr-in document oficial al WHO ca in Europa de est educatia sexuala e dificila din cauza 'fundamentalismului religios'.


asa si e.

sau voiai sa bage gunoiul supt pres?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Fri Jul 03, 2015 7:05 pm

Nici vorba, ce fundamentalism religios e in Romania???

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Chingachgook » Fri Jul 03, 2015 8:13 pm

ala de acum cateva zile cand cu educatia secsuala in scoli
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Fri Jul 03, 2015 9:24 pm

O descriere mai profesionista si unbiased a cazului din Spania:
http://ecdc.europa.eu/en/publications/P ... e-2015.pdf

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Chingachgook » Sat Jul 04, 2015 7:12 pm

Adica muma n a fost obiectiva?

Melania melania
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Tue Sep 29, 2015 12:50 pm

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... -legea.htm

Proiectul de lege despre vaccinarea obligatorie, proiect care va fi supus dezbaterii publice.
Va dati seama cum o sa vuiasca de indignare toata nisa naturopata a internetului?

Retinem si aplaudam:
Inscrierea copiilor in gradinite si scoli – fie de stat sau private – se va putea face doar dupa prezentarea de catre parinti a dovezii vaccinarii copilului cu vaccinurile care previn bolile mai sus precizate.
Muma the Puma

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Tue Sep 29, 2015 1:17 pm

Am intrat pe pagina Feliciei Popescu, sa vad reactii (micutii se organizeaza, asociatia protectiei consumatorilor, vor sa reclame abuzuril etc).

Am dat peste postul asta, m-am ckat pe mine de ras:

Anunt important pentru barbati: daca nu sunteti impotriva vaccinarii si daca nu va intereseaza postarile mele legate de big pharma si fraudele sistemului medical, VA ROG INSISTENT nu mai trimiteti cereri de prietenie doar ca sa-mi spuneti ca va place poza mea de profil!
Sunt casatorita cu barbatul visurilor mele, sunt fericita, am un copil minunat, nu caut prieteni de sex masculin pe Facebook.
Sper ca ati inteles odata pentru totdeauna!
Multumesc!
Va doresc numai bine!
Muma the Puma

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Chingachgook » Tue Sep 29, 2015 2:48 pm

nu mai faceti ma coada
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 25446
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby andy gavrilescu » Tue Sep 29, 2015 2:58 pm

eu n-o gasesc, imi aparura numai nasoale
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Chingachgook » Tue Sep 29, 2015 3:32 pm

intra la muma pe profil si cauta acolo la prieteni
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
marmotul
elite
elite
Posts: 8640
Joined: Wed Apr 23, 2008 12:22 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby marmotul » Thu Oct 01, 2015 1:05 pm

qpepsi.gif

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Thu Oct 01, 2015 5:01 pm

Domnul Csaba dezinformeaza putin, nu stiu daca din nestiinta sau neatentie.
In declaratia lui sustine ca trebuie cantarit daca masura impiedicarii accesului la educatie pentru a determina parintii sa-si vaccineze copiii este justificata, daca nu cumva exista si alte metode de constrangere care sa nu afecteze copilul.
Uita insa ca nu e vb doar de o metoda de constrangere, ci si de protectie a comunitatii, de protectie a altor copii.
Muma the Puma

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Thu Oct 01, 2015 5:52 pm

Edit

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Thu Oct 01, 2015 6:05 pm


User avatar
Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz
Posts: 17275
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:51 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Phat Skidz » Fri Oct 02, 2015 9:45 am

Dar, dar, dar...e un articol despre femei!
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Fri Oct 02, 2015 10:07 am

Nu, e si despre barbati, uite:
Just 16 percent of fathers have primary responsibility for taking their children to the doctor.


Lasand asta la o parte, si eu am observat ca femeile cred in toate mizeriile.
Nu e vorba doar de vaccinarea copiilor, ca sa zici ca e din cauza ca ele cresc copiii si sunt mai preocupate de asta decat barbatii, ci si de naturisme in general, astrologie, prostioare de pe facebook, sunt mai habotnice...

Cred ca e un efect al dezechilibrului dintre rolurile si interesele specifice de gen, existent de atatea secole in societate.
Ca sa contracaram tendinta asta, cred ca ar trebui sa militam pentru incurajarea altor interese in randul femeilor: educatie superioara, cariera, pozitii decizionale stresante la locul de munca. Astfel shiftand aria de interes inspre lucruri mai importante, vom incuraja o gandire mai practica si rationala. Cu timpul.
Muma the Puma

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 14907
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Melania » Fri Oct 02, 2015 11:05 am

Mamele sunt femei nu din cauza unui dezechilibru la nivel de societate.

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Mon Oct 05, 2015 3:06 am

andy gavrilescu wrote:eu n-o gasesc, imi aparura numai nasoale

https://www.facebook.com/felicia.popesc ... nref=story
Muma the Puma

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Mon Oct 05, 2015 3:00 pm

Azi am fost sunată de reprezentanta unei bănci care îmi oferea o asigurare foarte avantajoasă pentru situația în care aș avea un accident de orice fel, mai ales dacă ar presupune spitalizare. Am ascultat-o numai pentru că am intuit că are nevoie de înregistrarea propriului discurs pentru locul de muncă. După ce a terminat cu ofertele, i-am declarat sincer convingerea mea că, dacă gândești pozitiv, nu are ce să se întâmple rău. Pentru că insista să mă convingă că este aproape sigur că totuși voi păți una dintre variantele declarate de ea, am continuat susținând că numai persoanele negativiste sunt implicate în accidente de orice fel. N-o să-ți vină să crezi, Felicia, că tipa continua să insiste pe teoria ei!!! era ca și cum încerca să mă programeze negativ, numai să mă convingă să depun la banca respectivă suma aferentă asigurării!...

https://www.facebook.com/felicia.popesc ... _tracking={%22tn%22%3A%22R0%22}&pnref=story

:shock:
ce fauna
doamna a terminat Literele si e profa de limba romana la Liceul Teoretic Nichita Stanescu...
doamne ajuta...
Muma the Puma

User avatar
Janos
elder
elder
Posts: 1245
Joined: Wed Apr 08, 2015 10:15 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby Janos » Tue Oct 13, 2015 8:56 am

In cazul in care dorim sa ascultam si altceva in afara de steerobaurii autohtoni:
https://theforum.sph.harvard.edu/events/vaccinating-children/

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 33331
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Vaccinarea obligatorie

Postby MumaPadurii » Sat Feb 13, 2016 4:42 pm

Puteam sa pun pariu ca antivaccinistii vor lega cazurile bebelusilor cu sindrom hemolitic uremic de administrarea vaccinurilor...

http://www.argesplus.ro/surse-vaccinul- ... belusilor/
Muma the Puma


Return to “Discutii pe bune”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest