Lamuriri re-distribuire mf pt cei cu loc de munca

...nimeni n-a spus ca va fi usor
User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Lamuriri re-distribuire mf pt cei cu loc de munca

Postby mickeygreen » Thu Dec 07, 2006 7:36 pm

De pe site-ul oficial http://www.rezidentiat2006.ro (extras din Metodologia de Rezidentiat 2006):

Medicii de medicina generala cu drept de libera practica, încadrati cu contract individual de munca la cabinete scolare, cabinete planificare familiala, servicii de urgenta etc., precum si cei care se afla în relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, redistribuiti catre medicina de familie, opteaza pentru mentinerea contractelor actuale sau pentru încadrarea ca medici rezidenti.


E o fraza care va poate induce in eroare, pt ca la prima vedere va impune renuntarea la locul de munca actual daca optati pt rezidentiat mf (si viceversa, renuntarea la rezidentiat pt pastrarea locului de munca actual). FALS!!!

Interpretarea OFICIALA data de cei de la MS, care sunt atat autorii cat si cei care o aplica, este urmatoarea:
[atentie, cheia este cuvantul "incadrarea"] :D
Optati pt:
1. incadrarea ca rezidenti mf (platiti de spital, cu cartea de munca la spital), adica "rezidenti cu incadrare", sau
2. mentinerea incadrarii la locul de munca actual cu efectuarea rezidentiatului in paralel insa fara salarizare din partea spitalului, adica "rezidenti fara incadrare"

La repartitia de duminica veti opta pt una din cele 2 tipuri de rezidentiat, cu salarizare sau fara (daca pastrati locul de munca actual), pt care vor aduce 2 tipuri de adeverinte.

Atentie: firmele de medicamente NU sunt acceptate ca loc de munca pt un rezident (exista si incompatibilitate legala, by the way), ci doar situatiile mentionate in paragraf (inainte de etc :D care nu stiu ce inseamna), basically activitati medicale.

Alegerea "cu incadrare" sau "fara incadrare" se face pe proprie raspundere, ei nu va verifica acum, insa daca luati varianta fara incadrare (cu pastrarea locului de munca actual) si pe timpul celor 3 ani de rezidentiat nu desfasurati in paralel activitate medicala (probata prin copie a cartii de munca), la sfarsit nu veti putea sustine examenul de specialist.

Deranjant e ca nu se explica, formularile sunt criptice si se poate cadea f.usor in capcane, de-aia nu ezitati sa le cereti lamuriri daca aveti dubii la repartitie. Numai ei stiu ce-au vrut sa spuna, trist dar adevarat...

User avatar
matrix
elder
elder
Posts: 519
Joined: Mon Jul 07, 2003 9:03 am

Postby matrix » Thu Dec 07, 2006 10:57 pm

daca iei repartitia si apoi nu te mai duci unde ai fost repartizat ce se intampla ? mai precis care e raspunderea legala ?

din moment ce nu am semnat contract de munca nu ar trebui sa se intample nimic, corect ?
Viata lunga si prospera!

User avatar
blondel
senior
senior
Posts: 122
Joined: Fri Oct 01, 2004 10:31 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby blondel » Fri Dec 08, 2006 11:15 am

ok , eu lucrez cu carte de munca cu numar minim de ore /zi (2 ore/zi ) intr-o firma care se ocupa cu internet/calculatoare. poti sa imi spui daca trebuie sa renunt la contractul respectiv cand imi fac angajarea ca rezident ? din cate am citit in codul muncii ai dreptul la max 48 ore/saptamana si din cate mi s-a spus un rezident are 7 ore/zi, respectiv 35 ore /sapt
nu stiu daca am dreptul sa activez intr-un alt domeniu cu carte de munca si nu am inteles foarte bine cum este legal din ceea ce am mai citit
ideea este ca nu as vrea sa renunt la cele 2ore/zi...
multumesc
Si totusi Pamantul se invarte!...

drmec
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Tue Sep 05, 2006 2:40 pm

Postby drmec » Fri Dec 08, 2006 4:03 pm

blondel, uita-te pe site-ul colegiului medicilor, vezi daca ce faci tu este situatie de incompetenta cu profesia de medic. Daca nu, poti avea norma intreaga ca rezident, si sa fi platit ca atare, si sa iti pastrezi linistit norma partiala pe care o ai acum(cu cartea de munca la spitalul platitor)

User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

Postby mickeygreen » Fri Dec 08, 2006 4:58 pm

lui matrix: cata vreme nu ai semnat contractul cu spitalul nu ai nici o obligatie, nu ai nici macar calitatea de rezident (doar o repartitie/numire care nu implica o raspundere legala, ii dai curs sau nu). dupa ce ai semnat, tot ce ti se poate intampla (in caz de indisciplina, lipsa nemotivata de la serviciu, teoretic fiindca practic se poate aranja cu pontajul fara sa ai probleme) e desfacerea contractului de munca (si implicit incetarea de drept a statutului de rezident).

insa nu inteleg de ce-ai renunta, avand in vedere ca se prefigureaza f.clar desfiintarea rezidentiatului la cerere pe mf incepand cu anul viitor, iar locurile pe care le vor scoate la concurs sunt total la latitudinea celor de la MS. adica dai cu piciorul unei sanse pe care n-o s-o mai ai la anul. iar "stagiatura" de 3 ani va fi accesibila (cf.proiectului de lege al MS) doar promotiilor post-2007 (inclusiv).

ma indigneaza total politica asta, intrata in sangele celor de la MS (formularea deja clasica "incepand cu promotia XXX", de a proceda diferit pt promotii diferite, de a crea "oferte speciale" pe care tot ei le retrag dupa o vreme revenind more or less in punctul din care s-a plecat (din "spirit de reforma"). o sa iesim ca pensionarii, medici pe legi diferite cu statute diferite, mozaic, ale caror "situatii individuale" se vor "rezolva" cu sacosica pe la ms, dsp, cnpds, spitale etc. asta in loc sa cream si sa mentinem pur si simplu un sistem uniform si echitabil, cu aceleasi reguli pt toti.

iar la cealalta intrebare: cata vreme iti duci cartea de munca la spital si iti faci incadrarea ca rezident acolo, fara sa ai o "norma de baza" in alta parte, nu te va intreba nimeni ce alte colaborari mai ai. e necesar, totusi, sa-ti faci lichidarea la firma (ti se va cere la spital) si sa treci pe contract de colaborare la firma, in afara normei de baza.

fraza celor de la MS se refera la cei care vor sa-si mentina norma de baza la locul actual de munca (in cazul ca se afla in acele situatii particulare: medic scolar, la urgente, pe planning sau cu cmi), ei au posibilitatea sa pastreze incadrarea actuala si sa faca rezidentiatul "fara incadrare", adica doar studii, in felul asta scutind MS de niste fonduri.

m-a amuzat faza cu "incompetenta"... mda asta ar fi intr-adevar o problema :D insa cred ca te referi la "incompatibilitate" cu profesia de medic (situatiile le gasesti in legea 95/2006, aia a reformei in sanatate a lui nico, mai precis titlul XII ca e tare stufoasa). posibil referiri sunt si pe site-urile colegiilor medicilor locale, nu stiu insa cat de actualizate.

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Fri Dec 08, 2006 7:37 pm

"incompetenta"
headbang.gif :lol: :lol: :lol: :lol:

Inainte de a lua rezidentiatul am lucrat la o firma cu contract de munca.Dupa aceea mi-am dat demisia , m-am angajat ca rezident si apoi m-am reangajat la firma respectiva cu contract de colaborare de 4ore /zi , specificandu-se programul adica de la 16 la 20.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

DIEFOR
newbie
newbie
Posts: 6
Joined: Sun Oct 02, 2005 7:03 pm

Re: Lamuriri re-distribuire mf pt cei cu loc de munca

Postby DIEFOR » Fri Dec 08, 2006 8:51 pm

Buna, am si eu o intrebare....in cazul in care esti la doctorat cu frecv. fara bursa, poti opta pentru rez pe mf. cu incadrare? stie cineva ,ceva de genul asta?
merci

User avatar
shire
senior
senior
Posts: 261
Joined: Tue Nov 21, 2006 8:52 am

intrebare pt cei mai informati privind redistribuirea

Postby shire » Fri Dec 08, 2006 10:41 pm

Nu vreau sa ma bag ''ca musca-n lapte'' avand in vedere ca discutia se poarta pe un alt aspect...Am si eu o intrebare...Stie cineva ce inseamna centru arondat unui centru universitar? Si cat de usor se poate obtine transferul dintr-o sectie judeteana in bucuresti...asta pt ca la re-distribuire pe mf eu nu ma incadrez in cele 24 scoase pe bucuresti... mentionez ca am terminat in bucuresti, dar nu sunt din bucuresti...

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Re: intrebare pt cei mai informati privind redistribuirea

Postby ndsimona » Fri Dec 08, 2006 11:11 pm

shire wrote:Nu vreau sa ma bag ''ca musca-n lapte'' avand in vedere ca discutia se poarta pe un alt aspect...Am si eu o intrebare...Stie cineva ce inseamna centru arondat unui centru universitar? Si cat de usor se poate obtine transferul dintr-o sectie judeteana in bucuresti...asta pt ca la re-distribuire pe mf eu nu ma incadrez in cele 24 scoase pe bucuresti... mentionez ca am terminat in bucuresti, dar nu sunt din bucuresti...


Chiar ca te-ai bagat ca musca-n lapte! Exista topice unde se discuta despre transferurile de MF!
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

User avatar
shire
senior
senior
Posts: 261
Joined: Tue Nov 21, 2006 8:52 am

Postby shire » Fri Dec 08, 2006 11:57 pm

puteai sa ma ignori... te-ai deranjat degeaba domnisoara...nu vazusem topicele...ulterior m-am lamurit... comentariul tau a fost total gratuit...

User avatar
Madi
elder
elder
Posts: 666
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:16 am
Location: Tei
Contact:

Postby Madi » Sun Dec 10, 2006 8:54 am

ndsimona wrote:Inainte de a lua rezidentiatul am lucrat la o firma cu contract de munca.Dupa aceea mi-am dat demisia , m-am angajat ca rezident si apoi m-am reangajat la firma respectiva cu contract de colaborare de 4ore /zi , specificandu-se programul adica de la 16 la 20.


Hmm... asta cu 4 ore se numeste "contract de colaborare"? Nu e si el contrat de munca cu juma' de norma? :roll:
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!


Return to “Rezidentiat 2006”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests