Nu vreau sa dau sfaturi celor care dau rezi la anu...pentru ca nu ma consider un exemplu...a fost al doilea an cand am dat(primul am invatat doar incepand din septembrie, iar al doilea an incepand din iulie)...dar secretul , cred eu, e ca indiferent cat ai invata (si asta depinde de fiecare cum isi organizeaza timpul) e sa nu ajungi la examen fara sa fi facut de cel putin 5-6 ori materia(si cartea, si grilele),grilele preferabil de mai multe ori. La fiecare repetare a materiei, retii ceva nou, intelegi mai bine...sau chiar iti dai seama ca poate ai inteles gresit ceva. A doua chestie e sa nu inveti stresat ca nu ai retinut procentul respectiv, sau clasificarea x...eu nu m-am stresat cu TNM-uri, procente. Cat am retinut, atat am retinut(e drept ca mi-am facut in ultima saptamana niste scheme cu grupe ganglionare si ceva clasificari,pe care m-am uitat inainte cu o zi...pentru ca sunt chestii, care, daca nu ai de-a face cu ele in fiecare zi, le uiti oricum)
Mai trebuie sa te gandesti ca o sa ai si un pic de noroc, si nu o sa vina grile cu exact ce nu stii
Apoi dupa fiecare capitol, trebuie facut grile, iar aici...cu simulari(cu diverse programe,pe net etc), la fiecare capitol, sa iti dai seama unde stai prost.Asa am ajuns de la procentaje de 80% la aproape 100%.
Apoi, incepand cu cel putin o luna inainte, am facut simulari...ca la examen, cu 200 de intrebari din toate subiectele.Parerea mea e ca astea m-au ajutat enorm...Desi la inceput faceam 95-97%...in ultimele 2 saptamani am ajuns la 98-99%. Desi m-am ingrijorat un pic, vazand ca nu fac 100%,avand in vedere experienta anului trecut cu atatea punctaje maxime.
Unii colegi de-ai mei ziceau ca nu are rost sa faci simulari din toata materia, preferand sa citeasca....dar eu nu cred ca trebuie sa-ti fie frica sa vezi realitatea, adica de cat esti in stare...poate te poate demoraliza daca vezi ca gresesti mult, dar tocmai de asta simularile din toata materia trebuie incepute devreme, ca sa ai timp sa te perfectionezi pe zi ce trece.
Ideea e sa tinzi spre 100%, sa iti pui in cap ca trebuie sa faci 100%...si asta nu poti de la o zi la alta. Cu rabdare, calm...fara sa fii stresat ca nu retii tot! Data viitoare cand repeti materia, se va vedea ca stii ceva in plus.
Sper sa ajute pe cineva stilul meu;) Succes!