Mouse

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Mouse

Postby originaltup » Sun Dec 21, 2003 7:26 pm

Vreau sa-mi iau un mouse optic pe la vreo 5-600.000 si am de ales intre Logitech si Microsoft ( http://www.bestcomputers.ro/produse.php ... fice&tip4= ). Care se merita mai mult?
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Mon Dec 22, 2003 12:57 pm

nu prea conteaza
ambele sunt bune... eventual vezi si tu care aremai multe butoane,rotite de scroll. chestii dintr-astea

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Postby originaltup » Mon Dec 22, 2003 5:28 pm

Din nefericire nu mai au in stoc, asa ca o sa astept pana dupa sarbatori :(
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Fri Jan 09, 2004 6:20 am

ambele sunt faine ... logitech-ul e mai toporan, mai de cursa lunga, Microsoft-ul e mai personal - parere proprie, dupa ce am trecut prin cateva, si de-o parte si de alta ...

ar fi bine daca ai reusi sa te orientezi catre varianta retail a mouse-ului Microsoft Whell Eye (e cu approx 50-60 % mai scumpa acu' - eu cand l-am luat am dat vreo 50 USD). De ce zic asta? De curand am cedat fostul retail nevesti-mii si mi-am luat un bulk - Microsoft Intellimouse Optical (mai are vreo 2 butoane in laterala). Dar calitatea realizarii este vizibil diferita (la precizie si viteza sunt cam la fel - adica f. bune). Dar feeling-ul si realizare este cu 2 clase mai sus la primul ...

Acu e si chestie de gust ... ma invatasem cu butoanele laterale pana de curand ... dar am facut trecerea definitiva la Win 2k3 server si vechea versiune de soft de la MS (4.12) nu mai mere pe noul Sistem de operare, vrea neaparat Intellipoint 5.0 ... care are o MARE buba - saracacios la configurarea butoanelor .... daca in cel vechi imi dadea optiuni de nu shtiam ce si cum sa le mai pun (inclusiv posibilitatea emularii ORICAREI taste), la asta am doar vreo 20-30 predefinite si NU am refresh (F5).

Cam asta e ... concluzia - chestie de gust ... Logitech-uri am luat (cu sacul) pentru clienti ... sunt rezistente si bune calitativ ...

Succes!
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Postby originaltup » Fri Jan 09, 2004 9:04 am

Am luat pana la urma un Logitech M-BJ58. Foarte simplu, si driverele extrem de limitate, nu se distinge cu nimic de alte mouse-uri. Ba chiar pe primul calculator pe care l-am testat, din cand in cand, aleator, se plasa pointerul la mouse intr-unul dintre colturile monitorului :evil: . Pe asta al meu n-a facut decat o data figura.
In rest se misca bine si e ceva mai silentios si la click-uri, e placut la folosire
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2860
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Postby Dan » Fri Jan 09, 2004 2:55 pm

Chestia asta cu saritul mouse-ului in colt am patit-o si eu. Am pus driverele de windows pentru mouse si nu cele cu care a venit el. Merge fara probleme.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Postby originaltup » Fri Jan 09, 2004 10:58 pm

Da, si eu il tin cu cele de windows acum, cel putin in XP. In 98 insa va trebui sa-l instalez ca nu-l recunoaste.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Fri Jan 09, 2004 11:05 pm

hmmm .. in general, am recomandat folosirea MouseWare sau Intellipoint si nu a driverelor generice de windows ... te lasa sa setezi shoarecu' cum trebuie ... Plus ca atrat Logitech, cat si MS au scos versiuni foarte bune ale celor 2 softuri ... nush ce draq i-a apucat cu noul Intellipoint pe cei de la MS ...

PS: Am folosit mult timp LiveWare atat la logiteci, cat si la ceilalti shoareci (a4teci, geniusi etc) fara probleme ... oricum, mergeau mult mai bine decat cu driverele lor ?(de tot rasu' ash spune). Intellipointu' nu vrea (din pacate) sa o ia decat daca "simte" un MS Hardware ...
formerly known as gaurika ...



May the best from your past be the worst in your future!



Tyby out!


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest