placa de sunet

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3165
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

placa de sunet

Postby tapirul » Wed Oct 22, 2003 7:38 pm

ce pot sa fac sa nu mai aud posturi de radio in boxe? E enervant rau. Banuiesc ca nu e din boxe, ci din placa.

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Wed Oct 22, 2003 8:35 pm

nu chiar. de fapt firul de la boxe se comporta ca o antena. am si eu problema asta insa dintr-un motiv ciudat, se manifesta doar 3-4 secunde dupa ce inchid calculatorul, pina atunci probabil ca semnalul de la placa de sunet e prea puternic si il acopera. oricum, incearca niste fire mai mici la boxe sau macar incearca sa le stringi nitzel sa nu fie intinse prin toata camera.

ah, si daca nu ai facut deja treaba asta, lasa volumul placii de sunet la maxim (sau la maximul posibil fara sa faca overload & distorsiuni) si controleaza volumul doar din boxe.

sint ecranate?
N/A

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Wed Oct 22, 2003 8:42 pm

Ar mai fi solutia sa dai la masa (sau calorifer) shasiul calculatorului. Sau verifica daca ai o bucla de masa (un al doilea punct comun de masa intre sistemul audio si shasiu).
Varianta definitiva ar fi sa te intorci in muntii nostri, ca nu sunt asa multe radiouri. :twisted:
Image Get Firefox!

User avatar
sl0bizz
elder
elder
Posts: 671
Joined: Mon Jul 14, 2003 7:33 pm
Location: Boston
Contact:

Postby sl0bizz » Wed Oct 22, 2003 11:28 pm

Eu am tuner si sint programe care "uita" sa inchida total sunetul cind le inchid si programe care se comporta normal. Daca ai tuner, e o pista.
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3165
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Thu Oct 23, 2003 3:33 am

tuner n-am, asa ca pica. O sa incer variantele propuse - multam fain. Radioul se aude cu atat mai tare ca cat boxele sunt date mai la minim, deci probabil e adevarat treaba cu placa de sunet care acopera sunetu'.
Multam again. Tot e bine, am auzit de cazuri si mai ciudate, sa le prinda posturi de radio plombele, placile metalice din cap sau proteza.

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Thu Oct 23, 2003 5:05 am

Tapire, tare imi pute treaba asta cu radioul in boxe ....

Spuneai mai sus ca se aude mai tare daca dai boxele mai incet ... adica daca scazi volumul din mixer (shi NU cel de la boxe intzeleg)

Vrei sa detaliezi un pic te rog: placa de sunet, boxe, (amplificator etc if any), placi aditzionale in computer?
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3165
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Thu Oct 23, 2003 10:32 am

se aude mai tare daca dau incet din BOXE... (daca boxele sunt la minim aud postul de radio destul de clar sa ascult stirile... Noroc ca prinde un post de roc'n roll)
Placa de sunet, sincer sa fiu, nu stiu exact (sau spune-mi unde sa ma uit). Calcu' l-am luat cu totu' de la Compaq. Mi se pare ca e Yamaha something. N-am amplificator. Boxele sunt cu .. bass booster ii zice parca? Ca o cutie aditionala, difuzor de fapt, sta sub birou)

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Thu Oct 23, 2003 11:14 am

tapirule, uite am gasit asta: http://www.epanorama.net/documents/grou ... mming.html

din cite inteleg eu, e posibil sa fie de vina chiar sistemul de alimentare de la boxe, daca nu e ecranat corespunzator. poti incerca niste speakere pasive (dar nu e amuzant deloc...).

dupa cum zic astia ori schimbi boxele ori pui mina si faci ecranare la boxe. ceea ce este suficient de nasol, am incercat o data si dupa vreo 30 de cm mi-am dat seama ca nu sint CHIAR asa de mari interferentele ;).

epanorama wrote:Radio interference can cause serious noise problems to the audio system which is not properly shielded. The most typical noises are all kinds of interference noises and the transimmission is heard in the audio system. Some strong radio transmitters and industrial systems which use radio frequency signals can sometimes be modulated with mains frequency humming (for example because of poor power supply). If this kind of modulated radio frequency signal enters to your equipments it can cause mains hummign like interference which is very hard to get rid of.[...]

Radio frequency interference (RFI) is a big source of all kinds of noises. Many RFI interferences are easily un-detected if you can't hear the actual "radio signal". Radio interference can easily take the form of hash that sound like white noise. Proper grounding and shielding practices are your only real defence against RFI.[...]

One problem is the poorly designed equipments. Some companies use active components with poort noise performance. You can get rid of this kind of problem by replacing the nasty components or the whole equipment. If you must use the existing equipments as it is then careful gain structure adjustment can usually keep the noise at acceptable levels.
N/A

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Thu Oct 23, 2003 9:19 pm

Tapire, io nu mai intzeleg ... daca e volumul la minim, in boxe se aude mai tare?! pai potentiometrul ala de volum modifica niste tensiuni acolo ... il dai mai mic, inseamna ca altceva il da mai mare ...

ashe ca ... da-i de-un "Ghost Busters" :D

Man, daca scotzi firul de la boxe din placa de sunet, se mai aude sheva?
formerly known as gaurika ...



May the best from your past be the worst in your future!



Tyby out!

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Fri Oct 24, 2003 1:49 am

E normal sa se auda mai tare din cauza lipsei de reactie negativa a amplificatorului, iar daca scoate firul ar trebui sa nu se mai auda nimic. In schimb, cu firul scos, daca atinge cu mana conectorul trebuie sa se auda foarte tare.
Image Get Firefox!

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3165
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Fri Oct 24, 2003 9:06 am

se aude si cu firul scos, dar ceva mai incet parca. Si daca pun mana pe conector nu se schimba. Probabil ca metalurgia din calculator este antena mai buna ca mine.
Inseamna ca nu e din placa, ci pur si simplu firul (or so) receptioneaza si transmite semnalul in difuzor. Se aude mai tare dat la minim ca nu mai e supresat de semnalul din placa de sunet.
Si s-a mai intamplat ceva: dupa ce am scos firul si am incercat asa, acum nu se mai aude aproape de loc radioul..... O fi vorba de incarcatura electrostatica care face sa se receptioneze mai bine?

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Sat Oct 25, 2003 9:57 am

tapirul wrote:O fi vorba de incarcatura electrostatica care face sa se receptioneze mai bine?

pai nu cred. parca metalele nu se incarca electrostatic. mai degraba tind sa cred ca ai infipt mai bine mufa in placa de sunet si acum face contact si masa. care, pe jackul de 3.5 e ultima banda metalica
N/A

User avatar
Hawkeye
senior
senior
Posts: 131
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:31 am
Contact:

Postby Hawkeye » Fri Nov 07, 2003 2:48 pm

Am formatat calculatorul si cand a venit momentul sa instalez driver-ul pt placa de sunet (care e pe o discheta furnizata de producator), n-a mers. Banuiesc ca e ceva in neregula cu discheta (are cam 6 ani). Asa ca am tras driver-ul de pe Internet. Insa, surpriza: imi apare alt driver in Device Manager, desi am downloadat exact driverul pe care il cere placa de sunet . Ce-i drept, se aude in boxe.
Insa, in momentul in care am vrut sa ma uit la un film, apare un mesaj de eroare in care mi se spune ca e ceva in neregula cu "sound device". Si am folosit aceleasi codecuri ca si inainte de formatare. Am tras mai multe codecuri si fie am imagine fara sunet, fie am sunet fara imagine.
Poate cineva sa-mi dea un sfat? E posibil sa fie din driverele pt placa de sunet sau din codecuri? E posibil ca firma respectiva sa nu mai produca drivere pt tipul meu de placa de sunet (ESS 1938 PCI AudioDrive)?
My lifestyle determines my deathstyle ! :usa

User avatar
adi
elder
elder
Posts: 1118
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:40 am

Postby adi » Fri Nov 07, 2003 3:18 pm

Hawkeye wrote: E posibil ca firma respectiva sa nu mai produca drivere pt tipul meu de placa de sunet (ESS 1938 PCI AudioDrive)?
nu cred ca nu mai sunt drivere ptr ea. eu am una si mai veche (ESS 1869) si tot am gasit driver ok ptr ea. in plus, chiar si 98SE-ul o vede si merge bine.
vezi pe aici de ex: http://www.soundcard-drivers.com/

User avatar
Hawkeye
senior
senior
Posts: 131
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:31 am
Contact:

Postby Hawkeye » Fri Nov 07, 2003 3:40 pm

Adi, si eu tot de-acolo am tras, numai ca placa mea este inclusa in Solo I.
Win 98 SE nu are drivere pt placa asta. :(
My lifestyle determines my deathstyle ! :usa

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Sat Nov 08, 2003 12:50 am

Uite aici inca un link http://lad.goodnet.com/~drivers/Audio/E ... SE3047.zip
Am auzit multe povesti triste cu placile Ess Solo, in ceea ce priveste driverele. Codecurile insa au fost foarte bune la vremea lor.
Image Get Firefox!

User avatar
Hawkeye
senior
senior
Posts: 131
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:31 am
Contact:

Postby Hawkeye » Sat Nov 08, 2003 3:37 am

Multumesc pt link, dar e acelasi zip ca si la http://www.souncard-drivers.com. Pe asta l-am incercat. :roll:
My lifestyle determines my deathstyle ! :usa


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest