Modem

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Modem

Postby originaltup » Thu Jul 24, 2003 9:28 pm

Intrucat o sa parasesc aceasta minunata retea in max 2 luni si o sa trec pe dial-up (sper ca macar asta) cam tre sa-mi iau un modem, evident cat mai bun cu cat mai putini bani. Dar cum nu stiu mai nimic despre modem-uri m-ar ajuta ceva sfaturi pe tema asta.
Ce chipset, soft sau hard (ca eu habar nu am ce inseamna asta), si cam la ce pret.

User avatar
ARP
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Sun Jul 06, 2003 12:47 pm
Location: P20
Contact:

Postby ARP » Thu Jul 24, 2003 10:26 pm

E bine sa fie modem hardware adica decodarea (modularea/demodularea) sa fie facuta de device-ul in sine si nu software...Una peste alta sa fie hardware! Acum diferentele semnificative de pret apar intre cele interne si cele externe cele din urma fiind de 2-3 ori mai scumpe! Rata de transfer 56k este suficienta! Acum daca vrei si preturi eu iti pot face o oferta dar nu vreau sa fiu luat in vizor de moderatori asa ca.. ma abtin! Daca vrei te ajut cu cea mai mare placere, eventual pe privat!

User avatar
Scorpio
junior
junior
Posts: 32
Joined: Thu Jul 17, 2003 11:34 pm
Location: Sper in drum spre tarile calde cat mai curand :)

Postby Scorpio » Mon Jul 28, 2003 11:30 pm

Ar fi misto sa iti iei un modem PCI Rockwell 56K! In privinta preturilor si ofertelor poti sa verifici si pe http://www.bursa.rol.ro cine stie poate gasesti ceva ieftin si bun! O diferenta majora intre modem-ul hard si soft este ca un modem soft nu merge pe un calculator mai slab de Pentium 166MMX, pe cand celalalt merge! Mai este vorba si de corectia erorilor dar asta nu prea o vedem cu ochiul liber (eu unul nu am vazut-o, dar probabil ca ea exista) :wink:
Din ce modem-uri am vazut pe piata (asa-zise hardware) eu nu as lua Connexant ca au ceva probleme cu instalarea (desi odata instalate isi fac si ele treaba). Un modem suparat ar fi un US Robotics Voice Int, care este hardware (pe bune, testat pe un 486) care in magazine este destul de scump dar la second se mai gaseste si pe la 20$. E cam cat unul nou Connexant, dar nu se compara in nici o privinta. E destul de stresant sa ai un modem prost care sa trebuiasca sa formeze de nu stiu cate ori cand esti dupa 10 seara si e reteaua aglomerata si sa te taxeze la greu Romtelecom-ul zicand ca e servarul ocupat! Eu am folosit asa ceva pe dial up si am ramas "PENTRU" US Robotics!
Bafta!
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new!

User avatar
Draso
senior
senior
Posts: 300
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:58 am
Location: Cluj-Napoca
Contact:

Postby Draso » Mon Jul 28, 2003 11:39 pm

Eu am un modem Ambient (chipset Intel). E hard deci merge si pe calc slabe si pana acum n-am avut nici o problema cu el. Merge super ok si seara pe Xnet. Inca nu mi s-a deconectat niciodata.
E si foarte ieftin in plus, in jur de 10$ fara TVA.

Cele Rockwell sunt probabil cele mai bune dar si pretul e pe masura.

User avatar
Scorpio
junior
junior
Posts: 32
Joined: Thu Jul 17, 2003 11:34 pm
Location: Sper in drum spre tarile calde cat mai curand :)

Postby Scorpio » Tue Jul 29, 2003 12:41 am

Am intrat o data pe mirc si am suparat pe cine nu trebuie, moment in care au inceput sa dea atacuri cu BNC-uri daca stii cum vine treaba! Internetul nu mai mergea, dar conexiunea mea la internet mi-a ramas, zic eu multumita modem-ului care a reusit sa faca fata pachetelor de informatie trimise de BNC-uri! Mi-am activat fire-wall-ul si apoi le-am facut in necaz :lol: Eu as zice ca diferenta de 10$ a meritat din plin!
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new!

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Postby originaltup » Sun Aug 17, 2003 12:05 am

Am cautat si am gasit deocamdata urmatoarele oferte. Care se merita? Eventual daca stiti alta oferta peste care nu am dat.

1. US Robotics
Fax/Modem US Robotics 56.000/14.400 Intern
model Internal
56.000 / 14.400 , V90, Intern
Pret vanzare: 722 000 lei (TVA inclus)
Best

2. MODEM 56K US.ROBOTICS PE ISA, second-hand
Pret: 650.000
Bursa.rol

3. Fax Modem 56 Kbs Ambient(Intel) PCI hardware
Pret: 440.000
Creativesoft

4. Fax Modem 56 Kbs Rockwell PCI hardware
Pret: 642.000
Creativesoft

5. MODEM PCI ACORP M56ICH92, V92 56K INTERNAL VOICE/FAX/MODEM CONEXANT
Pret: 495.000
Depozitul de calulatoare


PS. am Celeron II 1.1 GHz, 184 MB RAM asa ca nu am probleme de resurse

User avatar
originaltup
elder
elder
Posts: 1749
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:52 am
Location: Ohio

Postby originaltup » Tue Aug 19, 2003 11:48 pm

Nici o idee?
Daca nu maine am de gand sa ma duc sa iau un Wisecom - Rockwell, hard

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Mon Aug 25, 2003 12:32 am

Eu am un Intel-Ambient si sunt multumit de el. Are si drivere de linux... Zice ca e un HAM, adica hardware accelerated modem, adica e partial hardware, dar cand sistemul e mai liber mai fura putere de calcul de la procesor. Pe thunderbird 850 nu se simte nimic in plus. Nu e chiar un winmodem suta-n suta. Nu te deconecteaza cand ii vine lui (record 6 ore), download vreo 42kbps si upload 30 kbps. Restul depinde de ISP, chiar foarte mult.
Image Get Firefox!

User avatar
andy
elder
elder
Posts: 699
Joined: Sat May 29, 2004 9:56 pm
Location: Bucuresti

Postby andy » Tue Jan 10, 2006 11:39 pm

dar la fax modemuri se pricepe cineva?
vreau sa stiu daca se poate trimite fax pur si simplu instaland modemul in placa de baza si conectandu-l la priza de telefon.
multumesc
Not kennt kein Gebot.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23343
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Postby Chingachgook » Wed Jan 11, 2006 12:07 am

pai in primul rand iti trebuie numar de fax



k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
andy
elder
elder
Posts: 699
Joined: Sat May 29, 2004 9:56 pm
Location: Bucuresti

Postby andy » Wed Jan 11, 2006 1:28 am

:lol: :lol: :lol: pai evident ca l-as trimite catre un numar de fax, doar nu catre mobil :lol: :lol:
desi sunt mobile care pot primi si faxuri.
Not kennt kein Gebot.

User avatar
andy
elder
elder
Posts: 699
Joined: Sat May 29, 2004 9:56 pm
Location: Bucuresti

Postby andy » Wed Jan 11, 2006 2:45 am

nu mai e nevoie.
tocmai s-a lansat serviciul gratuit fax2mail :D
belea!
Not kennt kein Gebot.

Enemy
elder
elder
Posts: 1141
Joined: Fri Sep 12, 2003 5:41 pm
Contact:

Postby Enemy » Wed Jan 11, 2006 6:07 pm

adik ce face? trimite faxul in mail?

User avatar
andy
elder
elder
Posts: 699
Joined: Sat May 29, 2004 9:56 pm
Location: Bucuresti

Postby andy » Wed Jan 11, 2006 8:55 pm

exactamundo!
Not kennt kein Gebot.


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest