Am ajuns pe forumul vostru din pura curiozitate, nefiind un student la medicina, si mai mult nefiind nici macar in bucuresti. Eu sunt student la informatica in iasi si, sincer sa fiu, am fost placut impresionat de initiativa voastra. Nu ma asteptam sa gasesc asa un topic pe un forum de medicina si imi face placere sa vad ca, desi medicina se afla pe primul loc in topul prioritatilor voastre, nu v-ati pierdut interesul pentru informatica (ba chiar mai mult, pentru PROGRAMARE, bau-baul multor average-users

). Mult succes pe mai departe. Deocamdata insa, as vrea sa-mi dau si eu cu parerea legat de unele opinii pe care le-am citit pe acest thread de discutii:
1. C++, desi e inca foarte actual, fiind cel mai complet model teoretic de programare orientata-obiect, trebui folosit acum mai mult ca si suport pentru predarea programarii, pentru cei care vor sa invete teorie, MULTA teorie, si sa prinda toate ascunzisurile si paradoxurile limbajelor OO.
2. ASM-ul, desi depasit de mult, este inerent in unele aspecte ale informaticii (asa cum este, spre exemplu, crearea de antivirusi). Vorba aceea, "daca n-ar fi, nu s-ar povesti"...
3. Pentru cei care vor sa inceapa sa-si faca propriile programe cu interfata grafica, sub Windows, recomand cu caldura Delphi 7 sau C# (se poate actualmente lucra sub delphi 7, pentru ca apoi sa se exporte proiectele create sub .NET, suportul oferit pentru asta de delphi 7 fiind de un real ajutor).
4. Multumesc lui visoft pentru clarificarile aduse cu privire la pasii urmati pentru trecerea de la sursa la executabil si pentru detaliile corectorii referitoare la API-uri.
5. Am citit pe undeva pe-aici ca ar exista sub DOS niste fisiere .bat care pot stabili pentru un program dat ce va rezulta la iesire. Nu stiu daca am priceput eu bine chestiuta specificata, insa daca asta a vrut sa spuna autorul respectivului mesaj, atunci persoana in cauza trebuie sa afle ca output-ul rezultat dupa rularea unui cod e o problema NP-completa (in sensul ca nu se poate determina in timp polinomial rezultatul executiei unui cod, ba chiar mai mult, sunt situatii in care este imposibila ajungerea la vreun rezultat, un exemplu in acest sens). Exista doar anumite clase de probleme pentru care se poate specifica output-ul, iar probleme de acest gen sunt studiate la facultatea de informatica de o serie intreaga de discipline cu fundamente teoretice serioase si cu o multime de aplicatii practice, intre care realizarea de compilatoare ori de programe recursive corect structurate... Dar, cunoscand faptul ca multa lume nu inghite matematica, o sa ma opresc aici cu detaliile tehnice.
6. La ora actuala Notepad-ul se foloseste, dragilor, doar pentru mici corecturi aduse unui site deja finalizat in mare masura, iar nu pentru realizarea in intregime a unei pagini web (in afara de cazul in care pagina ar trebui sa afiseze un mesaj de genul: "Buna ziua. Eu sunt o pagina de www

" ). Personal, recomand un editor gratuit care se numeste HTML-Kit si care se utilizeaza la noi la facultate fiind deosebit, complet si customizabil, adaptat atat pentru incepatori cat si pentru avansati.
Deocamdata cam atat. Eu sunt doar un observator ocazional al acestui topic (ca de altfel al intreg forum-ului), insa am tinut in primul rand sa va felicit pentru initiativa laudabila si sa va urez spor la treaba si succes in viata, pe orice drum ati merge.
A, era sa uit: la facultatea de informatica, fetele sunt prezente (cel putin in an la mine) in numar mai mare ca baietii, asa ca nu stiu de unde ideea ca informatica ar fi iun domeniu pe care baietii il consideara exclusivist... poate in alte zone ale tarii asa o fi! Si bineinteles ca si aici fetele sunt mai muncitoare (nu tocilare, cum tind sa fie categorisite de necunoscatori, fiindca noi informaticienii in general suntem catalogati drept tocilari - de fapt si medicinistii la fel, asta cred ca au experimentat-o si unii din voi), si sunt bineinteles sefe de promotie si primele pe listele cu burse si tot asa. Si la noi (ca si la politehnica, din cate am inteles) exista o camaraderie extraodrinara si un spirit de echipa nemaipomenit atat intre noi studentii cat si intre noi si profesori, asistenti si laboranti (multi dintre ei doar cu trei-patru ani mai "batrani" decat noi). Ideea e ca inre programatori nu ar trebui sa existe o competitie, ci o colaborare stransa, fiindca piata e deschisa tuturor si locuri de munca, cel putin in domeniul asta, se gasesc din belsug pentru toata lumea, daca cei interesati stiu unde sa caute.
Sper ca nu v-am plictisit (prea tare

). Asadar, sa fiti sanatosi, sa lucrati cu spor, sa treceti cu brio de examene si sa ajungeti in viata exact acolo unde va doriti!
Live each day as if it were your last, because eventually it will be...