De ce merge netu ATAT de prost????
-
- newbie
De ce merge netu ATAT de prost????
As vrea si eu sa-mi spuna cineva ce DRACU are netu ca de ceva timp merge INGROZITOR(nu ca pana acum ar fi mers prea grozav).De ce mi se tot deconecteaza messengeru ,de ce tre sa deschid dc-u de 3 ori ca sa ma conectez pe hub,si de ce din minut in minut imi apare cate-un "Connection reset by server"??
De fapt,ce as vrea eu sa stiu si mai mult este CAND se vor remedia toate porcariile astea ca M-AM SATURAT,nu se mai poate asa ceva ,fratilor....Fac boala de nervi.
De fapt,ce as vrea eu sa stiu si mai mult este CAND se vor remedia toate porcariile astea ca M-AM SATURAT,nu se mai poate asa ceva ,fratilor....Fac boala de nervi.
- victor
- elder
- Dan
- Master of Disaster
Problema principala pentru care netu merge prost e ca apar constant host-uri pline de virusi trimit sute de requesturi aiurea pe secunda: le suspendam accesul in cazuri din astea pana cand isi rezolva problema,dar din pacate pe cei mai multi ii tine de joi pana mai apoi....si o luam de la capat.
Probabil ca ar trebui stabilit ca la evenimente din astea repetate sa-i lasam fara net o perioada mai lunga de timp.
Probabil ca ar trebui stabilit ca la evenimente din astea repetate sa-i lasam fara net o perioada mai lunga de timp.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
-
- newbie
Hai ca asta-i buna,avand in vedere ca iar imi merge netu mai rau ca pe dial-up (la propriu) si ma tot deconecteaza nenorocitu ala de server...In cazul in care ai dreptate si din aceasta cauza imi merge netu in halu' in care merge, doresc sa va anunt ca NU AM NICI UN VIRUS...Am NAV2005 cu TOATE update-urile,WIN XP-SP2 cu TOATE update-urile si tocmai mi-am scanat sistemul pentru a MIA OARA (ca de,am crezut si eu ca o fi vreun virus) FARA SA GASESC,EVIDENT,NIMIC,nici macar vreun amarat de adware....
Doresc remedierea cat mai rapida a situatiei deoarece asa ceva mi se pare INACCEPTABIL....
I.P: 10.7.3.135
Multumesc pt. intelegere
Doresc remedierea cat mai rapida a situatiei deoarece asa ceva mi se pare INACCEPTABIL....
I.P: 10.7.3.135
Multumesc pt. intelegere

- Dan
- Master of Disaster
1. INACCEPTABIL mi se pare tonul tau...dar nu continui pentru ca nu e locul aici. Daca dai ceva mai multe detalii poate te pot ajuta.
2. Daca aveai vreun virus nu aveai net la ora asta. Mai sus ma refeream la multele statii care sunt virusate in retea si nu la tine si care floodeaza reteaua cu arp-requesturi.
3. Timpul mediu de raspuns al conexiunii pc tau cu serverul este la momentul la care scriu postul asta de sub 2ms, deci cel putin la momentul asta nu conexiunea ar fi problema. In seara asta la mine netu a mers chiar ok.
4. In general paginile de afara merg mai lent decat cele din Ro. Zi niste adrese care merg greu sa imi fac si eu o idee. Ai incercat sa folosesti un proxy in momentul in care iti merge greu conexiunea ?
5. Reamintesc ca traficul nostru e best-effort si nu e trafic garantat.
So, mai da ceva detalii si vedem ce putem face.
2. Daca aveai vreun virus nu aveai net la ora asta. Mai sus ma refeream la multele statii care sunt virusate in retea si nu la tine si care floodeaza reteaua cu arp-requesturi.
3. Timpul mediu de raspuns al conexiunii pc tau cu serverul este la momentul la care scriu postul asta de sub 2ms, deci cel putin la momentul asta nu conexiunea ar fi problema. In seara asta la mine netu a mers chiar ok.
4. In general paginile de afara merg mai lent decat cele din Ro. Zi niste adrese care merg greu sa imi fac si eu o idee. Ai incercat sa folosesti un proxy in momentul in care iti merge greu conexiunea ?
5. Reamintesc ca traficul nostru e best-effort si nu e trafic garantat.
So, mai da ceva detalii si vedem ce putem face.
Eu din muntii mei...
-
- newbie
Multumesc pt.bunavointa , acum merge bine desi ,repet ,nu stiu pt,cat timp deoarece si ieri am patit acelasi lucru si azi iar nu mergea.
Si cand spun nu mergea ,vreau sa spun ca nu mergea NICI un site din afara si cele romanesti mergeau dupa ce dadeam de vreo 5 ori refresh si nici atunci toate...
Cat despre RSM,primeam cate un "Connection reset by server" de cate ori dadeam un search sau file-list...
Am incercat si cu ,si fara proxy si rezultatul a fost absolut acelasi.Poate reusesti tu sa-mi explici ce s-a intamplat ca pe mine ma depaseste.
Cat despre tonul meu,situatia a fost intr-adevar INACCEPTABILA dar nu am acuzat pe nimeni deoarece n-am idee ce dracu s-a intamplat.
In legatura cu postul tau despre statiile virusate,mie mi s-a parut destul de clar ca te-ai referit la mine,daca am inteles gresit imi cer scuze.
Oricum multumesc pentru bunele intentii,acum merge si sper sa nu mai am probleme
Si cand spun nu mergea ,vreau sa spun ca nu mergea NICI un site din afara si cele romanesti mergeau dupa ce dadeam de vreo 5 ori refresh si nici atunci toate...
Cat despre RSM,primeam cate un "Connection reset by server" de cate ori dadeam un search sau file-list...
Am incercat si cu ,si fara proxy si rezultatul a fost absolut acelasi.Poate reusesti tu sa-mi explici ce s-a intamplat ca pe mine ma depaseste.
Cat despre tonul meu,situatia a fost intr-adevar INACCEPTABILA dar nu am acuzat pe nimeni deoarece n-am idee ce dracu s-a intamplat.
In legatura cu postul tau despre statiile virusate,mie mi s-a parut destul de clar ca te-ai referit la mine,daca am inteles gresit imi cer scuze.
Oricum multumesc pentru bunele intentii,acum merge si sper sa nu mai am probleme
- Dan
- Master of Disaster
Pai nu stiu daca va merge...sau mai bine zis cat va merge...dupa cum ziceam am observat si eu comportamentul asta si s-a rezolvat cu net taiat la virusati. In seara asta a mers ok la mine, la tine zici ca nu ..inseamna ca teoretic trebuie sa mai fie si altceva...O idee ar fi sa intrebi prin vecini cand iti merge nasol sa vezi la ei ce se intampla
Eu din muntii mei...
-
- junior
merge netul prost din cauza noastra
intr-adevar merge netul prost, dar cauza nu este de la providerii nostrii de net care ne ofera MAN sau extern, ci din LAN.multi dintre noi nu stiu minimul de administrare si securitate al unui win.intr-o saptamana firewallul meu (norton) mi-a indiat peste 1024 de atacuri.(am cam un atac pe minut chiar si mai rau ..).in fine sper ca oamenii sa citesca aceste posturi si sa-si puna si ei un firewall si un antivirus cel putin ca sa nu mai oupam aiurea banda si sa ne mearga netul prost
live long & prosper
live long & prosper

- KeinEngel
- senior
- victor
- elder
-
- elder
- KeinEngel
- senior
- droopy
- elder
Pentru hub-ul local treci pe activ pentru ca hub-ul asta nu e public, e in interiorul retelei si deci conexiunea la ceilalti useri se va face ip2ip va merge mult mai repede (btw - in interiorul retelei ip-ul tau vizibil este ip-ul calculatorului tau 10.xx.x.xxx si nu ip-ul serverului de iesire la net). Poti sta pe hub local ca pasiv intrucat traficul nu este filtrat prin acelasi fw cu traficul extern iar ip-ul tau pe hub va fi tot ip-ul calculatorului tau.
Pentru hub-uri externe folosesti modul pasiv intrucat in acest fel vei comunica prin server iar ip-ul tau vizibil pe acel hub va fi ip-ul retelei.
Mare grija !!! Ban pe un hub extern afecteaza toata reteaua, toti cei care ar intra pe acel hub avand acelasi ip (ip-ul retelei). Ban pe hub extern va rezulta in ban permanent pe hub local - asta ca o precizare suplimentara.
Pentru hub-uri externe folosesti modul pasiv intrucat in acest fel vei comunica prin server iar ip-ul tau vizibil pe acel hub va fi ip-ul retelei.
Mare grija !!! Ban pe un hub extern afecteaza toata reteaua, toti cei care ar intra pe acel hub avand acelasi ip (ip-ul retelei). Ban pe hub extern va rezulta in ban permanent pe hub local - asta ca o precizare suplimentara.
RTFM=Read The la naiba Manual
UTFG=Use The la naiba Google
STFW=Search The la naiba Web
RTFA=Read The la naiba Article
- garbie
- junior
-
- elder
-
- elder
- excristi
- senior
- Ahriman
- junior
- Ahriman
- junior
Uite ce mesaj primesc mereu:
*** Connection reset by server
*** Connecting to 10.128.0.2...
*** Connected
<Hub-Security> This hub is running version 0.7.14 of Open DC Hub.
*** Your nick was already taken, please change to something else!
*** Disconnected
*** Connected
*** Disconnected
*** Connection timeout
De ce si cand se rezolva cat de cat netul?
Va multumesc!
*** Connection reset by server
*** Connected
*** Disconnected
*** Connected
*** Disconnected
*** Connection timeout
De ce si cand se rezolva cat de cat netul?
Va multumesc!
- Dan
- Master of Disaster
excristi wrote:ma da rezolvati odata netul asta... ca de asta sunteti pusi acolo... v-ati asumat raspunderea... faceti ceva... ca m-am saturat sa dau 10 mii de refreshuri ca sa mi se incarce pagina...
Stimabile iuzar lucrurile nu se fac cat ai pocni tu din deste. Rabdare.
Eu din muntii mei...
-
- newbie
Am exact aceleasi probleme care au fost mentionate in primul mesaj al acestui thread. Ce se intampla? Ma deconecteaza de pe orice hub in reteaua DC++, inclusiv de pe RSM, in 20-60 de secunde. Stau in U-uri. Navigarea pe internet este extrem de dificila. Lucrez la un referat si nu stiu daca am vreo sansa sa-l termin in conditiile astea. Vad ca problemele sunt mai vechi de o luna de zile. As vrea, daca se poate, un raspuns clar. Exista vreo sansa de remediere a situatiei sau incerc sa gasesc internet in oras? Multumesc!
-
- newbie
-
- newbie
- Dan
- Master of Disaster
Asta e forum de discutii si nu chat sau serviciu de asistenta tehnica online. Deci ca idee trebuie sa treaca ceva timp sa vada cineva postul asta si eventual sa-ti dea si un raspuns.
Daca citesti ce s-a scris mai sus poate gasesti niste raspunsuri. Ai intrebat la un vecin ceva cum mergea netu' la el in momentul ala?
Daca citesti ce s-a scris mai sus poate gasesti niste raspunsuri. Ai intrebat la un vecin ceva cum mergea netu' la el in momentul ala?
Eu din muntii mei...
-
- newbie
te-a lamurit "butuc".. sau mai bine zis bustean.
el e admin .. vezi .. cam cu astea se ocupa...raspunde la intrebari cu alte intrebari.
in nici un caz nu se acupa de retzea.
da netu merge asha prost din mai multe motive
1) admini incompetenti care nu baneaza .. ip-urile calculatoarelor virusate ce bombardeaza retzeaua .. cu 100...000 ARP-uri...
2)serverele sunt prost intretinute
3)supra aglomerarea retelei...(ar mai trebui cel putin un server)
4)admini Roedu.. care limiteaza.. banda.. in vederea obtineri de de venituri propri.
5)RDS care a taiat peeringul cu retelele interne .. cat shi externe
deci clar limitare .. shi net mai slab .. cu pana la 100%
6)ca suntem in romania
7).. ca asha merg toate in romania
In incheiere .. vreau sa le multumesc parintilor mei pt ca exista, domnului antrenor de karate din clasa 5-a,vecinei de la 3,domnului basescu,soferilor de pe 601,controlorilor RATB de asemenea;baietii de la dezinsectie sunt shi ei pe lista mea care este lunga shi .. va continua in episodul urmator
...
va multumesc...
el e admin .. vezi .. cam cu astea se ocupa...raspunde la intrebari cu alte intrebari.
1) admini incompetenti care nu baneaza .. ip-urile calculatoarelor virusate ce bombardeaza retzeaua .. cu 100...000 ARP-uri...
3)supra aglomerarea retelei...(ar mai trebui cel putin un server)
4)admini Roedu.. care limiteaza.. banda.. in vederea obtineri de de venituri propri.
5)RDS care a taiat peeringul cu retelele interne .. cat shi externe
deci clar limitare .. shi net mai slab .. cu pana la 100%
6)ca suntem in romania
In incheiere .. vreau sa le multumesc parintilor mei pt ca exista, domnului antrenor de karate din clasa 5-a,vecinei de la 3,domnului basescu,soferilor de pe 601,controlorilor RATB de asemenea;baietii de la dezinsectie sunt shi ei pe lista mea care este lunga shi .. va continua in episodul urmator

va multumesc...
- droopy
- elder
Foarte interesant.
Aici gresesti. Asta se intampla chiar mult prea des. Dar in momentul in care cineva este taiat pe cauza de virusi i se spune sa isi reinstaleze win sa puna update-uri la win sa isi instaleze un firewall si un antivirus si nu stiu cum se face ca in momentul in care i se da drumul din nou la net dupa ce a rezolvat problema este virusat din nou. Unii au facut asta de pana la 3-4 ori. Cam ce ai propune pentru acesti useri ?
ti-ai dori sa fie asa... din pacate si aici gresesti.
dar nu conteaza pentru ca oricine are dreptul sa arunce cu noroi in cine vrea. Daca asta vrei sa faci...Spor !
Aici gresesti. Asta se intampla chiar mult prea des. Dar in momentul in care cineva este taiat pe cauza de virusi i se spune sa isi reinstaleze win sa puna update-uri la win sa isi instaleze un firewall si un antivirus si nu stiu cum se face ca in momentul in care i se da drumul din nou la net dupa ce a rezolvat problema este virusat din nou. Unii au facut asta de pana la 3-4 ori. Cam ce ai propune pentru acesti useri ?
ti-ai dori sa fie asa... din pacate si aici gresesti.
dar nu conteaza pentru ca oricine are dreptul sa arunce cu noroi in cine vrea. Daca asta vrei sa faci...Spor !
RTFM=Read The la naiba Manual
- Dan
- Master of Disaster
Mitza wrote:te-a lamurit "butuc".. sau mai bine zis bustean.
1. Pe orice forum sau mailing list care nu se ocupa de telenovele exista o regula : inainte de a intreba cauti. Probelma expusa mai sus are deja cateva raspunsuri si posibile rezolvari. Daca vrea sa-si rezolve problema si sa dea informatii mai specifice am toata bunovointa sa-l ajut. Unul din pasii absolut necesari de debugiing in cazul asta e sa delimitez problema in 2 parti:
a. partea de sistem de operare a utilizatorului in sine sau ce mai are el pe pc lui
b. partea de comunicatii care tine de infrastructura retelei, servere adica de la capatul mufei care intra in PC pana la mediaconvertorul din Roedu.
Intrebarea cu vecinii e tintita pentru a incerca sa-mi dau seama da e vorba de a sau b. Revenind la situatia in cauza am primit reclamtii exact de aceasta natura care s-au dovedit a fi cauzate de OS statiei- adica pe scurt cazul a. Caz care NU este problema noastra.
Si dupa cum ziceam nu suntem servicu de asistenta tehnica online.
2.
Mitza wrote:1) admini incompetenti care nu baneaza .. ip-urile calculatoarelor virusate ce bombardeaza retzeaua .. cu 100...000 ARP-uri...
Observatia 1. Esti neinformat- periodic aceste arp -requesturi ( dupa adrese de retea consecutive si generate de vreo 2-3 virusi) sunt blocate intr-un device care stie sa faca asta. In acest mod cei in cauza nu ad decat reteaua din popriul lor camin. Periodic ei raman fara net si li se da drumul cand isi rezolva problema. Dupa cum zicea si Droopy recidivistii nu sunt putini. Oricum din toata fraza aia cel mai mult imi place termenul baneaza...

3.
Mitza wrote:2)serverele sunt prost intretinute
Serios? Pe ce te bazezi?
4) Partial adevarat la chestia cu Roedu. Multe dintre limitarile lor sunt abearante si in sensul asta enumerez doar 2 dintre ele: au taiat servicul NTP iar in ceea ce priveste P2P au limitat download de la noi dar NU si upload. Plus accesul din ce in ce mai slab la domeniile din ext. Ro
5. RDS si Roedu sunt prieteni buni si fac tot felul de contracte de carrier - adica vezi doamne Roedu iese prin RDS in diverse noduri. De fapt de fiecare data e cam altfel. Plus ca RDS e o firma care a cam pierdut sustinerea politica si de cand s-a skimbat guvernul merge infect, inclusiv pentru abonamentele pentru firme platite cu bani grei. Stiu asta pentru ca cel putin o data la 2 zile fac cate un chat cu suportul de la ei. Situatia s-a imputit si mai mult in momentul in care au preluat PcNet, iar bulibasheala in rute a ajuns la faze de-a dreptul comice.
Mitza wrote: 6)ca suntem in romania
Asta e argument de chat cu babele din tramvai echivalent cu " ba comunistule" A cam trecut vremea cu comunistii...
Astept cu interes episodul urmator, cu evemtuale solutii competente de la un posibil viitor voluntar.
Eu din muntii mei...
-
- newbie
1
.. da aia cu "baneaza" .. imi place shi mie mult ca daca nu avem cuvinte .. ni le inventam noi...
si mie imi place aia cu "deviceul" tau care da drop la arp-uri ....
..
pei ma sunt blocate de server .. da restul retelei??
ca daca o adresa .. incepe sa bombardeze retzeaua cu arp-uri .. nu le trimite numai pe server .. ci pe fiecare amarat de calculator . din reteaua .asta . ca transmiterea prin swichiuri .. este ..."all dirctions".. nu uni directionala .. ca la nuron ..
-deci calculatore virusate=haos pe intreaga retzea .. chiar dc serverul sta linistit la umbra deviceului care stie sa blocheze arp-uri
-intr-un fel aveti dreptate shi voi poate am fost cam dur .. nu ma luam in general de cineva anume .. doar eram nervos ca merge netul asha prost ...shi .. sincer daca nu faceti fata .. cativa admini care sunteti .. mai convocati .. juniori dornici sa va ajute,sunt sigur ca exista.
-retzeaua e destul de mare shi chiar e nevoie de cineva care sa se ocupe in mod constant de ea
cand am zis ca serverele punt precar intratinute .. i mean it ;la partea de soft ma refer.
-in rest multa bafta si poate o sa fie bine pe viitor. see u next time

si mie imi place aia cu "deviceul" tau care da drop la arp-uri ....

pei ma sunt blocate de server .. da restul retelei??
ca daca o adresa .. incepe sa bombardeze retzeaua cu arp-uri .. nu le trimite numai pe server .. ci pe fiecare amarat de calculator . din reteaua .asta . ca transmiterea prin swichiuri .. este ..."all dirctions".. nu uni directionala .. ca la nuron ..

-deci calculatore virusate=haos pe intreaga retzea .. chiar dc serverul sta linistit la umbra deviceului care stie sa blocheze arp-uri

-intr-un fel aveti dreptate shi voi poate am fost cam dur .. nu ma luam in general de cineva anume .. doar eram nervos ca merge netul asha prost ...shi .. sincer daca nu faceti fata .. cativa admini care sunteti .. mai convocati .. juniori dornici sa va ajute,sunt sigur ca exista.
-retzeaua e destul de mare shi chiar e nevoie de cineva care sa se ocupe in mod constant de ea
cand am zis ca serverele punt precar intratinute .. i mean it ;la partea de soft ma refer.
-in rest multa bafta si poate o sa fie bine pe viitor. see u next time

- droopy
- elder
-
- newbie
Problema cache.roedu.net
stie cineva de ce de cateva zile nu mai avem acces la cache.roedu.net,
Vi sa mai intamplat cuiva sau doar mie.
SENX
Vi sa mai intamplat cuiva sau doar mie.

SENX
- grizzly
- junior
- Dan
- Master of Disaster
-
- newbie
cahe.roedu.net
chestia cu prinsul poate e valabila pentru 2-3 lameri inraiti, insa...
fara cache.roedu.net netu mere incredibil de prost. Din alta retea ping catre 217.73.164.14 este OK, Este vre-o sansa se se remedieze problema.
(in speranta ca pe acest forum vor apare si ceva informatii utile, de la oameni care stiu ce se intampla)
fara cache.roedu.net netu mere incredibil de prost. Din alta retea ping catre 217.73.164.14 este OK, Este vre-o sansa se se remedieze problema.
(in speranta ca pe acest forum vor apare si ceva informatii utile, de la oameni care stiu ce se intampla)

- Dan
- Master of Disaster
faptul ca merge pingul nu inseamna ca merge si serviciul de proxy. Din discutiile pe care le-am mai avut cu Roedu de-a lungul timpului am vazut ca unele servicii care le ofera ei : mail, dns, proxy sunt cam ale nimanui. Adica daca merg bine, daca nu nu.
legat de proxy i-am intrebat acum vreo 3 luni daca as putea sa pun un proxy la noi care sa foloseasca cache-roedu printr-un protocol interproxy, insa mi s-a spus ca serverul de squid de la ei nu suporta nici un fel de protocol interproxy "deocamdata" , desi nu e mare smekerie de facut asa ceva.
Exista un proxy local insa mai am ceva de lucrat la el pentru ca testele dintre conexiunea cu proxy si cea fara proxy nu au fost chiar grozave. Cand se va intampla asta( curand sper) veti avea si adresa
legat de proxy i-am intrebat acum vreo 3 luni daca as putea sa pun un proxy la noi care sa foloseasca cache-roedu printr-un protocol interproxy, insa mi s-a spus ca serverul de squid de la ei nu suporta nici un fel de protocol interproxy "deocamdata" , desi nu e mare smekerie de facut asa ceva.
Exista un proxy local insa mai am ceva de lucrat la el pentru ca testele dintre conexiunea cu proxy si cea fara proxy nu au fost chiar grozave. Cand se va intampla asta( curand sper) veti avea si adresa
Eu din muntii mei...
-
- newbie
Este mai mult de o luna de cand am aceeasi problema: mi se deconecteaza permanent internetul, yahoo messengerul se conecteaza si deconecteaza la fiecare 10-20 de secunde. Nu stiu ce sa ma mai fac, nu stiu cu cine sa mai vorbesc. Care este cauza?? Cine a mai avut o asemenea problema cum a rezolvat-o? Am adus un alt calculator si problema se mentinea, deci nu este vina calculatorului. Vad ca sunt oameni care au mai avut aceasta problema. VA ROG, SPUNETI CUM ATI FACUT DACA ATI REZOLVAT! Nu mai vorbiti generalitati si lucruri nefolositoare. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar am nevoie de informatii concrete, cine raspunde de aceasta retea poate sa-mi dea un raspuns? Baietii care se ocupa prin camin de retea sunt medicinisti, nu au cunostinte de informatica, chiar daca au bunavointa sa ajute nu stiu si nu au timp sa se ocupe de problemele acestea. Cred ca o sa se sfarseasca anul universitar si nu o sa se rezolve nimic. Eu banuiesc ca este o problema la router. Stie cineva mai multe despre asta?