De ce s-au bagat limite de transfer?

anunturi, tehnicals, info
alekx
newbie
newbie

De ce s-au bagat limite de transfer?

Postby alekx » Thu Apr 01, 2004 2:08 am

Am observat ca de un timp, cam o saptamana, transferu pe internet a luat-o in jos rau de tot, nici radio nu mai reusesc sa ascult. Din cate observ merge mult mai bine in alte camine. De ce s-a luat aceasta masura de a limita trasnferu si as vrea sa stiu daca este permanenta?

tulip
senior
senior

Postby tulip » Thu Apr 01, 2004 11:49 am

din cate stiu eu nu s-a limitat transferul in nici un fel.
In ce camin stai?

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Thu Apr 01, 2004 2:05 pm

Nu exista limitari de trafic "puse".
La ce te referi cand zici "download"...adica de unde( retea/extern/ambele), protocol(http, ftp,P2P). Daca e vorba de http/ftp- ai incercat cu/fara proxy?
Da un raspuns si o rezolvam
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

alekx
newbie
newbie

Postby alekx » Thu Apr 01, 2004 4:24 pm

Stau in U5 si nu pot sa downloadez (FTP,HTTP) cu mai mult de 60-70 KB/s pe conexiune. Daca folosesc download accelerator merge sa downloadez cu cativa MB/s cu o gramada de conexiuni.
Exemplu:
De pe ftpu linux.cz(doar pt. test) merge sa iau cu 64KB/s iar din P10 de pe acelasi server downloadez cu 1.5 MB/s fara probleme. (o singura conexiune)
Nu folosesc cache-u de la roedu.

adi
elder
elder

Postby adi » Thu Apr 01, 2004 4:59 pm

alekx- ai incercat sa schimbi filtrul de la masca de gaze? :)
i know it's offtopic, no disregard meant, just joking

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Thu Apr 01, 2004 7:34 pm

1. Daca limitam traficul nu mergea conexiunea nici cu mama lu' DAP la cativa mega. Am testat ftp.linux.cz- merge cu 1,25Mbs direct de pe server. De la mine merge variabil 100-200 Kbs.
2. In P10 ai incercat cumva direct de pe server ? In operatiunea de debugging la problema asta am vazut o conexiune pe 22 acolo. Daca da comparatia nu prea are logica.
3. Cum iti merge conexiunea in LAN?
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

alekx
newbie
newbie

Postby alekx » Thu Apr 01, 2004 8:03 pm

Da, un coleg de camera se ocupa de serveru ala.

Colegu zice:

Da, am incercat de pe server, oricum lumea acolo zice ca le merge bine (n-am mai intrebat detalii). Din romania am 200k/s pe o conexiune, cateodata mai sare in sus pana la 300, si asta de cateva zile. Din afara variaza in jur la 60k, prin cache.roedu.net iar ajung la limita aceea de 200k. N-am downloadat inca de la cineva din retea, dar de pe dc au luat cativa(din retea) cu 3-4M/s. Nu e rau sa pot sari peste 1M cu multidownload, dar asta e destul de rar, si doar din romania, de multe ori iau un pdf sau altceva din afara cu 12k sau mai rau, ca sa nu mai zic de radio-uri care daca inainte mergeau toate, acuma mai rar merge un DIGITALLY IMPORTED :(
Sper ca am fost complet

tulip
senior
senior

Postby tulip » Thu Apr 01, 2004 8:40 pm

am scos tot de pe ftp.linux.cz un fisier de 35 megi in sub 20 secunde( cu download mangeru' din opera). daca asta inseamna ca sunt limitari, abia astept asa limitari pe modemu meu de acasa

sl0bizz
elder
elder

Postby sl0bizz » Fri Apr 02, 2004 2:01 am

Bey, nu le mai zi de digitally imported; daca ne merge faza, raminem numai noi 2 sa ascultam si o sa ne mearga mai bine :)
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

catalin
newbie
newbie

Postby catalin » Fri Apr 02, 2004 2:01 am

De pe acel ftp am scos un iso de 699MB constant cu 1.15MB/sec. Si asta fara DAP sau alte alea. Si fara proxy. Iar maximul la viteza a fost undeva la 1.3MB/sec. Asa ca...
You have to learn to crawl / Before you learn to walk

alekx
newbie
newbie

Postby alekx » Fri Apr 02, 2004 2:58 am

Deci sa inteleg ca doar la mine e problema, sau probabil doar in zona asta a retelei, nu inteleg ce se intampla :(
Sunt 99% din timp pe linux, inca n-am restartat in windows sa vad cum merge, desi n-ar trebui, am flsuh-uit si regulile de firewall, si la fel
Si daca la ORICE ora nu reusesc sa trec de acel 200-300k/s de pe linux.ro sau lug.ro, ceva nu e bine, si v-am zis, mai rau e cand nu e vorba de saituri din romania sau europa

alekx
newbie
newbie

Postby alekx » Fri Apr 02, 2004 6:22 am

Yup.. sunt pe cale de a afla exact care e problema. Trebuie sa fie de la switch sau de la cablu. Se intampla chestii ciudate rau. Am schimbat cablul cu cel al colegului de camera shi hop.. a sarit downloadu de la 200KB/s la 5 Mega. Normal ca la el merge prost acum(hehe sper sa nu-shi dea seama prea curand.. trebuie rezolvat). Ce e de facut ?

delu
junior
junior

Postby delu » Fri Apr 02, 2004 10:40 am

schimbat cablu UTP...

Return to “Reteaua”