rezidentiat+alt loc de munca
-
rezidentiat+alt loc de munca
Sunt medic rezident anul I M.F. dar pentru ca nu imi ajung banii,as vrea sa inchei inca un contract de munca(in afara de cel cu spitalul) cu o alta firma ca medic de intreprindere.Cunoasteti o situatie similara care ma poate ajuta?Exista acte normative care interzic rezidentilor sa mai aiba si alte contracte de munca?
-
locuri de munca
da am uitat sa precizez ca le am pe amandoua,dar eu ma gandem in general la situatia rezidentilor care au salariu foarte mic fata de alte categorii profesionale care au cate doua sau chiar trei contracte de munca cu timp partial.
- md31174
- senior
- md31174
- senior
- Dan
- Master of Disaster
Poate fi avantajoasa chestia cu part-time. De altfel poti sa ai si 2 pe langa full-time de la spital. Nu stiu de nici un fel de lege...stiu insa ca firmele de medicamente nu prea agreeaza rezidenti ca reprezentati medicali- probabil un fel de regula nescrisa bazata pe statistici si cutuma care cred eu ca n-are nimic de-a face cu realitatea romaneasca.

Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
http://www.imed.ro/forum
-
- newbie
job part time
eu am auzit ca ar fi chiar ilegal pt rezidenti sa colaboreze/ aiba contract/ sa lucreze la o firma de medicamente. trebuie sa fie undeva scris, o lege, in sensul asta. adica daca ai sau nu voie ca rezident sa fii si reprezentatnt medical. eu nu cred ca se poate.decat daca iti asumi un risc.
- ndsimona
- elder
Despre legea asta, cititi aici:
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1742&start=0
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1742&start=0
- md31174
- senior
mda.........si atunci ar trebui sa dea afara 1/2 din medicii rezidenti!
hai sa fim seriosi...pina si aia de la SMURD fac pe reprezentantii medicali la diverse firme!
este ,evident, o aberatie...si pina acum eu nu am auzit de nici un medic dat afara din colegiul medicilor pt ca era si reprezentant la o firma de medicamente............
hai sa fim seriosi...pina si aia de la SMURD fac pe reprezentantii medicali la diverse firme!
este ,evident, o aberatie...si pina acum eu nu am auzit de nici un medic dat afara din colegiul medicilor pt ca era si reprezentant la o firma de medicamente............
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
-
- newbie
- dange
- junior
- Bechi
- junior
Din pacate este cica "ilegal" sa lucrezi part-time ca rep. medical. Daca optati pentru acest lucru trebuie facuta o cerere la Colegiul Medicilor (asta daca sunteti mb cotizanti) si colegiul trebuie sa ia o decizie privind starea de compatibilitate/incompatibilitate. Firmele oricum s-au spalat pe maini. Legea trebuie cunoscuta de medici si eventualele consecinte ale nerespectarii ei apartin in exclusivitate celor care opteaza ptr. rep. medicali.
- md31174
- senior
-
- junior
Daca vrei sa lucrezi ca medic de medicina muncii ...se poate
Varianta sub care lucrezi ramane de discutat cu firma la care vei lucra.
Poti fi angajat cu carte de munca sau contract de colaborare sau contract de comision pt servicii medicale (in aceasta situatie trebuie sa te inregistrezi ca persoana fizica la camera de munca si apoi declarat venitul la admin financiara... te descurci tu...)
Poti fi angajat cu carte de munca sau contract de colaborare sau contract de comision pt servicii medicale (in aceasta situatie trebuie sa te inregistrezi ca persoana fizica la camera de munca si apoi declarat venitul la admin financiara... te descurci tu...)
-
Colaboratori rezidenti- ultimul an ORL , Oftalmologie
Clinica medicala privata cauta 2 colaboratori - medici rezidenti ultimul an , specialitatea ORL , respectiv , oftalmologie . Rog trimiteti cv cu date de contact pe pm .
- latvia
- elder
Re: Daca vrei sa lucrezi ca medic de medicina muncii ...se p
stancu wrote:Varianta sub care lucrezi ramane de discutat cu firma la care vei lucra.
varianta cu colaborarea si declaratia separata a venitului e singura semilegala.in sensul ca toata lumea stie dar legal nu te poate acuza nimeni de nimic daca faci totul cum trebuie.(dar cotizezi cam mult si la cas si la itm unde esti obligat sa ti tragi cate un contract individual de munca,plus declaratia de venit global,aia de impunere si alte si alte zeci de batai de cap.dar cert e ca exista posibiulitatea de a sunta sistemul.LEGAL)
celelalte variante nu sunt in conf cu legile in vigoare.deci te poti trezi cu penalitati, amenzi,notificari...si alte surprize intr o zi.e clar ca sunt tolerate dar nu sunt legale.
tu insista.ca adevaru' este ca salariul e de tot ......
dar vei rezista greu crede-ma.am constatat din experienta ca mai mult de 3 maxim 4 luni nu poti lucra si da randament la program de 12-14 ore pe zi.(fara stimulente...).
- latvia
- elder
editat
Last edited by latvia on Sun Feb 05, 2006 6:03 pm, edited 1 time in total.
- latvia
- elder
editat
Last edited by latvia on Sun Feb 05, 2006 6:03 pm, edited 1 time in total.
- latvia
- elder
editat. rog un moderator sa mi stearga edit-urile.
imi cer scuze merge f nasol imedu.....sau poate rds ul.
sorry.
imi cer scuze merge f nasol imedu.....sau poate rds ul.
sorry.
- ChrisP
- senior
latvia wrote:varianta cu colaborarea si declaratia separata a venitului e singura semilegala.in sensul ca toata lumea stie dar legal nu te poate acuza nimeni de nimic daca faci totul cum trebuie.

Sectiunea a 2 a Nedemnitati si incompatibilitati
art 14:
"(1) Exercitarea profesiei de medic este incompatibila cu:
a) calitatea de angajat ori colaborator al unitatilor de productie ori de distributie de produse farmaceutice sau materiale sanitare;
...."
So? Cum este?

-
- junior
stiii care sunt spulatele si asistentii un de la MF rezi bucuresti nu se face nimic, adica prezenta vizite ...pt cei ce vor sa stea acasa tx
FREE YOUR MIND
- radu_vasile
- junior
Dragilor, eu stiu un caz concret in care o rezidenta de pedi a fost "turnata" de coledzi la Colegiul Medicilor si i s-a pus de acolo in vedere sa se sale sau de rezidentiat sau de firma de medicamente la care lucra.
Deci, asa cum scrie si legea, este ilegal sa lucrezi la firme de medicamente indiferent sub ce forma si sa fii si medic in acelasi timp. La fel sa fii vanzator, de oricel fel, gigolo, prostituata, peste, traficant de tigari, alcool, droguri etc.
Insa, nu e ilegal sa fii informatician (fara a vinde soft totusi), inginer (daca ai alta facultate inainte de asta - cunosc astfel de persoane), muncitor calificat (zidar, faiantar, dulgher, electrician).
Asistent medical poti fi doar daca ai scoala postliceala de asistenti, ca faza ca poti fi asistent dupa anul 3 de facultate e o gluma proasta...
Deci, asa cum scrie si legea, este ilegal sa lucrezi la firme de medicamente indiferent sub ce forma si sa fii si medic in acelasi timp. La fel sa fii vanzator, de oricel fel, gigolo, prostituata, peste, traficant de tigari, alcool, droguri etc.
Insa, nu e ilegal sa fii informatician (fara a vinde soft totusi), inginer (daca ai alta facultate inainte de asta - cunosc astfel de persoane), muncitor calificat (zidar, faiantar, dulgher, electrician).
Asistent medical poti fi doar daca ai scoala postliceala de asistenti, ca faza ca poti fi asistent dupa anul 3 de facultate e o gluma proasta...
Nu uitati ca cei multi sunt afara...
- andy
- elder
daca vrei neaparat sa lucrezi part time, pe langa rezidentiat, pana la urma gasesti ceva. va spun din proprie experienta; aranjezi cu stagiile, gasesti spitale mai "usoare", etc... dar aia nu mai este medicina
legea nu degeaba este asa restrictiva probabil. am incercat sa fac lucrul asta vreo 4 luni, si spun cu mana pe inima ca este imposibil sa faci medicina de calitate in conditiile in care mai ai un job. ok, o sa ai bani destui, conditii de viata mai bune, trai pe vatrai... dar o sa poti practica medicina dupa ce termini rezidentiatul???
asa ca sfatul meu e sa va ganditi de doua ori cand va bagati la asa ceva.

asa ca sfatul meu e sa va ganditi de doua ori cand va bagati la asa ceva.

Not kennt kein Gebot.
- 187.92a
- addicted
- drLouis
- elite
- cosmina-gabriela
- elder
- drLouis
- elite
- drLouis
- elite