Page 1 of 1

despre GRE

Posted: Thu Dec 04, 2003 7:52 pm
by Pisica_den_Cheshire
ash vrea shi eu nishte informatzii mai in depth( adeka nu un link pentru site-ul oficial, ca pe ala il am) despre examenul asta, in caz ca l-a dat vreunul din voi (sau dintre prieteni) sau v-a trecut ceva pe la ureche.

Posted: Thu Dec 04, 2003 7:58 pm
by Al
cat de buna e cartea de la teora?

Posted: Thu Dec 04, 2003 8:02 pm
by Pisica_den_Cheshire
exista carte de GRE la teora? habar n-am avut. n-o am decat pe aia de Toefl care mi se pare faina.

Posted: Thu Dec 04, 2003 8:56 pm
by tapirul
pai mai in depth decat siteul e greu... cu ce putem veni noi este experienta personala si sfaturi...
pentru inceput, cartea la teora de GRE aici
Cartea este buna, si o recomand calduros celor ce vor sa dea GRE.
GRE este un examen cerut de sistemul universitar american pentru admiterea intr-un Graduate School. Este constituit din trei parti (desi am inteles ca recent s-a introdus si eseu, se poate verifica pe site-ul oficial http://gre.org/faqnew.html )

In general GRE este perceput ca fiind mai dificil decat TOEFL, pentru ca este un examen "de gandire" (la analitycal sunt teste gen problema aia a lui Einstein, vezi linkul pe la bar de negri). Trebuie sa ai o baza solida in engleza (examenul este sustinut si de americanii ce vor sa se duca la graduate school, deci se presupune din start ca stii engleza foarte bine). Partea de verbal mai ales e crunta, si este feared si de catre americani sau other native english-speakers. Cel mai important sfat este sa practicati, sa practicati, sa practicati. Cartea de la Teora este un exemplu bun. Un foarte bun program de pregatire este oferit de fundatia Fulbright din Bucuresti (adresa aici. Exista cursuri, sesiuni de pregatire, au carti si materiale si teste pe calculator, tot ve vrei. Se mai pot gasi si programe soft de pregatire ptr GRE.
The GRE-General costs $ 140 and is administered in Bucharest on computer round the year. The GRE-General takes 150 minutes but you can spend as much as 360 minutes at the computer centre doing the tutorial, identifying score recipients, doing an extra verbal/quantitative/analytical section that does not count towards your score, etc.

In Bucharest the test is currently offered at the permanent testing center run by IREX (International Research & Exchanges Board) from Monday through Thursday and on the second Saturday of the month. The testing center is located at 1-11, Economu Cezãrescu St., apart. 1, near the Grozãvesti underground station, in the AYASH building. For more information on the testing center, please call (021) 310.0975, or send an e-mail to irex@irex.ro.


Deci cel mai bun sfat este sa practicati cu teste specifice GRE.

Posted: Tue Dec 09, 2003 1:34 am
by dudu
stie cineva adresa centrului din cluj unde se poate da TOEFELul sau GRE.un nr de telefon ar fi salvator

Posted: Tue Dec 09, 2003 1:53 am
by Pisica_den_Cheshire
ok, merci :wink:

Posted: Tue Dec 09, 2003 1:57 am
by tapirul
ce am gasit despre Cluj: unu, la Cluj (ca si la Iasi si Timisoara) nu se da DECAT paper-based test, ceea ce face mai dificila programarea (au date specifie; in Bucuresti unde se da computer-based poti sa te schedule cam cand vrei). Datele pentru paper-based le afli aici
doi, o persoana de contact
Laura LUHAN
Study abroad scholarships, Office of American Scholarships
Tests: TOEFL, SAT, GRE, GMAT, STEP
Tel.: +40-264-429.757
Fax: +40-264-429.755
E-mail: lluhan@staff.ubbcluj.ro


Dânsa stie probabil adresa centrului in Cluj. Informatia am gasit-o aici

Posted: Tue Dec 09, 2003 3:28 pm
by dudu
mersi mult Tapire
Fara tine am fi ca niste copii pierduti pe 5th avenue

Posted: Tue Dec 09, 2003 11:54 pm
by PLast
In perioada asta chiar ma pregatesc pentru GRE si il voi da, probabil, prin Martie... Ce am gasit eu pana acum despre GRE:
Examenul se poate da paper-based (PBT) sau computer-based (CBT). Daca va descurcati la calculator va recomand CBT. CBT se da doar la Bucuresti sau alte centre din afara tarii.
Lucruri "tehnice" pe care eu nu le stiam:
1. Pentru CBT nu exista o anume data la care poti da testul! Pentru PBT exista anumite date pe care le poti alege. Pentru CBT iti alegi 5 zile cand consideri ca ai putea da testul si ei te programeaza pe una din ele sau o data apropiata.
2. Daca platesti taxa (140$) prin credit-card te poti inregistra trimitand scheduling form prin fax sau sunand la centrul din Olanda. Daca platesti prin ordin de plata sau cec bancar, trebuie sa trimiti prin posta formularul si ordinul de plata in original (copia o pastrezi pentru tine) !!!
3. Nu exista un cont bancar ci se plateste pentru ETS-GRE. Cei la care platesti, la banca, cam stiu despre ce este vorba. Cu siguranta nu veti fi primii.

In ce consta testul?
GRE dureaza cam 150 minute, dar inainte de asta te poti antrena (sa-ti faci incalzirea) si sa treci prin cateva tutorials, in total timpul sa nu depaseasca 360 minute. Testul consta din 3 sectiuni: analytical writing (AW), verbal (V) si quantitative (Q). AW este asemanator cu un eseu. Verbal... aici ai nevoie de un vocabular dezvoltat. Pentru asta sunt cam 5000 de cuvinte care trebuie invatate. Quantitative este de fapt un test de matematica: aritmetica, algebra si geometrie. Este de fapt matematica de gimnaziu. Nu sunt exercitii grele, dar fiecare cam are ceva ce va poate induce in eroare. Reamintiti-va formulele de la algebra si geometrie, faceti exercitii si va fi ok.

Materiale de pregatire:
Ce am facut eu rost pana acum...
Pentru matematica, gasiti in librarii un memorator de matematica pentru gimnaziu (cam la 30000 LEI)... este foarte util pentru reimprospatarea memoriei cu formule.
Pentru partea de Verbal. Exista un program care contine mai mult de 4800 de cuvinte numit GRE-Automated Vocabulary Enhancer (v 2.01). Mai sunt si altele pe care le puteti gasi daca introduceti pe google cuvintele "gre tools". GRE-AVE il puteti gasi la acest link: http://www11.brinkster.com/erwnerve/ave/ave.zip
Daca invatati cuvintele astea nu veti avea probleme. La partea asta de test trebuie sa fiti atenti pentru ca din cele 5 raspunsuri din care trebuie sa alegeti unul corect, de obicei exista inca unul sau doua care ei le numesc "distractors", adica foarte usor pot fi considera corecte. Asa ca mare atentie!
Carti sau alte materiale: eu le-am imprumutat de la Soros (Fundatia pentru o Societate Deschisa), dar probabil exista si alte ONG-uri care se ocupa de asa ceva. Carti cu sigla Barron's cunt cele mai bune.

Spor la treaba si daca imi mai aduc aminte de ceva mai postez.

Posted: Wed Dec 10, 2003 12:11 am
by PLast
Un lucru pe care nu l-am inteles eu. Am citit pe site-ul ambasadei:
Test results and validity
At the end of the test, the unofficial score will appear on the screen of your monitor. However, the official score reports will be mailed to you approx.2 weeks after taking the test. If you do not select institutions on the test day, you must pay $15 per institution to have scores sent at a later date. Allow sufficient mailing time from ETS.
You can resit the test once per calendar month up to 5 times in a 12-month period. This applies even if you canceled your scores on a test taken previously.
The test is valid for 5 years.

Sa inteleg ca scorul acestui test daca vreau sa il trimit la 100 de institutii din state trebuie sa platesc 1500$? Tapire, stii tu ceva mai multe?

Posted: Wed Dec 10, 2003 8:34 pm
by tapirul
da, daca trimiti la 100 de universitati vei plati 1500$. Dar nu asa se procedeaza. Cand trimiti scorul la o universitate inseamna ca deja aplici la acea universitate, nu mai e vorba de "obtinut informatii". Cand vrei sa obtii informatii atunci lucrezi cu zecile si sutele de universitati, dar de regula nu se aplica la mai mult de 7-10 universitati. Mai sunt si alte costuri aici, in primul rand registration fee care este in jur de 50-80$ per universitate (deci daca ai trimite la 100 univeristati ai plati 4000-8000$), plus diplome traduse si legalizate, plum corespondenta (la fiecare universitate se trimit de regula doua plicuri voluminoase, unul la departament si unul la Graduate Office, nu mai stiu cat costa sa trimiti in US dar daca insumezi iese o suma bunicica)[/i]

In ziua examenului poti sa request ca scorul sa fie trimis la up to 4 institutions (cred ca 4 sunt, se poate verifica) for free. Pentru asta trebuie sa stii FOARTE bine numele universitatii si al departamentului, sau, si mai bine, poti folosi niste coduri. (fiecare universitate/departament are assigned un cod, pe care il gasesti in brosura GRE sau pe site-ul GRE)
Daca aplici la mai mult de 4 (sau cate sunt free) universitati, pentru restul trebuie sa platesti fee-ul de 15$

Posted: Wed Dec 10, 2003 11:17 pm
by PLast
Tapire, merci de info.
La ceea ce am scris mai sus am facut doua greseli. Analytical Writing nu e un eseu... ci sunt intrebari mai mult de logica. Ceva asemanator este si testul de IQ de pe http://www.emode.com - .sectiunea asta s-a scos
S-a introdus la GRE intr-adevar si 2 sectiuni tip eseu in care trebuie sa-ti prezinti parerea despre o afirmatie si la cealalta sa combati argumentele dintr-un pasaj...ca si la TOEFL, dar aici au ceva pretentii mai mari, referitor la vocabular, aranjarea cuvintelor in propozitie...

Posted: Fri Dec 12, 2003 11:02 am
by PLast
Mai e cineva care da GRE, pentru ca eu am avut ceva probleme cu forma de plata a testului si am inteles ca acelasi lucru se aplica si pt TOEFL... Am vrut sa platesc testul cu fila-cec (ordin de plata) fara sa deschid un credit-card si mi-au spus cei de la filiala bancii (Banc-Post) ca cei de la Bucuresti ("banca-mama") nu mai accepta plata in forma asta. A trebuit sa deschid un cont curent si sa-mi fac un credit-card. Alti bani, alta distractie... :evil:

Posted: Sat Dec 20, 2003 10:57 pm
by Al
Draga George,

Pai de ce nu te-ai dus la alta banca.
E logica treaba, ce e musai Banc post? sunt aia neprimitori... du-te la alta banca...
Nu cred ca tre sa faci cont si creditcard...

Cat despre adresa aia cu softul pe care il zici : e gresita sau ma rog, nu merge.
Try it.

Sau daca o stii mai exacta scrie-o din nou.

Numai bine
Al

Posted: Sat Dec 20, 2003 11:41 pm
by PLast
Da, acum nu mai merge adresa aia. Mai aveam una pe http://www.tripod.com dar am verificat-o si nici aceea nu mai merge. In schimb am gasit un site in care sunt cateva soft-uri enumerate. Nu le-am incercat inca, dar s-ar putea ca astea sa fie chiar mai bune: http://www.uoregon.edu/~osmirnov/gre/software.html
Daca totusi vrei sa ai AVE, ti-l pot trimite pe mail. Are doar 335KB.
Iata alte cateva link-uri care le-am gasit in legatura cu GRE:
http://super-memory.com/sml/colls/gregen.htm - vocabular
http://www.testmagic.com/gre/ - teste online
http://www.petersons.com/testprepchannel/gre_index.asp - info + test online
http://www.kaptest.com/repository/templates/Lev3InitDroplet.jhtml?_lev3Parent=/www/KapTest/docs/repository/content/Graduate/GRE

Posted: Fri Jan 23, 2004 2:09 am
by PLast
Un alt program mai bun decat AVE este Vocabulary Wizard 6.3

pentru Tapirul

Posted: Mon Jan 26, 2004 11:00 pm
by ciripoi
Imi cer scuze ca poate nu am nimerit cel mai potrivit loc pentru mesajul asta dar tare as vrea daca ai timp sa ne spui si noua cate ceva despre masteratul tau in Child Development ca pe mine ma intereseaza mult de tot. Eu sunt intr-o situatie foarte asemanatoare cu cea in care te-ai aflat tu la un moment dat. Adica am luat reziul anul asta, as fi vrut pediatie dar pana la mine s-a dat si mi-am ales psihiatia copilului si adolescentului. Imi place chestia asta dar parca as vrea sa-mi misc fundul de aici. Si m-am gandit la un master, pentru inceput. Apoi mai vad eu daca pot sa dau stepurile. Acum nu prea imi mai arde de invatat dar n-am ce face. Inteleg ca toti care pleaca, nici gand sa mai vina inapoi. Dar mai sigur, am sa-mi inghet rezidentiatul pentru doi ani. Da-mi si mie un link sa vad exact programul de master. E greu? Multam frumos.

Posted: Mon Sep 05, 2005 12:31 pm
by Fl0wer
Analytical este totusi eseu, ba inca doua, cartea de la Teora este depasita in partea asta.

Scuze ca dezgrop potcoave de cai morti.