Stagiile SSM

...ca nu se mai poate
User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Stagiile SSM

Postby seb » Thu Dec 04, 2003 7:23 pm

In fiecare an SSM pune la dispozitie pentru concurs un numar de aproximativ 30 de stagii in strainatate. Dureaza de principiu o luna si fiecare gaseste unul sau mai multe din avantajele pe care stagiile le pot oferi: practica in strainatate, prieteni din toata lumea, distractie intr-o tara straina, pile pentru mai tarziu, "ingrasare CV" etc etc.
Pareri? Opinii? Intrebari?

Pentru cei interesati concursul va avea loc Luni 9 Decembrie 2003 la ora 14:00.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

inutilitate??

Postby seb » Thu Jan 08, 2004 9:07 pm

Salut,
Ma simt chiar prost ca am deschis acest topic cand vad ca sunt unii care citesc (nu prea multi) dar nu comenteaza nimeni nimic. Stiu ca nu este un subiect atat de 'hot" precum stepurile sa PLABul sau mai stiu eu ce plecari cu scop imigrativ dar ma gandeam ca trezeste un oarecare interes. Marturisesc ca si eu sunt mai mult interesat de plecarile "mult mai permanente" decat o luna mai ales ca sunt anul VI dar au si stagiile astea farmecul lor si utilitatea lor.
Dincolo de asta poate ar fi interesant sa aud niste pareri de genul: "hai mai lasa-ne cu astea! parca nu stim ca vi le dati intre voi!" sau "ce mare scofala? mai bine ma duc in excursie!" etc. nu de alta dar am face ceva conversatie :?
Still waiting!

Seb

User avatar
Doftoroiu`
senior
senior
Posts: 436
Joined: Tue Jul 08, 2003 11:57 am
Location: Orasul minerilor

Vin eu!

Postby Doftoroiu` » Fri Jan 09, 2004 3:15 pm

Pentru medici n-avetzi? :lol:

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

not yet

Postby seb » Fri Jan 09, 2004 6:42 pm

Salut,
Din pacate nu avem inca nimic pentru medici. Stagiile IFMSA sunt pentru studenti insa dupa regulamentul lor ai voie sa mergi si in intervalul a maxim 6 luni dupa ce ai terminat. Noi nu-i lasam sa se inscrie la concurs pe cei din anul VI tocmai pentru a nu le transforma in oportunitati de emigrare (ilegala eventual) nu de alta dar asta ar putea duce la anularea tuturor schimburilor pe care le avem ca organizatie nationala (i-ar afecta si pe cei din tara).
Am incercat sa oferim niste oportunitati asemanatoare dar nu prin IFMSA in SUA insa persoana de acolo care trebuia sa coordoneze schimburile a fost neseriaosa se pare si am sistat colaborarea. Mai incercam, mai tatonam ca se tot fac propuneri.
Seb

german
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Wed Jan 21, 2004 8:13 pm

Postby german » Wed Jan 21, 2004 8:17 pm

Salut!
Eu am terminat facultatea in 2003 si am picat la rez(am dat la chir daca mai era nevoie sa specific) :cry:
Eu pot sa aplic pentru un stagiu in strainatate?
Unde aflu ce bibliografie shi data examenului ca nu sunt din Bucuresti?
P.S: Momentan sunt stagiar.

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Thu Jan 22, 2004 2:38 am

Salut,
Imi pare rau pentru faza cu rezidentiatul dar nu e vina ta.. asta face subiectul unui alt topic insa.
Asa cum am mai spus dupa regulamentul IFMSA (federatia prin intermediul careia se realizeaza schimburile: http://www.ifmsa.org) este permis sa participe la aceste stagii si absolventilor cu conditia insa sa nu fi trecut mai mult de 6 luni de la absolvire. Avand in vedere ca licenta a fost in Septembrie, dupa calculele mele 6 luni se implinesc in Martie. De principiu se cere ca aplicatia sa fie trimisa cu cel putin 3 lui inainte insa se fac uneori si exceptii daca organizatia din tara care organizeaza stagiul este de acord. Singura posibilitate care o vad acum este sa incerci sa mergi in martie pe unul din stagiile care nu s-au distribuit prin concurs: Turcia unilateral, Slovacia unilateral, Indonezia bilateral, toate fiind stagii de practica o luna in spital, stagiul, masa si casa (eventual si program social) fiind oferite de organizatiile din aceste tari. Pentru stagiile unilaterale intru-cat nu se realizeaza schimb propriuzis de studenti costurile sunt mai mari, trebuind a fi platita o taxa si la sosire acolo.
Concret, pentru Slovacia ar trebui sa platesti 70Euro la SSM, 200 Euro acolo + transportul (parca era un bilet cu trenul la 80Euro). Pentru Turcia 70 Euro la SSM, 250 $ in Turcia + transportuil care sincer nu stiu exact cat e dar stiu ca e relativ ieftin. Pentru Indonezia se platesc doar 120 Euro la SSM + biletul de avion (6-700$). Costurile stiu ca nu sunt mici dar asta e din cauza ca nu exista nici o sponsorizare pentru programul asta; exista insa posibilitatea - folosita de multi dintre cei care pleaca cu stagii - de a obtine sponsorizari partiale sau integrale de la diverse firme (strict pentru deplasarea ta personala dar bineinteles ca nu am refuza sponsorizari mai ample si pentru ceilalti colegi care pleaca cu stagii).
Daca mai ai intrebari sau daca esti interesat sa incerci nu ezita sa ma contactezi cat mai curand,
Sebastian

PS: Pentru a te documenta in legatura cu stagiile amintite aici poti sa mergi la http://www.ifmsa.net/public dand click la "Professional Exchange Exchange Conditions" si apoi mergand la tara(tarile) pentru care ai fi interesat.

User avatar
Doftoroiu`
senior
senior
Posts: 436
Joined: Tue Jul 08, 2003 11:57 am
Location: Orasul minerilor

Re: not yet

Postby Doftoroiu` » Thu Jan 22, 2004 2:21 pm

seb wrote:Din pacate nu avem inca nimic pentru medici. Seb

Naspa :cry:
Oricum multumesc de informatie! :wink:

User avatar
ramras
junior
junior
Posts: 38
Joined: Sat Aug 16, 2003 12:48 pm
Location: honey moon

Postby ramras » Fri Feb 13, 2004 5:56 am

sa fiu sincera...mie nu mi se pare o chestie care sa ma dea pe spate...
sunt de acord ca iti umfla un pic cv-ul (desi la noi in tara, dc nu ai pila unde trebuie, nu castigi cine stie ce cu chestia asta...)
nu am avut rabdare sa citesc tot regulamentul ala, pt ca nu am fost interesata pana cum de asta, dar nu am inteles exact cum sta faza cu banii: cine iti plateste pt asta si de cati bani ai tu nevoie personal..
"a cauta un sens vreunui lucru tine nu atat de naivitate , cat de masochism"

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Fri Feb 13, 2004 2:12 pm

Pentru ramras:

Cred ca sunt putine chestii care te-ar putea da pe spate la prima vedere. Este mai mult decat o umflare de CV care nu conteaza asa cum spui si tu in tara dar poate fi vitala in alte tari normale.

Poate ca cel mai potrivit cuvant pentru aceste stagii ar fi "oportunitati" pentru ca de fapt se bazeaza pe niste intelegeri (facute prima data intre niste tari "normale" in 1952 si continuate pana acum cand au ajuns sa fie peste 80 de tari implicate cu peste 6000 de schimburi anual la nivel international), intelegeri care au loc intre organizatiile studentesti ce sunt afiliate la IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations - http://www.ifmsa.org). Din punct de vedere financiar intelegerile insemna cam asa: pentru un schimb bilateral (adica schimb real de studenti 1:1) fiecare organizatie este responsabila sa gazduiasca studentul strain dupa puterile proprii oferindu-i stagiul in spital, casa si masa timp de o luna. Tot ea e responsabila de selectia studentilor care pleaca si in 99% din cazuri sa obtina banii necesari intretinerii studentului strain, platii taxelor si darilor aferente mentinerii in IFMSA, prin perceperea unor taxe de la studentii care pleaca. Bineinteles ca se pot obtine sponsorizari, sprijin din partea universitatilor etc. De asemenea (ceea ce se si intampla foarte frecvent la noi) studentii isi pot obtine prin eforturi proprii (si mai ales pile proprii la noi) sponsorizari care acopera uneori mai mult decat integral costurile.
In situatia de la Bucuresti (desi tipicul este acelasi situatia difera de la centru la centru si la noi in tara si difera si mai mult intre tari) un student care a castigat un stagiu la concursul din noiembrie a trebuit sa plateasca intre 80 si 160 Euro pentru un stagiu bilateral (preturile variaza in functie de cat de dorita este tara si acopera de fapt stagiul, masa si casa). La aceasta se adauga cheltuielile de transport si banii de buzunar. Deja o parte din participanti au venit pentru a obtine banii pe sponsorizare prin SSM (au obtinut de obicei mai mult decat costa un bilet de avion) si sunt si unii care obtin mecenate (tot un fel de sponsorizari dar direct pe persoana fizica, deci nu ruleaza banii prin SSM). Au fost disponibile anul acesta (pana acuma pentru ca se mai suplimenteaza cu ceva locuri in martie) un numar de 33 de stagii in tari ca Franta, Marea Britanie, Spania, Italia, Polonia, Grecia, Estonia, Indonezia, Brazilia, Egipt, Israel, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Austria, Malta, Cehia, Turcia, Slovacia, Ungaria, Croatia.. Tarile nu sunt in fiecare an aceleasi intru-cat se semnaza niste contracte la nivel national si apoi se impart locurile intre organizatiile din tara membre.

Revenind la partea cu datul pe spate: si dupa ce merg in stagii nu toti studentii vin "dati pe spate" insa majoritatea vin foarte incantati, convinsi ca a meritat experienta, si daca pot se inscriu din nou la concurs sau daca nu tanjesc dupa un alt stagiu (uneori spun ca nici n-ar mai conta tara a doua oara pentru ca atmosfera a fost excelenta: un grup multinational de medicinisti veniti pentru a cunoaste oameni, culturi, pentru a se distra etc).

Daca mai ai intrebari imi face placere sa-ti raspund,
Seb

PS: Pe mine de exemplu m-a dat pe spate experienta traita cand am avut grija aici de niste spanioli veniti cu stagii. Mi-a placut atat de mult incat a devenit activitatea mea principala a ma ocupa de straini si implicit am ajuns sa ma ocup si de studentii care pleaca de la noi. De spanioli m-am ocupat in Septembrie 1999, dupa anul I.

User avatar
petru
newbie
newbie
Posts: 8
Joined: Mon Feb 16, 2004 8:20 pm
Location: bucarest----->paris

Postby petru » Mon Feb 23, 2004 6:51 pm

eu am fost la Stockholm la cardiologie o luna in 2000 si a fost o chestie deosebita, ma puneau sa fac defibrilarile pt fibrilatie atriala, imi explicau toate si imi cereau parerea si daca stii te baga in seama tot mai tare, am vazut angiografii facute la rece si in urgenta, am fost in plaga la chirurgie CV si daca ziceam ca sunt in stare ma lasau sa recoltez singur safena pt bypass. plus contactul cu studentii, nu atat suedezi ci ceilalti, americani, brazilieni, cehi, canadieni, fiindca se organizeaza activitati colective. ca experienta de viata studenteasca si de cunoastere a lumii medicale occidentale a fost mai mult decat super, fara a spune ca imi atarna in vreun fel la por Vitae sau mai stiu eu la ce... Macar am vazut si eu ce inseamna biblioteca medicala, profesori, medici, angiografii, PTCA, cardio IRM, SPECT si altele. Si m-a ajutat sa ma lamuresc ca nu e cardio atat de cool cum pare daca citesti Braunwald sau Topol, astfel incat am ajuns sa ma orientez spre chirurgie.

User avatar
NekoNeko
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:36 pm
Location: in a dream...
Contact:

Postby NekoNeko » Wed Aug 10, 2005 1:54 pm

Are cineva idee care e programa pt exam de anul asta pt stagiile ssm? ca asa in mare am o idee despre ce si cum, dar as fi vrut ceva detaliat....ca sa stiu si eu ce citesc nu asa la nimereala....pls help....thx :wink:
When all you have is a gun everything around you seems to be a target....

User avatar
Oana
junior
junior
Posts: 31
Joined: Tue Nov 11, 2003 10:54 pm
Location: bucuresti

stagii

Postby Oana » Sat Aug 13, 2005 10:31 pm

buna,

despre programa de examen stagii, in principiu acelasi lucru: un test de engleza (in baza caruia sa putem da un certificat de limba cerut de majoritatea tarilor), niste grile de fiziologie, chirurgie, semio; de asemenea punctajul ssm va avea o pondere.

mai este inca timp de strans puncte ssm. din toamna aceasta voi incerca sa aduc niste imbunatatiri programului de stagii si voi avea nevoie de suportul tuturor studentilor care au fost/ vor pleca cu stagiile ifmsa (international federation of medical students' associations).

nu am inca cele mai coerente planuri, dar stiu ca trebuie intarita comunicarea intre noi. lucrez deja la niste kestii gen 'preparatory package' atat pentru cei ce pleaca, cat si pentru cei ce vin.

de asemenea o sa facem si un fel de sondaj cu privire la tarile dorite de studenti. stiu k stagii in vest vor fi pe primele locuri, dar trebuie sa discutam despre tari din africa, europa de est, destinatii mai mult sau mai putin exotice. in functie de cerinte, putem incerca sa obtinem mai multe stagii intr-o anumita tara, putem renunta la altele.

mi-ar placea ca cel putin partea cu sondajul sa o putem face la nivel national.

voi incerca sa sustin discutii pe temele astea atat aici, cat si pe grupul yahoo stagii-ssmb.

promit sa revin cu lucruri mai concrete mai ales despre examen curand. o sa fac si un update la regulament. dupa 5 octombrie voi sti exact ce stagii avem anul acesta si voi face o promovare mai intensa a lor. examenul v-a avea loc destul de devreme.

sorry k am scris asa mult, sper k ati avut rabdare sa cititi pana la capat.
mai vb, pa-pa! :wink:
viata e nashpa;
noroc ca-i scurta...

User avatar
Oana
junior
junior
Posts: 31
Joined: Tue Nov 11, 2003 10:54 pm
Location: bucuresti

stagiile de anul asta

Postby Oana » Fri Oct 21, 2005 3:05 pm

buna,

despre stagiile de anul acesta, cateva lucruri:

1. examenul va avea loc in principiu pe 25 noiembrie. dak se va modifica, vom anunta in timp util.

2. tematica este nespecifica, sa spun asa. intrebarile nu vor
contine valori sau lucruri care difera de la un autor la altul.

3. 80% din nota finala este dat de punctajul obtinut la test. vor fi
intrebari grila de dificultate medie in limba engleza. grilele vor
fi alese din cartile de step-uri de catre ssm-isti absolventi pe
care ii stiti cu siguranta din anii precedenti :)

4. 20% din nota finala este dat de punctajul ssm. nr maxim de puncte
este de 100 si il primesc coordonatorii de proiecte, administratorii
de retea si contact-person pentru studentii straini care vin la noi
in stagiu.
dak ati participat in vreun program ssm (bal, congres, trupa de
teatru, orfani, conferintele cu amicus, fitzuica, plimbat cu
strainii etc) vorbiti cu coordonatorul de proiect. im momentul
inscrierii, faceti si o cerere de puncte ssm.

5. grilele de examen vor fi structurate in 3 seturi: stiinte
fundamentale (cu intrebari de fiziologie), chirurgicale si medicale.
la inscriere, fiecare va opta pentru ce set de intrebari doreste la
examen.

vom reveni cu informatii suplimentare. regulamentul actualizat este pus pe grup. de asemenea, dak sunt intrebari, nu
ezitati :)

urmeaza lista stagiilor disponibile:

SCOPE BILATERAL

Egipt
Italia (iulie)
Germania
Brazilia DENEM
Taiwan
Indonezia
Tunisia
Lituania
Macedonia
Serbia
Spania - Catalonia
Japonia
Polonia
Malta

SCOPE UNILATERAL

Ungaria
Cehia
Slovacia
Italia
Finlanda
Ungaria
Brazilia IFLMS

SCORE BILATERAL

Egipt
Spania
Italia (mai)
Croatia
Turcia
Egipt

SCORE UNILATERAL

Cehia
Malta

costurile stagiilor vor fi cam la fel cu anul trecut.

sorry de mailu' kilometric :)
pa-pa!
viata e nashpa;

noroc ca-i scurta...

User avatar
aesira
senior
senior
Posts: 164
Joined: Thu Mar 03, 2005 1:43 pm
Contact:

Postby aesira » Tue Oct 25, 2005 7:00 pm

cam din ce an esti pregatit ptr un asemenea examen?anu 1?2?ma refer la intrebarile alea gen step-uri
for true metal

User avatar
NekoNeko
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:36 pm
Location: in a dream...
Contact:

Postby NekoNeko » Wed Nov 02, 2005 5:50 pm

poate sa-mi dea si mie cineva o adresa sau invitatie pt grupul de yahoo cu stagiile?

mi se pare mie sau s-a exclus testul de limba engleza? si pt anii mari am inteles eu bine? pot opta pt teste de medicala sau chirurgie? ca parca inainte erau si una si alta 60 intrebari cu totul.... si pe la ssmb e un program cat de cat pt inscrieri? ca eu am dat pe acolo de cateva ori dar nu era nimeni....

Thx :wink:
When all you have is a gun everything around you seems to be a target....

User avatar
NekoNeko
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:36 pm
Location: in a dream...
Contact:

Postby NekoNeko » Wed Nov 02, 2005 5:51 pm

poate sa-mi dea si mie cineva o adresa sau invitatie pt grupul de yahoo cu stagiile?

mi se pare mie sau s-a exclus testul de limba engleza? si pt anii mari am inteles eu bine? pot opta pt teste de medicala sau chirurgie? ca parca inainte erau si una si alta 60 intrebari cu totul.... si pe la ssmb e un program cat de cat pt inscrieri? ca eu am dat pe acolo de cateva ori dar nu era nimeni....

Thx :wink:
When all you have is a gun everything around you seems to be a target....

User avatar
Oana
junior
junior
Posts: 31
Joined: Tue Nov 11, 2003 10:54 pm
Location: bucuresti

Postby Oana » Thu Nov 10, 2005 5:15 pm

buna,

imi cer scuze k nu sunt prea prezenta pe acest forum, dar nu il pot accesa de akasa (stiu k nu e vina admin, da...poate se incearca ceva in sensu asta).

grilele fiind in engleza, am scos examenul de limba.

da, se poate opta intre medicala sau chirurgie.

la sediu ssm mai suntem :) incercam permanenta in intervalul 14-16, dar te asigur k suntem muuult mai multe ore, cel putin perioada asta.

mult succes, pa-pa!
viata e nashpa;

noroc ca-i scurta...

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Thu Nov 17, 2005 10:59 pm

Grupul de discutii al stagiilor in strainatate SSM este stagii-SSMB@yahoogroups.com.
Pentru cerere de inscriere se poate trimite un e-mail la adresa stagii-SSMB-subscribe@yahoogroups.com sau se poate merge la adresa http://groups.yahoo.com/group/stagii-SSMB dand click pe "Join".

Pentru a fi la curent cu noutati legate nu numai de stagii dar si de activitatile SSM si de noutatile din facultate va puteti inscrie pe grupul general SSM: SSMB@yahoogroups.com (adresa de web a grupului este http://groups.yahoo.com/group/SSMB )

Bafta!

Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D

"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Thu Nov 17, 2005 11:26 pm

aesira wrote:cam din ce an esti pregatit ptr un asemenea examen?anu 1?2?ma refer la intrebarile alea gen step-uri


Pentru Fiziologie esti pregatit dupa ce ai terminat fiziologia de anul II. Nu ai nimic de pierdut daca te inscrii si mai devreme, cel mult ceva orgolii ranite.
Oricum eu ii sfatuiesc in special pe cei din ani mai mici, dar sfatul este folositor tuturor, sa verifice inainte de a se prezenta la concurs conditiile pe care le impun cei din tara in care vor sa mearga. Cum se face asta? La http://www.ifmsa.net/public unde se alege intre professional exchange (stagiile clinice) si research exchange, in functie de categoria in care se incadreaza stagiul care va intereseaza. Si apoi se deschide lista cu tarile, unde se pot verifica "conditiile schimburilor" cu tara respectiva.
Va rog sa va uitati atent mai ales la "Level of studies", pentru ca multe tari cer nivel clinic, ceea ce exclude anii I si II de la noi.

Pentru cei interesati de cercetare, sfatul este sa verifice la http://www.ifmsa.net/public si baza de date cu "research exchange projects" pentru ca sunt o serie de restrictii care se impun si la nivelul proiectelor.

De asemenea din aceste "conditii de schimb" rezulta si pentru ce perioade ale anului se accepta aplicatii. Unele tari au cerinte extrem de specifice, de cele mai multe ori pentru perioada de 1 luna calendaristica dar nu totdeauna, iar alte tari accepta studenti incepand cu aproape orice data. Mai poate fi interesant de urmarit si in ce luni se ofera "social program", adica petrecerile, plimbarile, excursiile etc
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D



"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."


Return to “Cum pleci din tara”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests