USA - USMLE
- Mr. Bombastic
- junior
USA - USMLE
Cea mai tare pagina de pe situl lui prep4usmle:
http://directory.prep4usmle.com/index.php?action=displaycat&catid=6 si de aici mai interesante sunt 'NBME self test' si 'NBME retired questions'. Impreuna au vreo 1600 de grile tip USMLE(for free), ceea ce e imens pt o tzara unde nimic nu e gratis.
http://directory.prep4usmle.com/index.php?action=displaycat&catid=6 si de aici mai interesante sunt 'NBME self test' si 'NBME retired questions'. Impreuna au vreo 1600 de grile tip USMLE(for free), ceea ce e imens pt o tzara unde nimic nu e gratis.
Is there a doctor in the house?
-
- newbie
Am si eu o intrebare. Daca pleci in Canada la cercetare imediat dupa ce termini facultatea in Bucuresti, exista un termen in care trebuie sa dai stepurile (in caz ca vrei sa le dai, evident)? Adica ei accepta absolventi de facultate pana la un numar de ani de la terminarea facultatii? Asta pentru ca stiu ca in Romania daca ai terminat facultatea si nu practici nu stiu cati ani nu mai ai voie sa practici deloc. Stie cineva ceva de asta?
- Elefantica
- newbie
S-a schimbat ceva in regulamentul Usmle. Tocmai am aflat si eu acum 2 zile: se pare ca din iulie 2004 nu se vor mai da 2 examene Step 2 si CSA ci un examen combinat Step2-CS care va dura 2 zile ( succesive). Am intels ca centrele de testare din US vor angaja actori ca sa poata sa sustina partea de CS. Nu am reusit sa aflu nimic despre Europa: daca se poate da si aici?
Voi ce parere aveti despre asta?
( e vorba de toata lumea care se va inscrie dupa iulie 2004 la step2)
Voi ce parere aveti despre asta?
( e vorba de toata lumea care se va inscrie dupa iulie 2004 la step2)
- tapirul
- elite
ai dreptate. Vor fi:
- Step I
- Step II CK (Clinical Knowledge)
- Step II CS (Clinical Skills)
- Step III
amanunte la http://www.usmle.org/bulletin/2004/testing.htm
pe scurt, step I si step II CK se dau ca pana acum, iar pentru Step II CS ramane de vazut.
- Step I
- Step II CK (Clinical Knowledge)
- Step II CS (Clinical Skills)
- Step III
amanunte la http://www.usmle.org/bulletin/2004/testing.htm
pe scurt, step I si step II CK se dau ca pana acum, iar pentru Step II CS ramane de vazut.
- Elefantica
- newbie
- originaltup
- elder
- originaltup
- elder
-
- elder
dupa cum vezi, nimeni nu se inghesuie sa raspunda, asa ca o sa dau si eu cu presupusul. Cred ca la ECFMG nu prea ai sanse sa ti-l echivaleze. daca vrei doctorat, depinde de facultatea respectiva si de cat de receptive sunt persoanele cu care vorbesti. lucrurile sunt ceva mai laxe, asa ca nu strica sa incerci. good luck!
- originaltup
- elder
-
- junior
-
- senior
-
- junior
-
- newbie
salutare ! Am si eu o intrebare pentru absolventii care au aplicat pentru stepuri inainte de eliberarea diplomei.
Cei de la ECFMG cer o scrisoare de la facultate in care sa precizam luna cand vom obtine diploma. Secretara de la rectorat mi-a spus ca nimeni nu stie sigur cand se va elibera,si m-a facut sa cred ca nu stia de ce scrisoare/adeverinta vorbesc.
Voi cum ati obtinut scrisoarea aceasta?
Se poate face inscrierea cu acea adeverinta simpla pe care toata lumea o ridica zilele acestea de la decanat?
Multumesc foarte mult!
Cei de la ECFMG cer o scrisoare de la facultate in care sa precizam luna cand vom obtine diploma. Secretara de la rectorat mi-a spus ca nimeni nu stie sigur cand se va elibera,si m-a facut sa cred ca nu stia de ce scrisoare/adeverinta vorbesc.
Voi cum ati obtinut scrisoarea aceasta?
Se poate face inscrierea cu acea adeverinta simpla pe care toata lumea o ridica zilele acestea de la decanat?
Multumesc foarte mult!
-
- elder
pe vremea mea era "doamna" dinca. un pachet de cafea jacobs era suficient. crede-ma, ele stiu EXACT de ce este vorba.
in plus, cred ca te stressezi prea mult cu data, doar absolvirea e in septembrie si asta ar trebui sa fie suficient( vei constata cu surprindere ca birocratii sunt la fel peste tot, se impiedica in amanunte dar nimeni nu o sa iti dea hard time daca scrii septembrie si o primesti in noiembrie)
in plus, cred ca te stressezi prea mult cu data, doar absolvirea e in septembrie si asta ar trebui sa fie suficient( vei constata cu surprindere ca birocratii sunt la fel peste tot, se impiedica in amanunte dar nimeni nu o sa iti dea hard time daca scrii septembrie si o primesti in noiembrie)
- originaltup
- elder
- cnicu
- senior
-
- newbie
-
- newbie
In medie se studiaza cam 3-4 luni pentru step 1. Trebuie sa-ti depui actele cu 3 luni inainte de perioada pe care ti-o alegi ( iti alegi oct-noi-dec trimiti in iunie, nu mai tarziu de inceputul lui iulie, odata ce ai primit plicul cu perioada eligibila poti sa susti examenul si in prima zi din octombrie daca vrei si gasesti loc la Prometric).
Bafta!
Bafta!
- originaltup
- elder
In medie se studiaza cam 3-4 luni pentru step 1.
Uauu, inseamna ca eu chiar am pierdut vremea. Nu de alta, dar efectiv am avut vreo 9-10 luni de studiu (raspandite in vreo 14 luni).
Cat timp inveti depinde de ce fond ai, de cat de repede acumulezi. Ideal trebuie sa incepi sa scoti niste scoruri rezonabile la grile ca sa te prezinti la examen. Si mai bine, daca ai niste dolari de dat, faci testul lor de pe site, si iti dai seama cam cum stai.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"
-
- elder
-
- newbie
Eu am spus de medie, daca ar fii sa spun de mine personal am invatat cam 5 luni pentru step 1 si 3 pentru step 2, dar cate luni inveti nu spune nimic. Eu dupa primul step mi-am dat seama ca daca abordam altfel problema as fii putut sa il dau mai repede si sa obtin si scor mai bun. Nu tine neaparat de bagajul de cunostinte( sa fim seriosi, ca multe lucruri pe care le-am invatat nici nu auzisem de ele, si aici ma refer in special la genetica, biochimie si chiar micro, paraziti si virusi...) ci de determinare. Cat despre banii pentru intrebari eu zic ca merita fiecare cent...fiecare face cum crede.
Bafta!
Bafta!
-
- senior
Vesti din State pe Medscape
Shortage of 200,000 Doctors Predicted in US by 2020
NEW YORK (Reuters Health) Nov 02 - Over the next two decades, a shortage of 200,000 physicians could occur in the US unless measures are taken to curb current economic and medical trends, according to a new report. Still, what should be done to remedy the problem remains unclear.
The report, which is authored by Dr. Richard A. Cooper, from the Medical College of Wisconsin in Milwaukee, appears in the November 2nd issue of the Annals of Internal Medicine.
For the last 2 decades, medical school and residency program policy decisions have been based on the premise that there would be an impending physician surplus, Dr. Cooper notes. Not only did this surplus never materialize, he adds, but there is increasing evidence that a shortage of clinicians is on the horizon.
Using a planning model that couples economic growth to health care spending and physician demand, Dr. Cooper was able to estimate the magnitude of a physician shortage or surplus in the coming decades.
His conclusion? There is a physician shortage that is just beginning now, but will likely increase dramatically in the next 20 years. By 2020, there could be a shortage of 200,000 doctors -- about 20% of the required workforce.
"The picture that emerges is uncomplicated and unambiguous. In simple numeric terms, the number of physicians is no longer keeping up with population growth," Dr. Cooper concludes.
In a related editorial Dr. Alan M. Garber, from the Stanford University School of Medicine in California, and Dr. Harold C. Sox, from the American College of Physicians in Philadelphia, write that "increasing the supply of physicians gradually, in small increments -- ones that would not require major new investments in capital or teaching personnel -- is a prudent strategy."
Ann Intern Med 2004;141:705-714,732-734.
- originaltup
- elder
e frustranta stirea asta pt cei care vor sa ajunga in state.
De mai bine de un an de cand ma interesez am mai dat peste titluri de genul asta, insa politica americana e sa restranga accesul IMGs pe principiul ca e mai important e sa avem de-ai nostri; si nu e nimic clar cu shortage-ul, poate nu o sa fie, mai bine sa asteptam si sa vedem. Dar-ar shortage-ul in ei
De mai bine de un an de cand ma interesez am mai dat peste titluri de genul asta, insa politica americana e sa restranga accesul IMGs pe principiul ca e mai important e sa avem de-ai nostri; si nu e nimic clar cu shortage-ul, poate nu o sa fie, mai bine sa asteptam si sa vedem. Dar-ar shortage-ul in ei

"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"
- adidum81
- newbie
- Khaos
- senior
Cam cit costa emigrarea in state ca medic? Carer este costul total mediu, cu toiate cheltuielile (stept1, eventual 2, drumuri in sua pt interviu, toefl, aplicari online....tot). Am 1000euro, mai plec la drum? Multumesc.
×›×™ ×”×¢×•×œ× ×”×•× ×¨×§ ×ª×—× ×” של זמן
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
- dac
- senior
Return to “Cum pleci din tara”