Australia

...ca nu se mai poate
tapirul
elite
elite

Australia

Postby tapirul » Sun Jul 06, 2003 8:38 pm

Pentru cei care erau interesati de Australia, am primit un foarte scurt feedback de la tipa care este acolo, este extrem de ocupata, si a fost prinsa si cu examenele de licenta. Se pare ca este totusi destul de dificil (ca medic). Uite aici mesajul de la ea:

Prietenul care vrea sa vina aici trebuie sa intre neaparat pe site-ul http://www.immi.gov.au .Daca e doctor are nevoie de partener ne-doctor (este o lista de meserii cautate pe site) sau de diploma si adeverinta de lucru pe 2 ani false,intr-o meserie cautata.

Deci mai multe amanunte (si mai oficiale) la http://www.immi.gov.au

Numai bine.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Thu Sep 25, 2003 8:03 pm

am primit un PM de la popi cu ceva informatii - cred ca era destinat si ochiului public, asa ca il pun aici

popi wrote:salut!

daca toti vreti cu toti sa plecati,e ok.!!

meseria de doctor e greu sa ti-o pastrezi dar nu imposibil.toti se sterg la fund cand aud ca ai licenta din romania.

idea este ;pleci(immigrezi legal)) cu o facultate diferita ,ca nurse(infirmier,sau cercetator ,sau zidar sau vezi ce mai e pe lista aia.

mai tarziu cand esti acolo legal, poti sa-ti incerci norocul si cu examene medicale de echivalare daca te tin coaiele si nervii+$$$$$$!!

NU MEDICINA TREBUIA SA FACETI ,CI INFIRMIERIE SAU INGINERIE!!ASTA VOR EI !!!!!

NU VEDETI CA PESTE TOT IN EUROPA ETC SE CAUTA INFIRMIERI!!!

CE MAI CONTEAZA INCA 3 ANI DE STUDII DE NURSING PT.VOI,CAND SANTETI TINERI!

DATI BICE!!!

EU AM MAI FACUT MEDICINA AICI ,IN AUSTRALIA ,A 2A OARA ,LA BATRANETE ,CU MULT NOROC, SI VA MAI POT DA INFO PT.TOTI!!!!

IN ROMANIA AM TERMINAT IN 1980 MEDICINA.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Fri Sep 26, 2003 5:14 am

si alte linkuri petru Australia
http://www.amc.org.au
http://www.immi.gov.au

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Sun Mar 14, 2004 12:53 pm

janete or so wrote:Termin anul asta Fiziokinetoterapia din cadrul Medicinei. Vreau sa plec in Australia. Poate cineva sa ma ajute cu informatii? Multumesc

oameni buni, cand intrati pe forum nu va repeziti cu postatul. Cristoase. Vrei sa pleci in australia da' n-ai rabdare sa vezi ce s-a postat

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Mar 14, 2004 1:18 pm

Cel mai bun link pentru informatii despre Australia :
http://www.emigrare.info/forum/index.php
Nu te arunca ca berbecu' înainte sa citesti subforumul dedicat.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Sun Mar 14, 2004 9:43 pm

Nu te arunca ca berbecu' înainte sa citesti subforumul dedicat

M-ai bagat in ceata. Banuiesc ca berbecu' sunt io, da' nu stiu ce e cu subforumu dedicat
fata aia deschisese un topic nou (primul ei post) fara sa verifice daca exista un topic asemanator sau nu.. Exista niste reguli aici, pentru toti cei care vor sa posteze

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Mar 15, 2004 12:22 am

Tu esti tapir, nu berbec. :P
Pe link interesatul din povestea noastra va gasi un subforum Australia, unde s-a discutat si despre medici. Ziceam doar sa aiba rabdare sa citeasca tot înainte de a deschide topicuri noi cu întrebari puse deja a 10-a oara.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Mon Mar 15, 2004 3:29 am

sunt si berbec, dupa zodie.. Cred ca se vede... M-a confuzat folosirea masculinului. Site-ul ara pare fain. Poate incepem o colaborare

janette

Postby janette » Mon Mar 22, 2004 12:29 am

Draga Tapirule de citit am citit, si-am sa tot citesc! Nu te ofusca atat de tare, ca mai greseste omu'...
Am specificat ca fac Fiziokinetoterapia si nu Generala. Nu avem acelasi statut ca medicii, asa ca intrebarea mea era indreptatita. Voiam sa stiu daca mai e cineva in situatia asta, care ma poate ajuta cu info.
Vreau sa stiu daca trebuie sa echivalez ceva acolo, ceva examene, etc...
Pe emigrare.info am fost, am citit, dar nu m-am luminat suficient.

OaMa
newbie
newbie

Postby OaMa » Sat Aug 14, 2004 12:26 pm

<salam alykom
G'day mates
i am a fellow plabber but i went 2 Australia & i got work in a hostpital as a resident medical officer(same like SHO in da UK)
my hospital would appreciate applicants for registrar positions
-doctors who can speak proper english(plz doctors who passed the IELTS with 7 overall & at least 6.5 in each comonent r r than welocomed)
doctors who have
- post graduate experince(at least 3 years) specially medicine
- post graduate Qualifications is an assest
- Doctors who had a previous experince with in an English speaking medical system are encourged to apply
Contracts are usually starting from 6 months but the hospital adminstration would like doctors 2 stay for abit longer(12 months contact are normal for this district)
i am really keen to help the other plabbers cuz i was in this bad situation after reading the article by the BBC corespondant

inshaALLAH the right applicant might start in a couple of months,guys this is a chance that would would give u good time with in a very good country & money

plz mail ur full detailed CVs on
workinaus@gawab.com>

am gasit chestia asta pe un forum pe net, nu stiu cat e de serioasa dar cred ca suna bine pentru cine indeplineste conditiile....

nali_20

recunoastere Fizioterapeuti Australia

Postby nali_20 » Sun Feb 27, 2005 9:51 am

Va raspund cam tarziu la acest subiect, dar de abia acum am descoperit forumul vostru :shock:
Daca mai intereseaza pe cineva cum e cu meseria asta in Australia va pot da cateva detalii.Eu sunt Kinetoterapeut, facultatea terminata in cadrul IEFS-ului, care este un pic diferita de Fiziokinetoterapia din cadrul medicinei.Ce pot sa va spun este ca in Australia este una dintre cele mai cautate meserii, ca de altfel si in restul tarilor .Problema la ei este sa te recunoasca .
In primul rand aveti nevoie de examenul de engleza, IELTS-ul este cel mai comod ptr romani , se tine la British Council, dar aveti nevoie de Overall Band 7 la modulul Academic.
In al doilea rand intrati pe site-ul http://www.acopra.com.au, este site-ul asociatiei de fizioterapeuti de Au, acolo vi se spune absolut tot ceea ce vreti sa stiti.
Ca sa va recunoasca cei din Au meseria curriculum studiat inRo trebuie sa fie cel putin asemanator.Puteti folosi ca un ghid site-urile unor facultati din domeniu din Au , ptr a vedea ce programa analitica au si ei, comparativ cu a noastra.
Imposibil nu este, trebuie doar niste ambitie.
Eu in curand voi pleca in AU , si imi voi recunoaste studiile acolo, ca sa pot profesa in domeniu, asa ca daca aveti intrebari , va raspund cu placere
Alina

iuliov

Postby iuliov » Thu Sep 08, 2005 8:41 pm

Are cineva mai multe detalii despre vizele in Australia? Ca pe meleaguri mioritice nu se mai poate....

snapilica

doctor in Australia

Postby snapilica » Sun Sep 18, 2005 3:07 am

Mai multe detalii despre vize si joburi pt. doctori gasiti pe site-ul http://www.immi.gov.au
Am vazut ca mai nou au nevoie de doctori, si sunt multe posturi vacante!!!

Examenul de echivalare al studiilor e relativ greu( nu stiu in comparatie cu cel din US, cred ca e mai usor).E compus din exam de limba si cel medical( AMC) care are 2 parti: exam scris si cel clinic.

La IELTS trebuie sa iei 7 minim la fiecare din cele 4 benzi la modulul academic, apoi trebuie sa dai the AMC(Australian medical council) MCQ( 250 grile din med int, chir, obst-gyn, pediatrie si psih) exam.La examen intrebarile sunt f.clare si la obiect si sunt lucruri de baza din medicina, nu detalii inutile care oricum le uiti.

Apoi poti incepe sa lucrezi ca intern/RMO, depinde cata experienta ai. Cam la un an de la exam scris e bine sa iti dai si exam clinic( 16 statii din aceleasi spec., cate 8 min in care trebuie sa iei un istoric/examinare/tratament/counselling).
Sunt destul de multe posturi in areas of need unde este mai usor decat in orasele mari sa gasesti un job.

cam asta ar pe scurt despre Australia.
Bafta la licenta si rezi! :lol:

nabbie
junior
junior

Postby nabbie » Sun Sep 18, 2005 10:37 am

Buna, eu am luat drumul Angliei care se pare ca este cam acelasi cu cel al Australiei la examene. ce pot sa va spun este ca acum in Anglia toti indienii care au dat Plab-urile(examenele pt Anglia) si nu si-au gasit de lucru migreaza spre Australia. si sunt f multi pt ca acum in Anglia s-a cam ajuns la saturatie de indieni si locuri de munca se gasesc f greu,in special pt ei.stau cam 1 an sau poate si mai mult pana gasesc cate un job de 6 luni. si in Australia este intr-adevar nevoie de medici, INCA

asa ca.....hurry up daca vreti Australia ca migratia s-a produs deja si astia invadeaza ca termitele tot. va dau un exemplu: in 2001 Plab-ul se dadea de 2 ori pe an si erau doar 11 canditati pe tot anul. toate probele inclusiv IELTS se dadeau in aceeasi zi. in 2005....zilnic 60 de medici dau PLAB 2.deci......trageti singuri concluzia.
multa bafta

iuliov

Postby iuliov » Mon Sep 19, 2005 9:19 pm

Pe mine m-ar fi interesat daca pot scrie la profesie-medic si acolo sa-mi gasesc un alt job pana-mi dau step-urile.
Stiu ca prin AON este mai simplu, dar am doar un an de experienta si nu stiu cum ar sta lucrurile

surgeon
junior
junior

Re: doctor in Australia

Postby surgeon » Sun Oct 09, 2005 8:54 pm

snapilica wrote: La IELTS trebuie sa iei 7 minim la fiecare din cele 4 benzi la modulul academic, apoi trebuie sa dai the AMC(Australian medical council) MCQ( 250 grile din med int, chir, obst-gyn, pediatrie si psih) exam.La examen intrebarile sunt f.clare si la obiect si sunt lucruri de baza din medicina, nu detalii inutile care oricum le uiti.

Apoi poti incepe sa lucrezi ca intern/RMO, depinde cata experienta ai.

Salut !

Am si eu cateva nelamuriri in privinta Australiei, care ma intereseaza si mi se pare in prezent, un loc bun de plecat, pentru medici.
Eu am cautat foarte mult pe internet, si pe immi.gov si pe AMC, dar nu am inteles clar, care este drumul, pentru cineva, care este deja rezident in Romania, si vrea sa continue acolo in aceeasi specialitate. De asemenea, nu am inteles sigur, daca trebuie dat examenul scris AMC, pentru ca exista "conditional registration", pentru cei care vor sa intre intr-un postgraduate program in Australia. Ce am inteles sigur este ca trebuie sa dai IELTS si apoi sa aplici pentru conditional registration. Functie de experienta ai putea sa iti continui specialitatea ca SHO sau sa faci stagiatura acolo, care dureaza 3 ani.
Daca stii altfel, ai inteles mai bine sau ai alte informatii te-as ruga sa raspunzi, caci pe mine ma intereseaza serios Australia, dar pe moment ma impiedica examenul ala, care trebuie dat in Australia. Si daca totusi trebuie dat, stii cumva si ce punctaje trebuie sa obtii, e important sa iei cu punctaj bun sau ajunge doar sa il iei ? (pt ca mie intrebarile mi s-au parut accesibile pt a lua examenul, chiar fara sa citesti nimic, dar nu cu punctaj de top).
Multumesc anticipat pentru informatii.
m-a dat tata la meserie : m-a facut chirurg !

biancalaura
newbie
newbie

australia

Postby biancalaura » Thu Mar 09, 2006 6:59 pm

buna! sunt unc andidat la uk deocamdata, adica ma pregatesc de zor pentru plaburi, dar ma cam sperie lumea care e deja acolo ca s-a cam umplut piata de medici de la ei. asa ca incep sa prospectez si alte piete, tot de la aceste persoane aflind ca ar fi oportuna o australie sau noua zeelanda. are cineva idee daca plaburile sunt recunoscute la ei, avind in vedere ca au facut parte odata din comonwealth?
mersi si succese, oriunde va veti indrepta!

CristianG
junior
junior

plab

Postby CristianG » Sun Mar 19, 2006 9:06 am

Nu sunt recunoscute la ei. Exista niste examene speciale pentru Australia si separat Noua Zeelanda. Cu Plab poti lucra maxim 1 an in Australia dupa care trebuie sa iti dai acel examen.
Sometimes I sits and I thinks. Sometimes I just sits.
ce mai vad pe la spital - http://viatainspital.blogspot.com/

biancalaura
newbie
newbie

mersi

Postby biancalaura » Wed Mar 22, 2006 4:52 pm

mersi pentru info. nu e prea imbucurator, ca m-am saturat de examene. e totusi o speranta, ca macar un an as avea si eu liniste.

gogut

australia

Postby gogut » Thu Mar 23, 2006 10:24 am

Salutare!
Am inteles eu bine? Se pot da examene pt australia sau nz? As vrea tare mult sa stiu in ce constau si care-i procedura. Daca cineva poate sa-mi raspunda i-asi fi tare recunascatoare.

CristianG
junior
junior

australia

Postby CristianG » Fri Mar 24, 2006 1:18 am

Sometimes I sits and I thinks. Sometimes I just sits.
ce mai vad pe la spital - http://viatainspital.blogspot.com/

excristi
senior
senior

Postby excristi » Fri Mar 24, 2006 3:39 pm

Ptr rezi in Australia stie cineva un site...
www.AdmitereMedicina.ro

biancalaura
newbie
newbie

medicina australia

Postby biancalaura » Fri Mar 31, 2006 10:13 am

pentru info australia puteti contacta:

http://www.immi.gov.au site-ul oficial; aici cautati booklet-uri, care sunt pe categorii de emigrare

http://www.amc.org.au/assess.asp

http://www.ama.com.au/web.nsf?opendatabase

din ce am vorbit cu cineva aflat deja acolo e o posibilitate de luat in considerare foarte serios. e mai greu daca aplici direct ca medic( noi ne gindim sa aplice sotul meu) pentru ca trebuie sa dai aceste examene( 2, leite cu plab-urile din anglia, pina si cartiel). spre deosebire de anglia insa, poti sa incepi sa muncesti dupa examenul teoretic. salariile sunt ok, multe facilitati( poti sa iti deduci din impozite carti de specialitate, costul examenelor...cine e interesat de mai multe info, sa imi spuna, sa nu scriu degeaba.
succes!

DrB
newbie
newbie

Rezidentiat Australia

Postby DrB » Sat Aug 19, 2006 1:15 am

Salut!
Era mai de mult pe forum un topic despre posibilitatea de a face rezidentiatul in australia. Imi permit sa-l redeschid.... Asadar...de unde ne informam...ca site-urile care erau acolo dau informatii vechi de 3 ani.
Stie cineva noutati..a plecat cineva acolo... merita (nu prin comparatie cu Romania ci cu celalalte destinatii gen USA , UK...)...
Voi ce stiti?

Ne mai 'auzim'!
LIFE is not a matter of holding all the good cards...but of playing a poor hand well

Fixer
newbie
newbie

Postby Fixer » Sun Aug 20, 2006 5:26 pm

Si eu sunt interesat de aceeasi destinatie. Inca nu am cautat informatii recente, nefiind nici foarte motivat sa ma gandesc la asta in vara. Dar voi fi participa activ la discutii pe parcurs ce aflu diverse.

check: http://www.immi.gov.au

Return to “Cum pleci din tara”