snapilica wrote: La IELTS trebuie sa iei 7 minim la fiecare din cele 4 benzi la modulul academic, apoi trebuie sa dai the AMC(Australian medical council) MCQ( 250 grile din med int, chir, obst-gyn, pediatrie si psih) exam.La examen intrebarile sunt f.clare si la obiect si sunt lucruri de baza din medicina, nu detalii inutile care oricum le uiti.
Apoi poti incepe sa lucrezi ca intern/RMO, depinde cata experienta ai.
Salut !
Am si eu cateva nelamuriri in privinta Australiei, care ma intereseaza si mi se pare in prezent, un loc bun de plecat, pentru medici.
Eu am cautat foarte mult pe internet, si pe immi.gov si pe AMC, dar nu am inteles
clar, care este drumul, pentru cineva, care este deja rezident in Romania, si vrea sa continue acolo in aceeasi specialitate. De asemenea, nu am inteles sigur, daca trebuie dat examenul scris AMC, pentru ca exista "conditional registration", pentru cei care vor sa intre intr-un postgraduate program in Australia. Ce am inteles sigur este ca trebuie sa dai IELTS si apoi sa aplici pentru conditional registration. Functie de experienta ai putea sa iti continui specialitatea ca SHO sau sa faci stagiatura acolo, care dureaza 3 ani.
Daca stii altfel, ai inteles mai bine sau ai alte informatii te-as ruga sa raspunzi, caci pe mine ma intereseaza serios Australia, dar pe moment ma impiedica examenul ala, care trebuie dat in Australia. Si daca totusi trebuie dat, stii cumva si ce punctaje trebuie sa obtii, e important sa iei cu punctaj bun sau ajunge doar sa il iei ? (pt ca mie intrebarile mi s-au parut accesibile pt a lua examenul, chiar fara sa citesti nimic, dar nu cu punctaj de top).
Multumesc anticipat pentru informatii.