este un topic total diferit de "Franta", nu se pune problema de a ramane acolo ci doar de a impartasi modalitati cat mai ieftine/ avantajoase de deplasare in interiorul Frantei. deci a nu se comasa cu topicul amintit mai sus.
ok, pentru cei care au fost/au aflat din surse sigure: care sunt mijloace mai ieftine/tips-uri ptr calatorie?
ca sa particularizez: paris toulouse si retur.
transport in interiorul Frantei
- dankat23
- senior

daca ai de gand sa te plimbi mai multisor prin Fr poti sa cumperi de la SNCF un card de student care iti ofera o reducere de 50% pe un an pe orice calatorie, TGV sau nu. Daca faci frevent Toulouse-Paris exista un sistem de calatorie cu masini particulare unde contribui cu diferite sume, insa e greu de crezut ca ar exista asa ceva pe distante lungi cum e Toulouse-Paris. Din experienta mea in Fr nu exista alt mijloc de transport decat SNCF, avion sau masina proprie sau inchiriata pe autostrada. Eventual autostop
Tips: ia biletul la Tren dus-intors cu cat mai multe zile inainte. De ex: paris-lyon costa cam 55E dus, daca luam aller-retour cu vreo saptamana en avant plateam 80E. Iar daca aveai cardul aa de reduceri puteai sa pltesti cam 45E. Deci nu e cgiar asa gol dracul. Ahhh, si nu incerca sa nu folosesti TVG, trenurile celelalte sunt oribile, cu conditii mai proate ca aici, la preturi foarte apropiate de TGV si cu timpi de calatorie enormi. Acelasi exemplu; cu Corali (tren obisnuit) de la lyon la paris faci 6 ore in niste conditii cam de accelerat romanesc cu 45E (55E la TGV), numai noaptea, in timp ce cu TGV (care circula din ora in ora) faceam o ora jumatate- doua in conditii foarte civilizate.
Tips: ia biletul la Tren dus-intors cu cat mai multe zile inainte. De ex: paris-lyon costa cam 55E dus, daca luam aller-retour cu vreo saptamana en avant plateam 80E. Iar daca aveai cardul aa de reduceri puteai sa pltesti cam 45E. Deci nu e cgiar asa gol dracul. Ahhh, si nu incerca sa nu folosesti TVG, trenurile celelalte sunt oribile, cu conditii mai proate ca aici, la preturi foarte apropiate de TGV si cu timpi de calatorie enormi. Acelasi exemplu; cu Corali (tren obisnuit) de la lyon la paris faci 6 ore in niste conditii cam de accelerat romanesc cu 45E (55E la TGV), numai noaptea, in timp ce cu TGV (care circula din ora in ora) faceam o ora jumatate- doua in conditii foarte civilizate.
- adi
- elder

asa, dezvolta ideeadankat23 wrote: exista un sistem de calatorie cu masini particulare unde contribui cu diferite sume
am remarcat un fapt: ptr 4 persoane e mai ieftin sa inchiriezi o masina gen citroen C2-3 decat trenul. ma enerveaza ca nu am gasit conditiile vis-a-vis de carnetul de conducere din Ro. s-o putea cu asta?
- Im
- elite

Hai sa nu speriem copiii care se uita la noi, cu conditiile "oribile" din trenurile franceze non-TGV, ca nu e cazul.
Dimpotriva.
Deci Adi, daca vreunul din voi are card international cu cel putin 400 euroi pe el pentru cautiune, puteti închiria o masina. Costa 30-40-50 € pe zi (clasa Clio/206/C3), depinde de companie si de durata închirierii. Atentie, majoritatea companiilor îti limiteaza nr de kilometri la 250 pe zi (0.30 € km depasit
)
Permisul de conducere : daca esti turist, nu stiu, probabil trebuie carnet international de la ACR (trebuie sa verifici) ; daca ai viza de student în pasaport, merge permisul de acasa, pentru ca studentilor li se recunoaste carnetul din tara de origine.
In Franta autostopul e în principiu interzis de lege, deci va trebui sa te descurci pentru ca nu este cale batuta. Site-uri http://www.iamanene.fr exista, cauta cu Google, dar vezi ca din cauza riscurilor, destui de putini (soferi) se încumeta.
In rest nu am nici o informatie concreta de calatorit ieftin în Franta, pentru un student român.
Exista si autocare, cauta pe Google.
Eu sa fiu cu înca 3 omuletzi, as închiria o masinutza diesel, si as profita de libertatea conferita pentru a face turism în orele libere.
Deci Adi, daca vreunul din voi are card international cu cel putin 400 euroi pe el pentru cautiune, puteti închiria o masina. Costa 30-40-50 € pe zi (clasa Clio/206/C3), depinde de companie si de durata închirierii. Atentie, majoritatea companiilor îti limiteaza nr de kilometri la 250 pe zi (0.30 € km depasit
Permisul de conducere : daca esti turist, nu stiu, probabil trebuie carnet international de la ACR (trebuie sa verifici) ; daca ai viza de student în pasaport, merge permisul de acasa, pentru ca studentilor li se recunoaste carnetul din tara de origine.
In Franta autostopul e în principiu interzis de lege, deci va trebui sa te descurci pentru ca nu este cale batuta. Site-uri http://www.iamanene.fr exista, cauta cu Google, dar vezi ca din cauza riscurilor, destui de putini (soferi) se încumeta.
In rest nu am nici o informatie concreta de calatorit ieftin în Franta, pentru un student român.
Exista si autocare, cauta pe Google.
Eu sa fiu cu înca 3 omuletzi, as închiria o masinutza diesel, si as profita de libertatea conferita pentru a face turism în orele libere.
- dankat23
- senior

Iarna ce a trecut mergeam cu trenul de la Strassbourg la Lyon si experienta a fost cel putin comunista. Un tren inghetat, cu un conductor cu suba pe el, care ne spunea la 15 minute desole. Peste alte 2 luni pe drumul Lyon-paris un alt individ ne spunea ca nu e lumina ca se strica instalatiile, iar separarea fumator/nefumator este imposibila daca trenul este aglomerat.
- dankat23
- senior

Return to “Cum pleci din tara”