Sistemul de sănătate românesc văzut de către cei plecați

...ca nu se mai poate
User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3642
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Sistemul de sănătate românesc văzut de către cei plecați

Postby Im » Thu Nov 04, 2010 4:41 pm

Fiecare dintre noi pastram legatura cu fostii colegi, mai vizitam una-alta când trecem prin Ro, mai auzim una-alta, cum vi se pare totul dupa ce ne obisnuim în alte parti ? Care mai sunt actualitatile interesante pe care ni le dau (poate chiar involuntar) cei din Ro ?
Singura durere suportabilă e durerea altora.

User avatar
vmc
elite
elite
Posts: 3584
Joined: Sat Apr 16, 2005 1:26 pm

Re: Sistemul românesc văzut de către cei plecați

Postby vmc » Sat Nov 06, 2010 8:40 am

Si nu ma duce pe mine in ispita...

La varsta marilor iubiri, o persoana in varsta mi-a spus ca dintr-o relatie imi voi aduce aminte, peste ani, doar momentele fericite. Si cum eram sceptica, nu am crezut-o. Insa acum sunt o persoana in varsta, care pot da sfatul acesta mai departe. Eu incep sa-mi aduc aminte doar momentele fericite de acasa. Motivele, care m-au determinat sa-mi fac bagajul, raman in negura memoriilor si doar o sfortare ma face sa constientizez ca nu "de bine ce mi-a fost" am plecat. Ce aud eu de acasa e asa: MB, care-i face porci pe toti ca au distrus tara, colegii care plang ca n-au bani si parintii (dragii de ei), care stiu sa apese pedala nostalgiilor in speranta ca ma vor vedea curand acasa.

Per ansamblu, tot ce aud de acasa, percep ca fiind vorbe goale. Nu mai am constiinta saraciei, cand imi aud colegii cum plang ca n-au bani mi se pare desuet (adica la naiba, esti tanar, cu un cap, doi ochi, doua maini si plangi ca nu-ti da statul bani). Nu pot sa inteleg sistemul si decizia poporului. Cred ca acolo e un balamuc, in care nebunii fac experimente.

Pentru mine Romania nu mai reprezinta un sistem. Cand sunt aici, Romania e un colt de rai unde (inca) fanul mai are miros, mai bat clopotele dupa morti, mai ai un sentiment de credinta cand intri intr-o biserica, mancarea are gust. Cand sunt acolo vad femei de 50 de ani, care se vaieta de toate durerile posibile, vad oameni tristi, vanzatoare obosite de la 9 dimineata, copii cu dantura praf si ahtiati dupa cola si cartofi prajiti si, nu in ultimul rand, aud povesti interminabile despre subiecte minore si neinteresante (barfele) si ma bucur ca nu mai sunt acolo. Mie nu imi lipseste Romania ( cu atat mai mult sistemul din Romania), mie mi-e doar dor de copilarie.
nicht wahr?

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3642
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Wed Nov 10, 2010 3:06 pm

Am modificat un pic în "sistemul de sanatate". :)
Nu prea se înghesuie lumea si nu înteleg de ce.
Ce mi se pare mie dubas la spitalele din Ro e fantasmul POSTULUI. Alfa si Omega, ai post ai tot, n-ai post esti nimeni. Dar nu neaparat asta cât conditiile de obtinere a unui post. Nu încetez sa ma minunez cum se afirma raspicat si ferm ca nu conteaza deloc ce stii sa faci, conteaza muhuhulte alte aspecte, si câstiga ala care e mai blindat la ele. Ceilalti de pe margine stau si plâng si suspina invidiosi ca ei n-au atâtea aspecte, dar se straduiesc totusi sa si le obtina.
Am mai fost surprins si de cât de bine si adânc s-a prins asta de multi colegi ramasi, pe care în facultate nu i-as fi crezut capabili de asemenea gândire, sau total incompatibili.
M-am mai minunat unde a disparut de tot, dar de tot de tot, notiunea numita interesul pacientului.
Sau capabilitatea profilor, confilor etc. si a oricarui sefuletz, cum a ajuns ala sefuletz si ce face.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

ProfDrMedGigiBecali
senior
senior
Posts: 208
Joined: Sun Jun 20, 2010 3:09 pm

Re: Sistemul de sănătate românesc văzut de către cei plecați

Postby ProfDrMedGigiBecali » Wed Nov 10, 2010 11:43 pm

ai post poti sa iei spaga , nu ai post ia spaga ala cu post si tu primesti farmituri ?? sau nu era asta??
spaga trebuie sa iei ca sa traiesti, ca altfel mori de foame cu post cu tot, aia esti obligat sa o faci.
stiu ca un medic cu 30 de ani de vechime si toate gradele luate si tot , castiga de la stat 15 mil. lucru care iti lasa un gust amar in gura si cand il spui, nu numai cand il traiesti. 15 mil se castiga pe o garda aproape in alte tari.... deci no comments


Return to “Cum pleci din tara”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests