xenofobie

...ca nu se mai poate
User avatar
rez_ista
senior
senior
Posts: 129
Joined: Wed Jul 19, 2006 9:01 am
Location: Terra

Re: xenofobie

Postby rez_ista » Wed Sep 15, 2010 4:33 pm

Exempe din Elvetia:

- conversatie la masa de amiaza, de fata cu mine. Un tehnician radiolog - gay, isteric, pe la 50 de ani - ii spune sefului medicilor rezidenti, bastinas: "Eu nu voi consulta niciodata un strain. Mereu ma asigur ca specialistii la care ma trimite MF-ul meu sa fie "un bon médecin de la région". Daca e strain, nu merg..."

- eram in masina unei colege italianca si a avut un accident. Un motociclist beat a intrat in ea intr-o intersectie, venind din stanga, cand ea incetinise inaite de trecerea de pietoni. Tipul era elvetian, barman, la al nu stiu catelea accident. Colega mea avea cazier curat. Betivul a sustinut in declaratie ca el era in fata noastra si ea a accelerat si a intrat in motorul lui. Politia elvetiana i-a dat LUI dreptate, cica urmele de la fata locului sustineau versiunea lui :shock: Omul recunostea si ca a baut o sticla de 750 ml vin in ziua aia (deci se inmulteste cu 3 pentru cantitatea reala), la spital avea 1,2 la mie alcoolemie, dar ce conteaza ?! Irelevant.

Colegei mele urma sa i se suspende carnetul si sa plateasca o amenda. A contestat decizia si s-a ajuns la tribunal, cu martori.
Martorii eram eu si un negru, un biet azilant bolnav si batran, care vazuse scena de pe trotuar.

Seful rezidentilor (acelasi) o intreaba mirat pe italianca inaite de proces: " Tu chiar crezi ca Italia avand martori Romania si Africa va invinge Elvetia ???"

Pana la urma, am invins. E drept, in mod normal nu trebuia sa se ajunga la proces, dar totusi, cred ca nu merita sa ii bagam in seama pe acesti cativa frustrati cu minti inguste.

User avatar
holliday
elite
elite
Posts: 5024
Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
Contact:

Re: xenofobie

Postby holliday » Wed Sep 15, 2010 6:19 pm

hai ma ca nu e chiar asa neagra oaia aia din elvetia...
Image

parca am mai pus pe aici poze , nu mai tin minte...
cautati la parerea Elvetiei despre Romania. o sa gasiti acolo...
viewtopic.php?f=2&t=8033&start=0&hilit=elvetiei

User avatar
rez_ista
senior
senior
Posts: 129
Joined: Wed Jul 19, 2006 9:01 am
Location: Terra

Re: xenofobie

Postby rez_ista » Wed Sep 15, 2010 11:42 pm

A, uitasem de asta! Daca tapirul e in Suisse numai de un an probabil nu a vazut afisele alea care existau pe fiecare km2.
Tema era: votam pro sau contra extinderii acordului liberei circulatii pentru Romania+Bulgaria ?
Oricum, s-a votat din oficiu pro, noroc ca politica este cea mai mare ...

User avatar
holliday
elite
elite
Posts: 5024
Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
Contact:

Re: xenofobie

Postby holliday » Thu Sep 16, 2010 8:15 am

bine acum s'a mai cadrat problema. doar in Franta, se vorbeste de rromii romani si bulgari.
le dau bani sa plece (cu avionul :shock: :shock: :shock: ) si aia cand ajung in Otopeni, fac U turn si iau urmatoarea 'caruta' spre `FR.
ca sa vezi ce chestie. (am vazut faza cu ochii mei).

eh, o chestie buna aseara, m'au facut fericit Clujenii mei de la CFR, ca eram minoritar printre aia pe acolo...(fc Bale e campioana Elvetiei la fotbal) iar clujenii le'au dat 2 goluri asa rapid in 15 min.
concluzia? Romania seamana cu Africa de Sud (probabil ca s'au enervat pe ala care a dat al doilea gol :) )

dr_dick
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:17 pm

Re: xenofobie

Postby dr_dick » Sun Dec 26, 2010 6:34 pm

faptul ca la toate sarbatorile garda e asigurata numa de straini nu cred sa aiba de a face cu discriminarea sau mai rau xenofobia. Cred ca e totusi vorba de COINCIDENTA :lol: :lol: :lol: :?:

maria_m
senior
senior
Posts: 450
Joined: Fri Dec 01, 2006 4:26 pm

Re: xenofobie

Postby maria_m » Sun Dec 26, 2010 6:46 pm

poate la tine. la mine eu am fost singura dintre straini care a facut garda de craciun. iar anul trecut in spitalul in care eram, au facut numai straini de garda pentru simplul motiv ca neamt era numa seful de sectie :))
in plus , planul de garzi nu-l face sefu (care zice : popescu faci garda de craciun si ionescu faci de revelion). noi ne alegem cand facem garzi. nu va mai victimizati atat.

User avatar
manolo
elder
elder
Posts: 828
Joined: Tue Dec 16, 2003 10:06 pm
Location: pe la mare... inaltime
Contact:

Re: xenofobie

Postby manolo » Sun Dec 26, 2010 7:05 pm

maria_m wrote:poate la tine. la mine eu am fost singura dintre straini care a facut garda de craciun. iar anul trecut in spitalul in care eram, au facut numai straini de garda pentru simplul motiv ca neamt era numa seful de sectie :))
in plus , planul de garzi nu-l face sefu (care zice : popescu faci garda de craciun si ionescu faci de revelion). noi ne alegem cand facem garzi. nu va mai victimizati atat.

la mine planul de garzi il face colega romanca :D ii spunem daca vrem garda intr-o anumita zi (de obicei inainte de o zi pe care o vrem libera) sau ce weekend sa nu avem garda.

garzile de sarbatori se fac pe principiul grupelor: unii vor sa faca in sapt de craciun, altii in cea de anul nou. fiecare decide in ce grupa e, apoi se impart garzile respective. n-am vazut deloc sa fie probleme legate de nationalitatea medicilor. eu am vrut sa am o garda intr-o anumita zi (28 dec), am primit si a trebuit sa fac pe 24 dec.

in restul lunilor, doleantele mi-au fost indeplinite intocmai. colegilor la fel.
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

User avatar
cris3
senior
senior
Posts: 256
Joined: Sun Oct 04, 2009 12:39 pm

Re: xenofobie

Postby cris3 » Sun Dec 26, 2010 7:15 pm

Exact, si la noi planul se face destul de corect si se impart garzile in mod egal; au avut prioritate la a nu face Craciunul cei care aveau copii.
Acu, cand a trebuit sa intru in concediu medical, garzile mele au fost impartite frateste intre colegii nemti, pe motivul ca cel nou venit, arab, are familie si trebe sa beneficieze de putin timp cu copilul lui.
Deci cam asa s-au impartit la noi garzile, echitabil.
Pe nemti ii poti acuza de ce vrei tu, dar nu de discrimiare, daca iti faci treaba cum trebuie si esti serios, castigi foarte usor respectul lor. Bineinteles ca daca nu te tii de treaba, esti marginalizat sau exclus din echipa...

User avatar
Im
elite
elite
Posts: 3642
Joined: Fri Nov 28, 2003 3:42 pm

Postby Im » Mon Dec 27, 2010 12:34 am

dr_dick wrote:faptul ca la toate sarbatorile garda e asigurata numa de straini nu cred sa aiba de a face cu discriminarea sau mai rau xenofobia. Cred ca e totusi vorba de COINCIDENTA :lol: :lol: :lol: :?:

Peste tot task-urile nedorite de "batrânii" locali cad pe cei tineri sau pe ultimii veniti sau pe cei adusi expres sa execute taskuri pe care altii nu le vor. Ori strainii au semnat cu mânutza lor ca vor pe ultimele doua tipuri de posturi.

Asta e functionarea standard în orice institutie sau corporatie din lumea asta, nu stiu daca astia cu discriminarea în gura se duc la munte de rev ca face seful lor de garda în locul lor în spitalul românesc.

Edit: uneori sunt multi straini de garda si pentru ca acestia sunt mai "flamânzi" decât localnicii si deci motivati sa faca toate garzile posibile, pentru banii corespunzatori în plus.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Sun Jan 02, 2011 7:52 pm

Eu am fost cu bursa Erasmus in Lituania semestrul trecut (sem 2 anul 4) si nu am avut probleme de nici un fel, nici cu colegii, nici cu profesorii.Toti erau interesati sa cunoasca obiceiuri de pe la noi, sa vada poze sau prezentari.Am stat in camin, era etaj special pt studenti Erasmus, m-am inteles bine cu toti. M-am imprietenit si cu studenti de la linia engleza de la ei, ca mergeam cu ei la cursuri. Profesorii nu au facut niciodata vreun comentariu urat legat de originea noastra, erau si ei curiosi si interesati sa le povestim diverse. Am cunoscut si colegi lituanieni si nu numai colegi, am ramas in legatura cu ei.
A fost chiar fain, pacat ca n-ai voie decat odata :( .Dar in vara o sa fac practica de vara prin liga,in Turcia. Sa vedem cum va fi acolo. Daca sunteti interesati, o sa postez experienta dupa ce ma intorc :D
things can only get better

drcraciun
elite
elite
Posts: 2969
Joined: Mon Feb 22, 2010 8:24 pm

Re: xenofobie

Postby drcraciun » Sun Jan 02, 2011 8:37 pm

ametist713 wrote:Daca sunteti interesati, o sa postez experienta dupa ce ma intorc :D

Da !

supers0nic12
newbie
newbie
Posts: 5
Joined: Wed Apr 14, 2010 6:58 pm

Re: xenofobie

Postby supers0nic12 » Sun Jan 16, 2011 10:26 pm

ametist713 wrote:Eu am fost cu bursa Erasmus in Lituania semestrul trecut (sem 2 anul 4) si nu am avut probleme de nici un fel, nici cu colegii, nici cu profesorii.Toti erau interesati sa cunoasca obiceiuri de pe la noi, sa vada poze sau prezentari.Am stat in camin, era etaj special pt studenti Erasmus, m-am inteles bine cu toti. M-am imprietenit si cu studenti de la linia engleza de la ei, ca mergeam cu ei la cursuri. Profesorii nu au facut niciodata vreun comentariu urat legat de originea noastra, erau si ei curiosi si interesati sa le povestim diverse. Am cunoscut si colegi lituanieni si nu numai colegi, am ramas in legatura cu ei.
A fost chiar fain, pacat ca n-ai voie decat odata :( .Dar in vara o sa fac practica de vara prin liga,in Turcia. Sa vedem cum va fi acolo. Daca sunteti interesati, o sa postez experienta dupa ce ma intorc :D


Buna! Poti sa detaliezi un pic cum a fost experienta in Lituania? In ce oras ai fost? E o tara scumpa? Eu voi pleca la vara o luna acolo pentru un proiect de cercetare si nu prea stiu mare lucru. Multumesc!

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Tue Jan 25, 2011 9:12 pm

supers0nic12 wrote:Buna! Poti sa detaliezi un pic cum a fost experienta in Lituania? In ce oras ai fost? E o tara scumpa? Eu voi pleca la vara o luna acolo pentru un proiect de cercetare si nu prea stiu mare lucru. Multumesc!

Scuze, abia azi am vazut mesajul tau. A fost f fain, am fost in al doilea oras ca marime, Kaunas. Viata e ieftina, din cei 1200 de euro ce i-am primit m-am descurcat f bine cu cazarea, masa, iesit in oras si mers in excursii( in Lituania si alte tari) pt 5 luni. Oamenii is ok, se chinuie sa te ajute, chiar daca nu intelegi limba, numai in troleu era nasol, se inghesuiau ca nebunii :lol:
Daca te mai intereseaza ceva, intreaba-ma aici sau pe pm.
things can only get better

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 1:26 pm

Asa cum am promis, relatez in cateva cuvinte experienta practicii de vara in Turcia: a fost foarte frumos, de xenofobie nici vorba...ca si in Lituania, au fost interesati cu totii (studenti si profesori) sa afle obiceiuri si alte chestii despre Romania. Toata lumea s-a purtat exceptional cu mine...la spital am intrat in multe operatii (am fost pe orl) si mi-au fost explicate toate detaliile..deci in concluzie, a fost o experienta de neuitat. :D
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 1:53 pm

desigur, xenofobia se manifesta cu precadere cand o persoana dintr-o tara considerata neigienica (cum este vazuta Romania afara) merge intr-o tara mai "spalata".
este impropriu si inadecvat sa relatezi (cum face ametist) experiente din tari aflate pe trepte de evolutie asemanatoare Ro in ideea de a sustine non-discriminarea.
asta pt ca de obicei daca din jegul de tara nr 1 te deplasezi in jegul de tara nr 2 oamenii din tara receptoare te vor privi cu oarecare simpatie, ca esti d-a lor. daca mergi intr-o Tzara din acelea normale atunci sa vedem.

in Turcia si in Lituania nu am fost privita rau.. PFf, pai logic. e acelasi spatiu evonomic si de civilizatie (de ex vezi turcismele) probabil si in mongolia daca mergi o sa fie ok sau in Krkistan, mai ales daca esti genul care sa pari de-a lor(imbracanminte, grad de civilizatie, inteligenta).

ia paraseste tu spatiul acesta de subdezvoltare si mai vorbim.

Nota bene: pana si faptul ca iti faci practica de vara sau ce faci tu in Lituania sau Turcia sau din astea nu in Statele Unite sau UK sau Paris sau Berna denota ca joci in alta liga decat ar trebui.

dar in fine, sa ne imbatam cu apa rece.

si xenofobia este o chestiune care tine de cei care locuiesc in tara X, nu de cel care vine in tara aia, asa ca ce zicea Im ca de fapt sunt prbbl de neadaptare... VAX
Last edited by 187.92a on Mon Aug 29, 2011 2:01 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 2:00 pm

Da, mai atoatestiutorule, am fost si in d-alea civilizate (Austria, Germania, Norvegia, Suedia, Finlanda) si nu mi-au auzit urechiusele niciun cuvant nasol la adresa tarii din care vin...dar poate, na, depinde si de om, cum se comporta intr-o tara straina... iar pentru unul ca tine nu prea pot sa garantez :twisted:
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 2:03 pm

am editat mai sus.

chiar si spusesem despre ideea primitiva cum ca un comportament xenofob este determinat de imigrant. asta insasi denota o gandire xenofoba, ametist. dar e prea adanc ca sa discutam aici asta, e cel mult modulat, daca se camufleaza bine e trecut usor cu vederea, dar asta nu ins ca nu exista xenofobie daca te descuri adoptand un comportament mimetic, in sensul adaptarii.

vezi:
"Nota bene: pana si faptul ca iti faci practica de vara sau ce faci tu in Lituania sau Turcia sau din astea nu in Statele Unite sau UK sau Paris sau Berna denota ca joci in alta liga decat ar trebui.

dar in fine, sa ne imbatam cu apa rece.

si xenofobia este o chestiune care tine de cei care locuiesc in tara X, nu de cel care vine in tara aia, asa ca ce zicea Im ca de fapt sunt prbbl de neadaptare... VAX"

frate ce le amestecati. nu prea pareti umblati pe afara, parerea mea

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 2:17 pm

ametist713 wrote:nu mi-au auzit urechiusele niciun cuvant nasol la adresa tarii din care vin...dar poate, na, depinde si de om, cum se comporta intr-o tara straina... iar pentru unul ca tine nu prea pot sa garantez


este extrem de xenofob sa spui asta, sa culpabilizezi pe receptorul discriminarii. gizaz, voi chiar credeti chestiile astea si gadniti in termenii astia.
daca nu ar fi extrem de amuzant (si snob, daca ar fi dupa mine, ca te dai cu nush ce concepte dar mirosi de la o posta a xenofobie si discriminare) ar fi horror.
refuz sa cred ca amestecati lucrurile intr-un asemena hal

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 2:23 pm

1. Nu am vazut ca ai editat, sorry
2. Nu am prea inteles ce voiai sa spui cu comportamentul xenofob care e dictat de imigrant, dar de fapt nu este...eu personal cred ca tine atat de omul din tara X in care te duci, dar si de tine insuti (daca faci prostii, normal ca te vor arata cu degetul..uite si asta, e la fel cu necioplitii de conationali). Asa ca, eu fiind si in tari dezvoltate cum am scris mai sus, am avut parte de experiente placute atat pentru ca m-am comportat ca atare, cat si datorita faptului ca am intalnit oameni destupati la minte.
3. In Fr nu m-am dus ca nu stiam franca, am ales Turcia pt ca alte tari (Spania, Italia) se dadusera deja (astora din liga stud, ca aveau punctaje umflate cu pompa datorita functiilor). Si nu am ales deloc rau, spitalul unde am fost era nou, construit anul trecut, modern, cu aparatura de ultima ora, cu operatii complexe, etc (ca tot spuneai ceva ca nu joc in liga care trebuie :D

Uff, iar ai scris...in fine, in cazul xenofobiei cred ca de vina e ala din tara respectiva (cu gandirea xenofoba, indiferent cum se comporta saracul xenofobizat) sau xenofobizatul, daca face prostii.
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 3:50 pm

nu.

cat despre partea cu
ametist713 wrote:In Fr nu m-am dus ca nu stiam franca, am ales Turcia pt ca alte tari (Spania, Italia) se dadusera deja

HUH???? realizezi ca nu are SENS ce spui?
in Fr nu ai mers ca nu stiai turca, dar stiai turceste si mongoleza

ai, nu, serios acum, le amesteci, nu mi se pare ca are sens vreo discutie.

ametist713 wrote: spitalul unde am fost era nou, construit anul trecut, modern, cu aparatura de ultima ora, cu operatii complexe, etc (ca tot spuneai ceva ca nu joc in liga care trebuie


nu ai inteles

ametist713 wrote:Nu am prea inteles ce voiai sa spui cu comportamentul xenofob care e dictat de imigrant, dar de fapt nu este...


normal ca nu ai inteles, ideea este ca e in realitate discursul tau este xenofob si discriminator in chiar fibra sa. nu ai facut decat sa imi dai dreptate (eu am zis despre mimentism , tu spui 'am avut parte de experiente placute atat pentru ca m-am comportat ca atare', etc).

daca vrei, ca sa intelegi, xenofobia este o caracteristica a grupului discriminator, nu a celui discriminat

nu putem avea o discutie

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 5:01 pm

Ma bucur ca se numeste mimetism ce am spus eu acolo.
La primul quote ai dreptate, trebuia sa pun punct si nu virgula.
Iar la faza cu alta liga, te rog sa-mi explici ce nu am inteles in opinia ta, chiar ma intereseaza.
Si la final, chiar daca avem puncte de vedere diferite, putem avea o discutie....de fapt tocmai din cauza lor a si inceput discutia :D
things can only get better

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 5:48 pm

Ei, trebuie sa marturisesc ca aceasta discutie a fost constructiva!! Am stat io asa si m-am gandit si m-am scarpinat in cap si am ajuns la concluzia ca ai dreptate ( :shock: incredible!!!) la faza cu xenofobia. Celelalte puncte raman la fel. :D
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 6:11 pm

ametist713 wrote:Ei, trebuie sa marturisesc ca aceasta discutie a fost constructiva!! Am stat io asa si m-am gandit si m-am scarpinat in cap si am ajuns la concluzia ca ai dreptate ( :shock: incredible!!!) la faza cu xenofobia. Celelalte puncte raman la fel. :D


am auzit ca mai toti userii imed au momente de genul celor descrise de catre tine, si asta extrem de des, pur si simplu le zdruncin convingerile si le schimb paradigma si incep sa vada lucrurile altfel. nu trebuie sa te ingrijorezi; iti inteleg insa entuziasmul, si eu cand am reusit sa citesc prima carte cap-coada la varsta de 4 ani eram la fel de bucuros :)

alta liga se refera cu spitalul din turcia care oricat de evoluat ar fi tot nu e spitalul din uk. discutia este prea lunga, si chiar admitand ca ar putea avea loc ar dura f f mult si ar necesita mai multa rabdare din partea mea decat sunt dispus sa iti acord, ti-o spun cu toata prietenia.
am ales Turcia pt ca alte tari (Spania, Italia) se dadusera deja (astora din liga stud, ca aveau punctaje umflate cu pompa datorita functiilor)

si NB: eu cand am dat test din ala am facut un asemenea punctaj ca nu au mai reusit sa ma scoata din frunctea clasamentului chiar daca nu aveam nicio activitate in ssmb oricant s-ar fi chinuit, ceea ce ar fi trebuit sa fi facut si tu. repet, aia cu punctaj la teste+ puynctaje functii ssmb si tot au fost sub mine, ba chiar si una la care au admis sa ii adune punctaj pt organizarea balului bobocilor care inca nu se tinuse. si m-am dus in Franta.

sunt convins insa ca vei invata mai multa medicina in viitor si vei ajunge in tari din liga I si atunci vom vbi altfel despre xenofobie

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 6:30 pm

trident wrote:
ametist713 wrote:Ei, trebuie sa marturisesc ca aceasta discutie a fost constructiva!! Am stat io asa si m-am gandit si m-am scarpinat in cap si am ajuns la concluzia ca ai dreptate ( :shock: incredible!!!) la faza cu xenofobia. Celelalte puncte raman la fel. :D


am auzit ca mai toti userii imed au momente de genul celor descrise de catre tine, si asta extrem de des, pur si simplu le zdruncin convingerile si le schimb paradigma si incep sa vada lucrurile altfel. nu trebuie sa te ingrijorezi; iti inteleg insa entuziasmul, si eu cand am reusit sa citesc prima carte cap-coada la varsta de 4 ani eram la fel de bucuros :)

Eu am admis ca o singura opinie mi-am schimbat-o, una singura, ca alealalte enshpe mii pe care le-ai scris sunt 99,9% aberatii, asa ca n-are rost sa te lauzi atata. Si las-o mai moale cu cartile, asa pot sa scriu si io ca am citit de la 3 ani, blabla...de fapt se prinde oricine care e adevarul.
alta liga se refera cu spitalul din turcia care oricat de evoluat ar fi tot nu e spitalul din uk. discutia este prea lunga, si chiar admitand ca ar putea avea loc ar dura f f mult si ar necesita mai multa rabdare din partea mea decat sunt dispus sa iti acord, ti-o spun cu toata prietenia.

I see what u mean, so just leave it. Mai bine lauda-te prin ce tari civilizate ai facut tu stagii de practica (in afara de Franta), sa crap de ciuda ca nu sunt in aceeasi liga. :mrgreen: [/quote]
am ales Turcia pt ca alte tari (Spania, Italia) se dadusera deja (astora din liga stud, ca aveau punctaje umflate cu pompa datorita functiilor)

si NB: eu cand am dat test din ala am facut un asemenea punctaj ca nu au mai reusit sa ma scoata din frunctea clasamentului chiar daca nu aveam nicio activitate in ssmb oricant s-ar fi chinuit, ceea ce ar fi trebuit sa fi facut si tu. repet, aia cu punctaj la teste+ puynctaje functii ssmb si tot au fost sub mine, ba chiar si una la care au admis sa ii adune punctaj pt organizarea balului bobocilor care inca nu se tinuse. si m-am dus in Franta.

sunt convins insa ca vei invata mai multa medicina in viitor si vei ajunge in tari din liga I si atunci vom vbi altfel despre xenofobie

Nu stiu ce teste ati dat voi, la noi s-au adunat punctele pentru medii si cele pentru functii in lstgm (cele din urma au fost infinit mai mari), asa ca desi aveam medii mult mai mari decat cei din liga stud, am fost mai jos in clasament si am ales din ce a mai ramas.
P.S. Daca chiar voiam puteam sa ajung in orice tara din liga I, dar am preferat sa fie un acord intre universitati sub forma de bursa, pt ca nu suport toata birocratia si mi se recunoaste/nu mi se recunoaste practica.
Cat despre medicina, cu siguranta voi invata mai multa medicina in viitor, ca doar nu oi involua, nu? :D
things can only get better

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 6:31 pm

:D
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 6:43 pm

la noi s-a dat test din toata medicina si presupun ca aia care au xeroxat au si imprastiat raspunsurile alora din ssmb, dar tot i-am facut, vorba lui gigi din cartier de aici, intelighentzia omnia vincit.

si test de engleza la nivel.
sa ma anunti te rog cand reusesti o performanta asemanatoare.

am efectuat stagii (practice) in Marea Britanie, Olanda, Grecia si Spania. cred ca sunt indeajuns de ultra scolit sa stau inalt in fata oricarui for, multumesc de preocupare

si xenofobia e la marele greu pe acolo, din tren pana la spital, trebuie doar sa fii indeajuns de sensitive sa o ginesti. daca esti dobi si nu stii la ce sa te uiti nu o vezi, de acord cu tine.
ma bucur ca ti-am aratat si in afirmatiile tale ca greseai :)
ochiul ascutit si mintea agera, cam astea se poarta acum! :)

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23544
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: xenofobie

Postby Chingachgook » Mon Aug 29, 2011 6:50 pm

trident wrote:
am efectuat stagii (practice) in Marea Britanie, Olanda, Grecia si Spania. cred ca sunt indeajuns de ultra scolit sa stau inalt in fata oricarui for,maestre pot sa te ating?
:lol:

pe de alta parte ai dreptate cu xenofobia. de ex noi aici in germania ne cam uitam cu scarba la turci. si cu semiscarba la arabi.


si usor usor incep sa ma enerveze si romanii.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 6:56 pm

mersi de aprecieri, stiu ca admiratia ta este sincera si parerea ta valoareaza f mult pt mine.

eu ma uit cu scarba la toti ca sunt antisocial (+/- asocial), dar da, asa este cu turcii am auzit si eu. in germania nu am efectuat pregatire medicala pana acum, desi acolo este medicina adevarata.

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 6:57 pm

Test de engleza pentru Franta? :lol:
Eu am certificat! :green:
In rest ok, ia da-mi mie testele alea sa mor io de nu le fac la perfectie.
Ma bucur ca ai fost in tarile enumerate si te felicit sincer (daca e adevarat, desi ma cam indoiesc, ca putem scrie ce vrem pe aici)...cat despre xenofobia de acolo nu comentez ca n-am fost in niciuna, dar in tarile enumerate de mine puteai sa fii oricat de dobi si tot te gineai.
Urechea ciulita si mintea destupata, da! :D
things can only get better

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23544
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: xenofobie

Postby Chingachgook » Mon Aug 29, 2011 7:08 pm

pai ametisto poate tu ai tza asta sanii mai mari, normal ca nu te xenofobia nici draq

unii insa nu sunt asa norocosi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 7:13 pm

dupa cum ziceam ametiz, mai bagi niste medicina si poti si tu sa ajungi sa practici pe acolo. eu consider ca in ziua de azi trebuie sa fii scolit si pe afara. sigur ca am fost, dar aici nu discutam despre mine decat asa, tangential. dacan u vrei sa crezi, nu ai decat, iti dai seama ca ma doare la basca.

sigur ca nu, nu mai am testele de acum 8 ani, LOOOL.
ametist713 wrote:cat despre xenofobia de acolo nu comentez ca n-am fost in niciuna, dar in tarile enumerate de mine puteai sa fii oricat de dobi si tot te gineai.


ai rostit un nonsens.
pus in lumina de afirmatiile anterioare la care mi-ai dat dreptate, esti de un delicios amuzament. pai eu zic ca nu te prinzi nici cand ai barna in ochii tai, alea :D :D

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 7:25 pm

Ce nonsens mai? Ma lasi?
Ai zis ca de fapt in tarile civilizate este xenofobie si vai, numai eu am fost atat de proasta sa nu vad. Si ai enumerat cateva. Eu, nefiind acolo, normal ca nu comentez, asa o fi cum zici tu. Dar pe unde am fost eu chiar nu am remarcat asta (se poate sa fie limitat la anumite zone, regiuni, anul in care ai fost, etc- de acolo poate sa fie diferenta).
Asa ca tu esti ala plin de amuzament, din pacate dizgratios. Si lasa-ma pe mine cu barna mea si cu ochiul meu, ca tu nu vezi ditai busteanu' infipt in cuvintele alea frumoase din cinci litere pe care le posezi (sau nu).
Noapte buna!
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 7:28 pm

ametist713 wrote: Dar pe unde am fost eu chiar nu am remarcat asta


asta am spus si eu, ca TU nu ai remarcat, dar ca asta nu inseamna nimic, caci dupa cum am observat si chiar DEMONSTRAT anterior spiritul tu de observatie nu este extrem de -sa zicem-antrenat.

am explicat de ce este un nonsens, nu voi relua, chiar nu se poate discuta oricat ai pretinde tu asta, nu pot face fata unui val atat de puternic de "nu inteleg dar nu ai dreptate". fii fericita asa cum esti, la un mom dat din toate ideile astea ale tale s-ar putea dupa ceva gandire sa vezi ca lucrurile se mai separa, ca nu stau toate asa unele peste altele etc. nu vreau sa accelerez procesul asta. nu vreau sa iti rapesc dreptul la o maturizare entelectuala naturala doar in baza simplului motiv ca mie mi se pare ca se desfasoara aproape fantastic de incet.

ramane sa ma anunti cu performantele, dupa cum am mai spus.

User avatar
ametist713
elder
elder
Posts: 897
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:05 pm
Location: in my secret life

Re: xenofobie

Postby ametist713 » Mon Aug 29, 2011 7:39 pm

Bine, ce zic eu si ce observ eu e aiurea, ce zici tu si observi tu e adevarul absolut. De ce trebuie ca parerea ta sa fie aia care sa conteze? Ca nimeni altcineva nu a mai comentat la faptul ca ce am observat eu e aiurea. Mai astept, daca vor mai comenta si altii si vor spune "da mai, ametist observa totul pe dos" , atunci o sa fiu dispusa sa-mi reconsider atitudinea. Si lasa-ma in durerea mea cu ideile mele aiurite si cu performantele mele de *** si tu ramai acolo pe piedestalul tau, unde nimeni nu te poate atinge.
Si cu asta am incheiat definitiv discutia, cu TINE chiar nu se poate discuta!
things can only get better

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47430
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Re: xenofobie

Postby 187.92a » Mon Aug 29, 2011 8:19 pm

lol, nu am spus asta si mai mult, nimeni nu poate spune daca ce ai observat tu este sau nu este in concordanta cu realitatea, ma tem ca astepti niste confirmari iluzorii. si ma mai tem ca iei discutia despre xenofobie si observarea aspecteleor ei inclusiv a celor mai fine instantieri ale acesteia prea in personal si raspunzi emotional. eu am spus de la bun inceput ca nu se poate discuta, adca ai reciti mi-ai da dreptate, chiar daca initial spre amuzamentul meu sustineai ca orice discutie este utila. :)

User avatar
Jerome
elite
elite
Posts: 5383
Joined: Mon Sep 12, 2011 6:55 pm

Re: xenofobie

Postby Jerome » Mon Sep 12, 2011 7:42 pm

In UK nu am avut experiente neplacute; daca le vorbesti foarte bine limba, uita in 2 minute de unde provii. Si, contrar asteptarilor, sunt foarte prietenosi.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23544
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: xenofobie

Postby Chingachgook » Mon Sep 12, 2011 8:08 pm

de ce ar trebui sa fiu eu prietenos cu un sudanez care abia rupe romaneste?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

procust
senior
senior
Posts: 193
Joined: Sat Feb 21, 2009 2:01 am
Location: Timisoara

Re: xenofobie

Postby procust » Mon Sep 19, 2011 10:31 am


User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23544
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: xenofobie

Postby Chingachgook » Mon Sep 19, 2011 3:52 pm

mare prost doctorul ala.

cum ma sa fii sef de sectie si sa dormi sub cerul liber?

sunt curios pe ce specialitate era. dupa voce parea internist.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
kcuf_di
senior
senior
Posts: 320
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:02 pm
Location: SG

Re: xenofobie

Postby kcuf_di » Mon Sep 19, 2011 4:18 pm

Pneumolog. Aia era poza cu el la dormind la metroul din sat?
cse kestie


Return to “Cum pleci din tara”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests