Diogene30 wrote:Da, dar ridurile parintilor se vad altfel cand nu ii vezi la fata un an de zile spre exemplu. Daca nu intuiesti ce rol are latitudinea si longitudinea in treaba asta nu te pot ajuta.
Daca nu poti trai echilibrat emotional în afara ogradei parintilor, e problema ta. De fapt e a lor, transmisa tie.
Unii pleaca de acasa la 18 ani, asa cum e normal. Chiar daca aveau facultate în urbea natala. Altii nu pot trai decât la fusta mamei. Nu pot sa schimbe nimic din parametrii mosteniti. Si asta nu se rezuma doar la "strainatate" ci la toate aspectele vietii.
Ridurile parintilor apar din cauza timpului, nu din cauza ta sau a parcursului tau departe/aproape de ei.
Iar la ce mijloace de transport si comunicare exista azi, mai ramâne doar sa-i împaiezi ca sa fie pace spirituala totala.
Diogene30 wrote:Nu am vazut pana acum in Romania multe procese castigate de un pacient impotriva unui medic desi ar trebui sa fie. In strainatate am vazut procese castigate de spitale si de pacienti impotriva unui medic - si pe drept dar si pe nedrept.
Nu înteleg ce vrei sa spui cu asta.
Diogene30 wrote:Argumente alternative:
Dorul de "acasa" nu va aparea in cazul unui individ cu insertie culturala superficiala si viata spirituala virtual absenta.
Aici deja o dam în glume cu românismul si ortodoximea, puncte de ancraj profund.

Diogene30 wrote:Da, sint unt inadaptat. Conduc o masina de ultima ora, sunt abonat la cele mai prestigioase reviste in specialitatea mea, lucrez cu materiale si tehnici incomparabil mai bune decat cele de obicei utilizate in Romania, am in contul din banca mai multi bani decat 10 medici romani average pusi unul peste altul. Sunt un inadaptat - de tip superior.
Esti ceea ce vrei tu sa fii.
Diogene30 wrote:Diferenta este factorul precipitant: strainatatea.
In Ro nu esti acasa în familie, esti între 22 milioane de straini minus câteva cunostinte.
Acasa esti acolo unde te simti bine.
Diogene30 wrote:Mai mult, strainatatea nu "rupe" numai prostii.
Strainatatea asta …
Diogene30 wrote:Sint probleme si aici cauzate de prosti - locali sau veniti "din afara", pacienti sau medici. Prostiile cauzate de cativa venetici pun presiune pe ceilalti venetici.
Deci daca sunt prosti pretutindeni, înseamna ca … ?
Diogene30 wrote:Am scris fara diacritice - a se intepreta ca m-a deranjat exprimarea ta.
Credeam ca semnul de protest e lipsa Quote-ului normal.
Singura durere suportabilă e durerea altora.