MMM wrote:Si alta posibilitate de a-ti transforma viza J1 nu exista? Cu ajutorul cuiva care vrea sa te sprijine, pe parcurs, pt merite, sau prin casatorie? Sau: nu exista alte tari care sa recunoasca specializarea din SUA? Parca stiam de Canada, Noua Zeelanada...
Singura modalitate de a fi scutit de reintoarcerea in tara este practica intr-o zona defavorizata timp de 3 ani. Casatoria cu un cetatean american ii va face viata acestuia/acesteia mizerabila pentru ca trebuie sa revina in tara si nu iti va aduce nici un beneficiu. Doar daca izbucneste un razboi aici va putea sa se reintoarca in SUA.
Sunt foarte putine zone defavorizate si multi candidati, costurile cu recrutarea sunt foarte mari si nimic nu e garantat. Poti arunca mii de dolari pe geam fara sa gasesti ceva.
Eu dupa ce am petrecut 3 ani in New York numai intr-o zona defavorizata nu am dorit sa merg. Asa ca nici nu m-am luptat cu waiver-ul. Viata in Bucuresti mi se parea mult mai buna ca in cine ce stie ce desert ori cartier rau famat.
Acum imi dau seama ca de fapt m-am inselat. Viata in Bucuresti nu e mai buna decat in cel mai rau loc din State. Plus ca am pierdut trei ani din viata si cateva sute de mii de dolari. Ceea ce nu inseamna ca sunt nefericit.