Comunicare intre candidatii USMLE

...ca nu se mai poate
digital
junior
junior

Postby digital » Tue Oct 19, 2004 6:33 pm

Desi mi se pare destul de ciudat, daca tu zici ca e diferenta intre J1 si viza turistica, eu nu te mai contrazic. Abtibildul ala are poza pe el? si...il lipesti tu, sau ei? :D
Oricum, viza/abtibild, dar numai sa fie!
Originaltup, cat a durat interviul si cum ai raspuns tu la intrebarile 1 si 2?
Si sunt curios pentru vizele j1/h1 ce te intreaba la interviu, ca banuiesc ca stiu si ei ca nu prea se mai intorc multi... :?

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Tue Oct 19, 2004 7:18 pm

amandoi aveti cumva dreptate.

viza este, totusi la ambasada, pentru ca abtibildul ara are pe el b( turist) sau j, ori whatever. cnicu are drepate cand spune ca length of stay se hotaraste aici la aeroport, si distinctia e foarte importanta. pentru ca, dupa cum zice si cnicu, " viza pe 10 ani sau 6 luni" inseamna ca nu trebuie sa mergi la ambasada de fiecare data cand pleci, si poti intra in us in intervalui de pe abtibild.

durata sederii o afli aici( i-94) si poate depasi de scrie pe abtibild. sau poti sa nu primesti de loc si sa fii obligat sa zbori inapoi, de aici necesitatea de round trip( vezi cazul cat stevens-pentru toti studentii torturati de "morning has broken"-radio contact 92- asta a fost razbunarea :lol: )

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Oct 20, 2004 5:31 am

cum a zis si cerbu, amandoi aveti dreptate.
Pt cea turistica (ca pe asta o am), ti se lipeste o viza la ambasada, care este perioada in care poti sa ceri intrarea in US, iar la aeroport pe I-94 se scrie cat ai voie sa stai.
Eu am pe 6 luni, multiple entry, ceea ce inseamna ca daca intru in octombrie si primesc viza de stat pe 6 luni, pot sa stau 6 luni in state chiar daca e mai mult decat ce au scris cei de la ambasada. Daca ies inainte de cele 6 luni, pierd viza si trebuie sa cer o alta intrare. Cererea asta trebuie insa sa fie in perioada de valabilitate a vizei data la ambasada. Sper ca nu v-am confuzat prea mult.

Raspunsurile mele:
q1:am bagat o vraja despre importanta si superioritatea educatiei in US
q2: am zis ca e prea mult pana atunci ca sa spun acum exact ce o sa fac, si spre sfarsit am strecurat incet (nici nu stiu daca m-a auzit) ca probabil o sa ma intorc in tara, desi mi se strapezeau dintii.
Cu intrebarile astea aveam senzatia ca ea se face ca ma intreaba iar eu ma fac ca raspund.

Interviul (dupa cum am zis) a fost destul de nasol, la un moment dat credeam ca nu o sa ne dea viza deloc. Inainte sa ne cheme la birou, ma uitam la cele care cu care aveai interviul; erau 3 cucoane. Dupa ce m-am uitat cu atentie la mimica lor, am decis care era clar cea mai antipatica. Ghici cu cine am picat!? Interviul a durat vreo 20 min, timp in care s-a mai sfatuit cu niste superiori.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

laurad
junior
junior

Postby laurad » Wed Oct 20, 2004 10:44 am

Nu sunt curiosi si daca lucrezi, unde, cu ce fel de contract, eventual cu ce salariu?
Tare idioata situatie, mai ales daca nu esti "politician", ca ma indoiesc ca nu au invatat deja ca nu plecam ca sa ne intoarcem si nu stiu de ce mai pun intrebari la care aud mereu aceleasi raspunsuri...
Affidavit of support trebuie?

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Oct 20, 2004 5:09 pm

Affidavit of support trebuie?

Nu mi l-a cerut.

Nu sunt curiosi si daca lucrezi, unde, cu ce fel de contract, eventual cu ce salariu?

Pai daca esti destul de clar ca mergi doar ca sa dai examen si apoi la interviuri nu o sa te intrebe nimeni de asta, nu sunt totusi tembeli. Vor doar sa-si toate masurile ca nu ramai pe acolo.
Btw, o alta intrebare a fost daca am de gand sa lucrez in US pe perioada sederii.

laurad
junior
junior

Postby laurad » Wed Oct 20, 2004 7:11 pm

Adica la negru? Si ce le-ai raspuns, ca nu cred ca se multumesc cu un laconic "nu"...
Eu sunt traumatizata de un astfel de interviu, in care m-au intors pe toate fetele sa le spun de ce vreau eu sa vizitez USA, pentru ca ceream sa plec la plimbare o luna, pe vremea cand nici nu-mi trecea prin cap ca voi da stepurile, dar sa mai si raman pe acolo...
Nasol nu a fost ca, evident, nu mi-au dat viza, ci felul in care au facut-o: respectivul a pus un deget pe adeverinta de la spital, pe care trona salariul de rezident si, cu un ranjet m-a intrebat daca ii consider prosti sa ma creada ca ma mai intorc!
Un an i-am urat, un an nu stiu ca drac am mai facut si in al treilea an....vai ce rusine mi-e....dar: pe ei si pe mama lor!
De fapt ce trebuie sa contina dosarul cu care te duci la ei?

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Oct 20, 2004 7:59 pm

singurele acte pe care mi le-au cerut au fost diploma, scrisoarea de viza de la ECFMG si permit scheduling-ul pt step 2 CS (pe care il printezi de pe net). Restul au fost discutii libere. La intrebarea cu lucrul la negru, s-a multumit cu un Nu categoric :D

PS. evident si pasaportul
PPS. si neaparat de completat formularul de pe net (la mine au fost doua formulare, caci e si unul special pt masculi, ca-s mai violenti si mai predispusi pt terorism, si ma intrebau chestii de genul: esti un terorist care vrea sa intre in US si sa faca rau poporului american? :evil: )

spider
newbie
newbie

Postby spider » Sat Oct 23, 2004 10:49 pm

Salutare.
Poate cineva sa ma ajute si pe mine cu niste informatii?
Iata un citat dintr-un site al unui spital din America legat de cerintele ce le presupune application process:
". A completed application includes the ERAS common application form, a Dean’s letter, transcript, a Department of Medicine Chair’s (or designee) letter and two other letters of recommendation"
1.Aveti idee daca exista o taxa pt obtinerea scrisorii de la decan si cum se poate obtine aceasta (scrisoarea)?
2.Exista un formular tip al scrisorii de recomandare?(shtiu ca pe internet exista niste exemple, dar nu sunt multumit de ww.google.ro etc)
3. De la ce profesori e indicat sa luam celelalte recomandari?
4"Department of Medicine Chair’s (or designee) letter"-de la cine tre sa iau o astfel de scrisoare?
5.Scrisoarea e conceputa de tine sau de prof?(intreb asta pt ca timpul lui e destul de pretios)
6.Daca obtii o scrisoare de recomandare din America trebuie sa ai dovada faptului ca ai trecut prin spitalul respectiv (adik te verifica cineva sau verifica cineva scrisorile astea in general) sau e de ajuns sa te cunoasca dr respectiv si sa isi puna "obrazul la bataie" pentru tine?
Va multumesc anticipat

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Sun Oct 24, 2004 2:01 am

1. 95$, de la decan :D
2. nu exista un formular tip pt scrisoare de recomandare, desi ar fi bine sa respecte niste reguli de compozitie
3. de la unii care sa te stie, preferabili cu ceva renume
4. nu avem asa ceva, incearca si tu de la un profesor cu specialitate de medicina interna, gen cardio, respirator, etc
5. in US de catre prof, la noi de obicei de catre propria persoana (din 5 scrisori pe care le am, doar una e in totalitate compusa de cine se presupune ca a scris-o, dar il cunosteam f bine)
6. asta depinde doar de tine, teoretic se bazeaza pe bunul tau simt sau te intreba de chestii din spitalul respectiv, nu cred sa te verifice la secretariat sau ceva in genul asta

reginna

scrisori de recomandare

Postby reginna » Sun Oct 24, 2004 7:29 pm

salutare!!!
scrisorile de recomandare trebuie trimise prin posta de tine sau de profii care te recomanda?
trebuie sigilate cu semnatura profesorului pe ele sau am auzit numai bla-blauri?
95$ dean's letter? cum adica? eu am scos formularul de pe net si l-am dat la semnat...cui trebuie sa platesc 95$ ???

spider
newbie
newbie

Re: scrisori de recomandare

Postby spider » Sun Oct 24, 2004 9:16 pm

reginna wrote:salutare!!!
scrisorile de recomandare trebuie trimise prin posta de tine sau de profii care te recomanda?
trebuie sigilate cu semnatura profesorului pe ele sau am auzit numai bla-blauri?
95$ dean's letter? cum adica? eu am scos formularul de pe net si l-am dat la semnat...cui trebuie sa platesc 95$ ???

cred ca te referi la altceva si anume la inscrierea pt stepuri
in legatura cu trmisul scrisorilor prin posta:putin probabil

dac
senior
senior

Postby dac » Mon Oct 25, 2004 1:46 am

taxa pentru step 1 se plateste la bucuresti?
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

digital
junior
junior

Postby digital » Mon Oct 25, 2004 11:08 am

Nu, taxa de step 1 nu se plateste la Bucuresti. Se plateste fie online, (merge si cu card romanesc) fie prin cec, la banca. Mai multe detalii pe http://www.ecfmg.org

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Mon Oct 25, 2004 5:04 pm

Taxa e valabila doar pt absolventii Carol Davila (si se plateste la rectorat), acum am vazut ca esti din Cluj. De asemenea nu se plateste daca esti inca student al Carol Davila.
Cu scrisorile, poti sa le trimiti si tu, caci aia de la ECFMG se bazeaza pe cuvantul tau, dar daca scrii acolo ca ai waivat dreptul sa o vezi, ar fi frumos sa para ca vine din partea profului care a semnat-o.
Cu dean's letter, idem, ar fi bine sa para ca vine din partea facultatii.

PS. poti sa incerci sa le tragi teapa cu taxa, dar e pe riscul tau.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Mon Oct 25, 2004 5:39 pm

originaltup, ce bine ca te-am prins :lol: Mai explica-mi si mie, o data, te rog, daca ai timp, ca la prosti (am o alergie dubioasa la birocratie si nu imi intra in teasta defel):

- care e treaba cu adresa pentru scoruri? tie in cat timp ti-au venit? si poti sa dai orice adresa, de la o ruda / cunostinta din State sau e vreun alt criteriu?
- cum ai stabilit interviurile, inainte de step2cs? sau le-ai stabilit dupa, tu fiind deja acolo?...
- taxa aia de $50 pentru ce D-zeu o fi, ca sa trimita datele catre spitale(?), se plateste pentru fiecare aplicatie sau o data pentru toate interviurile?
- ERAS e o treaba asa de stufoasa cum mi s-a parut mie? :?
- in fine, cat ai "marcat" pentru procedurile ERAS / ECFMG in total?
- cum te descurci cu transportul in interiorul SUA?
- tu dai step3 acum? de ce (nu)?

Intebari mai putin serioase, dar... de-adevarat, daca iti vine sa crezi:
- fiziologic, ca sa zic asa, te impaci cu mediul de pe-acolo? te-a surprins ceva in mod brutal? a fost ceva care ti-a afectat preformantele la step2cs? :)
- cat de adevarata e sperietoarea (zic unii) cu conversia unitatilor de masura? :D
- in cat timp ti s-a procesat viza?
- cat stai acum in State, toate cele sase luni? cand vii inapoi, esti interesat de un tete-a-tete / masa rotunda si cu alti oameni interesa(n)ti de pe aici... un soi de debriefing? :oops:

Anyway, sorry ca abuzez, dar te-am avertizat ca o sa fiu pisalog :lol:
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Mon Oct 25, 2004 8:08 pm

scorurile in Ro mi-au venit cam in 8 zile, dar poate sa tina mult mai mult. In US mi-au venit in 3 zile. La adresa care ti-o scrii iti vine toata corespondenta ECFMG (asta e singura chestie, nu conteaza daca chiar stai acolo)

- aplicatiile le-am trimis inainte de step 2 CS, o parte din invitatiile de interviuri mi-au venit inainte sa dau step 2 CS, altele dupa (sper sa mai primesc). Eram in US cu interviurile, dar oricum le-am stabilit prin mail asa ca nu prea conta de fapt.

- cei 50$ sunt pt toate spitalele, reprezinta taxa pe care o cere ECFMG sa-ti trimita scorurile la programele care le cer

- e poate un pic stufos ERAS, dar se completeaza relativ usor, nu e ceva prea complicat

- pai vezi si tu pe site cat costa fiecare chestie, eu nu mai stiu exact, depinde si la cate programe aplici

- cu transportul inca nu stiu, pana la Atlanta am fost cu avionul iar in Miami ma plimb cu diverse, masina sau transport in comun. Probabil combinatie de avion, greyhound si inchiriat masina.

- inca nu pot sa dau step 3 pana nu sunt certificat ECFMG, chestie care depinde de cand primesc rezultatul la Step 2 CS

Raspunsuri mai putin serioase :D "
- fiziologic in Miami e cald si umed, la un fotbal de exemplu curg siroaie de pe tine; in rest e cum ma asteptam, fara surprize majore. In Atlanta a fost destul de cald, dar cu umiditatea ca la noi. Evident fiziologicu' depinde de zona in care ajungi

- cu unitatile de masura nu asa mare vraja, picioarele si milele le cam stiam din tara, la fel si cu livrele sau galonii; mai nasol e cu temperatura, dar incep sa ma descurc si fara sa mai convertesc in Celsius dupa celebra formula C=(F-32)*5/9

- viza la ambasada s-a procesat in vreo 3 ore, la aeroport in 5 min (daca nu includem timpul de asteptare)

- o sa stau pana in februarie, mai e timp pana sa ma hotarasc ce fac cand ma intorc, asa ca aman raspunsul

PS. singura chestie referitor la civilizatia de aici care m-a impresionat, a fost cand m-am intors din Atlanta, noaptea, deasupra coastei de vest a Floridei: o banda luminoasa omogena aproape, de min 5-10 km latime, pe toata coasta, adica cateva sute de km. Nu pot sa-mi dau seama de unde atatea lumini. Au mai fost chestii care poate ca m-ar fi impresionat, dar cu televizorul din ziua de azi, ma asteptam.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Mon Oct 25, 2004 8:41 pm

Multumesc mult pentru raspunsuri. hat46.gif Uluitor, deocamdata nu am decat doua nelamuriri :D

scorurile in Ro mi-au venit cam in 8 zile, dar poate sa tina mult mai mult. In US mi-au venit in 3 zile :?:

Eu intelesesem ca si americanilor le vin cam in trei saptamani, ca sa nu mai vorbesc de cei de aici carora le-a venit in cateva luni... I don't get it.

inca nu pot sa dau step 3 pana nu sunt certificat ECFMG, chestie care depinde de cand primesc rezultatul la Step 2 CS :?:

Si... in ciuda faptului ca s-a mai zis chiar si aici... asta are vreo relevanta asupra posibilitatii tale (i.e. a programului) de a aplica la H1B? Sau n-are nici o legatura? Sau nici nu intentionezi asta?

Si acum, o intrebare pentru toata lumea - ati mai aflat ceva nou si revolutionar despre foreign residency requirement waiver? Sau despre straight to H1B?

Get firefox

reginna

acte pt inscrierea pt stepuri

Postby reginna » Mon Oct 25, 2004 10:26 pm

salut!!!
eu plec intr-o luna in state si acum sunt ingropata pana peste cap in acte...
am o groaza de intrebari si mersi mult ca ma ajutati!
in acelasi plic cu formularul de inscriere pt stepuri trimit si scrisorile de recomandare si dean's letter?
am citit aici de o taxa de 26 $ care trebuie platita dupa ce trimiti actele la ECFMG.ei iti trimit chitanta la rectorat sau la mailing address care il completez pe formular?
mersi mult!!! :D

Georgica
newbie
newbie

Postby Georgica » Mon Oct 25, 2004 10:44 pm

Pt. elfstone:
dureaza 8 zile sau trei de cand ti se updateaza oasis-ul. Asta inseamna ca la cateva saptamani dupa examen o sa-ti apara acolo un mesaj nou in care apare data la care ai dat examenul si data cand au fost trimise scorurile.
Step 3 iti trebuie doar daca vrei H1b. din cate stiu eu trebuie sa ai scorul de la step 3 pana incepi rezidentiatul. eu planuiesc sa dau step 3 cand ma duc la interviuri (n-am posibilitatea sa stau acolo intre cs si interviuri si nu stiu daca ma vor lasa).
Pt. reginna:
cand m-am inscris la step am trimis doar formularul si doua poze. apoi ei au trimis la rectorat o scrisoare si eu am platit 26$ pentru ca rectoratul sa raspunda scrisorii si sa le spuna ca studiez (am studiat) aici. nu cred ca trebuie sa pui si chestiile alelalte la un loc cu formularul de inscriere. Alte pareri?
All we have to decide is what to do with the time that is given us. (Gandalf the White)

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Mon Oct 25, 2004 11:36 pm

Cam asta era si planul meu, in sensul ca as vrea sa dau step3 inainte de interviuri, dar nu imi e inca prea clar cum trebuie alcatuit "programul". Nimeni de aici nu a facut asa?

S-ar putea sa fie prea devreme sa ma gandesc la asta, nici macar nu m-am inscris pentru step1 :(

Offtopic: Georgica - love your sig :)

Get firefox

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Tue Oct 26, 2004 1:30 am

am citit aici de o taxa de 26 $ care trebuie platita dupa ce trimiti actele la ECFMG.ei iti trimit chitanta la rectorat sau la mailing address care il completez pe formular?

Chestia e valabila pt Carol Davila, n-am idee cum e pt Cluj.

in acelasi plic cu formularul de inscriere pt stepuri trimit si scrisorile de recomandare si dean's letter?

Dupa cum am spus, scrisorile de recomandare vin teoretic de la cei care le semneaza, iar dean's letter vine de la facultate, deci nu cred ca e cea mai buna idee sa le pui in acelasi plic.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Tue Oct 26, 2004 1:37 am

Si... in ciuda faptului ca s-a mai zis chiar si aici... asta are vreo relevanta asupra posibilitatii tale (i.e. a programului) de a aplica la H1B? Sau n-are nici o legatura? Sau nici nu intentionezi asta?

Ca sa fii sponsorizat pt H1B, programele sunt de mai multe feluri:
a. vor sa ai step 3 dat in momentul aplicatiei
b. vor sa fii certificat ECFMG si sa ai step 3 programat
c. vor sa ai rezultatul la step 3 pana in jur de 14 februarie (termenul limita pt trimiterea listei pt match)
d. sa dai step 3 cat mai repede cu putinta, preferabil pana la match sau cu putin dupa

Majoritatea se inscriu la categoriile a, b, c. E un avantaj clar sa te duci cu step 3 luat la interviuri, pt ca discuti cu H1B pe masa, ca sa zic asa. Ce-i drept, cei mai multi pe care ii stiu s-au inscris la categoriile b si c.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Tue Oct 26, 2004 3:11 am

Mi-ai luminat noaptea, ca sa zic asa. Nu vroiam sa postez doar pentru o replica asa scurta, dar n-am ce face. In faza in care sunt (mai am cinci zile pana incep "oficial" proiectul acesta cu stepurile) multe lucruri imi sunt neclare si... chiar ma bucur enorm ca m-ati ajutat sa mi le mai clarific :) Bless ya!

reginna

Postby reginna » Thu Oct 28, 2004 2:17 pm

mersi mult pt informatii, trebuie sa ma mai interesez un pic...faza e ca din pacate in cluj nu e ca in bucuresti, nu inteleg de ce.as prefera sa le dau niste bani in plus si sa trimita ei toata hartogaraia asta... :!:
spor in continuare la toata lumea :)

prowin
newbie
newbie

Postby prowin » Wed Nov 03, 2004 1:04 am

Pentru Originaltap:

Am trecut prin cartile pe care le-ai recomandat acum cateva luni pentru Step 1, ca fiind cele din care ai invatat. Spune-mi, te rog, daca ai invatat la urmatoarele materii numai din cartile pe care le-ai mentionat sau si din alte carti:

Histologie - High Yield
Anatomie, Neuroanatomie si Embriologie - High Yield
Microbi - Ridiculously Simple

Conform manualului Kaplan, fiecare dintre materiile astea reprezinta cam 8% din intrebarile de examen. La Genetica si Biologie Moleculara am inteles ca ai fi avut cele mai multe lipsuri. Genetica reprezinta si ea 8% din examen.

Avand in vedere ca tu ai obtinut un scor de 96 la Step 1, chiar daca ai fi invatat pe de rost High Yield-urile (care nu sunt Total yield, ci doar high yield), tot nu aveai cum sa faci 100% din intrebari corect la Histo, Anato si Microbi.

Si atunci, ai mai invatat si din alte carti la aceste trei materii ?

Multumesc !

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Nov 03, 2004 2:01 am

Histo - doar am rasfoit-o, nu prea am invatat din ea; era simpluta oricum. Din altceva nu am invatat

Anato si Neuro - doar din high-yield; anato mai putin, neuroanato am tocit-o binisor

Microbi - doar din ridiculously (imunologia am citit-o din Levinson)

O sursa importanta de cunostinte si care ti-a scapat, o reprezinta grilele pe care le exersezi.
Chiar daca asa zice Kaplan, una e teoria si alta e practica.
Morala: nu crede chiar tot ce zice Kaplan.

PS. 96 nu reprezinta 96%

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Nov 05, 2004 1:02 pm

OK... am o problema... Aplic online si... ce naibii inseamna a "letter from my medical school that confirms I graduated, have met the requirements to receive my medical diploma and states the date my medical diploma will be issued". La ce se refera? Cine o scrie? O scriu eu si o dau la semnat? Au ei o scrisoare tip? Tre` sa fie in engleza? Sau tre` sa fie in romana si o traduc pe urma?

Btw, toate documentele care tre` traduse (scrisoarea de mai sus, apoi diploma si foaia matricola): am auzit un zvon ca ar exista posibilitatea sa le traduca facultatea, dar de la decanat si de la rectorat mi-au zis ca nu... . Merge orice traducator autorizat sau trebuie ceva mai complicat?... Voi cum ati facut?!

PS: cum e posibil sa imi ceara rectoratul aproape un milion de lei "taxa de urgenta" ca sa imi elibereze diploma si foaia matricola "candva... la sfarstiul lunii... la jumatatea lui decembrie... nu stim exact". :?: :?: :?:

Get firefox

digital
junior
junior

Postby digital » Fri Nov 05, 2004 1:13 pm

Eu am scris o scrisoare in Word in care ziceam exact ce scriu ei pe site ca trebuie, in limba engleza, si apoi am dat-o la semnat la Pricina. Inca nu mi-au zis daca au acceptat aplicatia, ca abia am trimis-o de o sapt, dar nu vad de ce nu ar accepta-o.
In ceea ce priveste traducerile, cel mai bine intrebi la rectorat ca parca din cate tin minte, secretara lu Coculescu, mi-a zis ca de curand au inceput si ei sa traduca...ca cica asa le cere ECFMG...in schimbul a 95Euro :x
btw sper sa mearga scrisoarea, ca 1mil pentru diploma e chiar culmea.
Daca mai afli noutati, post'em.Bafta!

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Fri Nov 05, 2004 6:12 pm

stai linistit ca nu e dracu asa negru.
cand vrei sa dai examenul? daca este dupa ianuarie, poti sa aplici online si scrii cand ti se elibereaza diploma, si din cate stiu iti vor accepta aplicatia dar nu iti vor elibera scorul decat cand primesc diploma.
Eu la primul step asa am facut. (de fapt daca ma gandesc bine nu am avut nevoie de nici o diploma atunci, si nici de alta scrisoare). Doar pt certificare chiar am nevoie de diploma si transcript.

Daca a aparut cerinta asta noua, fa cum a zis digital, dar cred ca vor 26$ daca esti absolvent. Cred ca ai putea totusi sa te certi cu Pricina si sa-i spui ca nu esti absolvent cata vreme nu ti-au dat diploma. Anyway, acum un an, la secretariat puteai sa obtii o scrisoare in care spunea ca ai absolvit si o sa-ti elibereze diploma la data Z, free of charge.

Documentele le-am tradus la un traducator autorizat, plus legalizare.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Nov 05, 2004 7:25 pm

Danke! Eu ma spariu rau de birocratie pentru ca am fost, vreme de aproape doi ani, la randul meu, un birocrat. Stiu cu cat de "mult" ajunsese sa imi pese de oamenii din spatele aplicatiilor si cat de "relevante" mi se pareau justificarile cerintelor neindeplinite.

Bref, pentru cititorii viitori cu nelamuriri similare, pentru ca m-am lamurit:

- Pana la eliberarea diplomei, trebuie trimis un "placeholder" si anume o scrisoare simpla, semnata de "school Registrar", care, la noi este secretarul sef al facultatii. Se trimite impreuna cu Forms 183, 344 si 345 si poza color.

- La eliberarea diplomei, nu prea conteaza cand, se mai trimite o data Form 344 impreuna cu diploma si, eventual, alte documente.

- La un moment dat, ECFMG trimite Form-ul 345 pe care l-a primit de la tine, scris de tine si semnat de tine catre rectorat. Rectoratul trebuie sa raspunda si, pentru asta, trebuie platiti $26 la serviciul relatii internationale de la rectorat (pe scari, la stanga si, apoi, la dreapta).

Gresesc pe undeva?...

Inca ceva. Pe site-ul ECFMG se specifica in mod foarte clar ca orice diferente intre numele din acte, numele de pe diploma si numele din EFMG Record (Item 8 din formularul online) va crea, la un moment dat, probleme mari. Eu am doua prenume, iar in buletin si alte acte aceste prenume sunt unite printr-o liniuta. In carnetul de student, legitimatie ratb etc, apar fara liniuta. ECFMG da ca exemplu de diferenta fix liniuta asta nenorocita. Deocamdata m-am linistit pentru ca am convins-o pe doamna Liliana de la rectorat sa imi adauge liniuta pe cotorul diplomei si m-a asiugrat ca si pe diploma efectiva va aparea la fel. Ma rog, am povestit pentru cei care au avut parinti cu inspiratie similara.

Intrebare: pe diplomele UMF numele noastre sunt scrise cu initialele parintilor (e.g. Popescu I. Ion). Cum ramane, in cazul asta, cu identitatea exacta intre numele din record (item 8) si numele de pe diploma (item 23)? Ar fi o idee buna sa punem initialele in campul "Middle name" de la item 8?....

Stiu, am luat-o razna...

PS: Taxa de 95 de euro de care vorbea digital ar fi una pentru traducerea oficiala a diplomei, nu pentru scrisoarea de la Pricina. Se aplica doar absolventilor.

Get firefox

digital
junior
junior

Postby digital » Fri Nov 05, 2004 8:00 pm

Uitati ce reply am primit eu de la ECFMG :
"If your medical diploma has not yet been issued, you must send with the application form a certificate signed by your Medical School Dean, Vice Dean or Registrar that confirms you: a) graduated from medical school, b) have met all requirements to receive your medical diploma, and c) states the date your medical diploma will be issued. If the certificate does not include these three points, the application will be rejected. You must then send the photocopies of your diploma along with Forms 344 and 345 to ECFMG® as soon as the diploma is issued."

Intrebare: pe diplomele UMF numele noastre sunt scrise cu initialele parintilor (e.g. Popescu I. Ion). Cum ramane, in cazul asta, cu identitatea exacta intre numele din record (item 8) si numele de pe diploma (item 23)? Ar fi o idee buna sa punem initialele in campul "Middle name" de la item 8?....

In item 23 ala trebuie sa treci numele folosind initiala tatalui. Si nu cred ca e o idee buna sa pui initialele la middle name...acolo treci al doilea prenume al tau.
Sper sa nu gresesc...eu la prima aplicatie eram inca student si nu a fost nevoie sa scriu numele de pe diploma...decat acum cu cea de-a doua aplicatie. alte pareri? :?:

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Fri Nov 05, 2004 8:19 pm

mare tampenie cu initiala tatalui si cu liniuta intre nume.
La mine (si la altii) a fost asa: am doua nume in afara celui de familie, fara nici o liniuta intre ele; pe diploma si transcript sunt scrise cu liniuta. Cand am trimis aplicatia, nu am mentionat nicaieri initiala tatalui; pe diploma si transcript este. Am trimis diploma si transcriptul asa, si le-au acceptat. Morala, practica bate teoria.

Cu scrisoarea respectiva (in caz ca nu ai diploma): acum un an nu era nevoie, dar daca s-au schimbat reglementarile, asta e.
Taxa de 95$ este pt Dean's letter. Pt orice traducere catre ECFMG (de fapt reply tradus) se percepe o taxa de 26$. Cel putin asa era acum 3 luni.

spider
newbie
newbie

Postby spider » Fri Nov 05, 2004 10:39 pm

originaltup wrote:Taxa de 95$ este pt Dean's letter. Pt orice traducere catre ECFMG (de fapt reply tradus) se percepe o taxa de 26$. Cel putin asa era acum 3 luni.
A propos de Dean`s letter .De ceva timp s-a schimbat formatul scrisorii. Exista un model pe net din care eu nu am priceput prea mare lucru.
O tup/ altii: cum ati facut Dean's Letter?Ati introdus Appendix A...E in ea (vezi ERAS), adica ati facut graficele alea ciudate?
Se poate sa ne dati si noua un model?
Ce valoare are Dean`s Letter la facuta la romani?
P.S. Acum totul e in euro (pana cand o sa aiba dolarul valoare mai mare decat euro , desi nu cred sa se intample asta asa curand)

reginna

Postby reginna » Tue Nov 09, 2004 3:22 pm

eu am facut graficele alea si o sa le trimit asa.nu cred insa ca sunt oblicatorii de trimis daca am terminat facultatea in romania.nu sunt insa sigura!!!
eu le am facute oricum si daca ne trebuie o sa le adaug.problema e ca nu prea ma avantajeaza graficele si nu mi se par relevante pt sistemul nostru.o sa incerc sa-ti trimit un exemplar dar trebuie sa le caut si acum nu prea am timp.

ralucutza
senior
senior

Postby ralucutza » Thu Nov 11, 2004 1:39 am

Salut!
M-am hotarat si eu sa va cer anumite informatii si imi cer scuze de pe acum daca voi pune prea multe intrebari.
Eu sunt studenta la UMF cluj in anul 6,si doresc sa imi dau step-urile.vreau sa ma apuc de invatat de prin februarie.Mai sunt studenta si la Facult de Asistenti medicali licentiati(in anul 3 din 4).Din cate am auzit in State este mare nevoie de asistenti si m-am gandit sa incep pe calea nursingului ,sa imi rezolv de green card ,tip in care sa sustin si step-urile si sa nu mai am atatea probleme cu vizele.Eu la vara voi putea pleca cu programul Work and Travel si doresc sa ma inscriu la un colegiu de nursing ,sa-mi termin nursingul acolo si sa lucrez o perioada ca asistenta.
Ce parere aveti de acest plan?Este mult prea fantezist?
o alta intrebare ar fi daca am nevoie de diploma de licenta pentru sustinerea step-urilor.
Si daca ar trebui sa-mi fac rost de toate hartoagele necesare(dela decanat ...etc) inainte sa plec din tara(si cam care ar fi acestea).
Este cineva din Braila care invata pt step 1?Sau din cluj?
Va multumesc si sper sa aveti timp sa-mi raspundeti. :D

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Nov 11, 2004 6:11 pm

uitati aici un model de dean's letter. Nu garantez ca e bun.
parola este forum.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Thu Nov 11, 2004 9:02 pm

ralucutza wrote:Salut!
M-am hotarat si eu sa va cer anumite informatii si imi cer scuze de pe acum daca voi pune prea multe intrebari.
Eu sunt studenta la UMF cluj in anul 6,si doresc sa imi dau step-urile.vreau sa ma apuc de invatat de prin februarie.Mai sunt studenta si la Facult de Asistenti medicali licentiati(in anul 3 din 4).Din cate am auzit in State este mare nevoie de asistenti si m-am gandit sa incep pe calea nursingului ,sa imi rezolv de green card ,tip in care sa sustin si step-urile si sa nu mai am atatea probleme cu vizele.Eu la vara voi putea pleca cu programul Work and Travel si doresc sa ma inscriu la un colegiu de nursing ,sa-mi termin nursingul acolo si sa lucrez o perioada ca asistenta.
Ce parere aveti de acest plan?Este mult prea fantezist?
o alta intrebare ar fi daca am nevoie de diploma de licenta pentru sustinerea step-urilor.
Si daca ar trebui sa-mi fac rost de toate hartoagele necesare(dela decanat ...etc) inainte sa plec din tara(si cam care ar fi acestea).
Este cineva din Braila care invata pt step 1?Sau din cluj?
Va multumesc si sper sa aveti timp sa-mi raspundeti. :D

ce inseamna sa lucrezi ca asistenta?( spital, chirurgie, er) si care ar fi titlul cu care graduezi?RN, LPN?

daca nu ai bani pentru stepuri poate fi singura ta sansa. daca ai, NU o face. una la mana, nu da bine la CV, doi you'll have to put up with a lot of crap( si la propriu, si la figurat) trei, sunt sanse sa nu ai timp sau chef sa mai inveti pentru stepuri si sa te limitezi acolo.

spider
newbie
newbie

Postby spider » Thu Nov 11, 2004 9:32 pm

originaltup wrote:uitati aici un model de dean's letter. Nu garantez ca e bun.
parola este forum.

Merci fein de informatie.Vad ca nu ai mai introdus nici un grafic, probabil ca asa o sa fac si eu.

ralucutza
senior
senior

Postby ralucutza » Fri Nov 12, 2004 12:49 am

Mersi de raspuns.
Ma gandeam ca lucrand ca asistenta as putea avea green card mai repede,ceea ce ma scutea de ceva probleme atunci cand voi aplica pt spitale.
Bani de step-uri as avea,pt ca am fost 2 veri la munca acolo,numai ca doream sa gasesc o cale ca sa nu mai vin la toamna inapoi(pt ca voi pleca iara la vara).Iar scoala era una din solutii.
O alta cale am inteles ca ar mai fi master-ul dar inca nu stiu mare lucru despre asta.
Stii cumva alte cai,sau cam ce ar trebui sa fac?
Mersi

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Fri Nov 12, 2004 2:27 am

despre master s-a scris o gramada, in special de catre tapir( pensionat de pe imed, vezi pm)

nu e o idee rea, dar e de durata.

o alta cale care presupune mult noroc si perseverenta( cunosc numai doua cazuri) este sa bati la cap profesori universitari in domenii conexe( biochimie, etc) sa te angajeze ca " research assistant". trebuie sa ai un skill, totusi, sau sa-i convingi ca-l ai. ca sa-ti iei green card, totusi, trebuie sa publici.

Return to “Cum pleci din tara”