da, l-am dat acum cateva zile in Atlanta.
A fost cum ma asteptam. Am citit vreo saptamana ce sa citesc

si apoi inca o saptamana am repetat cazurile din First Aid pt Step 2 CS, care mi se pare suficient.
Mai aveam si OSCE, Kaplan ba chiar cu vreo saptamana si inainte de examen am pus mana si pe Usmleworld (printate), dar am aruncat un ochi prin ele si dupa cum ma asteptam asta au facut si cei de la FA asa incat au luat cam ce era mai bun din ele.
Au fost 12 pacienti, cate 15 min pt history, physical exam si counseling apoi inca 10 min pt scris foaia cu history, physical exam, pana la 5 diagnostice diferentiale si diagnostic workup (uitati aici niste mostre oficiale
http://www.usmle.org/orientation/PatientNote/p1.pdf si
http://www.usmle.org/orientation/PatientNote/p2.pdf )
Daca ai un pic de exercitiu timpul este suficient. O recomandare practica, nu va obositi prea tare cu examenul fizic, adica nu trebuie sa faceti manevrele foarte corect.
Sunt cazuri normale, gen cele din FA, deci in mare partea medicala nu pune probleme. Daca exersezi un pic nici partea de communication skills nu e foarte dificila. Eu sunt cam nemultumit de prestatia mea la engleza, dar asta e. Astept. Oricum o sa tina cred destul de mult pana sa vina rezultatele.
Mai trebuie exersat cate ceva cu draping techniques, cu folosirea mesei si a instrumentarului (desi eu n-am pus mana pe oftalmoscop sau otoscop, ar fi fost necesar la un caz dar nu ai timp sa te spargi in figuri pe acolo); iti prezinta la fata locului un filmulet care te ajuta destul de mult.
Fizic e mai usor decat step 1 sau step 2 CK, cel putin cand iesi. A doua zi eram f obosit si nu-mi dadeam seama de ce.
In Atlanta cel mai apropiat hotel este Country Inn (de pe Phoenix Blv), dragut si la doar 300m de centrul de examen. Nu prea ai ce face prin zona, dar au piscina si dau discount pt cei care dau step 2 CS (o camera pt 2 oameni a fost 45$ fara taxe, reducere de 14$). Iti si trimit microbuz gratis pana la aeroport ca sa te ia, trebuie doar sa le dai un telefon (free si acela).
Patient note poti sa o scrii pe calculator sau pe hartie. Eu credeam ca e mai bine pe calculator din cauza scrisului meu mai putin frumos dar am exersat un pic pe site-ul lor, si desi bat rezonabil de repede si corect in mod normal, la simularile respective mancam o gramada de litere, si nu prea ai timp sa te uiti sa vezi ce ai scris. Si cand am vazut ce oribil scrise erau patient notes sample (vezi link mai sus), am ales pe hartie. In general e suficient de mult loc.
Nu am reusit sa scap de scoala romaneasca care te pune sa scrii romane in foile de observatie, si le cam scriam sub forma de poveste, dar se poate castiga timp scriindu-le scurt si la obiect, cu liniute.
Cam asta ar fi, uite aici un link cu intrebari pt examen:
http://www.usmleforum.com/csa/displayre ... sp?id=2440
Dupa ce ii faci history of present complaint, foloseste formula PAM HUGS FOSS (adica: Past medical history - Allergies - Medications - Hospitalizations - Urinary complaints - GI complaints - Sleep - Family history - Ob&Gyn History - Sexual history - Social History). Foloseste intrebari de tranzitie intre literele de mai sus, gen: Now I need to ask some questions about your sexual history. Please don't feel embarassed, all that you say will be kept confidential. Is this OK with you?
An so on. Daca aveti intrebari, go ahead!