Cardiolog vs Gastroenterolog vs Oftalmolog vs ORL vs.[etc]

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Krisler12
senior
senior

Cardiolog vs Gastroenterolog vs Oftalmolog vs ORL vs.[etc]

Postby Krisler12 » Sun Nov 29, 2009 4:19 pm

Salut !

Se dau urmatoarele specialitati:

Code: Select all

1.cardiolog
2.gastroenterolog
3.oftalmolog
4.endocrinolog
5.ORL-ist
6.chirurg vascular (diferite de chirurg  cardica !)
7.medic legist

Se cere sa se compare specialitatile de mai sus din urmatoarele puncte de vedere:
1.timp liber vs. timp petrectu la spital (mai exact care te lasa sa mai si traiesti si care nu prea sau deloc)
2.salariul (atat ca rezident cat si ca medic) (se exclud sporurile ca cica nu vor mai fi in 1-2 ani)
3.cerere aici vs. cerere in afara (spre exemplu aici cand termini vei avea loc unde sa fii medic sau neparat trebuie sa te duci in privat sau sa iti faci propriul tau cabinet particular ? Intreb asta ptr. ca spre exemplu cica oftalmologii sunt cautati dar mie nu prea imi vine sa cred asta , mai exact unde sunt cautati: aici in tara sau in starinatate, ca din ce vad eu cabinete de oftalmologie sunt peste tot precum ciupericle dupa ploaie, deci ? ) ;
4.numarul de ani de rezidentiat (tot la fel, la fiecare in parte as vrea sa imi spuneti cati ani dureaza rezidentiatul la fiecare dintre acestea)
5.ordonati aceste specialitati in functie de viata ca rezident pe fiecare dintre specialitatile de mai sus, in ordine descrescatoare a preferintei ( stiu ca aici intervine si un oarecare subiectivism, dar eu il vreau asa cum este el, aici vreau sa imi spuneti pe care dintre specilatiatile de mai sus v-ati alege-o voi pentru ca ofera o viata mai buna ca si rezident, nu neaparat ca medic, mai exact: alegeti specialitatea x ptr. ca rezidentii au un program usor, nu trebuie sa stai de dimineata pana seara, esti bagat in seama de catre doctorii mai mari si multe alte chestii de astea subiective sau nu (dar sa le spuneti care ce si cum).
6.ordonati aceste specialitati in functie de felul cum se ocupa la alegerea la rezidentiat , in ordine descrescatoare(care se ia de la primele alegeri, cu mediile cele mai mari, si tot asa)
7. care e de viitor -tot asa in ordine descrescatoare, ultima fiind cea care in cativa zeci de ani nu prea va mai avea cerere
Multumesc mult anticipat !

Enemy
elder
elder

Re: Cardiolog vs Gastroenterolog vs Oftalmolog vs ORL vs.[etc]

Postby Enemy » Sun Nov 29, 2009 4:44 pm

se dau
se cere

imi place abordarea
sclavi pana in panzele albe

glumeam:P

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Nov 29, 2009 4:51 pm

Krisler12 wrote:Multumesc mult anticipat !

Cine te ia în serios e mare fraier. :lol:

Si nu înteleg de ce a trebuit sa deschizi un topic suplimentar.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

VoxEgo
senior
senior

Postby VoxEgo » Sun Nov 29, 2009 5:10 pm

Krisler12 wrote:Salut !

1.cardiolog
2.gastroenterolog
3.oftalmolog
4.endocrinolog
5.ORL-ist
7.medic legist

Se cere sa se compare specialitatile de mai sus din urmatoarele puncte de vedere:
1.timp liber vs. timp petrectu la spital (mai exact care te lasa sa mai si traiesti si care nu prea sau deloc)
2.salariul (atat ca rezident cat si ca medic) (se exclud sporurile ca cica nu vor mai fi in 1-2 ani)
3.cerere aici vs. cerere in afara (spre exemplu aici cand termini vei avea loc unde sa fii medic sau neparat trebuie sa te duci in privat sau sa iti faci propriul tau cabinet particular ? Intreb asta ptr. ca spre exemplu cica oftalmologii sunt cautati dar mie nu prea imi vine sa cred asta , mai exact unde sunt cautati: aici in tara sau in starinatate, ca din ce vad eu cabinete de oftalmologie sunt peste tot precum ciupericle dupa ploaie, deci ? ) ;
4.numarul de ani de rezidentiat (tot la fel, la fiecare in parte as vrea sa imi spuneti cati ani dureaza rezidentiatul la fiecare dintre acestea)
5.ordonati aceste specialitati in functie de viata ca rezident pe fiecare dintre specialitatile de mai sus, in ordine descrescatoare a preferintei ( stiu ca aici intervine si un oarecare subiectivism, dar eu il vreau asa cum este el, aici vreau sa imi spuneti pe care dintre specilatiatile de mai sus v-ati alege-o voi pentru ca ofera o viata mai buna ca si rezident, nu neaparat ca medic, mai exact: alegeti specialitatea x ptr. ca rezidentii au un program usor, nu trebuie sa stai de dimineata pana seara, esti bagat in seama de catre doctorii mai mari si multe alte chestii de astea subiective sau nu (dar sa le spuneti care ce si cum).
6.ordonati aceste specialitati in functie de felul cum se ocupa la alegerea la rezidentiat , in ordine descrescatoare(care se ia de la primele alegeri, cu mediile cele mai mari, si tot asa)
7. care e de viitor -tot asa in ordine descrescatoare, ultima fiind cea care in cativa zeci de ani nu prea va mai avea cerere
Multumesc mult anticipat !

Dude, seriously, devii obositor.
Du-te pe sectii, la fiecare dintre specializarile astea, vorbeste cu rezidentii. Sau cand faci stagiile respective.
In ce an esti? Te comporti ca si cum vreunul dintre noi detine raspunsul miraculos la intrebarea 'ce fel de doctor sa devin?'. Lucrul asta il afli singur, in timpul facultatii. Sunt atat de multe elemente subiective implicate in alegerea respectiva incat orice fel de clasificare facuta de noi ar fi absurda. Pe aceiasi specializare sunt diferente enorme de la spital la spital si de la centru de pregatire la centru de pregatire.
Am sa presupun ca esti inca in preclinic, altfel ai intelege de ce nu poti sa vii cu cereri de genul asta.
the Earth is flat

jaxxina
junior
junior

Postby jaxxina » Sun Nov 29, 2009 6:41 pm

Krisler12 wrote:Salut !

1.cardiolog
2.gastroenterolog
3.oftalmolog
4.endocrinolog
5.ORL-ist
7.medic legist

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

o firma de servicii funerare si le ai pe toate 1-7
Got my middle finger up, cause I don't really give a f**k...

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Sun Nov 29, 2009 7:48 pm

krisler omule, posteaza la rubrica de comentarii a ziarelor on-line, nu aici!
hai...

Return to “Viata in spital”