Doctorat

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
amyka
senior
senior

Doctorat

Postby amyka » Sat Nov 07, 2009 4:18 pm

Cine este la doctorat? Pe ce? Cum e? :help: Si apropo ! Cei din anii mai mari - poate pot sa dea o mana de ajutor si celor mici :roll: Merci mult
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

Ciociolina
senior
senior

Re: Doctorat

Postby Ciociolina » Wed Nov 11, 2009 5:34 pm

cum sa fie, mult de munca, ajutor primesti dc ai noroc mare sau pile..in rest, nu prea.
esti pe cont propriu si dc vrei sa ti iasa ceva, incearca sa mananci pe paine statistica si chiar sa inveti sa faci un studiu, dc deja nu esti cumva un as la asa ceva.
cand spun statistica, nu ma refer la cursurile alea mediocre, care se predau la noi, care mai mult te ingroapa in deruta, decat sa te lumineze cu ceva.
sunt multe de zis, pe scurt: gandeste te f bine inainte sa te apuci.
Liberate tutemet ex inferis!

amyka
senior
senior

Postby amyka » Wed Nov 11, 2009 10:11 pm

Problema este ca m-am apucat iar acum sunt un pic derutata. Ma refer dupa prima saptamana de cursuri. Nu prea stiu de ce sa ma apuc si mai ales ce sa fac. Am auzit fel de fel de variante chiar printre colegii de doctorat.

1- O parte spun ca trebuie sa vorbim cu proful la care suntem ca sa ne dea lucrarea de pe acum, caci nu prea o sa avem timp de lucru.
2- Altii colegi sustin ca trebuie sa facem 2-3 lucrari cu care sa ne prezentam la congres sau conferite si care trebuie sa fie acceptate.
3 - ultima varianta, adica alti colegi, spun ca timp de 9 luni cat se sustin cursurile de doctorat nu avem nici o treaba cu lucrarile caci trebuie sa invatam la cursuri fiindca vom da examen.
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Nov 12, 2009 1:37 am

Sugestia pe care pot sa ti-o dau este sa incerci sa te "alipesti" la un grant de cercetare pe care il are (sau preconizeaza ca il va avea) coorodnatorul. Valoarea proiectului creste odata cu implicarea tinerilor cercetatori si este un atu. Este mult de munca, daca vrei sa faci ceva interesant kiturile costa-este foarte greu sa le suporti din buzunarul propriu, ca sa nu mai zic de timpul necesar selectiei loturilor (asta daca nu faci vreun studiu retrospectiv).
Si dupa cum zicea Ciciolina, apuca-te de statistica inca de pe acum chiar daca mai ai un an pana la alegerea temei. Este foarte important sa ai deja planificata strategia statistica inainte de alegerea temei (adica sa stii clar ce implica un studiu caz-control, unul prospectiv, etc. si testele statistice pe care le aplici la fiecare din aceste studii). O carte de metodologia cercetarii stiintifice te poate ajuta. Chiar poti incerca sa te joci putin cu programele de statistica de tipul EpiInfo sau SPSS. Sa te gandesti la variabilele de intrare, de iesire, eventualele bias-uri.
De asta e bine sa incepi de pe acum, treburile astea sunt destul de conofage si nu depind in exclusivitate de tine.

Multa bafta! :allright:
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Nov 12, 2009 1:48 am

Later edit:
Uite aici o carte de metodologia cercetarii stiintifice care te-ar putea ajuta un pic:
http://www.amazon.com/Research-Methodol ... 0123738741
(o gasesti si pe gigpedia)

O carte foarte buna de statistica pe care o poti incerca este
http://www.amazon.com/Medical-Statistic ... =1-1-spell

(cred ca si pe ea o poti gasi pe gigapedia sau torrente).
Dar la cartea asta e bine sa mai vii si cu notiuni explicative (ale testelor folosite) pe care le obtii usor de pe net intrucat este axata foarte mult pe implementarea testelor in SPSS si pot scapa unele explicatii. Insa cartea asta pe mine m-a ajutat cel mai mult ;)

Mult succes!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Return to “Viata in spital”