Medicii de familie au acceptat sa semneze contractul cadru pe 2009, dupa intalnirea de marti cu ministrul Sanatatii, si au renuntat, astfel, la blocarea activitatii cabinetelor.
http://www.mondonews.ro/Contractul-cadr ... -8527.html
In contract nu mai este prevazuta asistenta medicala in centrele de permanenta, iar in privinta acestui subiect va fi semnat un act distinct, in urmatoarele saptamani, dupa ce vor fi reglementate exact conditiile si locurile unde vor fi aceste centre.
Medicii de familie au acceptat contractul cadru pe 2009
-
- junior
- b3
- elite
Re: Medicii de familie au acceptat contractul cadru pe 2009
ooof, uite cum e prezentata o stire aiurea chiar si de un medic-jurnalist (sau ce esti tu, Doc_Torr
)
Titlul ar fi trebuit sa fie "Medicii de familie sunt multumiti de negocierile cu Ministerul Sanatatii s nu mai inchid cabinetele" sau mai simplu si mai de impact "Medicii de familie au castigat negocierile" :p
Asa se intelege ca pana la urma au acceptat contractul ca n-au ce sa faca, mama lor de hoti, le-a aratat Ministerul ca nu le merge.
De fapt vad ca articolul tau e cam acelasi cu asta: http://www.realitatea.net/medicii-de-fa ... 85831.html dar cu alt titlu si cu o omisiune importanta:
"Prin aceste centre de permanenţă şi asigurarea non-stop a asistenţei medicale, vrem să reducem aglomerarea de la serviciile de urgenţă", a declarat Ion Bazac.
Anul trecut, la nivelul ţării existau 174 de centre de permanenţă, însă în acest moment mai funcţionează doar 68. Medicii au renunţat la ele, pentru că nu au fost plătiţi pentru asistenţa medicală acordată.
Irinel Popescu, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus la Realitatea FM că, în urma negocierilor, medicii de familie au acceptat să îşi continue activitatea, chiar dacă veniturile lornu vor fi majorate.
"Am luat notă de faptul că nu toate doleanţele medicilor de familie s-au putut rezolva. Şi domniile lor au admis că în condiţiile actuale de criză trebuie acceptate anumite restricţii, inclusiv la nivel de venituri", a spus Irinel Popescu.
După protocolul semnat astăzi, mai spune domnul Popescu, înţelegerea a fost ca medicii să accepte un buget cu 40% mai mic. "
:-s e cam ciudata asta cu bugetul cu 40% mai mic, parca in februarie obtinusera cu 13% mai mic doar. Ma rog, Realitatea nu e chiar cea mai buna sursa..

Titlul ar fi trebuit sa fie "Medicii de familie sunt multumiti de negocierile cu Ministerul Sanatatii s nu mai inchid cabinetele" sau mai simplu si mai de impact "Medicii de familie au castigat negocierile" :p
Asa se intelege ca pana la urma au acceptat contractul ca n-au ce sa faca, mama lor de hoti, le-a aratat Ministerul ca nu le merge.
De fapt vad ca articolul tau e cam acelasi cu asta: http://www.realitatea.net/medicii-de-fa ... 85831.html dar cu alt titlu si cu o omisiune importanta:
"Prin aceste centre de permanenţă şi asigurarea non-stop a asistenţei medicale, vrem să reducem aglomerarea de la serviciile de urgenţă", a declarat Ion Bazac.
Anul trecut, la nivelul ţării existau 174 de centre de permanenţă, însă în acest moment mai funcţionează doar 68. Medicii au renunţat la ele, pentru că nu au fost plătiţi pentru asistenţa medicală acordată.
Irinel Popescu, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus la Realitatea FM că, în urma negocierilor, medicii de familie au acceptat să îşi continue activitatea, chiar dacă veniturile lornu vor fi majorate.
"Am luat notă de faptul că nu toate doleanţele medicilor de familie s-au putut rezolva. Şi domniile lor au admis că în condiţiile actuale de criză trebuie acceptate anumite restricţii, inclusiv la nivel de venituri", a spus Irinel Popescu.
După protocolul semnat astăzi, mai spune domnul Popescu, înţelegerea a fost ca medicii să accepte un buget cu 40% mai mic. "
:-s e cam ciudata asta cu bugetul cu 40% mai mic, parca in februarie obtinusera cu 13% mai mic doar. Ma rog, Realitatea nu e chiar cea mai buna sursa..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Chingachgook
- addicted
pai nu prea pare o victorie a mefistilor.
pana una-alta au acceptat un buget mai mic.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- marmotul
- elite
kooksee wrote:pai nu prea pare o victorie a mefistilor.
cam asa ziceam si eu. au scapat de garzi dar banii tot jumate ii iau. mare fiss

- b3
- elite
bugetul oricum era mai mic ca "este criza". fascinant ca guvernantii inteleg ca in criza trebuie redusi banii la Sanatate si bagati in plus la Turism si alegeri da' in fine.. nu era momentul acum sa faca scandal pe partea cu banii pt ca daca te uiti la presa doar pe asta s-a pus accent: huoo, nu le mai ajunge, au avut salarii de sute de milioane anul trecut pomana electorala de la Nicolaescu ca sa le zica pacientilor sa voteze PNL si acum fac scandal cand bunul si dreptul Bazac, de la PSD, aparatorul pensionarilor si al nevoiasilor, vrea sa le taie salariile de sute de milioane. Si oricum mfistii nu fac nimic, mai bine ii desfiintam (citat Val Valcu, alt mare dobitoc, expert Realitatea din pacate).
cel mai trist e ca toate chestiile astea de mai sus nu le crede doar electoratul psd, adica mai mult de jumate din pacientii mfistilor, ca aia care voteaza altceva si nu stau la pomeni se duc la clinici private direct
ci e crezuta si de restul medicilor, asa ura pe mf rar am mai vazut. prin facultate tot faceau misto de mf la cursuri dar chiar sa-i urasca nu pareau
foarte trist. cum mai ziceam pe altundeva, suntem elita
au obtinut scoaterea obligativitatii pe Salvari si in centre de permanenta ca urgentisti, ca aparuse pe shest chestia asta saptamana trecuta, din cate am inteles se va relua ideea de anul trecut cu centrele de permanenta pt cine vrea sa faca garzi si sa castige mai mult si le da si salvari ca sa ajunga la pacienti, dar in limita competentei lor de mfisti (ce zicea dr_bang pe topicul celalalt) si cica ar fi bani sa-i si plateasca
plus promisiunea ca ii vor primi la negocieri (nu doar consultari) pt contractul-cadru. Dar promisiuni li s-au mai facut, sa vedem ce-o sa se intample. Momentan eu am inteles ca semneaza act aditional la contractul pe 2008 in conditiile din 2008, nu contractul pe 2009, presa e pe langa ca de obicei.
cel mai trist e ca toate chestiile astea de mai sus nu le crede doar electoratul psd, adica mai mult de jumate din pacientii mfistilor, ca aia care voteaza altceva si nu stau la pomeni se duc la clinici private direct

au obtinut scoaterea obligativitatii pe Salvari si in centre de permanenta ca urgentisti, ca aparuse pe shest chestia asta saptamana trecuta, din cate am inteles se va relua ideea de anul trecut cu centrele de permanenta pt cine vrea sa faca garzi si sa castige mai mult si le da si salvari ca sa ajunga la pacienti, dar in limita competentei lor de mfisti (ce zicea dr_bang pe topicul celalalt) si cica ar fi bani sa-i si plateasca

plus promisiunea ca ii vor primi la negocieri (nu doar consultari) pt contractul-cadru. Dar promisiuni li s-au mai facut, sa vedem ce-o sa se intample. Momentan eu am inteles ca semneaza act aditional la contractul pe 2008 in conditiile din 2008, nu contractul pe 2009, presa e pe langa ca de obicei.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- b3
- elite
Uite si protocolul semnat cu tot ce-au obtinut: http://www.amfms.3x.ro/
Chestia aia cu banii pe trim IV si valoarea punctului garantat nu mai mica decat cea din trim II si III e importanta. Inseamna ca reducerea de bani propriu zisa e doar de la pc=4,6 ps=1,9 cat a fost in 2008 la pc=4,1, ps=1,5. E foarte tare Bazac daca a reusit sa ia totusi din bani dar sa-i lase multumiti
La cata nesimtire au in ei si Bazac si restul din Minister si CNAS care vin cu legi d-astea idioate cred ca le lasau si permanenta si penalizari si tot ce-au mai reusit sa scoata acum prin proteste "cadou" peste scaderea de buget doar asa, ca au avut tupeu in februarie sa faca scandal pt buget.
Eu astept urmatoarul protest
Sigur nu o sa se respecte tot din protocol
Go, go MF ! 
Chestia aia cu banii pe trim IV si valoarea punctului garantat nu mai mica decat cea din trim II si III e importanta. Inseamna ca reducerea de bani propriu zisa e doar de la pc=4,6 ps=1,9 cat a fost in 2008 la pc=4,1, ps=1,5. E foarte tare Bazac daca a reusit sa ia totusi din bani dar sa-i lase multumiti

Eu astept urmatoarul protest

-
- elite
b3 wrote:Uite si protocolul semnat cu tot ce-au obtinut: http://www.amfms.3x.ro/
Chestia aia cu banii pe trim IV si valoarea punctului garantat nu mai mica decat cea din trim II si III e importanta. Inseamna ca reducerea de bani propriu zisa e doar de la pc=4,6 ps=1,9 cat a fost in 2008 la pc=4,1, ps=1,5. E foarte tare Bazac daca a reusit sa ia totusi din bani dar sa-i lase multumitiLa cata nesimtire au in ei si Bazac si restul din Minister si CNAS care vin cu legi d-astea idioate cred ca le lasau si permanenta si penalizari si tot ce-au mai reusit sa scoata acum prin proteste "cadou" peste scaderea de buget doar asa, ca au avut tupeu in februarie sa faca scandal pt buget.
Eu astept urmatoarul protestSigur nu o sa se respecte tot din protocol
Go, go MF !
Jenant si penibil.