variante noi de garzi

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
ares/tm
elder
elder

variante noi de garzi

Postby ares/tm » Mon Feb 16, 2009 2:54 pm

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a supus dezbaterii publice, marţi, trei variante de reglementare a turelor de gardă în spitale, cea susţinută de către demnitar fiind un program de lucru de la ora 8.00 la 17.00, cu pauză de masă, iar garda să înceapă de la ora 17.00 la 8.00 dimineaţa. Foto (1)
Vezi Galerie Articol

Alte variante propuse de ministrul Sănătăţii sunt menţinerea gărzii de la ora 14.00 la 8.00, cu posibilitatea de a pleca acasă dimineaţa, fără a afecta plata salarială sau un program de lucru de şase ore dimineaţa şi efectuarea a 12 ore de gardă, după care în cursul amiezii se va face o vizită a pacienţilor.

"Încercăm prin aceste reglementări să ne aliniem cu celelalte ţări europene. După normele actuale, garda începe la ora 13.00. Practic medicul vine de dimineaţă la serviciu şi pleacă după şase ore de muncă, dacă nu are gardă. Vrem să creăm un program de lucru normal, de la 8.00 la 17.00, care să includă şi o pauză de masă", a precizat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

De asemenea, se va înfiinţa şi serviciul "on call" la domiciliu pentru specialităţile deficitare. Astfel, medicul nu trebuie să stea în spital, însă în cazul unei urgenţe care necesită serviciile medicului respectiv, acesta se prezintă la spital. "Vorbim de specialităţi cum ar fi chirurgia toracică sau cea vasculară, unde sunt puţini specialişti în România. Bineînţeles că medicii care efectuează aceste servicii on call vor fi plătiţi pentru orele suplimentare pe care le lucrează", a explicat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Propunerile Ministerului Sănătăţii se vor afla în dezbatere publică timp de două săptămâni.
i can resist everything except temptation

AvLee
elder
elder

Re: variante noi de garzi

Postby AvLee » Mon Feb 16, 2009 2:59 pm

Hmm nu sunt sigur cat de bine va functiona acest serviciu "on call" la noi.
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Feb 16, 2009 3:02 pm

cum crezi??/fara plata
si timpul de lucru va creste, asa reiese, adica de la 8 la 17, apoi garda, apoi iar de la 8 la 17???

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Mon Feb 16, 2009 3:04 pm

Sau cu prea multa plata. Kum cuantifici aceste vizite la domiciliu, in ore in nr de vizite ?

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Feb 16, 2009 3:05 pm

munca voluntara

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Mon Feb 16, 2009 3:06 pm

ares/tm wrote:munca voluntara

Doar pentru fraieri te asigur.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Feb 16, 2009 3:08 pm

asa cum sunt garzile pt anul 1, 2? si pentru restul unde cica spitalul nu are bani sa plateasca rezidentii???

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Feb 16, 2009 4:39 pm

sunt curios, cind stai acasa si astepti sa sune tel ai voie sa bei si tu o bere ca omu??
sau tre sa stai in pozitie de drepti in fata usii?
qpepsi.gif

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Mon Feb 16, 2009 4:48 pm

marmotul wrote:sunt curios, cind stai acasa si astepti sa sune tel ai voie sa bei si tu o bere ca omu??
sau tre sa stai in pozitie de drepti in fata usii?

Si daca te suna la 15 min dupa ce ajungi acasa, ce faci? Se vor da apartamente de servici langa spital? :lol:
Cred ca Nicolaescu a fost competent pe langa asta...sau poate nea ministru' are contract cu vreo firma de plasare a fortei de munca in strainatate, scoate sporuri, taie prime, e plin de idei geniale precum scoica de perle...
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Tue Feb 17, 2009 9:18 pm

eternele speculatii, pareri si intrebari retorice!
toate pe spinarea noastra...
zvonuri, zvonuri, zvonuri

Return to “Viata in spital”