Fluturasi
-
- senior
Re: Fluturasi
trident wrote:Toata lumea vbeste de fluturasii de salariu.
Va luati fluturasii?
In fiecare luna?
Daca da, de ce?
dap, in fiecare luna, pentru ca ne obliga. si semnam ca i-am luat...
- 187.92a
- addicted
- Chingachgook
- addicted
eu in 3 ani de zile nu am luat niciunul.
nici nu stiu cum arata
nici nu stiu cum arata
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- junior
da, imi ridic fluturasul in fiecare luna...pt ca vreau sa vad exact ce-mi calculeaza caprele de la salarii...nu odata s-a intamplat sa uite de spor, culmea niciodata nu au uitat de impozit sau de CAS sau de alti bani care ni se trag din salar....
de exemplu luna trecuta ne-au dat fluturasii pe care era trecuta si prima de stabilitate...dar pe card numai salariul...sa-mi spuna si mie un economist cum dracu calculezi un salar si mai scoti si fluturas cu o anumita suma si de fapt in cont sunt mult mai putini bani....contabilitatea aia nu se face dupa ce stii de cati bani dispui?...in fine, numai la noi se poate intampla asta...
Din pacate putini dintre noi isi ridica fluturasul...nu pot sa-i inteleg ....multi zic ca nu stiu sa-l citeasca...pai cum dracu sa nu ne fure de cate ori au ocazia daca nu stim sa ne uitam pe fluturasul ala...si culmea chiar si cand au bani mai putini in cont decat restu' colegilor nu riposteaza, nu-i intereseaza, pe motiv ca ce n-au ce sa faca: daca atat au primit asta e...
de exemplu luna trecuta ne-au dat fluturasii pe care era trecuta si prima de stabilitate...dar pe card numai salariul...sa-mi spuna si mie un economist cum dracu calculezi un salar si mai scoti si fluturas cu o anumita suma si de fapt in cont sunt mult mai putini bani....contabilitatea aia nu se face dupa ce stii de cati bani dispui?...in fine, numai la noi se poate intampla asta...
Din pacate putini dintre noi isi ridica fluturasul...nu pot sa-i inteleg ....multi zic ca nu stiu sa-l citeasca...pai cum dracu sa nu ne fure de cate ori au ocazia daca nu stim sa ne uitam pe fluturasul ala...si culmea chiar si cand au bani mai putini in cont decat restu' colegilor nu riposteaza, nu-i intereseaza, pe motiv ca ce n-au ce sa faca: daca atat au primit asta e...
- 187.92a
- addicted
da,a sa e, unii cred ca ii fura Orange-ul la centi, etc.eu odata am luat vreo 20, din diversi ani. uite aici:
-
- senior
trident wrote::shock:
mai eu vorbeam serios.
chiar serios. cand mergem sa ridicam bonurile ne pun sa ne luam fluturasii si sa semnam pentru ei- Sp. Sf. Spiridon Iasi
- pc7
- elite
si eu scot fluturasii din acelasi motiv ca si andreeamunteanu, nenea de la salarizare mai uita s atreaca sporurile, asa ca hartiuta asta e importanta
Life's not fair, get used to it
- 187.92a
- addicted
cand scoti banii nu vezi? nu inteleg
nu iti vezi soldu?
nu iti vezi soldu?
- shmer
- junior
incerc sa ii iau in fiecare luna. fara putina vigilenta, se poate ramane fara o parte din banii cuveniti.
de exemplu, in 15 ian 2008 a fost sfarsit de stagiu. pontajele se trimit in jur de 25 ale lunii. tocmai s-au schimbat condicile, si cum am plecat din clinica, secretara a omis sa ne treaca pe lista. in luna feb, pe card au intrat multi bani, ca a fost vorba si de la 13-lea salariu, insa pe citind pe fluturas am constatat ca a nu aveam toate zilele pontate. in mod normal tindeam sa fim multumiti cu banii intrati, iar daca nici alti colegi nu iau fluturasul, o astfel de chestie poate ramane nestiuta.
in plus, mai e treaba cu sporurile in diferite spitale. trebuie avut grija, ca nu intotdeauna se dau comform legii. sau, daca este ceva de acordat retroactiv, tot pe fluturas se poate vedea exact.
de exemplu, in 15 ian 2008 a fost sfarsit de stagiu. pontajele se trimit in jur de 25 ale lunii. tocmai s-au schimbat condicile, si cum am plecat din clinica, secretara a omis sa ne treaca pe lista. in luna feb, pe card au intrat multi bani, ca a fost vorba si de la 13-lea salariu, insa pe citind pe fluturas am constatat ca a nu aveam toate zilele pontate. in mod normal tindeam sa fim multumiti cu banii intrati, iar daca nici alti colegi nu iau fluturasul, o astfel de chestie poate ramane nestiuta.
in plus, mai e treaba cu sporurile in diferite spitale. trebuie avut grija, ca nu intotdeauna se dau comform legii. sau, daca este ceva de acordat retroactiv, tot pe fluturas se poate vedea exact.
... muncim ca sa avem timp liber ...
- pc7
- elite
nu, nu vad cand scot banii, pt ca nu scot toti banii odata de pe card, si chiar daca as scoate toti abnii odata si mi s-ar parea ca ceva nu-i ok, tot tre sa scot fluturasu, altfel cum demonstreza ca nu mi-a pus sporu?
- 187.92a
- addicted
andreeamunteanu wrote:da, imi ridic fluturasul in fiecare luna... caprele de la salarii.....pai cum dracu sa nu ne fure de cate ori au ocazia ..
crezi cacaprele de la salarii pleaca acasa cu banutii tai in geanta?
adica simti sa fii vigilenta altfel cele de la salarii abia iesite din puscarie baga mana in bani?
pc7, eu ma refer la aia care au nevoie de salariu, nu la cei care daca nu pun fluturii unul langa altul nu pot sa calculeze cat au in cont ca nu afiseaza bancomatul.
sia dmitand, cum stii ca ti-au virat fix cat scrie pe fluturas daca nu poti calcula ca nu scoti tot salariul?? poate ti-au virat mai putind ecat scrie pe fluture, doh!!
- pc7
- elite
pai sincer, nu prea verific adca au bagat aia cat scrie pe fluturas, verific doar sa fie trecute sporurile 

-
- junior
bai tridentule mi se pare ca esti un pic cam infantil...sa nu zic altfel...nu m-am gandit ca tantiile de la salarii pleaca cu banii nostri acasa...am zis ca mai uit pe fluturas sa vad daca toate drepturile mele salariale sunt in regula pt ca s-a intamplat nu odata sa mai "uite" de cate-un spor si nu am chef sa-l las la stat sau unde dracu s-or pierde banii respectivi...si ca m-am saturat sa inghit minciuni de genu ba ca ministeru-i de vina, ba ca spitalu' n-are bani (si da stiu ca suntem platiti de ministerul sanatatii nu tre' s-o mai zici odata), ba ca la banca intarzie tranzactiile si alte scuze penale pe care le inghitim sistematic in fiecare luna
bine ca esti tu destept si stii sa-ti calculezi salariul din prima si stii cati bani tre' sa-ti intre in cont...noi astia mai prosti nu stim si ne mai uitam pe fluturas...si in primul rand nu ar trebui sa mergem noi dupa el ci sa ne fie adus in plic si sigilat...sa te vad atunci cand o sa faci garzi platite si o sa uite sa-ti plateasca cate-o garda, nici atunci n-o sa citesti fluturasul? ia vezi in strainatate cum se procedeaza si dupa aia mai vorbim...nu te pune nimeni sa aduni fluturasii la colectie, esti obligat doar sa-l citesti sa vezi daca totul e ok conform cu munca depusa...
dupa ce dracu mai intrebi daca ne luam fluturasii ca vad ca tu oricum ai ideile tale, complet eronate dealtfel,....in loc sa fii cu noi, tu esti totdeauna impotriva noastra...lasa ca suntem noi vigilenti si pentru astia ca tine care sunt in extaz ca traiesc in romanica si ca statu' roman ne plateste cu cat poate si el ca doar e criza economica si tre' sa intelegem de ce nu ne intra banii la timp!
Nu va merge nimic in tara asta bine atata timp cat exista oameni care gandesc ca tine!
Respecte
bine ca esti tu destept si stii sa-ti calculezi salariul din prima si stii cati bani tre' sa-ti intre in cont...noi astia mai prosti nu stim si ne mai uitam pe fluturas...si in primul rand nu ar trebui sa mergem noi dupa el ci sa ne fie adus in plic si sigilat...sa te vad atunci cand o sa faci garzi platite si o sa uite sa-ti plateasca cate-o garda, nici atunci n-o sa citesti fluturasul? ia vezi in strainatate cum se procedeaza si dupa aia mai vorbim...nu te pune nimeni sa aduni fluturasii la colectie, esti obligat doar sa-l citesti sa vezi daca totul e ok conform cu munca depusa...
dupa ce dracu mai intrebi daca ne luam fluturasii ca vad ca tu oricum ai ideile tale, complet eronate dealtfel,....in loc sa fii cu noi, tu esti totdeauna impotriva noastra...lasa ca suntem noi vigilenti si pentru astia ca tine care sunt in extaz ca traiesc in romanica si ca statu' roman ne plateste cu cat poate si el ca doar e criza economica si tre' sa intelegem de ce nu ne intra banii la timp!
Nu va merge nimic in tara asta bine atata timp cat exista oameni care gandesc ca tine!
Respecte
- ares/tm
- elder
oau, in sfarsit cineva a zis ce trebuia....ai dreptate, fluturasii nu sunt pt colectie, ci pt linistea ta sufleteasca.iar daca nu iti stii drepturile, nu stii cat, cum si unde trebuie sa primesti, risti sa fii tras in teapa, poate nu intentionat, dar oricum, si 10 lei conteaza
i can resist everything except temptation
- antalgic
- elder
fluturasii de salar ma ajuta sa-mi contabilizez bugetu
la cate chitante scot uneori din bancomate,..nu se merita

tzara de la pagina 5, here we are!
- 187.92a
- addicted
andreeamunteanu wrote:bai tridentule mi se pare ca esti un pic cam infantil...sa nu zic altfel...nu m-am gandit ca tantiile de la salarii pleaca cu banii nostri acasa...am zis ca mai uit pe fluturas sa vad daca toate drepturile mele salariale sunt in regula
bine ca esti tu destept si stii sa-ti calculezi salariul din prima si stii cati bani tre' sa-ti intre in cont...noi astia mai prosti nu stim si ne mai uitam pe fluturas...si in primul rand nu ar trebui sa mergem noi dupa el ci sa ne fie adus in plic si sigilat...
dupa ce dracu [...]
asa e, bine ca aduci tu un strop de civilizatie

am inteles, medicina este solicitanta; bon, si refaci cu calculatorul mobil calculele de pe fluture?
eu nu vad cum altfel ai vedea daca drepturile tale salariale sunt in regula. mi se pare foarte amuzant.
intr-o zi m-am dus la sp sa vbesc la alea cu munca si la plecare am luat un pumn de fluturasi, ca sa nu zic snop.
o fi fost rau?

n-am semnat pentru snopul ala... atata lipsa de profesionalism din partea tantilor de la salarii.. sa le dam in judecata, zau.

- jeromeKjerome
- elder
ares/tm wrote:ai dreptate, fluturasii nu sunt pt colectie, ci pt linistea ta sufleteasca.
...un fel de yoga.
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- Chingachgook
- addicted
andreeamunteanu wrote:da, imi ridic fluturasul in fiecare luna...pt ca vreau sa vad exact ce-mi calculeaza caprele de la salarii...nu odata s-a intamplat sa uite de spor, culmea niciodata nu au uitat de impozit sau de CAS sau de alti bani care ni se trag din salar....

muhahahahahahahahahahahahahahahah
nu pot sa cred
domnisoara doctor tu crezi ca ti se calculeaza individual salariul?
dar intrebari de genul: daca nu imi vireaza exact banii de pe fluturas in cont? ti-ai pus?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
kooksee wrote:domnisoara doctor tu crezi ca ti se calculeaza individual salariul?
cam da kooksee. imi pare rau sa te contrazic dar salariul se calculeaza individual. un exemplu: sotul meu nu are venit si am deducere de la impozit. la fel cei care au copii. aaa! ca salariul de baza este acelasi e altceva, dar suma finala nu e identica pentru toti rezidentii.
-
- senior
Noi putem face CAR?asa de curiozitate..
- marmotul
- elite
- Chingachgook
- addicted
car e o idiotenie comunista.
e ca si cum noi userii de pe imed am pune cate 100 de ron/luna si apoi, prin roatie cate unul dintre noi ia potul.
a fost inventat pentru oameni incapabili sa isi administreze singuri banii.
e ca si cum noi userii de pe imed am pune cate 100 de ron/luna si apoi, prin roatie cate unul dintre noi ia potul.
a fost inventat pentru oameni incapabili sa isi administreze singuri banii.
- marmotul
- elite
mai bine jucam la loto
dam bani la stat si nu cistiga nimeni
chiar, cunoaste cineva personal pe vreun cistigator la loto? ma refer la o suma mare, un apartament, ceva substantial
dam bani la stat si nu cistiga nimeni
chiar, cunoaste cineva personal pe vreun cistigator la loto? ma refer la o suma mare, un apartament, ceva substantial

- 187.92a
- addicted
ba dimpotiva, este un sistem inteligent de creditare, ca sa numi asa, un instrument financiar de economisire-creditare destul de inteligent.
da, am cunoscut eu pe unul care a casitgat la tragerea de revelion din 2005/2006. nu apartament, dar suma mare
da, am cunoscut eu pe unul care a casitgat la tragerea de revelion din 2005/2006. nu apartament, dar suma mare
- marmotul
- elite
sefa de la loto s-a casatorit cu un nene de la mine din oras care se ocupa cu ceva 'minarii' si nu prea mai am incredere in loterie de la o perioada, de aia eram curios daca chiar a cistigat careva..oricum faza cu premiul ala imens din primavara cistigat de un om de afaceri turc a fost de tot kk

- 187.92a
- addicted
si alt fapt: 30% din oamenii pe care-i stiu sunt paranoizi. de fapt nu cred ca sunt paranoizi, ci pur si simplu prosti, si au fost tepuitzi de atat de multe ori in viata, incat sufla si-n iaurt. adica ei nu sufla din paranoism, ci pt ca se stiu cam prosti.
ca idee.
ca idee.
- marmotul
- elite
- 187.92a
- addicted
nu mi-e greu sa explic, dar mi-ar fi greu sa-ti explic.
- Chingachgook
- addicted
tu nu ai facut statistica in facultate?
- Chingachgook
- addicted
tu nu ai facut statistica in facultate? exista modalitati de calcul.
numai ca probabil eu am aplicat alt algoritm ca mie imi da mai mult de 30%
numai ca probabil eu am aplicat alt algoritm ca mie imi da mai mult de 30%
- 187.92a
- addicted
- pc7
- elite
-
- senior
trident wrote:Toata lumea vbeste de fluturasii de salariu.
Va luati fluturasii?
In fiecare luna?
Daca da, de ce?
trident, m-am interesat care e faza cu fluturasii. fiecare om cand primeste salariul este obligat sa semneze un stat de plata. astfel a luat la cunostinta despre drepturile sale salariale. fluturasii sunt "copia" acestui stat de plata si de aceea suntem obligati sa ii luam si sa semnam pentru ei (teoretic)... asta ca sa revenim la topic
- AvLee
- elder
Pai in cazul asta , eu find pe post ar trebui sa ma duc fiecare luna sa semnez in localitatea respectiva? Teoretic vorbind
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.
I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
- 187.92a
- addicted
dr_arm wrote:trident wrote:Toata lumea vbeste de fluturasii de salariu.
Va luati fluturasii?
In fiecare luna?
Daca da, de ce?
trident, m-am interesat care e faza cu fluturasii. fiecare om cand primeste salariul este obligat sa semneze un stat de plata. astfel a luat la cunostinta despre drepturile sale salariale. fluturasii sunt "copia" acestui stat de plata si de aceea suntem obligati sa ii luam si sa semnam pentru ei (teoretic)... asta ca sa revenim la topic
intrebarea este de ce sunt ridicati fluturasii. de obicei rezidentii nu se deplaseaza sa ii ridice si nu li se intampla nimic.
sa inteleg ca lumea ii ridica de frica de repercusiuni?
iti multumesc pt interesul acordat problemei.
-
- senior
trident wrote:intrebarea este de ce sunt ridicati fluturasii. de obicei rezidentii nu se deplaseaza sa ii ridice si nu li se intampla nimic.
sa inteleg ca lumea ii ridica de frica de repercusiuni?
iti multumesc pt interesul acordat problemei.
pai se ridica pentru ca astfel ai luat la cunostinta ca ti s-a acordat sporul (de ex). eu am intrebat strict de ce trebuie sa semnam pentru ei si raspunsul l-am postat... mai multe nu stiu
- 187.92a
- addicted
inteleg ce spui.
si raspunsul acesta te determina sa te duci sa ridici flturasul in fiecare luna?
sincer, strict si personal
si raspunsul acesta te determina sa te duci sa ridici flturasul in fiecare luna?
- AvLee
- elder
trident wrote:inteleg ce spui.
Inca nu am salariu dar da l-as ridica in fiecare luna in care se zvoneste de vreo majorare sperand ca la loterie.
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.
-
- senior
trident wrote:inteleg ce spui.
nu. dar cand imi ridic bonurile ma pune sa-mi iau si fluturasul si sa semnez pentru el. adica imi da cele doua hartii de semnat: unul pentru fluturas, unul pentru bonuri, ca le-am luat...sincer, strict si personal