Efectuare stagii in strainatate

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
sorin123
newbie
newbie

Efectuare stagii in strainatate

Postby sorin123 » Sat Jun 28, 2008 3:35 pm

Se poate efectua stagii in strainatate? Ex (stagiu de gastro, nefro, ect.) infranta, anglia, germania, care ulterior sa fie recunoscute acasa? Si in acest caz primim salariul de la spitalul din RO sau cel din afara. merci
andrei sorin

BellaDonna
senior
senior

Re: Efectuare stagii in strainatate

Postby BellaDonna » Sat Jun 28, 2008 11:37 pm

evident te plateste ala pt care muncesti. da' dc vrei tu, le zici si-ti dau doar 200 de euro, sa-ti imaginezi ca te plateste sp din ro

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Jun 29, 2008 2:39 am

lol. de unde le-or fi venind ideile astea nu stu'??!!
in cel mai rau caz poti face un stagiu neplatit, desi nu am auzit de nimeni care sa faca asa ceva.
altfel poti avea un grant dar si ala se cheama ca iti iei niste bani.
Red Apple

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun Jun 29, 2008 5:36 pm

si cam ce tre sa faci sa prinzi un stagiu in strainatate? lucrari, chestii? limba e obligatorie nivel mediu sau merge si nivel incepator?
qpepsi.gif

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Jun 29, 2008 7:59 pm

În ziua de azi, e din ce în ce mai uşor. Am colegi care au plecat fără să ştie o boabă din limba aia. Nici medicină nu prea ştiau.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Sun Jun 29, 2008 10:09 pm

Si s-au mai intors?
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Jun 29, 2008 10:21 pm

Păi încă-s acolo.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

dr.X
junior
junior

Postby dr.X » Mon Jun 30, 2008 12:17 pm

vlad stroescu wrote:Păi încă-s acolo.

Salve, Vlad,
Stii cumva ce-au facut de ramasera acolo? Nu imi pot explica modul in care te poti descurca (si inca la un anumit nivel!) in conditiile in care nu stapanesti bine limba respectiva (si ma gandesc mai ales la nuante, esentiale).
Multumesc anticipat pentru reply.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Jun 30, 2008 3:25 pm

Păi, lumea e înţelegătoare, din cauza euro-diversităţii n-o să-ţi zică în faţă, cel mult te trag pe o linie mai moartă, aşa, fără prea mulţi pacienţi :) Al doilea, te descurci în engleză. În plus, când eşti forţat, tot prinzi esenţialul limbii.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Jun 30, 2008 9:19 pm

eu stiu persoane care au mers in ungaria, fara sa cunoasca limba, ori maghiara mi se pare mult mai grea decta engleza, si s-au descurcat pan la urma
Life's not fair, get used to it

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jul 09, 2008 4:00 pm

si in ungaria pe la cit se ridica salariul? ma refer la cit ai in mina dupa toate taxele si alea-alea? si totusi unde tre sa te interesezi sa prinzi un stagiu in afara? si care tari sunt mai cautate si care mai putin?
si inca o chestie, cite luni poti sta cu stagiul respectiv afara??
qpepsi.gif

bulina
senior
senior

Postby bulina » Thu Jul 24, 2008 4:41 pm

As vrea sa stiu cum se echivaleaza stagiile facute in strainatate!! E suficient sa le trimit hirtiile la minister, pe adresa ministerului si atit?fara numar de ordine de dosar? Cum aflu in ce stadiu sunt documentele...cind sint gata...imi trimit ei raspuns la ASP??Multumesc anticipat :) :) :)
"cind stai pe marginea prapastiei totul e sa nu stranuti"

ionut_badescu
newbie
newbie

Postby ionut_badescu » Sat Jul 04, 2009 7:48 pm

De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?
The mind is everthing. What you think you become.

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Sun Jul 05, 2009 7:53 am

ionut_badescu wrote:De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?

Exemplu concret (pt.Germania sau Franta): Te prezinti la interviu cu o firma de recrutare, gasesti job-ul pe o perioada determinata, ca medic rezident, in specialitatea in care te pregatesti si in RO (6 luni cu posibilitatea prelungirii pana la finalul rezidentiatului), apoi urmeaza obtinerea dreptului temporar de munca, si bineinteles birocratia din Romania cu certificatul european. Se face o cerere la MS pentru intreruperea temporara a pregatirii in rezidentiat (maxim 12 luni ca sa nu pierzi calitatea de rezident aici) si cand trebuie sa schimbi stagiul urmator te duci la CNPDS si le comunici ca pleci, ca ai facut cerere la MS (PASTREZI NR.DE INREGISTRARE). In cel mai bun caz, si asta depinde de angajatorul din tara straina, vei primi un document cu perioada pe care ai lucrat acolo, sectia, recomandari, etc etc, DAR la cat de obtuz e sistemul nostru, ma indoiesc ca va fi recunoscuta perioada in RO.
Alternativa? Nu prea vad. Teoretic, primesti o bursa, un grant ceva, sau in cazul ideal, un schimb de experienta, te duci acolo si vine cineva in locul tau (1, 3, 6 luni).

gargaritza
senior
senior

Postby gargaritza » Mon Jul 06, 2009 9:17 pm

nu e un post legat de un stagiu in strainatate dar am vazut ca nu mi-a raspuns nimeni la el, asa ca incerc si aici ca poate am succes....nu stiam unde sa pun un post legat de problema mea: cineva m-a rugat sa ma interesez de un cabinet particular/clinica buna in viena unde ar putea sa isi faca un consult pe probleme de dermatologie (are niste nevi pigmentari mai mari si mai aiurea localizati=pot fi traumatizati usor) si vrea sa i se spuna ce risc au aceste formatiuni ca in timp sa i se malignizeze....si a auzit ea de nu stiu ce analiza/aparat, nu stiu despre ce e vb, care cica s-ar gasi si pe la noi, si care iti ofera o analiza a acestiu risc.deci,...daca este cineva care ma poate ajuta cu un raspuns,...ii multumesc anticipat!

raluca_doc
senior
senior

Postby raluca_doc » Tue Jul 07, 2009 12:22 am

ikujjj wrote:
ionut_badescu wrote:De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?

Exemplu concret (pt.Germania sau Franta): Te prezinti la interviu cu o firma de recrutare, gasesti job-ul pe o perioada determinata, ca medic rezident, in specialitatea in care te pregatesti si in RO (6 luni cu posibilitatea prelungirii pana la finalul rezidentiatului), apoi urmeaza obtinerea dreptului temporar de munca, si bineinteles birocratia din Romania cu certificatul european. Se face o cerere la MS pentru intreruperea temporara a pregatirii in rezidentiat (maxim 12 luni ca sa nu pierzi calitatea de rezident aici) si cand trebuie sa schimbi stagiul urmator te duci la CNPDS si le comunici ca pleci, ca ai facut cerere la MS (PASTREZI NR.DE INREGISTRARE). In cel mai bun caz, si asta depinde de angajatorul din tara straina, vei primi un document cu perioada pe care ai lucrat acolo, sectia, recomandari, etc etc, DAR la cat de obtuz e sistemul nostru, ma indoiesc ca va fi recunoscuta perioada in RO.
Alternativa? Nu prea vad. Teoretic, primesti o bursa, un grant ceva, sau in cazul ideal, un schimb de experienta, te duci acolo si vine cineva in locul tau (1, 3, 6 luni).

stagiile sunt recunoscute de catre MS daca faci ceva din curicula de pregatire pe specialitatea ta. stiu asta pentu ca eu sunt in Franta si imi fac in mod regulat echivalarile de stagiu. si poti sa iti intrerupi rezul pe mai mult de 12 luni, dar nu dintr-o data, ci o data pe an iti depui cererea de intrerupere. totul e sa nu uiti sa aduci hartiile pentru validarea stagiilor. pana la urma, nu ministerul, ci PROFUL decide daca iti semneaza echivalarea, el are ultimul cuvant. iti stau la dispozitie pentru mai multe lamuriri in ceea ce priveste plecare in franta....despre celelalte tari stiu si eu doar din auzite.

raluca_doc
senior
senior

Postby raluca_doc » Tue Jul 07, 2009 12:24 am

incearca sa gasesti colegi care deja au plecat....ei sunt cei mai in masura sa iti raspunda, ca cei de la minister sunt pe langa problema rau de tot.

mireille

Postby mireille » Tue Oct 13, 2009 11:40 pm

Pentru recunoastera stagiilor de rezidentiat efectuate in afara tarii in specialitatea Psihiatrie (stagiile din curicula, nu neaparat cele din profilul de baza) trebuie neaparat avizul coordonatorului regional al rezidentiatului? I s-a mai cerut cuiva acest lucru de catre Ministerul Sanatatii?

mireille

Postby mireille » Wed Oct 14, 2009 12:07 am

Pentru echivalarea stagiilor efectuate in strainatate in specialitatea Psihiatrie (mai multe stagii din curicula, nu numai stagiul de baza) trebuie neaparat avizul coordonatorului regional al rezidentaitului? I s-a mai cerut cuiva acest lucru de la Ministerul Sanatatii?

Return to “Viata in spital”