Efectuare stagii in strainatate
-
sorin123
- newbie

Efectuare stagii in strainatate
Se poate efectua stagii in strainatate? Ex (stagiu de gastro, nefro, ect.) infranta, anglia, germania, care ulterior sa fie recunoscute acasa? Si in acest caz primim salariul de la spitalul din RO sau cel din afara. merci
andrei sorin
- BellaDonna
- senior

Re: Efectuare stagii in strainatate
evident te plateste ala pt care muncesti. da' dc vrei tu, le zici si-ti dau doar 200 de euro, sa-ti imaginezi ca te plateste sp din ro
- danhia
- elite

lol. de unde le-or fi venind ideile astea nu stu'??!!
in cel mai rau caz poti face un stagiu neplatit, desi nu am auzit de nimeni care sa faca asa ceva.
altfel poti avea un grant dar si ala se cheama ca iti iei niste bani.
in cel mai rau caz poti face un stagiu neplatit, desi nu am auzit de nimeni care sa faca asa ceva.
altfel poti avea un grant dar si ala se cheama ca iti iei niste bani.
Red Apple
- marmotul
- elite

si cam ce tre sa faci sa prinzi un stagiu in strainatate? lucrari, chestii? limba e obligatorie nivel mediu sau merge si nivel incepator?

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
În ziua de azi, e din ce în ce mai uşor. Am colegi care au plecat fără să ştie o boabă din limba aia. Nici medicină nu prea ştiau.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Lady-bug
- senior

Si s-au mai intors?
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
-
dr.X
- junior

vlad stroescu wrote:Păi încă-s acolo.
Salve, Vlad,
Stii cumva ce-au facut de ramasera acolo? Nu imi pot explica modul in care te poti descurca (si inca la un anumit nivel!) in conditiile in care nu stapanesti bine limba respectiva (si ma gandesc mai ales la nuante, esentiale).
Multumesc anticipat pentru reply.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Păi, lumea e înţelegătoare, din cauza euro-diversităţii n-o să-ţi zică în faţă, cel mult te trag pe o linie mai moartă, aşa, fără prea mulţi pacienţi
Al doilea, te descurci în engleză. În plus, când eşti forţat, tot prinzi esenţialul limbii.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- pc7
- elite

eu stiu persoane care au mers in ungaria, fara sa cunoasca limba, ori maghiara mi se pare mult mai grea decta engleza, si s-au descurcat pan la urma
Life's not fair, get used to it
- marmotul
- elite

si in ungaria pe la cit se ridica salariul? ma refer la cit ai in mina dupa toate taxele si alea-alea? si totusi unde tre sa te interesezi sa prinzi un stagiu in afara? si care tari sunt mai cautate si care mai putin?
si inca o chestie, cite luni poti sta cu stagiul respectiv afara??
si inca o chestie, cite luni poti sta cu stagiul respectiv afara??

- bulina
- senior

As vrea sa stiu cum se echivaleaza stagiile facute in strainatate!! E suficient sa le trimit hirtiile la minister, pe adresa ministerului si atit?fara numar de ordine de dosar? Cum aflu in ce stadiu sunt documentele...cind sint gata...imi trimit ei raspuns la ASP??Multumesc anticipat

"cind stai pe marginea prapastiei totul e sa nu stranuti"
- ionut_badescu
- newbie

De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?
The mind is everthing. What you think you become.
-
ikujjj
- senior

ionut_badescu wrote:De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?
Exemplu concret (pt.Germania sau Franta): Te prezinti la interviu cu o firma de recrutare, gasesti job-ul pe o perioada determinata, ca medic rezident, in specialitatea in care te pregatesti si in RO (6 luni cu posibilitatea prelungirii pana la finalul rezidentiatului), apoi urmeaza obtinerea dreptului temporar de munca, si bineinteles birocratia din Romania cu certificatul european. Se face o cerere la MS pentru intreruperea temporara a pregatirii in rezidentiat (maxim 12 luni ca sa nu pierzi calitatea de rezident aici) si cand trebuie sa schimbi stagiul urmator te duci la CNPDS si le comunici ca pleci, ca ai facut cerere la MS (PASTREZI NR.DE INREGISTRARE). In cel mai bun caz, si asta depinde de angajatorul din tara straina, vei primi un document cu perioada pe care ai lucrat acolo, sectia, recomandari, etc etc, DAR la cat de obtuz e sistemul nostru, ma indoiesc ca va fi recunoscuta perioada in RO.
Alternativa? Nu prea vad. Teoretic, primesti o bursa, un grant ceva, sau in cazul ideal, un schimb de experienta, te duci acolo si vine cineva in locul tau (1, 3, 6 luni).
- gargaritza
- senior

nu e un post legat de un stagiu in strainatate dar am vazut ca nu mi-a raspuns nimeni la el, asa ca incerc si aici ca poate am succes....nu stiam unde sa pun un post legat de problema mea: cineva m-a rugat sa ma interesez de un cabinet particular/clinica buna in viena unde ar putea sa isi faca un consult pe probleme de dermatologie (are niste nevi pigmentari mai mari si mai aiurea localizati=pot fi traumatizati usor) si vrea sa i se spuna ce risc au aceste formatiuni ca in timp sa i se malignizeze....si a auzit ea de nu stiu ce analiza/aparat, nu stiu despre ce e vb, care cica s-ar gasi si pe la noi, si care iti ofera o analiza a acestiu risc.deci,...daca este cineva care ma poate ajuta cu un raspuns,...ii multumesc anticipat!
- raluca_doc
- senior

ikujjj wrote:ionut_badescu wrote:De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?
Exemplu concret (pt.Germania sau Franta): Te prezinti la interviu cu o firma de recrutare, gasesti job-ul pe o perioada determinata, ca medic rezident, in specialitatea in care te pregatesti si in RO (6 luni cu posibilitatea prelungirii pana la finalul rezidentiatului), apoi urmeaza obtinerea dreptului temporar de munca, si bineinteles birocratia din Romania cu certificatul european. Se face o cerere la MS pentru intreruperea temporara a pregatirii in rezidentiat (maxim 12 luni ca sa nu pierzi calitatea de rezident aici) si cand trebuie sa schimbi stagiul urmator te duci la CNPDS si le comunici ca pleci, ca ai facut cerere la MS (PASTREZI NR.DE INREGISTRARE). In cel mai bun caz, si asta depinde de angajatorul din tara straina, vei primi un document cu perioada pe care ai lucrat acolo, sectia, recomandari, etc etc, DAR la cat de obtuz e sistemul nostru, ma indoiesc ca va fi recunoscuta perioada in RO.
Alternativa? Nu prea vad. Teoretic, primesti o bursa, un grant ceva, sau in cazul ideal, un schimb de experienta, te duci acolo si vine cineva in locul tau (1, 3, 6 luni).
stagiile sunt recunoscute de catre MS daca faci ceva din curicula de pregatire pe specialitatea ta. stiu asta pentu ca eu sunt in Franta si imi fac in mod regulat echivalarile de stagiu. si poti sa iti intrerupi rezul pe mai mult de 12 luni, dar nu dintr-o data, ci o data pe an iti depui cererea de intrerupere. totul e sa nu uiti sa aduci hartiile pentru validarea stagiilor. pana la urma, nu ministerul, ci PROFUL decide daca iti semneaza echivalarea, el are ultimul cuvant. iti stau la dispozitie pentru mai multe lamuriri in ceea ce priveste plecare in franta....despre celelalte tari stiu si eu doar din auzite.
- raluca_doc
- senior

ionut_badescu wrote:De unde pot afla mai multe informatii cu privire la stagiile in strainatate? Trebuie intrebat la ministerul sanatatii sau in alta parte?
incearca sa gasesti colegi care deja au plecat....ei sunt cei mai in masura sa iti raspunda, ca cei de la minister sunt pe langa problema rau de tot.
-
mireille
Pentru recunoastera stagiilor de rezidentiat efectuate in afara tarii in specialitatea Psihiatrie (stagiile din curicula, nu neaparat cele din profilul de baza) trebuie neaparat avizul coordonatorului regional al rezidentiatului? I s-a mai cerut cuiva acest lucru de catre Ministerul Sanatatii?
-
mireille
Pentru echivalarea stagiilor efectuate in strainatate in specialitatea Psihiatrie (mai multe stagii din curicula, nu numai stagiul de baza) trebuie neaparat avizul coordonatorului regional al rezidentaitului? I s-a mai cerut cuiva acest lucru de la Ministerul Sanatatii?