ce facem???
-
razi
- senior

ce facem???
ma poate lamuri un rezident dintr0un centru mai mic universitar(constanta,brasov,arad) ce fac cei din aceste centre dat fiind faptul ca au pierdut dreptul de a pregati rezidenti.Oare cei care suntem detasati aici dintr-un centru mai mare vom primi in continuare detasare sau trebuie sa plecam in centrul unde am luat repartitie?Si urmatoarea este una retorica-si daca trebuie sa plecam cu ce ne intretinem(in cazul meu in bucuresti) din salariul imens?
- adellyne_85
- elder

Re: ce facem???
de unde stii u ca unele centre au pierdut dreptul de a pregati rezidenti? cine mai stie? scrie undeva?
vreau sa vaz si eu, caci pan acu n-am auzit de asta. adica parca am mai auzit, dar nu la modul serios.
vreau sa vaz si eu, caci pan acu n-am auzit de asta. adica parca am mai auzit, dar nu la modul serios.
- luc_med
- junior

din cate stiu io,hotararea se aplica incepand cu anul 2009,cei care sunt in prezent in rezidentiat intr-un centru universitar mic (arad,oradea,sibiu,brasov,etc) isi pot continua pregatirea acolo.
- auerbach
- senior

luc_med wrote:din cate stiu io,hotararea se aplica incepand cu anul 2009,cei care sunt in prezent in rezidentiat intr-un centru universitar mic (arad,oradea,sibiu,brasov,etc) isi pot continua pregatirea acolo.
serios??? si unde scrie asta? sa vdm si noi...
-
razi
- senior

cititi pe emedic faimoasa ordonanta de urgenta unde scrie negru pe alb-Pregătirea în rezidenţiat se desfăşoară, în mod descentralizat, la nivelul următoarelor centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.Acum,probabil ca cei care sunt rezidenti in orasele respective vor ramane acolo,dar cei cu detasare vor trebui sa plece.Din pacate aceasta hotarare se aplica de anul acesta si nu mai este doar la nivel de zvon.
-
CristiCiju
- junior

Nu zice nicaieri ca nu se mai pregatesc rezidenti in centrele respective. Presupun ca aceste centre mai mici vor fi subordonate centrelor mari. Unde inghesui atatia rezidenti in doar 6 centre universitare.
-
razi
- senior

eu v-am transmis ce se vorbeste pe la noi,de fapt se striga in gura mare.Cat despre locuri probabil se va micsora numarul sau nu stiu,dar in ordonanta scrie clar.Problema este ca daca te duci sa spui ca nu ai cum sa te muti in alt oras,ca ai copil acasa sau mai stiu eu ce situatie grea replica vine-bine donsoara dar nu stiai cand ai ales?....ei bine nu ca la repartitie ordonanta asta aiuristica nu era in vigoare.Eu am stagiu de cardio acum si doctorii deja se intreaba la raport ce se vor face ei fara rezidenti...
-
razi
- senior

ma rog...asta este situatia mea,dar ma gandeam ca mai sunt si altii care stiu deja ce se va intampla,dar vad ca nu.
-
CristiCiju
- junior

Unde la voi?!razi wrote:eu v-am transmis ce se vorbeste pe la noi...
Uite ce scrie exact in ordonanta:
Ordonanta wrote:Art. 8 (1) Pregatirea in rezidentiat se desfasoara, in mod descentralizat, la nivelul urmatoarelor centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. (2) Centrelor universitare prevazute la alin. (1) li se arondeaza celelalte facultati de medicina, medicina dentara si farmacie acreditate, prin ordin comun al ministrului sanatatii publice si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului.
De scazut numarul de rezidenti, da, ca si asa sunt prea multi medici...
- crisstallus_cris
- senior

Rezidentii care deja suntem in aceste centre mai mici ramanem aici,nu?Asa mi s-ar parea normal sa ramanem unde am inceput....Eventual sa nu mai scoata locuri noi la rezi 2008 in aceste centre...dar detasari ar trebui sa se acorde...
nothing to gain,so much to lose...as a doctor
- pc7
- elite

bei hai terminati cu prostiile doar n-or sa se apuce acu sa adune rezidentii din atatea centre, nu scrie nicunde ca ordonanta aia se aplica si pt cei ce-au inceput rezi acu 5 ani , deci ce-i cu agitatia asta?
Life's not fair, get used to it
-
razi
- senior

era vorba despre noi cei care suntem anul 1 de rezidentiat,cei din ani mai mari probabil ca nu sunt in aceasta oala.Ce va mai pot spune este ca medicii de la noi deja se intreaba ce vor face fara rezidenti.Sper ca daca vor fi alegeri si se va schimba acest om mai putin dotat intelectual de ministru se va modifica si ordonanta.
Ei vor sa ne tina in tara,ne dau prima de stabilitate,dar in acelasi timp ne obliga sa mergem intr-un oras unde nu te poti intretine din mizeria asta de salariu-nu-i asa ca este cretina gandirea?
Ei vor sa ne tina in tara,ne dau prima de stabilitate,dar in acelasi timp ne obliga sa mergem intr-un oras unde nu te poti intretine din mizeria asta de salariu-nu-i asa ca este cretina gandirea?
- 187.92a
- addicted

-
roa_med
- elder

eu nu cred asa ceva!
de cand s-au trezit ei ca celelalte centre universitare sunt "mici"?????????

de cand s-au trezit ei ca celelalte centre universitare sunt "mici"?????????

- Chingachgook
- addicted

pai oricum ai lua-o, nu poti sa compari constanta cu bucurestiul sau cu targoviste. astea sunt centre mai cu traditie.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- latvia
- elder

targoviste, mai ales.
- Chingachgook
- addicted

universitatea valahia domnisoara doctor.
+ ca in materie de pregatit rezidenti, spitalul clinic judetean de urgenta targoviste si-a dovedit competenta in ultimii ani.
este extrem de elitist, cu o concurenta acerba. de ex acum 2 ani eram vreo 18 rezidenti si acum am mai ramas 2 in anul meu. nonvalorile s-au triat.
+ ca in materie de pregatit rezidenti, spitalul clinic judetean de urgenta targoviste si-a dovedit competenta in ultimii ani.
este extrem de elitist, cu o concurenta acerba. de ex acum 2 ani eram vreo 18 rezidenti si acum am mai ramas 2 in anul meu. nonvalorile s-au triat.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- latvia
- elder

intocmai, domnule doctor.
- 187.92a
- addicted

daca ma gandesc la porcariile alea de facult de la Ctza sau oradea ma ia cu frig
-
razi
- senior

Porcarii,neporcarii suntem multi rezidenti care am terminat aceste facultati(daca erau asa porcarii cred ca nu era asa mare procentul de reusita la rezidentiat, raportat si la nr de studenti care este de 4 ori mai mic decat intr-un centru mai mare,dar centru mai mare nu inseamna si inteligenta mai mare si ma refer aici doar la trident),si care datorita nesimtirii centrelor cu "traditie"care vor bani mai multi pe spinarea noastra, sa ajungem in situatia sa ne lasam copil,sot si sa murim de foame intr-un spital bucurestean sau din alta parte(la fel de celebru bineinteles) unde oricum sunt 50 de rezidenti la un medic.
Eu cred ca ar fi trebuit sa facem rezidentiatul unde vrem sau unde putem si sa ne asumam examenul de specialitate.
Eu cred ca ar fi trebuit sa facem rezidentiatul unde vrem sau unde putem si sa ne asumam examenul de specialitate.
- crisstallus_cris
- senior

Eu am facut facultatea la iasi si acum rezidentiatul in Cta.Am colegi rezidenti la spital care se descurca ok si sunt absolventi ai facultatii din Cta.Deci nu e cazul sa jignim pe nimeni....
nothing to gain,so much to lose...as a doctor
-
roa_med
- elder

nu te agita cristallus.....caterinca trebuie sa o iei ca atare
lasa sa fie astia din Ct mai prosti

lasa sa fie astia din Ct mai prosti
- 187.92a
- addicted

da, corect, Cta este o cetate a coruptiei, si cine iese de acolo numai medic nu e
corect, super procent de reusita la rezi,ask roa_med

corect, super procent de reusita la rezi,ask roa_med
- rez_ista
- senior

trident wrote:da, corect, Cta ...., si cine iese de acolo numai medic nu e
WAW !
Superba, sublima replica venind de la LEADERUL Asociatiei Medicilor Rezidenti din Romania ! Ca de obicei ne-ai coplesit cu maretia ta, capitane !
Mentionez ca am terminat la Cluj...si ca am avut onoarea si placerea sa lucrez cu rezidenti care absolvisera in Constanta. Cred cu convinegere ca au un IQ cel putin egal cu al tau, sefule...iar cat despre pregatirea in timpul faculatii, asta e VARZA ORIUNDE in Romania, oricat de mult se amagesc unii dintre noi ca sunt produsul a nuj ce scoala de prestigiu si cu traditie...
-
razi
- senior

Eu nu vreau sa ma cert cu voi care centru e mai tare,va spun doar ca vreau sa raman in umilul meu oras sa fac o specialitate pentru care centrul meu nu scosese locuri la rez.Din pacate in centrele mai mici se scot locuri numai pe anumite specialitati pe care(si nu vreau sa jignesc pe nimeni)nu le-as fi ales in ruptul capului.Asa ca am ales minunatul centru/capitala din care ma zbat de vreo 3 luni sa plec si nu mi se da voie, nu ca in c-ta nu as putea sa fac, ci pentru ca ministrului i-a mai bubuit mintea de o ordonanta de urgenta care sa nu mai ia banii centrelor mari.Si ma vad nevoita,fara voia mea,o provinciala, sa asist fara voie la dizertatia plina de inteligenta a medicilor bucuresteni-cuvantul cheie este fara voie.
Imi pare rau ca dupa ce ca astia isi bat joc de noi,ne mai ponegrim putin si intre noi-"desteptii" din centrele mari si mai putin inteligentii din centrele mici.
Imi pare rau ca dupa ce ca astia isi bat joc de noi,ne mai ponegrim putin si intre noi-"desteptii" din centrele mari si mai putin inteligentii din centrele mici.
- latvia
- elder

rez_ista wrote:trident wrote:da, corect, Cta ...., si cine iese de acolo numai medic nu e
WAW !
Superba, sublima replica venind de la LEADERUL Asociatiei Medicilor Rezidenti din Romania ! Ca de obicei ne-ai coplesit cu maretia ta, capitane !![]()
![]()
![]()
Mentionez ca am terminat la Cluj...si ca am avut onoarea si placerea sa lucrez cu rezidenti care absolvisera in Constanta. Cred cu convinegere ca au un IQ cel putin egal cu al tau, sefule...iar cat despre pregatirea in timpul faculatii, asta e VARZA ORIUNDE in Romania, oricat de mult se amagesc unii dintre noi ca sunt produsul a nuj ce scoala de prestigiu si cu traditie...
cine i rezi_sta asta frate? si cu ce se mananca? nu la cluj e deficitu ala de iod de care nu am avut io kef sa citesc?
- 187.92a
- addicted

are constanta treaba cu medicina cum are baba cu motocicleta. 
-
razi
- senior

trident wrote:are constanta treaba cu medicina cum are baba cu motocicleta.
las-o balta,eu altceva vroiam sa spun si ai transformat subiectul in "ghici care-i mai tare".Uite ca sa stai linistit- tu esti cel mai tare.Ce pretentii sa ai de la ministru sa faca ceva in sensul asta daca voi nu pricepeti problema si-mi veniti cu textele astea.
- 187.92a
- addicted

se spune voiam, pt ca vroiam nu exista in lb. romana. desi.. poate la Ctza.. who knows; din mom ce acolo si medicina e alta.. ne asteptam la orice

-
razi
- senior

ok...m-am lamurit,sorry i,ve asked.E corect acum trident?
ps:cand ajungi in vara asta pe la noi pregateste banii ca se baga iar barierele...
ps:cand ajungi in vara asta pe la noi pregateste banii ca se baga iar barierele...
- jeromeKjerome
- elder

trident wrote:se spune voiam, pt ca vroiam nu exista in lb. romana. desi.. poate la Ctza.. who knows; din mom ce acolo si medicina e alta.. ne asteptam la orice![]()
Cum spunea Pruteanu,
" forma corectă este voiam (de la a voi). Vroiam (de la a vrea) este una îngăduită, tolerată "
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- jeromeKjerome
- elder

razi wrote:trident wrote:are constanta treaba cu medicina cum are baba cu motocicleta.
las-o balta,eu altceva vroiam sa spun si ai transformat subiectul in "ghici care-i mai tare".Uite ca sa stai linistit- tu esti cel mai tare.Ce pretentii sa ai de la ministru sa faca ceva in sensul asta daca voi nu pricepeti problema si-mi veniti cu textele astea.
Cum nu ii putem schimba pe ceilalti, singurul lucru care poate imbunatati lucrurile este atitudinea noastra fata de ceea ce fac sau spun ceilalti.
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- 187.92a
- addicted

jeromeKjerome wrote: este una îngăduită, tolerată "
ca si medicina de Ctza, îngăduită, tolerată
-
Bysko
- senior

Mey tridi, am citit si noi subiecte de la cap. Facultatea, asa ca vorba publicului:LASA-NE! LASA-NE 

- 187.92a
- addicted

- rez_ista
- senior

latvia wrote:rez_ista wrote:trident wrote:da, corect, Cta ...., si cine iese de acolo numai medic nu e
WAW !
Superba, sublima replica venind de la LEADERUL Asociatiei Medicilor Rezidenti din Romania ! Ca de obicei ne-ai coplesit cu maretia ta, capitane !![]()
![]()
![]()
cine i rezi_sta asta frate? si cu ce se mananca? nu la cluj e deficitu ala de iod de care nu am avut io kef sa citesc?
Hai ca asta e tare !
Latvia e unul din medicii scoliti la Constanta (intrata cu taxa, zice ea insasi intr-un post mai vechi....vechi de tot...de care o fi uitat). Dupa parerea lui trident "cine iese de acolo numai medic nu e"...insa...she heeps kissing his ass...
Fato, esti formidabila !!! Esti adevarata?
Te intereseaza cine sunt? Uite, iti platesc avionul dus-intors, ca sa ma cunosti si tu (ca io deja te cunosc). Iti ofer practic o baie de CIVILIZATIE.
Caracter n-am cum sa-ti dau, la tine deja s-a "deformat" definitiv. Trist..............
- 187.92a
- addicted

esti trista, nu ne impresionezi. bine, se face super scoala la Ctza. primara si eventual gimnaziu 
- Chingachgook
- addicted

mai e si academia de marina comerciala "traian vuia"
- 187.92a
- addicted

via pc7:(multumiri
)
Un medic de familie a fost prins furând produse cosmetice. S-a întâmplat de 8 martie, în oraşul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa. Observat de o casieră, bărbatul a fost obligat să restituie pe loc bunurile furate.
Patronul magazinului a verificat înregistrările camerelor de supraveghere şi a constatat că medicul mai fusese de două ori la furat, tot pe 8 martie. Iniţial, patronul magazinului nu a depus reclamaţie la poliţie însă s-a răzgândit când a văzut înregistrările camerelor de supraveghere din magazin. "Lua de pe raft, nu punea în coş toate mărfurile. Coşul îl ţinea undeva la nivelul pieptului şi punea diverse produse, apoi le băga în buzunar", a spus Maria Tebeica, soţia patronului magazinului.
Hoţul a fost identificat ca fiind Nicolae Laurenţiu Muntean, medic de familie în comuna Ciocăneşti. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit de poliţişti la Spitalul din Pucioasa, internat la Secţia de Neuropsihiatrie. Oamenii legii spun că a mai fost tratat aici de câteva ori pentru afecţiuni provocate de consumul de alcool în exces.
Medicul este cercetat acum în stare de libertate pentru furt calificat. Paguba produsă magazinului este estimată la 3.000 de lei.
http://www.realitatea.net/155687_Un-med ... tice-.html
Un medic de familie a fost prins furând produse cosmetice. S-a întâmplat de 8 martie, în oraşul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa. Observat de o casieră, bărbatul a fost obligat să restituie pe loc bunurile furate.
Patronul magazinului a verificat înregistrările camerelor de supraveghere şi a constatat că medicul mai fusese de două ori la furat, tot pe 8 martie. Iniţial, patronul magazinului nu a depus reclamaţie la poliţie însă s-a răzgândit când a văzut înregistrările camerelor de supraveghere din magazin. "Lua de pe raft, nu punea în coş toate mărfurile. Coşul îl ţinea undeva la nivelul pieptului şi punea diverse produse, apoi le băga în buzunar", a spus Maria Tebeica, soţia patronului magazinului.
Hoţul a fost identificat ca fiind Nicolae Laurenţiu Muntean, medic de familie în comuna Ciocăneşti. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit de poliţişti la Spitalul din Pucioasa, internat la Secţia de Neuropsihiatrie. Oamenii legii spun că a mai fost tratat aici de câteva ori pentru afecţiuni provocate de consumul de alcool în exces.
Medicul este cercetat acum în stare de libertate pentru furt calificat. Paguba produsă magazinului este estimată la 3.000 de lei.
http://www.realitatea.net/155687_Un-med ... tice-.html