Date: Wed, 27 Jun 2007 07:31:14 +0100 (BST)
From: "Dr Stefan Traian Grozescu" <tsgrozescu@yahoo.co.uk>
Subject: Solicitare (petitie) pe legea 233/2002 in conditiile Legii
To: "Director General CNPDS" <directorgeneral@perfmed.ro>, "Contact CNPDS" <contact@perfmed.ro>
Stimate doamne / stimati domni,
Datorita situatiei ambigue curente a rezidentilor anul I, printre care ma numar, prin neadoptarea proiectului de ordin cu privire la pregatirea prin rezidentiat si a nerespectarii prevederilor legale in vigoare (asa numite "curricule vechi") va solicit raspuns scris in conditiile Legii referitor la urmatoarele aspecte:
1. In ce conditii, precizand si baza legala, trebuie sa-mi adresez cererea de schimbare de stagiu incepand cu 15.07.2007. Mentionez ca sunt rezident specialitatea Medicina de Urgenta anul I si in prezent efectuez stagiul de UPU (15.01-14.07.2007).
2. Care sunt stagiile pe care mi le pot alege in continuare (care sunt optiunile mele?) si cu ce durata?
3. Care sunt pasii (cronologic) de urmat pentru schimbarea stagiului din 15.07.2007 si ce aprobari/formalitati trebuie indeplinite anterior prezentarii la institutia dvs?
Rog raspundeti punctual la fiecare din intrebari.
Mentionez ca Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002)
prevede "Art.2 In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale [...]"
Date de identificare ale petitionarului:
Dr. Traian Grozescu
medic rezident anul I specialitatea Medicina de Urgenta
CNP [...]
Solicit raspuns scris la prezenta la aceasta adresa de posta electronica (mentionata si mai jos) sau la: Av. Georgiana Fusu-Plaiasu, str.Arcului 19, sector 2, Bucuresti.
Dr Stefan Traian Grozescu
resident M.D.
mobile: +40 726 897 447
e-mail: tsgrozescu@yahoo.co.uk
yahoo id: tsgrozescu
Schimbare de stagiu rezidenti anul I - de la 15.07.2007
- mickeygreen
- senior

Schimbare de stagiu rezidenti anul I - de la 15.07.2007
Numai pt cei care necesita aceasta schimbare (exista pt unele specialitati stagiu desemnat de 12 si nu 6 luni) si in special pt rezidentii anul I.
- 187.92a
- addicted

vai ai scris un mail, felicitari. a fost greu? a durut?
am si eu o intrebare pertineta, caci tot vad ca apare obsesiv peste tot sub ochisorii mei pe imed dar si pe ms.ro....-ca altfel n-as intreba jur: cien este georgiana fusu-paliasu?
de ce este dansa interesata de sorata acestor mailuri?
de ce trebuei CNPDS sa raspunda unei avocate si de ce nu-i forwardezi amtale mailurie?
ti se pare ca da mai bine sa ai un avocat in mailuri, ca se sperie? te intreb sincer.
sau numele are o greutate atat de mare? eu n-am auzit nicodata de numele asta, este o valoare si il scrii acolos a se sperie?
rog a se considera intrebarea mea ca fiind fundamentata, ca rezident as dori sa stiu de ce se intereseaza d-na fusu si de ce apare pe http://www.ms.ro, sau... nu sh, nu-i normal sa stiiu?
altfel n-as aduce in discutie, dar mi se pare ca as fi dobitoc daca as tpot vedea numele si nu as intreba.
asta ca sa evit ulterioare scuze desi nu mi se pare ca gresesc.
am si eu o intrebare pertineta, caci tot vad ca apare obsesiv peste tot sub ochisorii mei pe imed dar si pe ms.ro....-ca altfel n-as intreba jur: cien este georgiana fusu-paliasu?
de ce trebuei CNPDS sa raspunda unei avocate si de ce nu-i forwardezi amtale mailurie?
ti se pare ca da mai bine sa ai un avocat in mailuri, ca se sperie? te intreb sincer.
sau numele are o greutate atat de mare? eu n-am auzit nicodata de numele asta, este o valoare si il scrii acolos a se sperie?
rog a se considera intrebarea mea ca fiind fundamentata, ca rezident as dori sa stiu de ce se intereseaza d-na fusu si de ce apare pe http://www.ms.ro, sau... nu sh, nu-i normal sa stiiu?
altfel n-as aduce in discutie, dar mi se pare ca as fi dobitoc daca as tpot vedea numele si nu as intreba.
- 187.92a
- addicted

Re: Schimbare de stagiu rezidenti anul I - de la 15.07.2007
mickeygreen wrote:Dr Stefan Traian Grozescu
resident M.D.
]
acum am vazut-o
ce esti tu? esti un resident MD? vai steaua
hai brea ca prea le exageram, esti resident MD
..intrebarea de ce nu traduci si UPU, ca si-asa suna ca naiba UPU
mickey te rog sa nu te superi, dar mai face si omu o caterinca.
hai ca stim ca si tu ai simtul umorului, ai considerat de interes general ca ai trimis un mail.. nice one
- 187.92a
- addicted

SCHIMBARE STAGIU:
pe motiv de canicula la CNPDS se luicreaza 9-12, printr-un ordin al MS
dina stea sa zici michi ca se duce lumea aiurea, lasa prostiile ca scrii tu mailuri
da cica nu se stie pana cand, dati si voi un tel inainte ca nu-i de colea sa te duci pana in pantelimon dejabah
e pe bune, nu-i caterinca
pe motiv de canicula la CNPDS se luicreaza 9-12, printr-un ordin al MS
dina stea sa zici michi ca se duce lumea aiurea, lasa prostiile ca scrii tu mailuri
da cica nu se stie pana cand, dati si voi un tel inainte ca nu-i de colea sa te duci pana in pantelimon dejabah
e pe bune, nu-i caterinca
-
loripop2000
- newbie

- 187.92a
- addicted

- Im
- elite

- 187.92a
- addicted

-
pasarilatilungila
- elder

Im wrote:Dar pe asta ai vazut-o ?mickeygreen wrote:Rog raspundeti punctual la fiecare din intrebari.
Mai lipsea sa indice "în mai putin de 5 minute" sau "si sa fie contrasemnat de ministru" sau "ca daca nu ma enervez si nu vreti sa aflati ce crize de nervi fac".
incearca sa asculti/participi la o sedinta de guvern/parlament si/sau invata un pic etica legala, dupa sa vorbesti (nu vorbesc despre pacientii de psihiatrie de acolo)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
-
loripop2000
- newbie

- Chingachgook
- addicted

am fost eu azi acolo.
nu va ma loati dupe trident ca va minte.
programul este de la 11:30 incolo, (nu stiu pana la cat ca nu am stat pana la sfarsit).
adevaru ca nu era nici un rezident de anul 1 pe acolo.
nu va ma loati dupe trident ca va minte.
programul este de la 11:30 incolo, (nu stiu pana la cat ca nu am stat pana la sfarsit).
adevaru ca nu era nici un rezident de anul 1 pe acolo.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
mica sirena
- senior

- 187.92a
- addicted

aia a foist atunci, doh http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php? ... ht=#118882
ai mai vazut vreo canicula??
ai mai vazut vreo canicula??
-
mica sirena
- senior

- mickeygreen
- senior

trident wrote:vai ai scris un mail, felicitari. a fost greu? a durut?
Ca sa va lamuresc dle dr, mult stimate coleg, este vorba despre avocatul meu si in acelasi timp sotia mea (deci atat direct cat si indirect implicata), daca tot va vad interesat f.tare de acest subiect. Putea sa fie orice avocat, e normal sa am un avocat cand intreprind demersuri legale, nu?
La mailul respectiv au OBLIGATIA LEGALA de a-mi raspunde in termen de 30z (din pacate prea tarziu pt a fi util) insa daca n-o fac... mai vedem noi (prin asta inteleg ca am mai multe optiuni de sanctionare a lor). Indolenta lor ma intriga iar CNPDS colcaie... NU e normal si nici legal sa te plimbe si sa-si bata joc, asta e clar.
Maine urmeaza o alta solicitare, de data asta pe legea 544 la care trebuie sa raspunda in 10 zile altfel sunt pasibili de amenda (functionarul nu institutia). Imi voi da silinta ca treburile sa inceapa sa se miste (daca nu de voie, de nevoie) la CNPDS. Cei din AMREZ, puteti si chiar va rog sa le transmiteti asta, in baza bunelor relatii.
Pe de alta parte, ca orice membru al societatii civile (notiune care probabil va scapa, din afirmatiile dvs) la dezbaterea de pe site-ul MS poate participa cu opinii/propuneri ORICE CETATEAN pt a fi (teoretic) luate in considerare.
Caterinca e putin spus ceea ce afirmati mai sus, as zice mai degraba ABJECT desi exista multe alte adjective care pot fi folosite in a va califica atitudinea; PATETIC este stilul dumeavoastra de a NU VA IMPLICA PERTINENT in problemele REZIDENTILOR pe care cu surle si trambite va proclamati ca-i reprezentati PUBLIC.
-
Goran.Zadrin
- elder

felicitari pt demersul asta mickeygreen!
problema care ma framanta este urmatoarea:
dpdv legal cum justifici trimiterea mail-ului ?
daca saracilor le-a picat serveru si surprise tocmai pe al tau nu l-au primit sau l-au sters? Prin posta clasica este varianta cu confirmare de primire.
Bun si daca nu raspund in 30 de zile le ceri daune in civil sau ce se intampla?
problema care ma framanta este urmatoarea:
daca saracilor le-a picat serveru si surprise tocmai pe al tau nu l-au primit sau l-au sters? Prin posta clasica este varianta cu confirmare de primire.
Bun si daca nu raspund in 30 de zile le ceri daune in civil sau ce se intampla?
- 187.92a
- addicted

gicape wrote:problema care ma framanta este urmatoarea:
sa se fi facut o confuzie intre a justifica si a dovedi?
lolz
copiii astia au descoperit si ei o cartulie de cultura civica pe undeva cat entuziasm
sa va explic: micky ii obliga sa ii raspunda, ei ii raspund apoi compara raspunsul cu legislatia in vigoare si daca exista diferente ii da in judecata.
si incearca asta pe toate aspectele legate de rezidenti, pana ii reuseste.
asta era toata faza, lolz
se poate face asta cu orice institutie, functie de cat de tare este depart juridic al acesteia.
eu numesc asta CHITZIBUSHURI
-
Goran.Zadrin
- elder

- 187.92a
- addicted

-
Goran.Zadrin
- elder

- mickeygreen
- senior

N-am citit si nici nu o sa citesc acum ce ati postat azi din lipsa de timp.
Vreau doar sa va informez ca azi (5 iulie) am depus la CNPDS o solicitare cu urmatorul continut (aprox):
pe de alta parte, am primit ca raspuns la o solicitare (tot) pe legea 544 (informatii de interes public) de la MS (marti 3 iulie) o adresa cu niste cifre interesante, care vizeaza sumele alocate pt salarizarea rezidentilor (toti anii) in ian-mai 2007, pe care le voi posta si le vom comenta de maine incolo
V-am pupat si pe data viitoare
Vreau doar sa va informez ca azi (5 iulie) am depus la CNPDS o solicitare cu urmatorul continut (aprox):
Subsemnatul..., rezident anul I specialitatea Medicina de Urgenta, în temeiul art. 6 din legea 544/2001, vă solicit prin prezenta comunicarea, pe suport material sau electronic, în termenul legal de 10 zile calendaristice, următoarelor informaţii de interes public:
- curriculum conform căruia se efectuează în prezent pregătirea prin rezidenţiat în specialitatea medicină de urgenţă, cu indicarea actului normativ prin care acest curriculum a fost aplicat;;
- metodologia şi procedura de schimbare a stagiului de pregătire, cu indicarea şi prezentarea prevederilor normative care reglementează schimbarea stagiului de pregătire
pe de alta parte, am primit ca raspuns la o solicitare (tot) pe legea 544 (informatii de interes public) de la MS (marti 3 iulie) o adresa cu niste cifre interesante, care vizeaza sumele alocate pt salarizarea rezidentilor (toti anii) in ian-mai 2007, pe care le voi posta si le vom comenta de maine incolo
V-am pupat si pe data viitoare
-
mica sirena
- senior

- 187.92a
- addicted

- agorima
- senior

- 187.92a
- addicted

- isa
- newbie

-
pasarilatilungila
- elder

-
loripop2000
- newbie

Buna,
Uitati-va pe http://www.perfmed.ro pentru a vedea ce trebuie sa faceti incepand cu 16.07.2007.
Uitati-va pe http://www.perfmed.ro pentru a vedea ce trebuie sa faceti incepand cu 16.07.2007.
moon
- BUBULINA
- junior

cred ca doar mf-istii au dreptul la alegere, dupa cum se vede! Restul sunt obligati sa-si "aleaga" singura optiune data de cei care au stabilit programul stagiilor! Probabil ca ei stiu care e cea mai buna alegere in locul nostru!
Pentru a face ca un vis frumos sa devina realitate, prima conditie este aceea de a avea o mare capacitate de a visa, a doua este perseverenta - adica increderea in vis.
- mickeygreen
- senior

urmeaza sa se afiseze mai multe detalii pe http://www.perfmed.ro (momentan le au pe masa)
in principiu ne cheama sa "optam" pt unica optiune
(exceptie MF singurii care au optiuni) contra modicei sume de 45 lei
si primim la schimb curricula (cica a semnat-o ministrul) si caietul personalizat de monitorizare (log-book) a rezidentului, pe care tot noi vom avea obligatia sa-l completam (parafat de indrumator)
pt toate judetele se intampla LUNI 16. pt Bucuresti pe specialitati, zile si ore de luni pana miercuri. vor anunta pe site (probabil joi sau chiar vineri). inseamna 3 zile concediu
de formalitati (again! sper sa nu iasa iara probleme cu banii, a se vedea ianuarie chestiune abia rezolvata)
poate cand ne intalnim ne si organizam un pic (schimbam date de contact), noi astia care vrem sa facem ceva legat de rezidenti (ca-s atatea probleme). eu mi-s pe medicina de urgenta (cf programarii veti afla si cand voi fi acolo si ma recunoasteti usor (inalt 1.92 si slab, grozescu
dar se stie deja, nu?)
asa, altceva: la repartitie vom alege TOT in ordinea punctajelor de la rezi 2006. vom alege SPITALELE unde facem acel stagiu "optional dar obligatoriu"
. si atat.
stati cu ochii pe http://www.perfmed.ro (la tel nu raspund nici nu incercati).
in principiu ne cheama sa "optam" pt unica optiune
pt toate judetele se intampla LUNI 16. pt Bucuresti pe specialitati, zile si ore de luni pana miercuri. vor anunta pe site (probabil joi sau chiar vineri). inseamna 3 zile concediu
poate cand ne intalnim ne si organizam un pic (schimbam date de contact), noi astia care vrem sa facem ceva legat de rezidenti (ca-s atatea probleme). eu mi-s pe medicina de urgenta (cf programarii veti afla si cand voi fi acolo si ma recunoasteti usor (inalt 1.92 si slab, grozescu
asa, altceva: la repartitie vom alege TOT in ordinea punctajelor de la rezi 2006. vom alege SPITALELE unde facem acel stagiu "optional dar obligatoriu"
stati cu ochii pe http://www.perfmed.ro (la tel nu raspund nici nu incercati).
- 187.92a
- addicted

matrix wrote:pai trebuie sa-si recupereze si ei taxa de stabilitate de undeva....in ritmul asta la finalul rezi o sa fim datori la cnpd
misto faza asta
**
dupa cum ziceam, pe 16
nu uitati, sa mergeti sa-l vedeti pe micki si sa va faceti poze cu dansul:
inalt 1.92 si slab, grozescu Wink dar se stie deja, nu?